Πόσο καίει ένα κλιματιστικό συγκριτικά με έναν ανεμιστήρα;

0
2903

Επειδή οι ζέστες αρχίζουν και σφίγγουν , και επειδή λεφτά για ρεύμα δεν περισσεύουν, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποσό περίπου είναι η διάφορα κατανάλωσης ενός ανεμιστήρα και ενός A/C.

Ανεμιστήρας      10W με 25W

Ανεμιστήρας οροφής      50W με 175W

Κλιματιστικό      900W με 5000W

Οι ανεμιστήρες καίνε ρεύμα όσο μια απλή ηλεκτρική συσκευή.

Βεβαίως, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο ανεμιστήρας δεν είναι κλιματιστικό μέσο! Σε αντίθεση με τα air condition των οποίων η λειτουργία είναι να ψύχουν ή να θερμαίνουν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες μας, οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα το οποίo μας κάνει να αισθανόμαστε δροσιά  χωρίς όμως να επηρεάζουν την θερμοκρασία του χώρου.

Με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή η τιμή της kW είναι περίπου 0,24 ευρώ μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι η χρήση του ανεμιστήρα είναι πολύ φθηνή. Για μια χρήση 10 ωρών για το κλιματιστικό στοιχίζει 2,4 ευρώ, ενώ για τον ανεμιστήρα μόλις 0,36 ευρώ.

Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τον ανεμιστήρα και για άλλους λόγους. Τόσο η ποιότητα του αέρα που προέρχεται από το air condition όσο και το γεγονός ότι όταν το χρησιμοποιούμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και με ξηρή ατμόσφαιρα που μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στη βλεννογόνο του στόματος, των ματιών και της μύτης, κάνει τη χρήση του ανεμιστήρα πιο φιλική για την υγεία μας. Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε για τους φίλους των κλιματιστικών ότι με κατάλληλη συντήρηση, τακτικό αέρισμα του χώρου και σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η χρήση του air condition είναι αντιμετωπίσιμα

aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ