Από τη Λέρο κατάγεται η 68χρονη που δέχθηκε άγρια επίθεση στη Νέα Υόρκη

0
6768

Από το νησί της Λέρου κατάγεται σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» η 68χρονη γυναίκα που δέχθηκε άγρια επίθεση και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την Ειρήνη Ταχλιαμπούρη, η οποία δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο Τζαμαϊκανό, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος τύλιξε γύρω από τον λαιμό του τη μπλούζα που φορούσε και προσπάθησε να απαγχονιστεί.

Η επίθεση του 16χρονου, σε βάρος της 68χρονης ομογενούς, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, με τον ανήλικο να συλλαμβάνεται μετά από ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο όχημα του θύματος, με το οποίο διέφυγε από το σημείο και εγκατέλειψε σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Ο 16χρονος κατηγορείται για ληστεία, πρόκληση σωματικών βλαβών, διάρρηξη και κλοπή ξένης περιουσίας. Η είδηση της σύλληψης του δράστη προκάλεσε ανακούφιση στο περιβάλλον της 68χρονης, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό της με την κατάσταση της υγείας της να έχει βελτιωθεί. «Αυτός ο αλητήριος είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς οι μικροεγκληματίες νιώθουν αρκετά ισχυροί για να διαπράξουν πιο σοβαρά εγκλήματα, γνωρίζοντας ότι θα τη γλιτώσουν, πιθανότατα με ασήμαντη ποινή.

Εκτός από αυτό, φαίνεται πως υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο στο Όλμπανι όσο και την πόλη της Νέας Υόρκης προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να φέρουν αυτούς τους τύπους προ των ευθυνών τους», ανέφερε ο συγγενής της γυναίκας, Ντάνιελ Κοφάρο Χιλ, σύμφωνα με τη New York Post. Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, πατέρας Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ο οποίος έχει επισκεφθεί την 68χρονη στο νοσοκομείο, είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το 107ο Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπάγεται η συνοικία της Τζαμέικα, προκειμένου να διεξάγονται περιπολίες, ιδίως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Ειρήνης Ταχλιαμπούρη, ξεκίνησε ηλεκτρονική εκστρατεία, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα χρησιμεύσει για την κάλυψη των έκτακτων και δυσβάστακτων ιατρικών εξόδων της.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ