Πέθανε από κορωνοϊό ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας

0
896

Έφυγε από τη ζωή, έχοντας χάσει την μάχη με τον κορωνοϊό, ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, Νίκος Μαγγίνας.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και όχι μόνο μιας και το όνομά του είχε συνδεθεί όσο λίγων με το κέντρο της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μάλιστα, είχε τιμήσει το 2012 τον Νίκο Μαγγίνα για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια, απονέμοντάς του τον Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

«Απίστευτο! Απεβίωσε ο φίλος Νίκος Μαγγίνας, ο αφοσιωμένος, ταλαντούχος φωτογράφος – συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου, από τον κορωνοιό. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Θα μας λείψει πολύ», έγραψε σε ανάρτησή του, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.

«ΕΣΒΗΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ» ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ – Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Θλίψη και οδύνη έχει σκορπίσει στο Φανάρι η είδηση της απώλειας του φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκου Μαγγίνα, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Νίκος Μαγγίνας ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου, και τον ακολουθούσε σε όλες τις επισκέψεις του ανά τον κόσμο. Το όνομα του Νίκου Μαγγίνα έχει συνδεθεί όσο λίγων με το Πατριαρχείο, καθώς ήταν ο άνθρωπος που απαθανάτισε με τον φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μάλιστα, είχε τιμήσει το 2012 τον Νίκο Μαγγίνα για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια, απονέμοντάς του τον Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Το σπαρακτικό αντίο στον Νίκο Μαγγίνα από τον «αδελφό» του Νίκο Παπαχρήστου Διευθυντή Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

          «Σήμερα ορφάνεψα για τρίτη φορά, μετά τους γονείς μου, έχασα τον αδελφό μου, το στήριγμά μου, τον άνθρωπο που με έκανε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη Ρωμιοσύνη, τον συνονόματό μου, τον πολυαγαπημένο μου Νίκο Μαγγίνα.

          Τώρα δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο. Θα το κάνω όμως γιατί το θέλω και γιατί ο Νίκος μας το αξίζει.

          Αιωνία η μνήμη του αδελφού μου.»

 

 

          Τα συλληπτήρια από την σελίδα μας και από όλους εμάς που εργαζόμαστε στην ενημέρωση.

Η ανεξάρτητη, μοναδική και έγκυρη ενημερωτική σελίδα του χωριού μας «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» εκφράζει την οδύνη της και την θλίψη της, εύχεται και προσεύχεται στον μεταστάντα Νικόλαο, να έχει καλό ταξίδι και η ψύχη του να εύρη παράδεισο.

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους μας κ. κ. Βαρθολομαίο και στην σεπτή ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου και στους εργαζόμενους και υπηρετούντες την αυλή του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και την συμπαράστασή μας.

Επίσης, στους οικείους του, ο μοναδικός αναστηθείς, αληθινός Τριαδικός Θεός της Αγάπης, και η Μεγαλόχαρη Παναγία η Βουλκανιώτισσα να τους δίνουν την εξ ύψους υπομονή, παρηγοριά να ζήσουν, να έχουν την ευχή του και να τον θυμούνται.

Στον ιδιαίτερα αγαπητό μας φίλο και «αδελφό» μας Νικόλαο – Γεώργιο Παπαχρήστου, Διευθυντή Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και οδύνη την συμπαράσταση μας και να γνωρίζει ότι όλοι εμείς ως φίλοι και αδελφοί είμαστε κοντά τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες

          Κάλο ταξίδι φίλε Νίκο και αιώνια η μνήμη σου.

          Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ