Αλβανία: «Ο Μπελέρης κέρδισε τη Χειμάρρα μέσα από τη φυλακή» – Τι γράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ

1
2599

Αιχμές από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την καταγωγή του- Η πλέον σημαντική νίκη της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, που κέρδισε μόλις 6 μικρούς δήμους σε όλη τη χώρα

«Οι Δημοκρατικοί επαναλαμβάνουν το προηγούμενο. Ο Φρέντι Μπελέρι κερδίζει τον δήμο Χειμάρρας από τη φυλακή. Ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί» αναφέρει ρεπορτάζ του δικτύου ORA TV, σημειώνοντας την περίπτωση του Azgan Haklaj που είχε εκλεγεί βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα αν και εξέτιε ποινή φυλάκισης.

«Ο Φρέντι Μπελέρης, κερδίζει τη Χειμάρρα με μόλις 19 ψήφους από τον Γκιόργκι Γκόρο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Shqiptarja σχολιάζοντας πως οι υποστηρικτές του «πανηγυρίζουν με ελληνικές σημαίες και τον αποκαλούν Έλληνα».

 

beleri_efimerida

«Η μόνη σημαντική νίκη για τον Μπερίσα ήρθε από τον «Ελληνισμό» της Χειμάρρας» (το «Ελληνισμός» σε εισαγωγικά) είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του τηλεοπτικού δικτύου TOP Channel, χαρακτηρίζοντας τη νίκη Μπελέρη ως την πλέον σημαντική του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υπό το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

«Ο Φρέντι Μπελέρης, που συνελήφθη δύο μέρες πριν από τις εκλογές, κερδίζει τον δήμο Χειμάρρας» αναφέρει η αλβανική έκδοση του Euronews, τονίζοντας πως «εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας για τον Μπελέρη, θα εξαρτηθεί εάν θα καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου Χειμάρρας ή αν θα διεξαχθούν νέες εκλογές στον δήμο αυτό».

 

Fredi Beleri kryebashkiak nga qelia, fiton në Himarë me një rezultat të ngushtë kundrejt Jorgo Goros

«Ο Φρέντι Μπελέρης κερδίζει τον δήμο Χειμάρρας» αναφέρει το δίκτυο Klan ΤV, που μάλιστα μετέδωσε live τον πανηγυρισμό των ομογενών μέσα στο Κέντρο Καταμέτρησης, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας.

«Ο Φρέντι Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας από το κελί της φυλακής» αναφέρει η εφημερίδα TEMA, σχολιάζοντας πως ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε», επικράτησε με μικρή διαφορά ψήφων.

«Ο Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη για «εξαγορά ψήφων», κέρδισε τον αντίπαλό του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο», γράφει η εφημερίδα Panorama αναφέροντας πως υποστηρικτές του Μπελέρη ξέσπασαν σε ζητωκραυγές έξω από το κέντρο καταμέτρησης.

Ο Φρέντι Μπελέρης εξασφάλισε 3.837 ψήφους ή 50,12%, ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και απερχόμενος δήμαρχος, 3.818 ψήφους ή 49.88%.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ