Βανδαλισμός στον Άγιο Τρύφωνα Ακαδημίας Πλάτωνος

2
130

Ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός -και μάλιστα στην πρωτεύουσα- έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με τον βανδαλισμό της εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνος στα όρια του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

  • Του Νικόλαου Ζαΐμη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής (19/6/2021), μεταξύ 6:00 και 6:30 το πρωί, άγνωστος με κράνος και μαύρα ρούχα εισέβαλε στο χώρο του ναού να συλήσει τις ιερές εικόνες. Ο δράστης καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας να βάφει με σπρέι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τα πρόσωπα στις αγιογραφίες. Ένα σπρέι, που πολύ δύσκολα φεύγει, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια ζημιά στις μορφές του Χριστού, της Παναγίας, των Αρχαγγέλων και του Αγίου Τρύφωνος…

  

Ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια του δράστη, που, όπως μας είπαν, διάλεξε να βεβηλώσει μόνο τις εικόνες που βρίσκονταν στα σημεία που βλέπουν οι κάμερες!

  

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ιερός ναός γίνεται στόχος, καθώς βλέπουμε τα περιστατικά όλο και να πληθαίνουν… 

Φωτογραφίες: Κωσταντίνος Κομήτης 

Πηγή: Βανδαλισμός στον Άγιο Τρύφωνα Ακαδημίας Πλάτωνος – Ορθοδοξία News Agency (orthodoxianewsagency.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω αν το έκαναν αλλοδαποί ή Έλληνες. Στην περιοχή μένουν πάρα πολλοί μετανάστες πατριώτες αυτών που απήγαγαν τον Σεβασμιώτατο Χαλεπίου.Αυτοι οι τύποι έχουν μεγάλο μένος για την ορθοδοξία. Το δείχνουν άλλωστε με τις πράξεις τους και εκεί και εδώ.Για αυτό στην περιοχή του Πατριαρχείου Αντιοχείας σίγουρα θα αναδειχθούν πολλοί σύγχρονοι μάρτυρες. Αυτά ποιος παπάς να στα πει! Και να στα πει με την μάσκα που φοράει που να καταλάβεις τι λέει.Και θα σου πει για Αγάπη. Έλα όμως που η αγάπη είναι αντίθετη με τον φόβο που καλλιεργείται.Κοιταμε αν θα βάλει μάσκα ο ψάλτης ή ο διάκονος και γύρω γύρω καιγόμαστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ