ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στον εντυπωσιακά ανακαινισμένο Άι Γιάννη Περιγιαλίτη ο Σεβασμιώτατος | Η κρίση των ανθρώπων και η τελική κρίση του Θεού

0
1940

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στο φερώνυμο ιερό εξωκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι Κω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παριάρο και τον Διάκονο π. Περικλή Πουλέντση.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του ΙΝ των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας: Βασίλης Συνεσίου και Δημήτρης Μουνούχος.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο με αφορμή το Αποστολικό ανάγνωσμα από τις πράξεις των Αποστόλων:

«Στην Αντιόχεια της Πισιδίας και καθώς ολοκλήρωνε ο Ιωάννης το δρόμο της αποστολής του, έλεγε: “Τι υπονοείτε εμένα πως είμαι; Δεν είμαι εγώ. Αλλά ιδού, έρχεται μετά από εμένα αυτός του οποίου δεν είμαι άξιος να λύσω το υπόδημα των ποδιών του”.
Άντρες αδελφοί, γιοι του γένους Αβραάμ και οι φοβούμενοι το Θεό μεταξύ σας, για μας ο λόγος της σωτηρίας αυτής αποστάλθηκε προς τα έξω.
Γιατί όσοι κατοικούν στην Ιερουσαλήμ και οι άρχοντές τους αγνόησαν αυτόν και τις φωνές των προφητών που διαβάζονται κάθε Σάββατο και τις εκπλήρωσαν, όταν τον καταδίκασαν.
Και ενώ δεν του βρήκαν καμιά αιτία θανάτου, ζήτησαν από τον Πιλάτο να θανατωθεί αυτός.
Μόλις λοιπόν τέλεσαν όλα όσα είναι γραμμένα γι’ αυτόν, τον κατέβασαν από το ξύλο και τον έθεσαν σε μνήμα.
Ο Θεός όμως τον έγειρε από τους νεκρούς.
Αυτός φανερώθηκε για πολλές ημέρες σ’ αυτούς που ανέβηκαν μαζί του από τη Γαλιλαία στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι τώρα είναι μάρτυρές του προς το λαό.
Και εμείς ευαγγελιζόμαστε σ’ εσάς την υπόσχεση που έγινε προς τους πατέρες μας».

Τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουμε στηριγμένη στην πίστη και τους Αγίους μας τονίζοντας την άφατη φιλανθρωπία του Κυρίου που κατέβηκε στον άδη για να σώσει κάθε άνθρωπο ανάλογα με την προαίρεσή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός θα είναι ο τελικός κριτής και όχι εμείς που κρίνουμε με ανθρώπινα κριτήρια.

Ευχαρίστησε δε θερμά τον π. Διονύσιο και την εκκλησιαστική επιτροπή για το εντυπωσιακό έργο ανακαίνισης του ιερού εξωκλησίου ώστε να το παραλάβουν οι επόμενες γενιές.

Παρών ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ντίνος Παπανικολάου, τον οποίο επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στην όλη προσπάθεια και πολλοί προσκυνητές από την Αντιμάχεια και απ’ όλο το νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ