Διονυσία Κασσιώτη: Πέντε χρόνια απραξίας μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017

18
1023

Πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017, και σχεδόν δυο χρόνια από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, στο νησί μας (όλες και όλοι θυμόμαστε τις εξαγγελίες της για επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης) και είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα.  Οι αρχαιολογικοί χώροι,  τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού και οι εκκλησίες εξακολουθούν να έχουν την εικόνα που είχαν την επομένη  του σεισμού.  

Πολλά επιχειρήματα μπορούν να επινοηθούν για αυτή την καθυστέρηση, όπως γραφειοκρατία, ανοιχτοί διαγωνισμοί, έλεγχος των φακέλων των δικαιολογητικών, προσφυγές κ.α. Σε κάθε περίπτωση όμως τα πέντε χρόνια είναι αρκετά για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αρκεί βέβαια να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά, ιδιαίτερα για το νησί της Κω, το νησί του Ιπποκράτη τον τρίτο τουριστικό προορισμό, που τελικά πέφτει θύμα των καθυστερήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη ότι η Κως είναι στις  προτεραιότητες των αρμόδιων  υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.

Αν υπήρχε ειλικρινής πρόθεση και διάθεση τα έργα θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί παρά τις δυσκολίες. Το λιμάνι της Κω αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού παρά το γεγονός ότι κατά την διαδικασία της αποκατάστασης  υποβλήθηκαν προσφυγές, κατάφεραν να ξεπεραστούν και εδώ και τρία χρόνια απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα.

Η κοινωνία της Κω έχει «χορτάσει» από τα παχιά λόγια, τις ανέξοδες υποσχέσεις, τα δήθεν σχέδια της σημερινής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της και δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από αυτούς.

 

Κασσιώτη Διονυσία

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστά τα λέτε αλλά σε λάθος στιγμή και για λάθος λόγο. Άρχισαν να μυρίζουν εκλογές και θυμηθήκατε να γράψετε κάτι πιασιάρικο. Ψάχνοντας το ιντερνέτ βρήκα ακόμα ένα άρθρο σας του 2021 για την υποστελέχωη του νοσοκομείου (σωστό και αυτό) και κάπου εκεί τελειώνει η δημόσια συμβολή σας στα κοινά. Δυό ωραίες εκθέσεις ιδεών χωρίς ουσιαστικές προτάσεις. Γκρίνια για τους «άλλους» και τέλος. Δεν θέλουμε τέτοιους Περιφερειακούς Συμβούλους.

    • τι θελεις ρε φιλε? αυτους που δεν κανουν τιποτα? η αυτους που βριζουν?
      η κυρια κασιωτη ειναι σοβαρη και με σεμνο τροπο, αναδεικνυει, ενα προβλημα, για το οποιο η κυβερνηση και η περιφερεια, δεν τα πηγαν καλα!!

  2. Τρέξτε για τα ζώα εσείς που και αυτά έχουν ψυχή ενοητε αλλά εσείς τα βάζετε πάνω από τόν άνθρωπο ευτιχως που είναι δεξιά κυβέρνηση για με ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά δεν θα υπήρχε Ελλάδα τώρα.

  3. Μα εσείς δεν στηρίζατε τον ΣΥΡΙΖΑ;Τον κατηγορητε τώρα;Από αυτά τα 5 χρόνια ποσά είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;Όχι πέτρα δεν βάλανε πάνω στη πέτρα αλλά ούτε καν πέρασε από εδώ ο Τσιπρας.Να πει μια κουβέντα,να δει πως τα βγάλαμε πέρα,ένα κτυπημα στη πλάτη.Μαλιστα σε ένα νησί που τον είχε τιμήσει στις εκλογές και είχε βγάλει και τοπικό βουλευτή.Ναι άργησαν να ξεκινήσουν αλλά κάτι γίνεται πια σήμερα.Μην ξεχνάς ότι μόλις βγήκαν αυτοί τι είχαν να αντιμετωπίσουν.Πόλεμο στον Έβρο,πανδημία,απηλες από Τουρκία και ανάγκη εξοπλισμών .Εξαλου έφτασαν στο σημείο ένα θέμα που απασχολούσε το νησί,το μεταναστευτικό να μην υπάρχει καν σήμερα.Δεν έχει καθόλου πλάκα λοιπόν το αυτό σας.Εκτός αν το κάνατε να θυμίζει ο κόσμος από τι γλύτωσε.Εκτός αν το κάνατε απλά να δηλώσετε ότι υπάρχετε….γιατί από έργο όσους ρώτησα δεν ξέρουν κάτι να κάνατε γιαυτους που ζητήσατε την ψήφο να πάτε εκεί .

  4. Γιάννης Καρπαθάκης Δικηγόρος αν.Γραμματέας Ν.Ε ΠΑ.ΣΟΚ. Β.Σ.Δωδκα/σου

    Επειδή εκλεγήκατε με την Ν.Δ. στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου,επειδή η πολιτική σας για την Κω εξαντλέί-
    ται στην απαξία και στην απραξία έργων για την Κω,επειδή οι πολιτικοί της Ν.Δ. λεηλατούν την Κω με υποσχέ-
    σεις και χαδέματα,επειδή το κουτόχορτο πλέον δεν αρέσει στους Κώους,επειδή θα τα διαπιστώσετε στην κάλπη…
    …..τότε καλύτερο είναι το σιγάν και όχι το λαλείν!!!!!

    • Οπα.Να και το πρώην ΠΑΣΟΚ,μετά Ελιά,μετά Κινημα Αλλαγής και μετά ΠΑΣΟΚ κίνημα αλαγης μαζί.Το κόμμα που ο αρχηγός του είναι και παραμένει ευρωβουλευτής να μην χάσει το μισθο,Θέλει να μας ξανασωσει.

  5. καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι, το οφείλεις στον τόπο σου αφού αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά, αλλά, όλοι σας προεκλογικά θυμάστε τα προβλήματα, όχι για να τα λύσετε αλλά για να τονιστεί η ανικανότητα σας!!! Μην εκτίθεσαι άδικα, είσαι μικρη και θα μάθεις!!! Μην αφήνεις άλλους να εκμεταλλευτούν τη θέση σου και να σου βάζουν λόγια στο στόμα σου!!!

  6. κάποιοι παλαιοπασοκοι και νεοδεξιοί εδώ μέσα έχουν πάθει παράκρουση, δεν εξηγείται αλλιώς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ