Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα 400 ευρώ με αίτηση – Ποιους αφορά και ποια τα βήματα

0
110

Το πρόγραμμα προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και τρέχει από την αρχή του έτους. Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ.

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα 400 ευρώ με αίτηση στη ΔΥΠΑ

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και, κατά συνέπεια, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Τέλος χρόνου με βάση την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ” όπου όσοι εντάχθηκαν στο Μητρώο Ωφελουμένων θα πρέπει να ξεκινήσουν κατάρτιση έως 31 Ιουλίου ώστε να πάρουν τα 400 ευρώ επίδομα.

Πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα που αφορά την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που στηρίζεται και χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και αφορά την κατάρτιση σε Ψηφιακές και Πράσινες δεξιότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ το πρόγραμμα δεν δέχεται νέους αιτούντες.

Η εν λόγω ανακοίνωση αφορά τους ωφελούμενους του Μητρώου.

Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ τους.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης, όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το dypa.gov.gr, μέσω του συνδέσμου: Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ