ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Σεβασμιώτατος στον ΙΝ Αγ. Παύλου στο Λινοπότη | Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά μετά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

5
1367

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Στον ΙΝ του Αγίου Παύλου Λινοποτίου προεξήρχε σήμερα της Θείας Λειτουργίας,  ΙΓ’ Κυριακή Λουκά, μετά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Αγίων Ιερομαρτύρων Κλήμεντος του Επισκόπου Ρώμης και Πέτρου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Κάποιος πλούσιος άρχοντας επερώτησε τον Ιησού λέγοντας: «Δάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω, για να κληρονομήσω ζωή αιώνια;»
Του είπε τότε ο Ιησούς: «Τι με λες αγαθό; Κανείς δεν είναι αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός.
Τις εντολές τις ξέρεις: Μη μοιχέψεις, μη φονεύσεις, μην κλέψεις, μην ψευδομαρτυρήσεις, τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου».
Εκείνος είπε: «Αυτά όλα τα φύλαξα από τη νεότητά μου».
Όταν το άκουσε τότε ο Ιησούς, του είπε: «Ακόμα ένα σου λείπει: πούλησε όλα όσα έχεις και διαμοίρασέ τα σε φτωχούς, και θα έχεις θησαυρό στους ουρανούς, και έλα ακολούθα με».
Εκείνος, όταν άκουσε αυτά, έγινε περίλυπος. γιατί ήταν πάρα πολύ πλούσιος.
Όταν ο Ιησούς τότε τον είδε, που έγινε περίλυπος, είπε: «Πόσο δύσκολα εκείνοι που έχουν τα χρήματα μπαίνουν στη βασιλεία του Θεού!
Γιατί είναι ευκολότερο μια καμήλα να εισέλθει από τρύπα βελόνας παρά πλούσιος να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού».
Είπαν τότε όσοι άκουσαν: «Και ποιος δύναται να σωθεί;»
Εκείνος είπε: «Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό».

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ασε μας ρε φιλε ασε μας…..Υστερα λεει Χριστιανοι μονο να κρινετε ξερετε.Η αγαπη προς το Θεο δεν ειναι διαλογη ιερεων στον οικο του Θεου παει ο καθενας μας ξεχωριστα για τον εαυτο του να προσευχηθει να βρει γαληνη …. ας σταματησουμε να κρινουμε και να συγκρινουμε και ας δωσουμε ουσια σε αυτα που ο Χριστος και οι αγιοι ηρθαν και μας διδαξαν …. οι ιερεις δεν ειναι τραγουδιστες με θαυμαστες καθενας δινει το δικο του αγωνα καθημερινα οπως ολοι μας ας αγαπησουμε και ας βαλουμε το Χριστο σωστα στην ψυχη μας και να παψουμε να αγαπαμε τα υλικα αγαθα επειδη τα βλεπουμε και τα αγγιζουμε η άϋλη δυναμη ειναι το νοημα της ζωης …αντιλαμβανομαι το δεσιμο με εναν ιερεα που περασε και αφησε το δικο του στιγμα αλλα μην γυρναμε την πλατη στον οικο του Θεου για μια ανουσια συγκριση καθε ανθρωπος μοναδικος …..

  2. έγινε από ένοπλες ομάδες Χριστιανών του Λιβάνου! Ο αρχισφαγέας αργότερα έγινε υπουργός.

  3. Καταπληκτική η λειτουργία της Κυριακής όπως πάντα ! Κάθε άνθρωπος διαφορετικος, κάθε ιερέας το ίδιο.

  4. Κάθε άνθρωπος μοναδικός , το ίδιο κ κάθε ιερέας ! Για ακόμη μια Κυριακή η λειτουργία ήταν καταπληκτική !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ