“Έφυγε” από τη ζωή στη Φλόριντα της Αμερικής όπου διέμενε ο Καλύμνιος Μανώλης Νέσκες

0
8528

“Έφυγε’ από τη ζωή στη Φλόριντα των ΗΠΑ όπου διέμενε ο Καλύμνιος Μανώλης Νέσκες του Δημητρίου, σε ηλικία 77 ετών

Εξαιρετικός οικογενειάρχης, Πετυχημένος επιχειρηματίας ,καλός οικογενειάρχης , αγαπούσε υπεροβιλά την ιδιαιτέρα του Πατρίδα την Κάλυμνο, την οποία επισκεπτόταν ανελλιπώς με την οικογένεια κάθε χρόνο και για αρκετούς μήνες

Παραθέτουμε σχετική Νεκρολογία .
Νεκρολογία Εμμανουήλ Νέσκες

(Μετάφραση από www.legacy.com/us)

Emmanuel Dimitrios Neskes, 77 ετών, διέμενε στη Φλόριντα των ΗΠΑ .

Πέθανε στη Φλόριντα, στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από τη σύζυγο και τα παιδιά του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1946, στην Κάλυμνο της Ελλάδας. Ο Εμμανουήλ, γνωστός και ως Μανώλη, ήταν ένας εργατικός και γενναιόδωρος άνθρωπος που ήταν αγαπητός στην οικογένεια και τους φίλους του.

Καθώς μεγάλωνε στο μικρό νησί της Κάλυμνου, οι γονείς του, Δημήτριος και Καλιόπη, άνοιξαν ένα από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στο νησί και εκεί ξεκίνησε τη δια βίου του καριέρα στον κλάδο τροφίμων σε νεαρή ηλικία 9 ετών. Συχνά εμφανίζεται να σπρώχνει το καρότσι του με ζαχαροπλαστεία σε όλο το νησί με τα αδέρφια του κατά τη διάρκεια διακοπών και γιορτών.

Αφού υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό, βρέθηκε να ζει στο Freeport των Μπαχάμες, όπου για 12 χρόνια εργάστηκε στο catering στο αεροδρόμιο και ως σεφ στο τοπικό καζίνο. Στον ελεύθερο χρόνο του, του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο και τένις και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών στο Tarpon Springs της Φλόριντα, όπου τελικά θα συναντούσε τη γυναίκα του.

Το 1979, ο Μανώλη παντρεύτηκε την αγάπη της ζωής του, τη Νομική, και αργότερα μετανάστευσε στο Ft. Myers, Florida, για να αναλάβει τη θέση του Executive Chef του Delphi Restaurant. Αμέσως μετά, ο Μανώλη και η Νομική, μαζί με μερικούς από τους παιδικούς του φίλους, αποφάσισαν να βγουν έξω και να ανοίξουν δικά τους ελληνικά εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του Plaka 2 στο Fort Myers, και κυρίως του Plaka on the Beach στην παραλία Fort Myers, που τους ανήκε. και λειτούργησε για 42 χρόνια.

Το 1991, μαζί με τη Νομική, άνοιξαν την Πλάκα της Νομικής στο Φορτ Μάγιερς και η οικογένειά του υπηρετεί με περηφάνια την τοπική κοινωνία μέχρι σήμερα. Με εκπαίδευση μόνο στο δημοτικό σχολείο, αφοσίωση και πάθος για τη δουλειά του, πέτυχε το Αμερικάνικο όνειρό του και έγινε μια πολύ σεβαστή προσωπικότητα στην κοινότητα.

Η ελληνορθόδοξη πίστη του Μανώλη ήταν επίσης αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Υπήρξε αφιερωμένο και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού, όπου συμμετείχε ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές του ήταν η καθοδήγηση του περιπτέρου σαγανάκη κατά τη διάρκεια του ετήσιου Ελληνικού Φεστιβάλ για περισσότερα από 20 χρόνια. Κοντά στην καρδιά του ήταν επίσης η εκκλησία του χωριού του, η Παναγία στην Κάλυμνο, όπου υποστήριξε τη συντήρηση, τις ανακαινίσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκτός δουλειάς και θρησκευτικής ενασχόλησής του, ο Μανώλη είχε πάθος να φιλοξενεί τους φίλους και την οικογένειά του στο σπίτι του, να παίζει τένις και ποδόσφαιρο και να παρακολουθεί τις αγαπημένες του ομάδες Παναθηναϊκό και Miami Dolphins. Πάνω από όλα, του άρεσε να ταξιδεύει στο αγαπημένο του μέρος, την Κάλυμνο. Απολάμβανε τα ετήσια ταξίδια του. απολαμβάνοντας τη συντροφιά των παιδικών του φίλων και το σπίτι και τον κήπο του στο Βοθινό- φτιάχνοντας το δικό του ελαιόλαδο και χαρμάνια ελιάς και τρυγώντας τα σταφύλια και τα φύλλα τους. Το ότι ήταν σπίτι στην Κάλυμνο του χάρισε τεράστια χαρά και του επέτρεψε να συνδεθεί με την ελληνική του κληρονομιά.

Ο Μανώλης ήταν ένας καταπληκτικός, πιστός και αφοσιωμένος πατέρας και του άφησαν τα παιδιά του: Φανερωμένη (Τέρυ), Καλιόπη (Βαλάντη), Αγγελική (Τάιλερ) και Δημήτριος (Βικτώρια). Επίσης, άφησε την αγαπημένη του σύζυγο, την 44χρονη Νομική, και τα αδέρφια του, Παναγιώτη και Μαρία. Ο Μανώλη περηφανεύτηκε πολύ για τον ρόλο του «Παπού» και αφήνει πίσω του 11 αγαπημένα εγγόνια.

Ο Μανώλη Νέσκες θα μείνει στη μνήμη μας ως έναν εργατικό και γενναιόδωρο άνθρωπο που έφερε χαρά και διορατικότητα στους γύρω του. Η αφοσίωσή του στην οικογένεια, την καριέρα και την πίστη του αφήνει μια διαρκή κληρονομιά. Θα λείψει πολύ σε όλους όσοι τον γνώρισαν.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θέαση για τον Μανώλη στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Φορτ Μάγιερς και θα ακολουθήσει Λειτουργία που αρχίζει το μεσημέρι. Οι φίλοι, η οικογένεια και τα μέλη της κοινότητας καλούνται να αποτίσουν τα σέβη τους και να τιμήσουν τη μνήμη του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ