Αναγνώστης: Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα παραπάνω δεν έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση και τους επιτελάρχες των ενόπλων δυνάμεων

0
1394

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις Δομές που «οραματίστηκε» το Υπουργείο Μετανάστευσης στα νησιά (κόκκινο χρώμα), και την «Γαλάζια Πατρίδα» (μπλε χρώμα) που οραματίζονται οι γείτονες μας (επιστολή που κατέθεσαν στον ΟΗΕ στις 13 Νοεμβρίου 2019).

Τα 5 νησιά που επέλεξε η ΕΕ με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις δομές, είναι επίσης στην λίστα των νησιών που πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τις διεκδικήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης (επιστολή που κατέθεσαν στον ΟΗΕ τον Ιούλιο του 2021).

Τυχαίο;;;;;;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα παραπάνω δεν έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση και τους επιτελάρχες των ενόπλων δυνάμεων.

Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουν και να αλλάξουν πορεία;;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πρωτοσέλιδο στη Milliyet ο τουρκικός χάρτης της αμφισβήτησης των ελληνικών νησιών

Οι Οινούσες και το Αγαθονήσι είναι δύο από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται μέσα στο μπλε χρώμα στον χάρτη που παρουσίασε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον οποίο φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η εφημερίδα Milliyet .

Σύμφωνα με τον Σκάι πρόκειται για δύο χάρτες που παρουσιάζουν το σενάριο ανάλογα με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 και τα 12 μίλια και προπαγανδίζουν τις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση αλλά ακόμα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Στο ίδιο πνεύμα εντάσσονται και οι δηλώσεις Ακάρ πως η Ελλάδα προκαλεί και προβοκάρει με τις 90 επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά και τα οποία “αν απλώσουμε το χέρι μας θα τα αγγίξουμε”.

“Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια”, είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Το πρωτοσέλιδο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ