Ανοιχτές εκκλησίες το Πάσχα υπό προϋποθέσεις εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

0
221

Να επιτρέπεται ο εκκλησιασμός, υπό προϋποθέσεις, σε όλες τις εκκλησίες εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση οι λομωξιολόγοι.

Να ανοίξουν όλες οι εκκλησίες, και όχι μόνο οι μητροπολιτικοί ναοί, την περίοδο του Πάσχα, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κατά την τακτική συνεδρίασή τους σήμερα, Παρασκευή, όπως πληροφορείται το iEidiseis.

Ο εκκλησιασμός θα γίνεται με μέτρα, βέβαια, κατά την ίδια πρόταση, όπως τα τεστ στους ψάλτες και τους ιερείς, ενώ σε κάθε λατρευτικό χώρο θα επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 24 τ.μ. και έως είκοσι συνολικά.

Την απόφαση της κυβέρνησης επί της εισήγησης αυτής αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές κατά την αποψινή ενημέρωση για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 6 και 7 Απριλίου «απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ