Δημήτρης Καλλούδης: Σκέψεις… Η δύναμη της φύσης είναι ισχυρότερη, αυτής του ανθρώπου

6
994
ΣΚΕΨΕΙΣ__________________________
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ, ΑΥΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ____________________________________
Όταν η φύση θέλει να εκδικηθεί, το κάνει χωρίς έλεος.
Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπιστεί μια τέτοιου είδους εισβολή πρωτόγνωρης καταιγίδας με τόνους χιόνι να πέφτει και να θέλουμε την επομένη, το κράτος, ο δήμος, να είναι εξω από την πόρτα μας και να καθαρίσει τα πεζοδρόμια και τους δρόμους. Έστω ότι τα κάνει, που θα διοχετευτούν όλοι αυτοί οι τόνοι χιονιού?
Μπορούσε ο άνθρωπος, η ανθρώπινη δύναμη να εμποδίσει την κοπή των δένδρων από το υπέρμετρο βάρος του χιονιού? Αν ναι, να βγει κάποιος και να το πει.
Μπορούσε ο κάθε δήμαρχος εκ των προτέρων να γνωρίζει ποιά δένδρα θα δεχθούν τόσο πολύ χιόνι για να μεριμνήσει για την κοπεί τους?
Βέβαια ο κόσμος είναι αγανακτισμένος για πολλούς λόγους. Ας σκεφτεί μόνο ότι, η Ελλάδα δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και δεν έχει ούτε την εμπειρία των σκανδιναβικών χωρών, που εχουν συνηθίσει να ζουν και να πορεύονται με το χιόνι, (τα παιδιά πάνε σχολείο με το ποδήλατο)
ούτε και κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.(έχω σχετική εμπειρία).
Γιατί λοιπόν όλοι εμείς ενώ γνωρίζαμε ότι η καταιγίδα ήταν προ των πυλών δεν οργανωθήκαμε με αλυσίδες, με ξύλα για το κρύο (έμεινα πέντε μέρες χωρίς θέρμανση) ή πετρέλαιο?
Τα λέω αυτά όχι για να δικαιολογήσω το κράτος αλλά, να τονίσω τον ωχαδερφισμό που μας διακρίνει και τα «ΘΕΛΩ» μας, που για εμάς είναι απαραβίαστα και κανόνες ζωής.
Σώπασε λοιπόν το ΕΓΩ σου και πορεύσου αναλόγως.
Από τούδε και στο εξής, λόγω και της κλιματικής αλλαγής έτσι θα πορευόμαστε, έτσι θα ζούμε.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
«Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ»___________________________________
Ταξιδεύω από το Μόναχο προς Νυρεμβέργη. Μια σφοδρή καταιγίδα, ένας χιονιάς, με αναγκάζει να οδηγήσω στον παράδρομο, αλλά είναι αδύνατο να προχωρήσω από το πολύ χιόνι. Σταθμεύω και περιμένω να περάσει το κακό. Αποκοιμιέμαι. Ξαφνικά ακούω κάποιο χτύπημα στο παράθυρο και ένα αστυνομικό να με ρωτάει αν χρειάζομαι κάποια βοήθεια. Ευγενικά μου ζητάει δίπλωμα, άδεια αυτοκινήτου, κι αν έχω αλυσίδες. Όλα τα έχω, ακόμα και την ταυτότητα της Βαυαρικής Τηλεόρασης, εκτός από αλυσίδες. Κάνει έλεγχο γύρο από το αυτοκίνητο βλέπει το πίσω φανάρι που είναι σπασμένο, μου κόβει κλήση, μου δανείζει αλυσίδες και μου λέει: σε τρείς μέρες έχεις υποχρέωση να πας στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα πληρώνεις την κλήση, παραδίδεις τις αλυσίδες, ελέγχουν το αυτοκίνητο και επιδεικνύεις τις καινούργιες αλυσίδες. Άλλως……..
Αυτά, στην Γερμανία το έτος 1966
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε δίκιο εκλεκτέ φίλε Δημήτρη . Φυσικά έχει ευθύνη η Πολιτεία για τις ελλείψεις στις υποδομές ώστε να αντιμετωπίζουν τέτοιες κακοκαιρίες.
    Όμως δεν μπορεί να φταίνε οι πολιτικοι ανώτεροι και κατώτεροι αν θα βρέξει η θα χιονίσει . Μήπως να κρατάνε ομπρέλα στον καθένα μας;; Λογικά εμείς εφόσον έχουμε τα μέσα να μας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι θα πρέπει πάντα να προσέχουμε τις μετακινήσεις μας και να εφοδιαζομαστε με κεριά φακούς ξύλα και τρόφιμα για κάθε αναποδια του καιρού.

    • Αγαπητή, Ξανθίππη. Είναι δυνατόν να μιλάμε για τα αυτονόητα, όταν, η λογική είναι παρούσα?

  2. Μην τους ξεπλενεις επειδη τους υποστηριζεις , μπλοκαρε ολη η Αθηνα μεχρι και το κεντρο …..αχρηστοι ηταν ειναι και θα ειναι …ειχαν πολυ χρονο να προετοιμαστουν απο περυσι και απλα δεν το εκαναν…..γιατι μονο τους μελημα δικη τους τσεπη και των φιλων τους….. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΥΝΕΙΣ…..

  3. Φυσικά η φύση κάνει το έργο της... Οταν γίνονται ταυτόχρονα 10 εμπρησμοί

    Κσι καίγεται η μισή.. Εύβοια..
    Φυσικά η απάνθρωπια, η ματαιοδοξία, η απληστία του χρήματος.. Και συγχρόνως η ανικανότητα είναι μεγαλύτερη ταπό την δυνσμη της φύσης, όταν.. Τα πληρωμένα εκχιονιστικα των 500χιλ ευρώ το καθενα κάθονται οταν οι οι άνθρωποι είναι εγκλωνισμενοι 20 ώρες… . Και η πουληνεμη ΔΕΗ έχει κομμένο το ρεύμα άλλες τόσες ώρες… (όπως εξαλου συνεβη και το προηγούμενο καλοκαιρι στην Κω.. Με τις απανωτές διακοπές)
    . Κ. ΚΑΛΟΥΔΗ.Τα λέω αυτά για να δικαιολογήσω τους ανθρώπους!!! και να τονίσω την αδιαφορία του ΚΡΑΤΟΥΣ, που το διακρίνει… Τα λέω για να τονίσω την παντελή αδιαφορία έως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΆΣΗ του κράτους για τον άνθρωπο, που ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα κσι τις ανεμμογενητριες, η τις μίζες από την Αττική οδό, η την πώληση της ΔΕΗ..
    ΑΣ ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ , και ας ΜΗΝΑΝΑΠΑΥΤΟΥΝΕ αλλά ας δράσουμε αναλόγως (εκτός τους βολεμενους, επε κ ΚΑΛΟΥΔΗ .
    Από τούδε και στο εξής, λόγω και της κλιματικής αλλαγής ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..ΠΈΡΥΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΆΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΥΡΚΑΓΙΏΝ .(Ονομάζοντας το πράσινη ανάπτυξη!!?!? ΔΕΝ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΌΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΈΤΣΙ…

  4. Φταίνε μόνο οι πολιτικοί ανώτεροι και κατώτεροι.ακόμα και τοπικοί.. (. Για όσα έγιναν… Για τις πλυμηρες για τους θανάτους, για τα.. Έκτακτα θανάσιμα ατυχήματα προσφατα ποιος φταίει.. Η φύση πάντως όχι.!!! Κ καλουδη . Η ηλιθιότητα, η μιζέρια, και και η πολιτική κατάντια….μηπως..

  5. Δεν φταίει η φύση όταν πηγαίνεις στη Λάμπη την μπαζώνεις και κτίζεις κατοικίες,δεν φταίει η φύση αν κτίζεις κάτω από υδατοδεξαμενές[φράγματα],δεν φταίει η φύση αν κτίζεις στους πρόποδες του Ζηνιού αν και από πάνω σου κρέμονται τεράστιοι βράχοι και γύρω σου υπάρχουν εκατοντάδες διάσπαρτοι ογκόλιθοι,που αποκολλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα[σεισμός,έντονη βροχόπτωση].Δεν φταίει η φύση που μετατρέπεις τις κοίτες των ποταμών σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους,χωρίς πρόβλεψη για το πως θα συμπεριφερθεί το νερό σε μια καταιγίδα.Δεν φταίει η φύση όταν στενεύεις τις κοίτες και τις εκβολές των ποταμών.Δεν φταίει η φύση που αφήνεις ακλάδευτα τα δέντρα που εφάπτονται με πολυσύχναστους δρόμους,αν και είναι σάπια ή οι κλώνοι τους καταλαμβάνουν σχέδον ολόκληρο το οδόστρωμα.Η φύση σου μιλά,σε προειδοποιεί και οφείλεις να την ακούς και να την σέβεσαι,αλοίμονο σ’αυτούς που πάνε κόντρα στην ανεξάντλητη δύναμη της.Κοινός νους και κοινή λογική χρειάζεται,λυπάμαι γιατί και τον επόμενο χειμώνα πάλι τα ίδια θα λέμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ