Συνάντηση Νικητιάδη-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

3
728

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ – ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ευρισκόμενος προσφάτως στην Νέα Υόρκη ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γ. Νικητιάδης δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Αρχιεπίσκοπο της Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ Ελπιδοφόρο. Σε σχέση με την συνάντηση αυτή, ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κυριολεκτικώς, φέρει την ελπίδα για αλλαγές και για κάτι καινούργιο στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ομογένεια.
Ο απόδημος Ελληνισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Οι νεότερες γενεές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παλιότερων, αργά αλλά σταθερά μειώνουν την επαφή και την σχέση τους με τον Εθνικό κορμό. Οι ευθύνες του Ελληνικού κράτους είναι τεράστιες. Την ίδια ώρα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ταλανίζεται από έλλειψη διοικητικής ικανότητας και οραματισμού για τον Ελληνισμό. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ελπιδοφόρος έχει και την μόρφωση και την ικανότητα και την διάθεση να οδηγήσει ξανά το σκάφος της Αρχιεπισκοπής και του Ελληνισμού των ΗΠΑ στο απάνεμο λιμάνι της δημιουργίας. Ευχόμαστε ότι το όνομα του δεν θα φέρει απλώς την ελπίδα, αλλά και θα την υλοποιήσει. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και το εύχομαι ολόψυχα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβάζοντας αυτή την είδηση με κατέκλυσαν ρίγη συγκινήσεως. Επιβεβαιώνεται πράγματι ότι ο κύριος Νικητιάδης χαίρει άκρας υγείας, ότι για μία ακόμη φορά επισκέφθηκε την Αμερική, ότι το ενδιαφέρον του για το χριστεπώνυμο πλήθος είναι αμείωτο και κυρίως ότι είναι παρών στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτό είναι το μήνυμα αυτού του γεγονότος. Μην τον ξεχνάτε.

  2. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ