Ο Τζερόμ Καλούτα, το τριήμερο θαύμα, ο άπιστος Θωμάς. Και οι αυταπάτες | Γράφει ο Κώστας Καΐσερλης

6
5061

Αγαπητοί φίλοι σας εύχομαι χρόνια πολλά Κώστας

Ο Τζερόμ Καλούτα, το τριήμερο θαύμα, ο άπιστος Θωμάς. Και οι αυταπάτες

Άντε τώρα εσύ φίλε μου μετά τις γιορτές να πιστέψεις στα θαύματα.

Σαράντα ημέρες νηστεία γυάλισε το μάτι σου. Περιμένεις στην Γιουροβίζιον με περηφάνεια να βγει η Ελλάδα και ξαφνικά βγαίνει ο Τζερόμ Καλούτα. Άσε που ο παραδοσιακός πεντοζάλης έγινε Χιπ χοπ.

Το φιλί του Ιούδα δεν ήταν τίποτε. Εδώ φίλησε ο δεσπότης της Κέρκυρας τον άπιστο. Την πάτησε όμως ο περαστικός που τούπεσε η κανάτα στο κεφάλι του. Εμ οι λαμπάδες του αρχηγού με την Μαρέβα. Σαν το μπόϊ τους. Σιγά που θα μας κλέψει τα ψηφαλάκια ο Βελόπουλος.  Το σταυροκόπημα πάει σύννεφο τις άγιες ημέρες. «Βοήθεια μας» στις….. εκλογές .

Μισή ώρα το χειροκρότημα των καθώς πρέπει με τα παπιγιόν στην όπερα της Βιέννης το Πάσχα και η χαροκαμένη μάνα στην Παλαιστίνη κρατούσε στην αγκαλιά το νεκρό μωράκι της.

Την πλήρωσε την πορνοστάρ ο μεγάλος και αντί να πέφτουν τα ποσοστά του ανεβαίνουν. Περίεργα πράγματα. Και ο άλλος ούτε μαθουσάλας να ήτανε. Διαφεντεύει τον κόσμο τρεμάμενος από συγκίνηση.

Εμ, ο Γάλλος. Ζήλεψε τον Ναπολέοντα  και στέλνει τους γρεναδιέρους του στο Μόσκοβο. Άσε τον Γερμανό. Είναι λέει σοσιαλιστής που προετοιμάζεται για πόλεμο ώστε να έχει ειρήνη! Και δώστου οι μπόμπες στα κεφάλια των Ουκρανών και των Ρώσων. Μπόμπες που φτιάχνουν οι βιομήχανοι του.

Και ο αρχηγός!. Τριήμερο το Θαύμα εσείς? Τριήμερος και ο γάμος! Δηλαδή  αυτός τον χαβά του, στέλνει τα προσκλητήρια παραμονές ευρωεκλογών που τάχα μου θα κριθεί το μέλλον της χώρας.

Γάμο ακούει  ο άλλος, ο ορθόδοξος, το αρσενικό και του σηκώνεται η τρίχα. Μια παρωχημένη λέξη στην εποχή μας. Από το αρχαίο «δαμάζω = εξουσιάζω». Ε και τι έγινε? Ελληνοπρεπέστατος ο γάμος. Αντί να πούμε ότι νικήσαμε την Άστον Βίλα, λέμε τους «γαμίσαμε».

Γάμος με τους Αρχιμανδρίτες και την εκκλησία. Άσε, οι καθολικοί το παράκαναν να δαμάζουν μια για όλα τα χρόνια. Εμείς τουλάχιστον δοκιμάζουμε τρεις φορές. Κάποιοι δε μουσουλμάνοι. Αυτοί και αν είναι! Πέντε, έξι και βάλε και αυτές μαζεμένες…(Γαμ(α)ω από το Δαμ(α)ω = υποτάσσω, τιθασεύω).  Βλέπεις η λέξη «συμβίωση» δεν μας αρέσει. Αν έχουμε μπερδευτεί λοιπόν με όλα αυτά περί αρχαίου δάμου = γάμου. Γι’ αυτό ας μας τα εξηγήσει ετυμολογικά και πρακτικά ο φίλος Παπαχαρτοφίλης.

Οι δικοί μας εδώ τάπαιξαν. Μοιράζουν τρόφιμα στους άρρωστους και για να τους πιστέψουμε μας δείχνουν και φωτογραφίες. Τίγκα οι σακούλες. Οι νοσοκόμοι κράτησαν τα γιαούρτια και τις σούπες και τα άλλα, τυριά, μακαρόνια και κοτόπουλα, τα πέταξαν. Πούσε αείμνηστε δήμαρχε Θωμά να τρίβεις τα μάτια σου. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται….

Στα γήπεδα και πάλι η Ελλάδα αναστενάζει! Το καλάθι του Άδωνι με άρτον και θεάματα. Και ο Σάκης! Ατού το κόζι! Για να κόψει όλα τα χόρτα που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν θα περάσει η πενταετία.

Άπιστος, σου λέει, και ο σοφός άγιος Θωμάς! Αλήθεια! Είχε άδικο? Πως να πιστέψεις αφού δεν σε αφήνουν. Θες η νηστεία, θες ο ήλιος, θες το τσίπουρο, μάλλον πουλάκια βλέπουν τα μάτια μας.

Αυτές οι σκέψεις αφιερώνονται με αγάπη στους φίλους τακτικούς σχολιαστές μου.

Χρόνια Πολλά Κ. Καϊσερλης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  • …που θέλει να σώσει την Ελλάδα μας.
   Όλοι τάζουν τάζουν τάζουν και στο τέλος φροντίζουν μόνο την τσέπη τους και τα σόγια τους.
   Και εσείς βόδια ψηφοφόροι κάθεστε και βρίζετε ο ένας τον άλλον εγκωμιαζοντας τα μοναδικά προσόντα του υμετέρου πολιτικού.
   Ουστ κοπρόσκυλα όλοι σας

 1. Ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί σας, ένα είναι το σίγουρο. Δεν χρειαζόμαστε (και) αλλά λόγια του καφενέ στη δημόσια πολιτική κουβέντα. Ο πήχης πέφτει κάθε μέρα με γεωμετρική πρόοδο. Από σας θα περίμενε κάποιος, να σταματήσετε αυτή την κατρακύλα. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει όλα αυτά που σχολιάζεται.

 2. Είπε ο άνθρωπος που ήταν 40 χρόνια δήμαρχος και μόλις αποσύρθηκε δεν του αρέσει η πόλη που ήταν δήμαρχος και οι πολίτες που τον ψήφιζαν.Καλο Πάσχα

 3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

 4. Γιάννης Πουλόπουλος…… Ωραίο το τραγούδι αλλά εάν το εφαρμόζεις καθημερινά, υπάρχει πρόβλημα……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ