Ρεζίλι γίναμε διεθνώς… Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου

24
11610

Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με €600.000 μαύρο χρήμα

ΣΤΟΧΟΣ 510c: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα €600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”. Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων»

ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ μέσα από τα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα

ΣΥΡΙΖΑ Τείχος δημοκρατίας

Η αντίδραση του Τσίπρα στην προσπάθεια υπονόμευσης της Δικαιοσύνης διά της αντισυνταγματικής γνωμοδότησης Ντογιάκου

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Τραβάει το σχοινί της εκτροπής

Σε αναζήτηση ακροδεξιών στηριγμάτων έχει αποδυθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΟΣΑ Εκρηξη εξωτερικού ελλείμματος. Αρνητικές οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία παρά τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τρικ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Με τη σφραγίδα της Βάγκνερ

Οι μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας κατέλαβαν μια πόλη στο Ντονμπάς με μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1970-2023 Μισός αιώνας δωροδοκίες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Νατάσα Γκαρά, Χάρης Τσιόκας, Πέτρος Βαμβακάς, Κώστας Δημουλάς και Βαγγέλης Δεληπέτρος, Θανάσης Καραμπάτσος, Δημήτρης Χατζηνικόλας

Μαζί όπως κάθε Κυριακή το DocVille με συνέντευξη του Παντελή Βούλγαρη για τη «Φανέλα με το 9»

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ μια μεγάλη προσφορά: Ένα βιβλίο της σειρά HotDoc.History για το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ

Φλώρος: Αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του και χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει

Φλώρος: Αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του και χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει

Για πρώτη φορά μετά τις αποκαλύψεις του Documento ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ της οποία προΐσταται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός της σιωπής Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε απάντηση. Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να παρουσιάσει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος και μόνο, ως εθνικό ζήτημα, ο στρατηγός Φλώρος δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα, παρά μόνο διαμαρτύρεται για όσα του καταλογίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών: για το γεγονός δηλαδή ότι φέρεται να έχει αγοράσει ακίνητο στην περιοχή του Παπάγου, καταβάλλοντας 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Μήπως ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Φλώρο για τα δισ. των εξοπλιστικών που ήθελε να ελέγχει;

Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το οποίο επαναλαμβάνουμε, ο στρατηγός, ο οποίος παραμένει σιωπηλός μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων εδώ και περίπου 40 ημέρες, χρησιμοποιεί για να μετατρέψει το ζήτημα που έχει ανακύψει σε εθνικό, υπάρχει μόνο ένα σημαντικό στοιχείο. Ότι ο ίδιος ο αρχηγός του Στρατεύματος, αποδέχεται πλήρως την παρακολούθησή του, και μάλιστα ως κάτι απολύτως φυσικολογικό, το οποίο πρέπει να αποδεχθούν ως κανονικότητα, όλοι οι έλληνες πολίτες. Παρ’ όλα αυτά, δεν λέει την παραμικρή κουβέντα για την ουσία, για το γεγονός δηλαδή ότι η ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε τον ίδιο για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αντιθέτως, κάνει λόγο για επίθεση λάσπης, αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνο σε όσα του καταμαρτυρά η ΕΥΠ. Αμφισβητεί δηλαδή το γεγονός ότι όπως έχουν καταγράφει οι υπηρεσίες πληροφοριών, αγόρασε ακίνητο το οποίο κόστιζε περί τα 1,2 εκατ. ευρώ, πληρώνοντας τις 600.000 «μαύρα». Αυτό βεβαίως, και κατά πόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, οφείλουν πια να το απαντήσουν, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, οι οποίες καλούνται να διερευνήσουν όσα εμφανίζεται από τα ενημερωτικά δελτία της, να έχει εντοπίσει η ΕΥΠ.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, παρά τις προσπάθειες του Documento, να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να ζητήσει απαντήσεις για όσα περιγράφει η ΕΥΠ για τον ίδιο, αρνήθηκε να απαντήσει, απαξιώνοντας έστω και να σηκώσει το τηλέφωνο του  ή να ανταποκριθεί σε γραπτό μήνυμα που του στείλαμε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Φλώρος οφείλει να ευχαριστήσει τον άνθρωπο του Μεγάρου Μαξίμου που συνέγραψε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, βυθίζοντας τον ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία στην οποία ούτως ή άλλως έχει περιέλθει εδώ και καιρό.

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ

Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

ISSI)

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.

Κοκός και Κούλης

Κοκός και Κούλης

Συγχωρήστε τον Κυριάκο. Ήθελε να φανεί ηγέτης κράτους Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και κατέληξε να ξεχορταριάζει το Τατόι, να στέλνει τον κάθε Πικραμμένο και να ετοιμάζει στη ζούλα λαϊκό προσκύνημα.

Στρατηγός Φλώρος: Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον Α/ΓΕΕΘΑ – Τι επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές

Στρατηγός Φλώρος: Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον Α/ΓΕΕΘΑ - Τι επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν δημοσιεύματα με «νέα στοιχεία σχετικά με την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

 

Για παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις «νέες αποκαλύψεις», όπως τις χαρακτηρίζει, «σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για “λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος».

Παρέμβαση με αφορμή τα δημοσιεύματα για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, πραγματοποίησαν και στρατιωτικές πηγές, αναφέροντας:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα «Ε9″ και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Γιάννη Οικονόμου ήταν άμεση, καλύπτοντας πλήρως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα – υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού; Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα. Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

 

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δε\ν τον πάω τον βαξεβάνη ούτε τον διαβ’αζω αλλά αυτό το άρθρο που διαβασα εδώ για τον Κοκό και τον Κούλη είναι ότι ποιο ταιριαστό για την κουβέντα που γίνεται τελευτέα

   • Και χαζη το λιγοτερο….. εχουν φαει κι τα πομολα και μιλας???? Καταπιε την γλωσσα σου εισαι η αποδειξη οτι οι Ελληνες αξιζουν οτι τραβανε απο αυτους που κυβερνανε…..ουτε ρωσσοι ουτε τουρκοι εσεις ειστε οι χειροτεροι μακραν…

 2. Την ώρα που η χώρα μας δέχεται ευθεία απειλή πολέμου από την Τουρκία καλό θα ήταν να αποφεύγονται ένθεν και ένθεν δημοσιεύματα για την ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα. Το τι έχει ο καθένας και πως το απέκτησε φαίνεται στο πόθεν έσχες. Πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά σε αξιώματα. Η Ελλάδα διαθέτει έναν αξιόμαχο στρατό και έναν αποδεδειγμένα άξιο αρχηγό ενόπλων δυνάμεων.Η όποια προσπάθεια αποσταθεροποίησης και εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι θα πέσει στο κενό.

  • Ας ξεκουμπιστει ο Μητσοτάκης και ευχαρίστως να υπάρξει Ομόνοια.

   Αλλά αυτός ο Φασίστας μόνο το διαίρει και βασίλευε γνωρίζει, ενώ ταυτόχρονα οι Γαλάζιοι ΑΡΙΣΤΟΙ ρημάζουν με πλιάτσικο όλα τα ταμεία…

 3. Ο στρατηγός είναι πάλι στο στόχαστρο ξένων κέντρων. Μαζί και ο γνωστός πίθηκος που συκοφαντεί χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο τους πάντες. Είμαστε με τον στρατηγό απέναντι απ’τους τουρκόφιλους

 4. Το Documento έχει βγει με πρωτοσέλιδο «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» ή κρατιέται ακόμα;

 5. Η βρώμικη επίθεση στον Α/ΓΕΕΘΑ είναι συνέχεια της «μικρής Μαρίας» και των υποκλοπών.
  Και τα τρία, σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα ίδια κέντρα
  Τα βιβλία του Μαρινάκη. Οι σακούλες του Καλογρίτσα.
  Μενει να μάθουμε και για τις μπαμπούσκες του Πούτιν και τα κοράνια του Ερντογαν

 6. Μετά τον Μητσοτακη και τον Δένδια που Σεν θέλουν με τίποτα οι Τούρκοι και Ρωσοι βεβαιως ,πακέτο πάνε αυτοί και βρίζουν οι ντόπιοι σύμμαχοι τους,τώρα αρχίζουν να βάζουν στο κάδρο και τον ΓΕΕΘΑ.Φαίνεται ότι και ο Φλωρος κάνει Καλα τι δουλειά του και τους χαλάει.Συνεχίστε …μας κάνετε πιο δυνατούς.

 7. Ξεκίνησαν οι υβριδικές επιχειρήσεις πριν το πολεμικό επεισόδιο
  στόχευση πρόκλησης ψυχικών ρηγμάτων μεταξύ πολιτικής ηγεσίας, στρατιωτικής ηγεσίας, στρατιωτικού προσωπικού και κοινωνίας.
  οι μήνες ως τις τουρκικές εκλογές είναι κρίσιμοι.
  σημειώστε τον όρο: aktivnye meropriyatiya

 8. _______________________
  Τελικά το σπίτι που «στοίχισε» 1.200.000€ και «αποκτήθηκε» με 600.000€ «μαύρα»
  από τον Α/ΓΕΕΘΑ, ανήκει στον γαμπρό του,
  ΣΤΟΙΧΙΣΕ 400.000€ και ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ με ΔΑΝΕΙΟ 380.000€

  Το πρωτοσέλιδο του Documento είναι βγαλμένο από τις ονειρώξεις
  των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών
  _____________________

 9. Άρθρο Economist: Μπορεί η Τουρκία να καταλάβει ένα μικρό ελληνικό νησί; Διότι το timing είναι το παν. Χτυπάμε Φλώρο, εισάγουμε ανασφάλεια στους πολίτες και προετοιμαζουμε τετελεσμενα. Κάποιοι τα περιγράφουν και ως PSYOPS…
  shorturl.at/vX134

 10. Προσφορά τώρα, στις δέκα μπάλες τρυφερό και φρέσκο σανό οι δύο δώρο. Καταπίνεται και αμάσητο σύντροφοι
  Το άρθρο έχει πρωτοσέλιδο το Φλώρο και γράφει ότι το σπίτι το σπίτι το αγόρασε ο γαμπρός του και μάλιστα με δανειο
  Λάσπη και σανός για τα ζώα

 11. Τί είναι παρακρατικό;Ο μηχανισμός της ΕΥΠ ή αυτός που δίνει τις πληροφορίες στον Βαξεβανη και Τσίπρα είναι παρακρατικός; Επαναλαμβάνω στόχος της αντιπολίτευσης είναι να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αστάθειας , να μπαχαλοποιησουν την πολιτική ζωή και να εμπεδώσουν κλίμα πολιτικής ανωμαλίας.Σταλινογκεμπελικη προπαγάνδα.Η τυφλή συκοφαντία δείχνει τόν πανικό που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ από το φόβο της εκλογικής αναμέτρησης.Οσο πλησιάζουν οι εκλογές θα έχουμε: Λαϊκισμό, Χυδαιότητα, Τοξικότητα, fake news.Ο απεγνωσμένος Τσίπρας οδηγεί στην κατηφόρα της πολιτικής εξαθλίωσης.Ευτυχως όχι για πολύ,ο εθνικά επικίνδυνος.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@……

 12. 1 )Ο βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται. 2) Το ΕΣΧΕΣ δεν λεει τιποτα . Το ΠΟΘΕΝ αξιζει και λεει πολλα.

   • Λιγο ντροπη ο πλουτος που εχουν τα τομαρια της ΝΔ και τα φιλαρακια απο τις απευθειας αναθεσεις δεν συγκρινονται με κανενος πολιτικου στην Ελλαδα…ειμαστε η κολομβια της Ευρωπης δειτε τα στατιστικα της για την χωρα μας…αλλα ξεχασα και οι ευρωπαοι συριζαιοι ειναι…..χαχαχαχαχ ειστε αθεραπευτα…λακες τελικα …..

    • Λιγο ντροπη στους αριστερούς της σαμπάνιας και του χαβιάρι
     Λίγο ντροπή στους αριστερούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία
     Λίγο ντροπή στους αριστερούς που νοικιάζουν βίλες στο Σούνιο με 500€

 13. Εν΄οι ρζιοτράγκες οι δικοί σας μέχρι όλους τους ξεπουλημενους τηλεεισαγγελατους που εχετε σημερα ειναι αγγελουδια . βρε παενα πεσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ