ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Νικήτα Ασφενδιού | Σύντομα ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης του εξωκλησίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου

4
2770

Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικήτα εψάλη και φέτος με ευλάβεια και κατάνυξη στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού (ακριβώς στην δεύτερη στροφή στο δρόμο Ευαγγελίστρια-Ζηπάρι).

Τον εσπερινό τέλεσαν ο εφημέριος του ΙΝ Ευαγγελίστριας π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου μαζί με τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από Νίσυρο.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Ιεροψάλτη του ΙΝ Ευαγγελίστριας, Αχιλλέα Φαρμάκη: Γιώργος Σανιδάς, Κώστας Νικολάου, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής, Γ. Κιάρης.

Ο π. Ευτύχιος, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, την δραστήρια εκκλησιαστική επιτροπή και την οικογένεια του κ. Ηλία Ζερβάνου που φροντίζουν το εξωκλήσι, ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασής του μιας και παρουσιάζει μεγάλες φθορές καθώς και διαμόρφωση του αύλειου χώρου με τοιχίο αντιστήριξης και σκαλιά για την πρόσβαση σε αυτό, ζητώντας την βοήθεια του κόσμου.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί στις 07:30 θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί Θεία λειτουργία.

Τη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος τιμούν τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικώ.

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικήτας 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Σ.Ε.Α.Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ /
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡ ΕΥΤΥΧΙΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ Κ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΥΓΕΙΑ Κ ΕΥΛΟΓΙΑ.

  2. Ακόμη ένα στολίδι από τα ωραία εξωκλήσια του νησιού μας. Και αυτό το υπέροχο εκκλησάκι το γνωρίζουμε από τις σχολικές εκδρομές στο Ασφενδιού. Χρόνια πολλά στον Νικήτα και στην Νικητω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ