Τον Νικόλα Καλιδώνη επιστρατεύει η Ελλάδα για την επόμενη Γιουροβίζιον (Κότα αυτοί; Πετεινό εμείς)

1
13682

Κότα αυτοί; Πετεινό εμείς

Σε μία αποφασιστική κίνηση προχώρησε η ελληνική επιτροπή τραγουδιού της Γιουροβίζιον, αναθέτοντας απευθείας την επόμενη συμμετοχή στο Νικόλα Καλιδώνη. Ο Καλύμνιος περφόρμερ αποδέχτηκε την πρόταση θεωρώντας πως η παρουσία του είναι κάτι που λείπει από το διαγωνισμό

Στο κινέζικο ημερολόγιο, φέτος είναι η χρονιά του σκύλου αλλά στη Γιουροβίζιον ήταν η χρονιά της κότας. Η συμμετοχή του Ισραήλ (το κράτος που δολοφονεί Παλαιστινίους, γιατί μπορεί) κέρδισε το διαγωνισμό, με την ερμηνεύτρια να κακαρίζει στη μισή διάρκεια του τραγουδιού φέρνοντας σε σύγχυση τα κοτέτσια όλης της υφηλίου, που θεώρησαν πως είχε ξημερώσει. Ο δικός μας «πετεινός» όμως δεν παραπλανήθηκε, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση και έτσι του χρόνου θα απολαύσουμε το Νικόλα στο Τελ Αβίβ, να ξεσηκώνει την Ευρώπη με το ιδιαίτερο στυλ του.

Η ελληνική επιτροπή λειτουργεί υπό άκρα μυστικότητα ενώ ούτε και ο Νικόλας κάνει δηλώσεις για αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι πρώτες συζητήσεις ενώ από το Νοέμβρη, το τελικό πρότζεκτ θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή. Οι πηγές ανέφεραν αρχικά πως το τραγούδι είχε αποφασιστεί να είναι ο γνωστός «Πετεινός» αλλά σε περίπτωση που η EBU απορρίψει το κομμάτι, ο Νικόλας και ο Μιχάλης είναι έτοιμοι να γράψουν κάτι καλύτερο-ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως έχει κατατεθεί ένσταση για το τραγούδι που κέρδισε, λόγω υποψίας για εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων από το γνωστό τραγούδι του Νικόλα. Έτσι αν αποδειχθεί πως το Ισραήλ (που ακόμα θεωρείται ευρωπαϊκή χώρα) υπέκλεψε το τραγούδι, η Κύπρος θα ανακηρυχθεί νικήτρια του φετινού διαγωνισμού.

Πηγή: Το Νικόλα Καλιδώνη επιστρατεύει η Ελλάδα για την επόμενη Γιουροβίζιον (axinios.blogspot.com)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάλυμνος…καμία σχέση μέ τήν Κώ. Κι αυτός πού γράφει τά άρθρα στόν ΄΄αχινό τής καλύμνου΄΄ είναι εξαιρετικό ταλέντο. όταν ΄΄φύγουν΄΄-χρόνια νά έχουν οί ανθρωποι΄-οί παλιοί μουσικοί τής Κώ νά δούμε τί θα μείνει…(μέ ελάχιστες εξαιρέσεις)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ