Πέθανε στην Ουάσιγκτον ο Δημήτρης Βουδούρης, ανιψιός του ιδρυτή του «Ελεύθερου Τύπου»

0
7371

Μετά τον θάνατο του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη είχε διατελέσει εκδότης της εφημερίδας –  Ήταν 62 χρονών

Σοκ προκάλεσε στον ελληνισμό της Ουάσιγκτον ο θάνατος του διακεκριμένου, στην αμερικανική πρωτεύουσα, δικηγόρου Δημήτρη Βουδούρη, σε ηλικία 62 χρονών. Ο Δημήτρης Βουδούρης για σχεδόν τριάντα χρόνια ασκούσε την δικηγορία στις ΗΠΑ με κυρίως αντικείμενο, υποθέσεις που άπτονται του οικονομικού δικαίου.

Ήταν ανιψιός του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη που το 1983 ίδρυσαν την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Μετά τον θάνατο τους, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, κλήθηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε εκδότης της εφημερίδας σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή, αλλά και ριζικών αλλαγών στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις οποίες επέβαλε η δημιουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Συνέδεσε το όνομα του με καινοτομίες στην έκδοση της εφημερίδας και τον τεχνολογικό εκσυχρονισμό της. Ταυτόχρονα διατέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» που διαχειρίστηκε την περιουσία των ιδρυτών του «Ελεύθερου Τύπου» και προσέφερε σημαντικό κοινωνικό έργο. Λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην διεύθυνση του δικηγορικού του γραφείου στις ΗΠΑ.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Καρύπη και είχαν δύο παιδιά, την Ελένη και το Σταύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μια λοίμωξη, που οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν κατά την ολιγοήμερη νοσηλεία του, προκάλεσε το θάνατο του. Η κηδεία θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Le Figaro: Πώς το Ιράν θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει το Ισραήλ Κυριάκος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ