«Έφυγε» ο αγαπητός συμπολίτης μας Φραντζής Τόππος | Ένας εξαιρετικός και φωτεινός άνθρωπος

0
29424

«Έφυγε» από τη ζωή την ημέρα των Θεοφανείων, σε ηλικία 70 ετών στο Τορόντο του Καναδά ο αγαπητός συμπολίτης μας Φραντζής Τόππος.

Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και καρτερικά με την ανίατη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα χωρίς να χάσει ποτέ το θάρρος, την πίστη, την αγάπη, την ελπίδα και το πολύ χαρακτηριστικό χαμόγελο του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πυλί και στην συνέχεια μετανάστευσε στον Καναδά όπου έζησε με την οικογένειά του τα περισσότερα χρόνια της ζωής του χωρίς να ξεχνάει ποτέ το νησί του. Ερχόταν πολύ τακτικά στην Κω και ήταν πάντα παρών σε όλες τις θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις του τόπου μας, (θυμάμαι έντονα τη μεγάλη συγκίνησή του τους χειμώνες που ερχόταν στον παλιό Πυλί για την εορτή της Υπαπαντής, που τον μετέφερε νοερά -όπως μου έλεγε με συγκίνηση- στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του που έχασε πολύ μικρός).

Άνθρωπος δραστήριος, κοινωνικός, εργατικός, με μεγάλη καλοσύνη και προσφορά, φιλικότατος και ευγενέστατος με πάρα πολλούς γνωστούς και φίλους.

Πάντα κοντά στην εκκλησία τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και στον τόπο διαμονής του. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος και μέλος της επιτροπής του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο όπου και προ πενταετίας  χειροθετήθηκε Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την μεγάλη και αθόρυβη προσφορά του, ως άξιος εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού.

Ενεργό και δραστήριο μέλος επίσης για πολλά χρόνια στον Παγκωακό σύλλογο Τορόντο.

΅Εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς με 4 εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Τορόντο.

Καλό παράδεισο καλέ μας Φρατζή.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τον κουνιάδο του Σεβαστό Μανιά:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ