Αρχική Ειδήσεις Καφενείο Απίστευτη φωτο: Ο Κάρολος εμφανίστηκε τετ α τετ με Σούνακ COP28 φορώντας...

Απίστευτη φωτο: Ο Κάρολος εμφανίστηκε τετ α τετ με Σούνακ COP28 φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία!

11
6119

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την διπλωματική απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό

Εμφάνιση με ελληνικά στοιχεία έκανε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ εμφανίστηκε την Παρασκευή φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία, σε μια εμφάνιση δίπλα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας που ήρθε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την διπλωματική απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Chris Jackson/PA

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο και μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η ενδυματολογική επιλογή του Καρόλου θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβολική, υποδηλώνοντας κατά κάποιο τρόπο την υποστήριξή του στην χώρα μας.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επίσης βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, κλήθηκε να σχολιάσει την διπλωματική απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν θα ήθελα να εκφραστώ, να το σχολιάσω. Οπωσδήποτε άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν, δεν θα έδινα μεγάλη σημασία» δήλωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά την ακύρωση της συνάντησης απάντησε αρνητικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. διπλωματία εξευμενισμού καί επικοινωνιακών εντυπώσεων… άν όχι επίδειξης αντιπάθειας πρός τόν… ινδό….

  2. διπλωματία εξευμενισμού καί επικοινωνιακών εντυπώσεων… άν όχι επίδειξης αντιπάθειας πρός τόν… ινδό…. ……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ