Κι ύστερα μου λες γιατί δεν βγαίνω από το all inclusive…

8
11746

Δεν είμαστε σίγουροι αν θα πρέπει να το αποδώσουμε αποκλειστικά  στο DNA του έλληνα ή στο βιολογικό μας ρολόι και τη χειμερία νάρκη  (αυτό που έλεγαν οι παλιοί «του Αϊ Νικήτα κοίτα και του Αϊ Γιωργιού ξεκοίτα») αλλά το γεγονός ότι ο ‘οργασμός’ εργασιών, για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινά πάντα στο παρά ένα της σεζόν για να ολοκληρωθεί Ιούλιο – Αύγουστο  (όπως ο καθαρισμός των αρχαιολογικών χώρων από τα χόρτα που μια χρονιά είχε πάει και Σεπτέμβριο), είναι από τα… απίστευτα κι όμως ελληνικά.

Το ζούμε αυτές τις μέρες σε επανάληψη. Από τον πιο μικρό επαγγελματία (που έφερε ως παράδειγμα ο Γ. Κυρίτσης στην λαϊκή συνέλευση στο Μαστιχάρι για να δικαιολογηθεί για τη χειμερία νάρκη του δήμου) μέχρι τον δήμο, την περιφέρεια και το κράτος. Πλην όμως κατά το κοινώς λεγόμενο «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
Βέβαια, είχε και τις στιγμές αυτοκριτικής του (ο Γ. Κυρίτσης) «δεν είμαι ικανοποιημένος», «δεν πίεσα όσο έπρεπε», «αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν θα τ’ ακούσουν αύριο το πρωί» κλπ.
Αν επιχειρούσαμε να φτιάξουμε ένα βιντεάκι όπως αυτό που του έφτιαξε ο Ν. Σοφός για τη Ryanair, θα βλέπαμε ότι η σκληρή κριτική του «οργανωτικού» και «προγραμματιστή» Γ. Κυρίτση για την ίδια ακριβώς έλλειψη προετοιμασίας των προηγούμενων αλλά και τον απίθανο «προγραμματισμό» να ξεκινούν πάντα (πρώην και νυν) τις αναπλάσεις τέτοια εποχή, ο τίτλος θα ήταν ο ίδιος:  » οργανωτικός Κυρίτσης 2012-13 Vs ανοργάνωτος και απρογραμμάτιστος Κυρίτσης 2017″.

Τώρα θα τελειώσει η πιάτσα ροτόντα (που παραμένει στάσιμη από πριν τα Χριστούγεννα). Τώρα ξεκίνησε η πλ. στην Καρδάμαινα. Τώρα εδέησε η διεύθυνση συγκοινωνιών της Περιφέρειας να ασχοληθεί με το πάρκινγκ της Ζιάς διατάσσοντας το προσωρινό κλείσιμό του (έχει που έχει προηγούμενα με το θέμα της αστικής συγκοινωνίας του δήμου ο κ. Μπάρδος,  οπότε, καλά ξεμπερδέματα…) Τώρα βρήκαν να σκάψουν την Κανάρη και τις κάθετες για να περάσουν αναβαθμισμένα δίκτυα. Τώρα (καλό Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο)  θα ξεκινήσουν και οι ασφαλτοστρώσεις στην παραλιακή και στις υπόλοιπες κεντρικές οδικές  αρτηρίες της πόλης και των υπόλοιπων Κοινοτήτων που είναι σε κακά χάλια και πάει λέγοντας.

Τι να πούμε στους άτυχους τουρίστες που επέλεξαν να έρθουν Απρίλιο-Μάιο στην Κω; (και που παρακαλάμε κατά τ’ άλλα να έρθουν και νωρίτερα για την περίφημη επιμήκυνση της σεζόν) «Εργαζόμαστε για σας, ευελπιστούμε στην κατανόησή σας…» Έλα όμως που έχει και κάποιους επαναλαμβανόμενους οι οποίοι βλέπουν ακριβώς το ίδιο έργο 20 και 25 χρόνια. Αλλά και αυτοί που δεν μας ξέρουν θα έχουν ακούσει σίγουρα για την  περίφημη ελληνική αξιοπιστία και συνέπεια, οπότε, καλύτερα να μην τους πούμε τίποτα.

Μα και το «απέραντο εργοτάξιο» να αφήσουν για λίγο θα μπλέξουν σίγουρα  στα… χόρτα που μετά τις ευεργετικές βροχές του Μάρτη έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα τους Αρχαιολογικούς χώρους και σε κανένα δυό μήνες θα αρχίσουν τα παράπονα για φίδια, σκνίπες και κουνούπια. Γι’ αυτά -είπαμε- έχουμε καιρό, μέχρι να κάνει τις σχετικές αναθέσεις το Υπουργείο…(Άλλωστε και τους ψεκασμούς για το δάκο η περιφέρεια τους κάνει ενώ έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν ελιές στην Κω. Άδικα ψάχνουμε κάτι που να γίνεται προγραμματισμένα και στην ώρα του. Σαν τα φανάρια του επαρχιακού ένα πράγμα…)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σκέφτηκες ποτέ κ.Κιάρη ή Διαχειριστή του φόρουμ αυτού,ότι μπορεί να γίνεται και επίτηδες???Δείτε τις ημερομηνίες έναρξης των περισσοτέρων All Inclussives στην πόλη,(γιατί είναι μέσα στα όρια της πόλης,πράγμα που δεν το επιτρέπει ο νόμος),όλα ανοίγουν απ τα μέσα Απρίλη..και όλοι δουλεύουν γι αυτούς τους επιχειρηματίες που μαράζωσαν την Οικονομία του Νησιού…Εννοώ ότι είναι φανερά με το μέρος τους,όλες οι κινήσεις που κάνει ο »’ηγέτης»’ της Κω…απ την διαχείριση του μεταναστευτικού που με μισόλογα,ισορροπιστικές τρίπλες, ψευτο-διλήμματα,και κάτι προτροπές για νηφαλιότητα,ψυχραιμία κ.λ.π,μέχρι τα έργα..και να βγείτε κατά τις 15 Ιουλίου με κλιμάκιο φωτογράφων να δείτε αν κυκλοφορεί μετά τις 10.30 έξω Τουρίστας,εκτός από τα καμάκια,τους ξεναγούς,ανιματέρ και ξένους εργαζόμενους στα AL.INC ,που με το ‘χρώμα τους’ ,περνούντε και αυτοί για τουρίστες….

 2. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

 3. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια

  ΕΡΙΞΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

 4. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια

  απο τα ξενοδοχεια.ολοι οι αλλοι επαγγελματιες θα κλαινε λογω λαθραιων που θα κυκλοφορουν ελευθερα.οι τουριστες λογω φοβου και διαλυμενης δεας θα μενουν μεσα στα ξενοδοχεια .Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

 5. Έργα που αρχίζουν τέλη Μαρτίου = Δημοτικός τραγέλαφος
  Η Κως, 10 μεγάλα all inclusive με ιπποκόμους όλους τους ντόπιους = τουριστική αποικία

 6. ποτε προκοβσγει η νυφη μας-το σαββατον το βραδυ !! η ακομη καλυτερα – ο γαδαρος αμα ψωφα καβ…..νει !!

 7. θα μπορούσε τόσο γρήγορα να διακοσμήσει το Ακταίο
  και να το κάνει έργο πνοής γιά δύο σαιζόν;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ