Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βολιώτης Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζαφείρης

1
682

Ένας από τους πιο δραστήριους ιερείς της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο Βολιώτης ιεροκήρυκας ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 58 ετών. «Είμαι συγκλονισμένος. Σήμερα (χθες) το πρωί τον συνάντησα και τον χαιρέτησα. Μεγάλη απώλεια για την Μητρόπολή μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Ο π. Σεραφείμ βρισκόταν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για την επίβλεψη εργασιών στο παρεκκλήσι της Αδελφότητας που βρίσκεται εκεί, όταν έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος του ασθενοφόρου, δεν επανήλθε, για να διαπιστωθεί, στη συνέχεια, ο θάνατός του στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε το τραγικό νέο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, για να ενημερωθεί πως έγινε το κακό.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης γεννήθηκε στο Βόλο στις 27 Νοεμβρίου 1959. Γόνος ευσεβών γονέων, του Τρύφωνος και της Σοφίας, από πολύ νωρίς έδειξε την κλήση του στην ιεροσύνη και την πρόθεσή του να αφιερωθεί στον Θεό. Αποφοίτησε από το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Α Αρρένων Βόλου και στη συνέχεια φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διακόνησε με ζήλο και αφοσίωση την Μητρόπολη Φθιώτιδας, διατηρώντας, παράλληλα, στενούς δεσμούς με τον Βόλο και την Χριστιανική Αγωγή, όπου προσέφερε πολύτιμο έργο, επί τέσσερις δεκαετίες.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ήταν γνωστός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και πνευματικός προϊστάμενος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ευαγγελιστής Λουκάς» (Χριστιανικής Εστίας Λαμίας) όπου επί σειρά ετών πραγματοποιούσε κήρυγμα κάθε Κυριακή απόγευμα.

Παράλληλα, ήταν πνευματικός υπεύθυνος των παιδικών κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο δάσος του Καλλιδρόμου στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος και Πνευματικός υπεύθυνος στις Φυλακές Δομοκού.

Στο άκουσμα της απώλειάς του, η Φθιώτιδα βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ήταν πνευματικός πατέρας χιλιάδων Χριστιανών.

«Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τη Λαμία και τη Μητρόπολη Φθιώτιδας. Ακέραιος και Πατριώτης. Ακόμη και στον καιρό της πανδημίας βρισκόταν κοντά σε όποιον είχε ανάγκη», ήταν μερικά από τα λόγια όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά ή να ακούσουν κάποια από τα κηρύγματά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας. Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον φωτισμένο κληρικό, που προσέφερε τόσα πολλά στην Εκκλησία, τον συνάνθρωπο και όσους ζητούσαν πνευματικό στήριγμα σε δύσκολες στιγμές.

Ο Θεός κάνει προσκλητήριο στούς Αγίους του

Βαρύ πένθος στους εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία που γνώριζαν , ζούσαν από κοντά , συνεργάζονταν και στηριζόταν από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτη  Σεραφείμ Ζαφείρη, από την είδηση της τραγικής εκδημίας του.

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα. Ο γνωστός και αγαπητός αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας π. Σεραφείμ Ζαφείρης έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ ο γνωστός για τα πνευματικά και ομολογιακά κηρύγματαά του και όχι μόνο ιεροκύρηκας έχασε την ζωή του κοντά στο εκκλησάκι της Χριστιανικής Αδελφότητας που υπάρχει κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ο π. Σεραφείμ βρισκόταν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για την επίβλεψη εργασιών στο παρεκκλήσι της Αδελφότητας που βρίσκεται εκεί, όταν έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος του ασθενοφόρου ο ιερέας της Μητρόπολης Φθιώτιδας δεν επανήρθε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας,  από ανακοπή.

Στην πορεία του είχε πλούσιο και αξιόλογο ποιμαντικό έργο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ήταν πολύ κοντά στα παιδιά και στους νέους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στους κόλπους της εκκλησίας.

Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζαφείρης

Αρχιμανδρίτης και Τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος, από το 1998.

Εργάστηκε στο Ιεραποστολικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και ως λαϊκός και ως κληρικός επί δεκαετία.

Γεννήθηκε το 1959 στο Βόλο, κατάγεται από την Ευρυτανία και ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν εγγεγραμμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και εξυπηρετούσε από ετών  τις πνευματικές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του Ορφανοτροφείου Λαμίας και των Φυλακών Δομοκού. Εργάστηκε κυρίως μεταξύ των νέων και κατά των αιρέσεων.

Ήταν εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επί των αιρέσεων. Αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς μελέτες και έκανε ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό.

Στη Λαμία προΐστατο, των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της περιοχής Φθιώτιδος, οι οποίοι αναπτύσσουν ποικίλη πνευματική, αντιαιρετική και πατριωτική δράση. Υπηρέτησε τη θητεία του αρχικά στη Λήμνο και μετά στη Διεύθυνση Θρησκευτικού στο ΓΕΕΘΑ.

Επιτέλεσε μοναδικό Ιεραποστολικό έργο στις Φυλακές Δομοκού βοήθησε πολλούς φυλακισμένους και τους έφερε σε μετάνοια.

Πνευματικός υπεύθυνος των παιδικών κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο δάσος του Καλλιδρόμου στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος και Πνευματικός υπεύθυνος στις Φυλακές Δομοκού.

Μέλος της μεγάλης Αδελφότητας Θεολόγων «ο Σωτήρ».

Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και από νεαράς ηλικίας προσεκολλήθη κοντά σε πνευματικούς Πατέρες της Αδελφότητος Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, όπου και διακονούσε το Ιεραποστολικό έργο της Αδελφότητος μετά ένθερμου ζήλου και αγάπης.

Το 1998 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, της οποίας υπήρξε αδελφός,  υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Τον Ιανουάριο του 1998 και τον Απρίλιο του ιδίου έτους λαμβάνει και τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο, ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Διορίσθηκε τακτικός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και με το χάρισμα του Θείου Λόγου με το οποίο τον είχε προικίσει ο Θεός,  περιόδευε την Φθιώτιδα από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη και κήρυττε την αγάπη του Χριστού και την σωτηρία των ανθρώπων.

Από την Αδελφότητα «Σωτήρ» διορίσθηκε πνευματικός υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας, διακονώντας νύκτα και ημέρα το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, του Θείου Λόγου και της διακονίας της κατηχήσεως κυρίως των νέων ανθρώπων.

Στο άκουσμα της απώλειάς του, η Φθιώτιδα βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ήταν πνευματικός πατέρας χιλιάδων Χριστιανών

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη θα τελεσθεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 13:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

 
Πάτερ Σεραφείμ, εύχου και υπέρ ημών. 
agonasax.blogspot.com

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως είχε νοσήσει από Covid-19 και το ξαφνικό οφείλεται σε βλάβες που προκάλεσε ο ιος;
    Μήπως εμβολιάστηκε πρόσφατα και από εκεί προήλθε η ανακοπή;

    Μήπως από θερμοπληξια λόγω του καύσωνα;
    Ή …απλά ήταν να συμβεί;;

    Ποιος ξέρει, θα μάθει και πότε κανείς…;

    Σε μια εποχή τρομοκράτησης από πολιτικους, λοιμωξιολογους , συνωμοσιολογους κλπ., μια εποχή κατάλυσης της Δημοκρατίας, έχουμε γίνει όλοι καχύποπτοι..
    Πλην των τυφλωμένων πολιτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ