Εκλογή νέων Μητροπολιτών: Ο φίλος της Κω π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος νέος Μητροπολίτης Λήμνου

0
1422

(ΦΩΤΟ στην πρόσφατη Θεία Λειτουργία για τους απόδημους με τον κ. Ναθαναήλ στον Άγιο Δημήτριο στις Χαιχουτες ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος)

Η ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας είναι πάντα παρούσα στα μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα. Έτσι, και  τώρα είναι κοντά στις εκλογές των νέων Μητροπολιτών, που πραγματοποιήθηκαν από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά τις εκλογές των νέων Μητροπολιτών έχουμε:

  1. 1. Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών Βολιώτη

Τον μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Επίσκοπο Θεσπιών κ.κ. Συμεών Βολιώτη εξέλεξε πριν από λίγο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος εις διαδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου.

Ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών εκλέχθηκε με 62 ψήφους. Επίσης, ο Μητροπολίτης Φαναρίου έλαβε 8 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 9 λευκά ψηφοδέλτια.

  1. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο Κάρμα.

Τον μέχρι σήμερα πρώτο γραμματέα της, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα εξέλεξε πριν από λίγο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εις διαδοχή του παραιτηθέντος Μητροπολίτη Αμβρόσιου.

Ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος εκλέχθηκε με 74 ψήφους. Επιπλέον, ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια.

  1. Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο

Τον μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο εξέλεξε πριν από λίγο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου εις διαδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεου Γαρύφαλλου.

Ο νέος Μητροπολίτης εκλέχθηκε με  61 ψήφους. Επιπροσθέτως, ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής έλαβε 13 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είναι εξαιρετικός φίλος της ανεξάρτητης και έγκυρης ενημερωτικής σελίδας μας και του χωριού μας, αφού το έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές.

Εμείς αναφωνούμε το άξιος, άξιος, άξιος!

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ