Δημήτρης Καλλούδης: Brand name… Τι είναι αυτό που που κάνει τους κώους να μην εκτιμούν την προσφορά του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ;

5
6453
BRAND NAME______________________
Τι είναι αυτό που που κάνει τους κώους να μην εκτιμούν την προσφορά του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ?
Δεν τον αντιμετωπίζουν με την μεγάλη διάσταση και ιστορική αξία που του αξίζει. Αυτό συνάγεται από θέση που του παραχώρησαν για να στηθεί το άγαλμα του. Και είναι μίζερο και ανατριχιαστικό να βλέπεις την σύνθεση του αγάλματος κρυμμένη πίσω από πεχλιμπίδια μικροπωλητών.
Έχουμε κουραστεί να γράφουμε και να ξαναγράφουμε για το ίδιο θέμα. Και θυμάμαι τον αγώνα που έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης, πριν από πολλά χρόνια για να γίνει αυτό το άγαλμα από κάποιον, νομίζω, εγγλέζο που, το εργαστήριο του, το είχε στήσει στην Ζιά ή στο Ασφενδιού. Επισκεφτήκαμε μαζί με τον Γιάννη, τον καλλιτέχνη και από τα σχέδια που είδαμε μείναμε ικανοποιημένοι αλλά, δεν περιμέναμε στο τέλος να είναι ΜΑΥΡΟ. Αυτό όμως δεν αλλάζει την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι ιθύνοντες. Να εκτιμήσουν την αξία του και το ΒΡΑΝD ΝΑΜΕ της ΚΩ να είναι ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και να μην ψάχνουν υποκατάστατα.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι δείχτες κριτικής καλλιέργειας των ΚΩΩΝ, είναι υψηλές και οι κοινωνικές αξίες και στόχοι, παραμένουν εν υπνώσει.
Δεν είδαμε στην παρουσίαση του νέου λογότυπου καμιά αναφορά στον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, που θά πρεπε να είναι, το ΒΡΑΝD ΝΑΜΕ. Ποτέ δεν είναι αργά.

Δημήτρης Καλλούδης

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο ονομα του Ιπποκρατη και της Ιατρικης επιστημης και εδω δεν εχουμε γιατρους ,νοσηλευτες ασθενοφορα και πανω απο ολα νοσοκομειο!Ενα πραγμα …..να διαφημιζεις παπουτσια ωντας ξυπολητος ρε παιδι μου…..

  2. Your talking about BRAND NAME, you don’t even know the name of the sculptor which is by the way ALEX AKWYN, FROM ENGLAND who lived here for 30 years in EVANGELISTRA,Asfendiou.
    Its not BLACK its made of brass or copper which gives it a dark green colour,which is the same of the rest of the statutes in Kos Town if you haven’t noticed. But I do agree it needs to be put in a better area, maybe it should of been put in the middle of the roundabout as you go into the town, opposite the Alpha bank, instead of the bull and lady,which im not sure what it represents.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ