ΒΙΝΤΕΟ Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος!

1
3145

Ως μέλλων υπουργός… Εξωτερικών μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ανοίγοντας ζήτημα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κινήθηκε όχι μόνο πέρα από την εθνική γραμμή, αλλά και εκτός του πλαισίου του κόμματός του. Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις που εκφράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την τουρκική απειλή. Σε κάθε περίπτωση η δήθεν αμοιβαία αποστρατικοποίηση που λάνσαρε ο Α. Λοβέρδος εκτιμάται ότι έγινε ευμενώς δεκτή από πρεσβείες και μάλιστα σε μία περίοδο έντονων πολιτικών ζυμώσεων.

Οι δηλώσεις Λοβέρδου έγιναν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής η οποία συνεδρίαζε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…», ήταν η επίμαχη φράση του Α. Λοβέρδου. Αμέσως μετά ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τους Ολλανδούς βουλευτές (που έμειναν με την εντύπωση ότι η Ελλάδα «συζητά» αποστρατικοποίηση των νησιών της!), ενώ ο Α. Λοβέρδος αποχώρησε από την αίθουσα – προφανώς έχοντας κάνει το καθήκον του…

Δεν υπήρξε αντίδραση από τους ελάχιστους βουλευτές που ήταν στην συνεδρίαση πλην του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου που (ενώ είχε ολοκληρωθεί η σύνδεση με την Ολλανδία) ζήτησε να καταγραφεί ότι δεν εκφράζει την κυβέρνηση η άποψη Λοβέρδου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει αποστρατικοποίηση των νησιών της με αμοιβαία υποχώρηση της Στρατιάς του Αιγαίου «αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει».

 Αποκαλύψεις-βόμβες στην εκπομπή μας (Ανεξάρτητος Παρατηρητής με τον Γεράσιμο Βραχιολίδη) και καλεσμένο τον Παναγιώτη Αποστόλου (αρθρογράφο, πολιτικό σχολιαστή).

Ακούστε όσα φοβερά ακούγονται στην εκπομπή (από το 16.00» και μετά κάνοντας κλικ εδώ)

Έπεσαν οι «μάσκες» Μητσοτάκη – Λοβέρδου και αποκαλύφθηκαν

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

O Ανδρέας Λοβέρδος είναι φίλος και συνοδοιπόρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αν και “φιλοξενούμενος” στη ΝΔ, την έχει μεταλλάξει σε Σημιτικό ΠΑΣΟΚ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε με τα 1000 την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στην εσωκομματική διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΚ/ΚΙΝΑΛ!

Τυχαία όλα τα φιλοκυβερνητικά Μέσα μέσω των δημοσκοπήσεών τους, έφερναν πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο, σε μια προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ ισχυρού “Κινήματος”! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όρισε τον Ανδρέα Λοβέρδο Γραμματέα στην διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, με Πρόεδρο την Ντόρα Μπακογιάννη και Αντιπρόεδρο τον Γιώργο Κατρούγκαλο!

Τον Ανδρέα Λοβέρδο, που τον έκανε Υπουργό στην κυβέρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς!

Έτσι ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερθεμάτισε της απόφασης Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστρατικοποιήσει μερικώς τα νησιά του Αιγαίου μας, στέλνοντας βαριά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία!

Γι΄ αυτό στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο  Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την αποστρατικοποίηση των νησιών μας;

Λανσάροντας ένα μοντέλο αμοιβαίας αποχώρησης στρατευμάτων με την Τουρκία;

Αυτή η πολιτική πρόταση – ενέργεια είναι εκ του πονηρού και βάζει σε κίνδυνο την Πατρίδα!

Δεν γνωρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι η στρατικοποίηση των νησιών μας έγινε μετά τις επιθετικές απειλές της Τουρκίας με την εφαρμογή του casus belli;

Δεν γνωρίζει πως αν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας, οι Τούρκοι σε λίγες ώρες θα επανδρώσουν εκ νέου τα Ιώνια παράλια, ενώ εμείς θα χρειαστούμε για την στρατιωτική επάνδρωση των νησιών μας κάποιες ημέρες;

Άρα ποια η σκοπιμότητα αυτών των προτάσεων – δηλώσεων; 

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε, μετά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, πως τα ρωσικής κατασκευής TOMA BMP-1 που αποσύρθηκαν από τα νησιά μας δεν θα αντικατασταθούν!

Πού αποσκοπούν λοιπόν οι δηλώσεις – προτάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν μάλιστα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής συνεδρίαζε με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του Ολλανδικού Κοινοβουλίου;

Συζήτηση που αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο;

Τα προσχήματα αυτής της άθλιας πολιτικά, αλλά και αντεθνικής προσπάθειας Ανδρέα Λοβέρδου, έσωσε κατ΄ ελάχιστον ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ζήτησε να καταγραφεί, ότι η άποψη Ανδρέα Λοβέρδου δεν εκφράζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Αλήθεια, ποια η κυβερνητική θέση κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ