Γνωστός επιχειρηματίας με βιλάρα δεν πληρώνει ούτε ευρώ ΕΝΦΙΑ: Πώς τα κατάφερε

0
2624

Γνωστός επιχειρηματίας με βιλάρα δεν πληρώνει ούτε ευρώ ΕΝΦΙΑ: Πώς τα κατάφερε
man-mystery-ypourgos
Πώς κατάφερε πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ αν και έχει μια τεράστια βίλα;

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας με πολυσχιδή δραστηριότητα, σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Αν και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βίλες στα βόρεια προάστια, έχει καταφέρει να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ΕΝΦΙΑ.

Την στιγμή που 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 50.000 νομικά πρόσωπα,χρεώθηκαν 3,18 δισ. ευρώ ο εν λόγω επιχειρηματίας αν και έχει ένα τεράστιο ακίνητο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει… εντούτοις έχει καταφέρει να αποφύγει την καταβολή φόρους ιδιοκτησιας.

Ο τρόπος που το κατάφερε; Όπως αναφέρει το bankingnews.gr, έχει δηλώσει το σπίτι του ως μουσείο και ως εκτούτου απαλλάσεται από τον ΕΝΦΙΑ.

Ανεξάρτητα αν στην έκταση που είναι το σπίτι του υπάρχει γήπεδο τέννις, ελικοδρόμιο, λίμνες αλλά και εκλησσάκι.

Για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του σπιτιού τους ως μουσειακό χώρο, ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει βάλει ορισμένους πίνακες γνωστών ζωγράφων (καθώς είναι γνωστός λάτρης της τέχνης) στους τοίχους.

Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποφεύγει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ… τον οποίο καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2016/09/epixeirimatias-enfia-villa/#ixzz4KZs2nqEY

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ