ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Εσπερινός της Παναγίας Τριχερούσας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ στο Πυλί | Γιατί η Παναγία απεικονίζεται με τρία χέρια

0
2064

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθανήλ εψάλη απόψε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Σύναξης της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος,  στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Τριχερούσας στο Πυλί (περιοχή Χάνδακας),

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Ιερείς της περιοχής π. Ηρακλής και π. Κωνσταντίνος, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του ΙΝ Αγίου Γεωργίου Εμμανουήλ Κυπραίος.

Ο Ναός της Παναγίας της Τριχερούσας ανηγέρθη στην συγκεκριμένη περιοχή (δίπλα στον παραδοσιακό μύλο) δαπάνη της Αθανασίας συζύγου Νικολάου Δανελλάκη το 1978 με δωρεά του οικοπέδου από τον Θεόδωρο Κάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια η ανέγερση της εκκλησίας έγινε από την Αθανασία Δανελλάκη η οποία είχε δει στο όνειρό της την Παναγία Τριχερούσα να της υποδεικνύει το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να χτίσει την εκκλησία κι εκεί να τοποθετηθεί η εικόνα Της.

Την εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας αγιογράφησε ο Αγιογράφος Ιωάννης Δανελλάκης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα της Παναγίας στον Άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό όταν του αποκατάστησε το χέρι που του έκοψαν οι εικονομάχοι κι εκείνος της αφιέρωσε την γνωστή εικόνα που την απεικονίζει με τρία χέρια και όσα αναφέρει το συναξάρι για Αυτήν.

Αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό προσφέρθηκαν καρπούζι με τυρί και γλυκίσματα ως κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Βιογραφία

Εἰκών σου Ἁγνὴ ὡς θεία μυροθήκη,
δέδοται ἡμῖν ἐκ Παλαιστίνης πάλαι.
Τριχερούσης δυοκαιδεκάτη ἧξιν ὧδε ἀείδω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ