Ένας τηλεθεατής: Τηλεοπτικές ασυναρτησίες

5
4724

ΕΝΑΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

 

«O δημοσιογράφος δεν προκαλεί με τις εξεζητημένες ενδυματολογικές επιλογές του.

Έχει επαγγελματική και κοινωνική αξιοπρέπεια και σέβεται το τηλεοπτικό κοινό».

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ

Νωρίς το απόγευμα κάνει εμφάνιση στην ΤV ένα μανεκέν, που στο ένα χέρι κρατάει ένα τάμπλετ, το άλλο χέρι στη μέση, και κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Είναι κομψή και ακριβοντυμένη. Κάθε μέρα φοράει κάτι άλλο και εξεζητημένο. Κάνει τα πρώτα της βήματα και ψάχνει το σημάδι που της έχουν σημειώσει για να στηθεί, να ανοίξει τα πόδια και να απλώσει συνήθως το αριστερό σε στίλ έμπειρου μανεκέν.

Ο πρώτος της στόχος να εντυπωσιάσει με τις ενδυματολογικές της επιλογές, πέτυχε.

Παίρνει ένα ευχάριστο χαμόγελο για να αναγγείλει διαγωνισμό με πολλά χρήματα. Μετά ακολουθούν βαρύγδουποι τίτλοι με ανάλογη μουσική και σκόρπια γράμματα, για να προσπαθήσουμε να τα διαβάσουμε.

Μετά προσπαθεί να κάνει την δημοσιογράφο, παίρνει ένα μειλίχιο ύφος που να συνάδει με το θέμα που αναγγέλλει, αναστενάζει βαθιά, αλλάζει θέση, πηγαίνει στο άλλο σημάδι που της έχουν σημειώσει για να βγάλει την ρεπόρτερ που έχει επιμεληθεί το θέμα, αλλά, δεν την αφήνει να μιλήσει, λέει όλο το ρεπορτάζ η ίδια και αφήνει την ρεπόρτερ να πει δυο κουβέντες.

Κάποιος πρέπει να της πει ότι, ο δημοσιογράφος είναι σεμνός, ταπεινός, σοβαρός και είναι μέρος και μέλος της αφήγησης των γεγονότων. Δεν προσπαθεί με τις ενδυματολογικές επιλογές του και σε στιλ μανεκέν να εντυπωσιάσει.

Ο δημοσιογράφος αφηγείται τα γεγονότα και τα εντάσσει στον δικό του αξιακό κόσμο. Έχει επαγγελματική και κοινωνική αξιοπρέπεια.

Ο δημοσιογράφος δεν προκαλεί με τις εξεζητημένες ενδυματολογικές επιλογές. Η πορεία του κρίνεται καθημερινά και είναι ο λόγος που πρέπει σέβεται το κοινό. Είναι πολύ άσχημο να σκέπτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Η κοινωνία διαθέτει ένα συμβατικό μέτρο με το οποίο κρίνει τα πάντα, καλά, κακά και άσχημα.

Επιπλέον, η προσποίηση της λύπης και της στοργής, ή και του μίσους, είναι τόσο ευδιάκριτες που προκαλούν τις περισσότερες φορές γέλωτες.

Ένα είναι σίγουρο, δεν αισθάνεσαι ότι σε αφορούν οι συνέπειες των λεγομένων σου. Σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, γιατί κανείς δεν σε δίδαξε να σκέφτεσαι την κοινωνία.

Έτσι σιγά και σταθερά θα φέρεις το τέλος της έγκριτης, έντιμης και αξιοπρεπούς δημοσιογραφίας.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κάποτε στο ΙΑΚΣ πρωινή εκπομπή έβγαζε QRcode ,στην οθόνη για να ψηφίζεις διαφορά θέματα. Την ημέρα ψήφισης για τους φούστηδες ΔΕΝ βγάλανε γιατί γνωρίζανε την λαϊκή οργή.
      Συν ότι όλοι πουλημενοι να προωθούν την ομοφυλοφιλία δε όλα τα κανάλια. Τέτοιο μένος υπέρ της ανωμαλίας δεν έχω ξαναδεί όσο ζώ
      Αυτή είναι η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ τηλεόραση.

    • …..Πώς αισθάνεσαι τώρα που ο μπαμπάς σου σκότωσε την μαμά σου?…
      Αυτό το άκουσα σε μεγάλο ιδιωτικο κανάλι τα πρώτα χρόνια της πανελλαδικής του κάλυψης.
      Θα ήθελα πολύ να συγκρατούσα το όνομα της για να έβλεπα την επαγγελματικη πορεία της και το πώς και πού είναι τώρα.

  1. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις ,,,,,, η ντροπή της δημοσιογραφίας που όλοι την εκμεταλλεύονται δυστυχώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ