Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία Η Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου στη Λέρο (Pics)

Η Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου στη Λέρο (Pics)

1
2471

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 η εις Επίσκοπο Χειροτονία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Πλάτανο Λέρου.

Στην Χειροτονία του εψηφισμένου παμψηφεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ρόδου κ. Κύριλλος, Προικονήσου κ. Ιωσήφ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.
Να αναφερθεί ότι στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστη άπασα η δημοτική, τοπική αρχή καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.
Πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου όπου εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικου Πατριάρχου.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ. Παίσιος όπου συνεχάρη τον Νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου κ. Στέφανο ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου κ. Παίσιο, τους Σεπτούς αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.
Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Επίσκοπο Στρατονικείας.

Λίγα λόγια για τον χειροτονηθέντα
Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο:

Ο Θεοφιλέστατος κ.Στέφανος τυγχάνει Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας ,μεγάλωσε στα Τρίκαλα όπου και εισήχθη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού όπου υπηρέτησε επί δώδεκα έτη και στη συνέχεια Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6-1-1999 από τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.


Στις 9 Δεκεμβρίου του 2001 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον ίδιο Μητροπολίτη.
Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Λέρου ώς Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρρένων ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
Τέλος στις 28 Νοεμβρίου 2016 εξελέγει Επίσκοπος επί τη προτάσει του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου.

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Στεφάνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Λέρο.

Στην Χειροτονία του Εψηφισμένου, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ρόδου κ. Κύριλλος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.

Στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.

 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, όπου συνεχάρη τον νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Στέφανο, ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παΐσιο, τους Σεπτούς Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

 

+ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΞΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ,ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙ ΤΟΥ , ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟ.ΑΓΑΠΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ