Σενάριο τρόμου: Τι θα συμβεί όταν οι ΗΠΑ κηρύξουν στάση πληρωμών τον Ιούνιο – Έρχεται παγκόσμια οικονομική θύελλα

0
9139

Οι χρεοκοπίες δύο κομητειών, μιας μεγάλης πόλης και μιας  κοινότητας οδήγησαν σε ομολογιούχους σε οικονομικές ζημίες που δεν αποπληρώθηκαν πλήρως, καθώς και σε αναγκαστικές μεταρρυθμίσεις

«Βόμβα» που θα ανατινάξει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας είναι το αμερικανικό χρέος, ενώ κατασροφικές και ανεξέλεγτες παραμένουν οι συνέπειες μια χρεοκοπίας των ΗΠΑ που θα προκαλέσει το έναυσμα για μια παγκόσμια κρίση – αυτό προέκυψε από την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των G7 στην Ιαπωνία η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Μαϊου 2023..

Χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt, προειδοποίησε ότι το αδιέξοδο όσον αφορά τη αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

«Θα ήταν απολύτως καταστροφικό εάν η Αμερική, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ”κινητήρες” της παγκόσμιας οικονομίαςαντιμετώπιζε σημαντικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας», δήλωσε ο Hunt μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και tτων κεντρικών τραπεζιτών της G7, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η σύνοδος ολοκληρώθηκε στην πόλη Νιγκάτα της Ιαπωνίας το Σάββατο 13 Μαϊου 2023.
«Δεν εναπόκειται σε εμάς να πούμε πώς θα επιλυθεί αυτό το ζήτημα», είπε ο Hunt.

«Αλλά ελπίζουμε πολύ ότι η κυβέρνηση και το Κογκρέσο θα είναι σε θέση να επιλύσουν τις διαφορές τους».

Ο Hunt μίλησε αφότου οι επικεφαλής των οικονομιών της ομάδας των G-7 εξέδωσαν ανακοινωθέν μετά από τριήμερες συνομιλίες που πρόσφεραν περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία, ένα σχέδιο διαφοροποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού και μια υπόσχεση να καλυθούν τα κενά στη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η συνάντηση επισκιάστηκε από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ καθώς οι συνέπειες ενός πιστωτικού γεγονότος θα προκαλέσουν τρομακτικους τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία.

Ερωτηθείς εάν το ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να εμποδίσει την κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της για ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας φέτος, ο Hunt είπε ότι «υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη».

Η μεγαλύτερη ανησυχία για τον ίδιο και τον πρωθυπουργό Rishi Sunak είναι ο επίμονος υψηλός πληθωρισμός και η μείωσή του παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα, επισήμανε.

Αφού η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε ξανά τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό, ο Hunt δήλωσε ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να διατηρήσει τον δανεισμό υπό έλεγχο, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα ενίσχυσης της ανάπτυξης ενώ σημαντικό είναι το δημοσιονομικό κόστος της στήριξης των νοικοκυριών.

Ο Hunt και η Yellen συζήτησαν επίσης θέματα όπως η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την αύξηση των αποστολών στη χώρα αγαθών όπως ημιαγωγών, ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και άλλων τεχνολογιών από κράτη όπως το Καζακστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και η Κίνα.

Ο Hunt δήλωσε ότι ήταν «απογοητευτικό» το γεγονός ότι η ομάδα υπό την ηγεσία των G-7 δεν μπόρεσε να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο συνασπισμό για να ασκήσει ενιαία πίεση στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία και η διαδικασία της πτώχευσης

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία για το ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ είναι 31,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο, US Debt Clock, το οποίο «μεταφράζεται» περίπου 94.726 δολ. για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί που είναι πολίτες με βάση τα στοιχεία για τις 24 Απριλίου 2023.
Μια έκθεση που κυκλοφόρησε από το Υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις στις 6 Μαρτίου 2023, ανέφερε ένα παρόμοιο ποσό για το συνολικό γνωστό ομοσπονδιακό χρέος περίπου 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το μέγεθος του ομοσπονδιακού χρέους είναι τόσο μεγάλο, που δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποπληρωθεί με την τρέχουσα μορφή του, επισημαίνει ο Stephen Anderson, στέλεχος του Mises Institute σε άρθρο του.

Η άρση του αξιόχρεου

Σε όλους μας είναι γνωστές – εξηγεί –  οικογένειες ή επιχειρήσεις που κήρυξαν πτώχευση καθώς είχαν μη εξυπηρετήσιμες οφειλές, όταν παράγοντες όπως μείωση των εξόδων, αύξηση του εισοδήματος, επαναδιαπραγμάτευση αποπληρωμών δανείου σε δανειστές και η πώληση περιουσιακών στοιχείων για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων δεν αρκούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές του υποχρεώσεις

Αυτό οδηγεί σε άρση του αξιόχρεου, όπως είναι νομική ονομασία για την πτώχευση, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ.

Με βάση το Κεφάλαιο 7 η πτώχευση είναι μια διαδικασία εκκαθάρισης διαθέσιμη σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Τα περιουσιακά στοιχεία ενός οφειλέτη που δεν εξαιρούνται από τη διαδικασία συλλέγονται και ρευστοποιούνται (αποτιμώνται σε ρευστό) και τα έσοδα κατανέμονται στους πιστωτές.
Ένας οφειλέτης λαμβάνει πλήρη απαλλαγή από το χρέος σύμφωνα με το Κεφάλαιο 7, εκτός από ορισμένες οφειλές που απαγορεύεται να εξοφληθούν με βάση τον Πτωχευτικό Κώδικα.
Στο κεφάλαιο 11 του κώδικα η πτώχευση προβλέπει μια διαδικασία με την οποία ένα άτομο ή μια επιχείρηση μπορεί να αναδιοργανώσει τα χρέη του ενώ συνεχίζει να λειτουργεί.

Η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων του Κεφαλαίου 11 κατατίθεται από επιχειρήσεις.
Ο οφειλέτης, συχνά με τη συμμετοχή των πιστωτών, δημιουργεί ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης των υποχρεώσεων βάσει του οποίου θα εξοφλήσει μέρος ή το σύνολο των χρεών του.

Έχουν κηρύξει ήδη πτώχευση

Οι εξής \οντότητες που ανήκουν στο ομοσπονδιακό κράτους έχουν υποβάλει αίτηση για ομοσπονδιακή πτώχευση του Κεφαλαίου 9 του κώδικα:
Orange County, Καλιφόρνια, το 1994 για περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Jefferson County, Αλαμπάμα, το 2011 για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η πόλη του Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, το 2013 για περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Κοινοπολιτεία του Πουέρτο Ρίκο το 2017 για 72 δισεκατομμύρια δολάρια
Σύμφωνα με τον ιστότοπο των Δικαστηρίων των Ηνωμένων Πολιτειών:

Σκοπός του κεφαλαίου 9 είναι να παρέχει προστασία από τους πιστωτές του σε έναν οικονομικά προβληματικό δήμο, ενώ αναπτύσσει και διαπραγματεύεται ένα σχέδιο προσαρμογής των χρεών του.
Η αναδιοργάνωση των χρεών ενός δήμου πραγματοποιείται συνήθως είτε με παράταση της λήξης των οφειλών, μείωση του ποσού κεφαλαίου ή τόκων, είτε με αναχρηματοδότηση του χρέους με τη λήψη νέου δανείου.

Αν και παρόμοιο με άλλα κεφάλαια από ορισμένες απόψεις, το κεφάλαιο 9 διαφέρει σημαντικά στο ότι δεν υπάρχει διάταξη στον νόμο για εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του δήμου και διανομή των εσόδων στους πιστωτές.

Οι χρεοκοπίες δύο κομητειών, μιας μεγάλης πόλης και μιας  κοινότητας οδήγησαν σε ομολογιούχους σε οικονομικές ζημίες που δεν αποπληρώθηκαν πλήρως, καθώς και σε αναγκαστικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν σε κάθε ομοσπονδιακή οντότητα.


Οι συνέπειες της αναγκαστικής πτωχευσης 

Η καλύτερη λύση εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους κατόχους ομολόγων, τους φορολογούμενους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη είναι η αθέτηση υποχρεώσεων, η κήρυξη χρεοκοπίας και η πραγματοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών με στόχο τη αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Οι χρεοκοπίες κυρίαρχων κρατών δεν είναι νέο φαινόμενο, με την Αργεντινή το 1989, το 2001, το 2014 και το 2020. Νότια Κορέα, Ινδονησία και Ταϊλάνδη το 1997, γνωστή ως ασιατική γρίπη. Ελλάδα το 2009. και τη Ρωσία το 1998.

Ορισμένα αποτελέσματα από αυτές τις αθετήσεις οδηγούν σε μείωση των αξιολογήσεων των κρατικών ομολόγων από τους ιδιωτικούς οργανισμούς αξιολόγησης, οι κάτοχοι ομολόγων χάνουν την αξία των διαθεσίμων τους, οι αποπληρωμές του χρέους επαναδιαπραγματεύονται με τους τραπεζικούς δανειστές, πολλές χώρες λαμβάνουν δάνεια με σχέδιο αποπληρωμής από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στα προγράμματα διάσωσης αυξήθηκαν ορισμένοι κρατικοί φόροι, το νόμισμά τους χάνει αξία στις συναλλαγές συναλλάγματος, ο πληθωρισμός γίνεται πραγματικότητα για τους πολίτες και υψηλότερα επιτόκια που προσφέρονται σε μελλοντικές προσφορές κρατικών ομολόγων.


Οι οίκοι αξιολόγησης και η αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης λόγω επιτοκίων

Πολύ λίγοι στον χρηματοπιστωτικό κόσμο μιλούν για τα αποτελέσματα μιας χρεοκοπίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ένα αποτέλεσμα από την σχεδόν… χρεοκοπία του 2011 ήταν η Standard & Poor’s να μειώσει την αξιολόγηση ομοσπονδιακών ομολόγων AAA σε AA+ όπου και παρέμεινε.

Ποιος οργανισμός θα επέβλεπε την υλοποίηση μιας διαδικασίας αθέτησης χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και ποια εξουσιοδότηση θα τους δοθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση;
Δεν προσφέρονται προτάσεις όταν τα ποσά είναι ιλιγγιώδη, καθώς οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει το χρέος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Μερικά αποτελέσματα θα είναι μια μειωμένη αξιολόγηση ομοσπονδιακών ομολόγων από τους τρεις οργανισμούς αξιολόγησης, όπου η πραγματικότητα των υψηλότερων επιτοκίων που προσφέρονται στο νεοεκδοθέν ομοσπονδιακό χρέος δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Απολύσεις και χάος στο Δημόσιο

Οι περικοπές των κρατικών δαπανών υπό κάποια μορφή θα απαιτηθούν από την πραγματικότητα του οικονομικού νόμου, που περιλαμβάνει τη μείωση του αριθμού των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, την κατάργηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, τη μείωση και τη μεταρρύθμιση των στρατιωτικών προϋπολογισμών, την πώληση περιουσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, την ανάθεση ομοσπονδιακών προγραμμάτων στις πολιτείες και τη μεταρρύθμιση τα ομοσπονδιακά προγράμματα δικαιωμάτων Medicaid, Medicare και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Τα φορολογικά έσοδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αποπληρωμή του χρέους και των τόκων θα αυξάνονται ως ποσοστό του μελλοντικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού κάθε έτους.

Το τέλος του δολαρίου

Ένας πραγματικός αντίκτυπος από μια αθέτηση χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα ήταν ότι το δολάριο ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, με τα δολάρια σε πολλές εθνικές τράπεζες να επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Το να κρατάς δολάρια θα είναι σαν να κρατάς…. μια καυτή πατάτα.

Κράτη που κατέχουν ομοσπονδιακό χρεόγραφο —όπως η Κίνα (859 δισεκατομμύρια δολάρια), η Μεγάλη Βρετανία (668 δισεκατομμύρια δολάρια), η Ιαπωνία (1,11 τρισεκατομμύρια δολάρια) και άλλα από τους αριθμούς Ιανουαρίου 2023 που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ— καθώς και πολλά αμοιβαία κεφάλαια και άλλα  θ αοδηγηθύν σε ένα …. ξεπούλημα μεγέθους που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί σε κλίμακα και διάρκεια.

Πολλοί κάτοχοι αμοιβαίων κεφαλαίων, όπως συνταξιούχοι, συνταξιοδοτικά συστήματα πολεων και πολιτειών και κάτοχοι λογαριασμών 401(k) θα επηρεαστούν από αυτό το γεγονός.
Η κατεύθυνση ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης όταν βγαίνει από την ομοσπονδιακή χρεοκοπία είναι ελπίζουμε η ταπεινότητα – κοιτάζοντας πίσω με την προοπτική των λαθών που έγιναν, μαθαίνοντας από αυτά τα λάθη και προχωρώντας προς τα εμπρός με εστίαση προς όφελος της οικογένειας και της κοινότητάς τους.
Ωστόσο, οι πόλεις, οι κομητείες και οικοινότητες διαφέρουν από άτομα, οικογένειες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ως προς την έξοδο από την κατάσταση άρσης του αξιόχρεου.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας αθέτησης χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι άγνωστο.
Ωστόσο, η πραγματικότητά του είναι μπροστά μας.

Αγώνας δρόμου 17 ημερών – Σκληρες διαπραγματεύσεις Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανών 

Σημαντικό αδιέξοδο καταγράφεται για μια πιθανή συμφωνία στο Κογκρέσο όσον αφορά το όριο χρέους των ΗΠΑ μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών καθώς εντείνουν τις διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια άνευ προηγουμένου χρεοκοπία, με τον χρόνο που απομένει να είναι μόλις 17 ημέρες.

Συμφώνα με πληροφορίες τα θέματα στο τραπέζι των συνομιλιών είχαν περιοριστεί, καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden και οι συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής Kevin McCarthy βρίσκονται σε πυρετώδεις συζητήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2023.

Περιορισμός των δημοσίων δαπανών

Στο επίκεντρο οποιασδήποτε συμφωνίας θα ήταν ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών.
Οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν βαθιές περικοπές σε πολλά κυβερνητικά προγράμματα σε διάστημα 10 ετών, ενώ ο Λευκός Οίκος θέλει να δει πιο μετριοπαθείς περιορισμούς για δύο χρόνια, συμφώνα με πληροφορίες του Bloomberg και των FT.

«Υπάρχει πραγματική συζήτηση για κάποιες αλλαγές που όλοι θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε», δήλωσε ο πρόεδρος Joe Biden.
«Δεν είμαστε ακόμα εκεί».
Eπισήμανε στους δημοσιογράφους: «Θα μάθουμε περισσότερα τις επόμενες δύο ημέρες».

Τα δύο σημεία συμφωνίας

Ο Biden έχει σηματοδοτήσει ότι είναι ανοιχτός στην περικοπή των κονδυλίων κοινωνική αρωγής για τον Covid σε οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των διαφορών μεταξύ των πλευρών.

Ένα άλλο στοιχείο μιας πιθανής συμφωνίας είναι η νομοθεσία για την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης για μεγάλα επενδυτικά έργα.

Αυτή η νομοθεσία υποστηρίχθηκε από τον γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια, Joe Manchin, έναν κεντρώο Δημοκρατικό, και υποστηρίζεται από τον Λευκό Οίκο αλλά και από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τις εκκλήσεις των Ρεπουμπλικανών για κατάργηση των πιστώσεων φόρου για «πράσινη» ενέργεια που αποτελούσαν μέρος του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού και τις προτάσεις να καταργηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους των φοιτητών.

Οι Δημοκρατικοί είναι επίσης αντίθετοι με το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων να εφαρμόζονται προϋποθέσεις προϋπηρεσίας σε προγράμματα κατά της φτώχειας και κοινωνικής ασφάλειας σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι υπηρεσίες για τη διατροφική ασφάλεια,

Τοξικό πολιτικό κλίμα

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών λαμβάνουν χώρα σε ένα τοξικό πολιτικό κλίμα που απεχθάνεται τον συμβιβασμό και σε σύντομη προθεσμία: οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αθετήσουν το χρέος τους ήδη από τον επόμενο μήνα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους την Παρασκευή (12/5), η Karine Jean-Pierre, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, εξέφρασε κάποια αισιοδοξία. «Ήταν παραγωγικό.

Συνεχίζεται», είπε, είμαστε στη σωστη κατεύθυνση

Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πιο απογοητευμένοι και δύσπιστοι.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στη απαίτηση για εναιαίο νομοσχεδίου προς την ψήφιση στο Κογκρέσο που αυξάνει το όριο χρέους, αντμετωπίζει τη χρεοκοπία και θεσπίζει μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες δαπάνες», είπε ένας Ρεπουμπλικανός,

Ο McCarthy επέπληξε την κυβέρνηση Biden επειδή κινήθηκε πολύ αργά, υποστηρίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε «κανένα σχέδιο, καμία προτεινόμενη εξοικονόμηση πόρων και καμία κατεύθυνση».
«Προφανώς, υπάρχει πολύ επείγουσα ανάγκη», είπε.

«Μιλάμε για δυνητικά εκατομμύρια θέσεις εργασίας που απειλούνται εξαιτίας αυτού που κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι».

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες καθώς ανησυχούν όλο και περισσότερο για την προοπτική χρεοκοπίας και πιέζουν για μια συμφωνία.

Ορισμένοι επιχειρηματικοί ηγέτες επιμένουν ότι παραμένει εφικτό.

Η corporate America

«Δεν αισθάνεσαι ότι κανένα από τα [τα ζητήματα] είναι αδύνατο να επιλυθεί και αυτό σε βάζει πραγματικά σε έναν δρόμο για να πετύχεις μια συμφωνία», δήλωσε ο Neil Bradley, επικεφαλής πολιτικής στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο όμιλο επιχειρηματικών λόμπι. .
Ο Bradley έστειλε ένα σημείωμα στις εταιρείες-μέλη την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στο οποίο εξηγούσε πώς μπορεί να μοιάζει ένας συμβιβασμός.

«Νομίζω ότι υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές να επιτευχθεί η άρση του ορίου του χρέους και με μία επιτυχή συμφωνία.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι απλώς ένας λάθος υπολογισμός», είπαν στους Financial Times.

Για τους Δημοκρατικούς, η προτεραιότητα είναι να βεβαιωθούν ότι δεν θα θυσιάσουν κανένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της πολιτικής τους τα τελευταία δύο χρόνια ή θα αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα επίπεδο λιτότητας το οποίο θα περιόριζε την την οικονομική ανάπτυξη.

Θέλουν επίσης να διατηρήσουν την αρχή ότι οι διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους θα πρέπει να γίνονται χωριστά από τις συνομιλίες για τις δαπάνες, ακόμη και αν γίνονται σε δύο παράλληλες διαδικασίες.
Ο McCarthy θα πρέπει να αποσπάσει σημαντικές παραχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο για να κερδίσει αρκετή υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η προεδρία του.

Αυτό το έργο έγινε πιο δύσκολο αυτή την εβδομάδα μετά την παρότρυνση από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump να κρατήσει σκληρή γραμμή

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ