Κύπρος: Σάλος σε νηπιαγωγείο με το παιδικό βιβλίο που τελικά απέσυρε ο Υπουργός μετά από σφοδρές αντιδράσεις!

1
4554

Aποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη που παρουσιάζει οικογένειες με ομόφυλα ζευγάρια

Σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο προκάλεσε ένα παιδικό βιβλίο στα ράφια νηπιαγωγείου που μιλάει για διαφορετικά είδη οικογένειας, παρουσιάζοντας εικόνες με ομόφυλους γονείς. Πρόκειται για το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη με τίτλο «Οικογένεια είναι», το οποίο μετά από καταγγελίες γονέων αποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο, με εντολή του Κυπριακού υπουργείου Παιδείας.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών αναφέρει: «Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα» και τονίζει ότι «το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχυση ταυτότητας».

Σε δηλώσεις του ο Μάριος Στυλιανίδης, Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το βιβλίο αποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο της Κύπρου όπου δόθηκε, στο πλαίσιο δωρεάς 50 βιβλίων πέρυσι από τον Σύνδεσμο γονέων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, το σχολείο «δεν έψαξε καλά τα βιβλία μήπως είχε κάτι το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί, το έδωσαν και όταν υπήρξε διαμαρτυρία το αφαίρεσαν. Όμως τα σχολεία έχουν δικαίωμα είτε να αγοράζουν είτε να χρησιμοποιούν τέτοια βιβλία είτε επιλέγοντας από τον κατάλογο που εγκρίνει ο Διευθυντής Δημοτικής και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ή από κατάλογο που εγκρίνει ο διδασκαλικός σύλλογος» είπε και πρόσθεσε: «Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί».

Η αντίδραση των εκδόσεων Διόπτρα

Σε απάντησή τους, οι εκδόσεις Διόπτρα, εκφράζουν τη λύπη και την απογοήτευσή τους για τον χαρακτηρισμό του βιβλίου ως «ανήθικο» βιβλίο , ενώ υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην Κύπρο υπάρχει πολύ έντονο το θρησκευτικό στοιχείο και η Εκκλησία της Κύπρου έχει ιδιαίτερα παρεμβατικό ρόλο, ουσιαστικά συγκυβερνά. Έζησα αρκετό καιρό εκεί.. Και βίωσα την ωραιότερη Ανάσταση στη ζωη μου, στην Εκκλησία του Αγ. Λάζαρου στη Λάρνακα (κενοτάφιο του επιστηθιου φίλου του Ιησού). Οι πιστοί ηταν σιωπηλοί, όχι μπλα μπλα μπλα και κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, δεκάδες περιστέρια έκαναν κύκλους γύρω από το καμπαναριό (δεν κτυπούσαν ακόμη οι καμπάνες).. Ασύλληπτο….
    Παρόλα αυτά, αν για κάποιο λόγο, πεθαίναμε ταυτόχρονα όλοι εμείς οι «ενήλικες» στη γη, πιστεύω πως τα μικρα παιδιά δεν θα έκαναν τους διαχωρισμούς που κάνουμε εμείς..
    Μακάρι η ψυχή μας να αποκτήσει την παιδική αθωότητα. Αυτά είναι πολύ πολύ πολύ πιο κοντά στον Θεο ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ