«Ω του Ιπποκράτους χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα» & «Κακόμοιρε Ζαράφτη τι «τιμή μεγάλη»…!»

14
11434
«Ω του Ιπποκράτους χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα» & «Κακόμοιρε Ζαράφτη τι «τιμή μεγάλη»…!»
Από πέρυσι έχω παρατηρήσει και όχι μόνον εγώ, την «μεγάλη τιμή» που αποδίδουμε στην προτομή του Ιακώβου Ζαράφτη (Δωρεά του Π.Ο.ΚΩΩΝ «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» και έργο του Αρμπελιά), επί της οδού Ιπποκράτους, με την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων μπροστά ή δίπλα στην προτομή!!!
  Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται να προστεθεί και ένα «χοντροκομμένο» και καθόλου αισθητικό, τεράστιο κουτί του ΟΤΕ! (παραθέτω φωτογραφίες)
  Που μπορεί να φτάσει αυτή η «μεγάλη τιμή» που αποδίδουμε στη μνήμη ενός σημαντικότατου ιστορικού προσώπου της νεότερης ιστορίας μας και την καλαισθησία μας απέναντι στα δημόσια έργα τέχνης (γλυπτά κυρίως) της πόλης μας;;; (Παρόμοια κατάσταση και με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τις βραδινές ώρες κυρίως, παραθέτω φωτογραφία τις 17/08/2022, μέσα στη σαιζόν!).
 Που είναι η ευαισθησία των υπευθύνων και η παιδεία μας ως λαός;;
 Ως ενεργός πολίτης απαιτώ άμεσα την απομάκρυνση των κάδων και του κουτιού δίπλα από την προτομή!!!
 Ας το μελετήσουν καλύτερα το θέμα οι εμπλεκόμενοι και ας βρουν μία καλύτερη λύση ή ας αλλάξει θέση η προτομή, η οποία από όσο γνωρίζω έχει τοποθετηθεί με κάποιο σκεπτικό εκεί.
» Με την ελπίδα άμεσης παρέμβασης,
  Ελευθέριος Χατζηνικολάου»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν είμαι Κώος αλλά από όσα χρόνια τώρα ζω στη Κω ,ούτε το νησί με κάλυψε ούτε οι «άνθρωποι» του.
      Χαίρομαι που αρχίζουν οι ντόπιοι, εδώ και καιρό , να συνειδητοποιούν πολύ σοβαρά, σε τι τραγική κατάσταση βρίσκεστε , άσχετα της ευμάρειας που σας έχει φέρει ο μαζικός ανεξέλεγκτος, ληγμένος
      τουρισμός , που θα γίνει ΤΕΛΙΚΑ η ταφόπλακά σας.
      Αναστοχαστείτε .

  1. Πολύ σωστές επισημάνσεις!!!
    Ας ελπίσουμε να τις δουν και βέβαια, να μεριμνήσουν, σχετικά, οι υπεύθυνοι!!!

  2. Ω του Ιπποκράτους χώρα τι γαϊδούρια τρέφεις τώρα. Πρώτα ετρεφες ανθρώπους τώρα τρέφεις γαιδαρους.

  3. Α κακόμοιροι Άνθρωποι !!!που έπρεπε τον συγχωρεμένο α τον είχαμε δίπλα στον Ιπποκράτη . Να το πω στα Κωτικα μπας και το καταλάβετε ζα ε ζα

  4. Α κακόμοιροι Άνθρωποι !!!που έπρεπε τον συγχωρεμένο α τον είχαμε δίπλα στον Ιπποκράτη . Να το πω στα Κωτικα μπας και το καταλάβετε ζα ε ζα
    Να απαντήσει και ο εορταζόμενο όπως το σηνιθυζει τώρα

  5. Δεν τους έβαλα εγώ ούτε βέβαια και ο Μπάιντεν. Ο ΔΗΜΟΣ την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις γαρνιτουρες πέριξ των κάδων. Και δεν είναι θέμα γαϊδουριάς. Είναι θέμα παιδείας. Και βέβαια τι θα κάνει κάποιος αν οι κάδοι είναι γεμάτοι? Θα πάρει την σακούλα πίσω σπίτι του? Όχι βέβαια. Ας φροντίζει ο ΔΗΜΟΣ να αδειάζει τακτικά τους κάδους. Διαφορετικά να φύγουν οι κάδοι ή ο ΖΑΡΑΦΤΗΣ.

  6. Το θέμα αυτό το είχαμε αναδείξει προ πανδημίας με τον Μητροπολίτη κ κ Ναθαναήλ. Μάλιστα το έβαλαν και οι εφημερίδες Βήμα της Κω και aegeanews . Για ένα διάστημα απομακρύνθηκαν οι κάδοι από την είσοδο του Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως και από την προτομή του Ιάκωβου Ζαραφτη η οποία τοποθετήθηκε εκεί για να είναι κοντά στο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω .Τους πήγαν πιο πέρα .Αν απευθυνθούμε στον Δήμαρχο και στην υπηρεσία καθαριότητας ίσως έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  7. Μόνο αυτοί είναι γάιδαροι όμως; Άλλοι δεν είναι; Αν απομακρυνθούν οι καδοι τελειώσαμε; Αυτό ήταν το μείζον θέμα; Όχι κύριοι. Γάιδαροι παντού καθημερινά κι όλες τις ώρες. Πετάνε όλοι κάτω τα σκουπίδια τους σα να μην υπάρχει αύριο. Από μικρες ηλικίες. Τα μικρά εκκολαπτόμενο γαϊδουράκια από γονείς γαϊδάρους. Κι από ευγένεια άλλο τίποτε… Να μην αγγίξω το θέμα του σεβασμού. Ας κοιτάξουμε όλοι μας με ποιο τρόπο αγαπάνε αυτό το νησί και όχι άλλο υποκρισία κι ανευθυνότητα. Κι εμείς είμαστε το πρόβλημα.

  8. Πραγματικά λυπάμαι για αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης ανικανότητας και ανευθυνότητας… Τα βλέπω και κάθε καλοκαίρι με τα μάτια μου… Η Κως έχει μπει εδώ και χρόνια στον αυτόματο πιλότο… Έχουμε μείνει τόσο πίσω σε όλους τους τομείς…

  9. Είστε ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΖΩΑ που έχετε συνηθίσει την ΑΣΧΗΜΙΑ.
    Με τις υγείες σας νεόπλουτα Τουριστομαστουρωμένα τρικέρατα ΒΟΥΔΙΑ !!!

  10. Ρε παιδιά! Άλλοι φταίνε! Όπως παντού!!! Στο δημόσιο! Άλλοι φταίνε! Εμείς πού δεν δουλευόμαι ποτέ!!! Πώς είναι δυνατόν να κάνω μαι και λάθη??? Ο υπεύθυνος καθαριότητας! Θας μάς κανη καμία δήλωση τώρα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ