Το γυαλί ράγισε πριν καν ανάψουν τη (νέα) λάμπα | Αυτοί που δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, πώς θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου;

65
20818

Απίστευτο κι όμως… Κωακό (ως προς την πρωτοτυπία)

Τελικά ούτε η λαϊκή ετυμηγορία, ούτε το εκλογικό σύστημα δημιουργεί (ή εγγυάται ότι θα παραμείνουν) ισχυρές δημοτικές (ή άλλες) αρχές.

Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε μέσα στην πενταετία, σε καμία περίπτωση όμως πριν καν ορκιστούν και αναλάβουν… Πριν καν ο δήμαρχος ορίσει αντιδημαρχίες, προεδρίες κλπ…

Στην αρχή το ακούγαμε ως φυσιολογικά «παράπονα δυσαρεστημένων» από πρώτες αναταράξεις… Στην εκδήλωση για το άναμμα του δέντρου όμως (με τα όσα ακούστηκαν, γράφτηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια) ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση ότι «το γυαλί ράγισε» πριν καν ανάψουν τη… (νέα) λάμπα.

Φαίνεται ότι η (χαμογελαστή) κατάργηση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και του ΔΟΠΑΒΣ, με την αναζήτηση προσωρινών λύσεων για τις χειμερινές εκδηλώσεις μέσω του ταμείου της Μαρίνας, με τον υποσκελισμό της απερχόμενης διοίκησής της και το παρασκήνιο που σημειώθηκε, έφερε την πρώτη ρήξη (εξ ου και η απουσία Προέδρου-Αντιπροέδρου από την καθιερωμένη δεξίωση την ημέρα του Αγίου Νικολάου).

Ακολούθως, η διαδικασία διοργάνωσης της εκδήλωσης για το άναμμα του δέντρου, με την επιλογή της θέσης του στο λιμάνι και όχι στην πλατεία Ελευθερίας, όπως γινόταν όλα τα χρόνια έφερε τις πρώτες… «ισχυρές (και ηχηρές) διαφωνίες», στην Ισχυρή Κω.

Sms με ερωτήματα για το λογαριασμό όλων αυτών, μηνύματα για «τέλος ανοχής» με αποδέκτες όχι μόνο τον δήμαρχο αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους με τα σχετικά διαδικτυακά σχόλια, πικρίας και χολής που διαδόθηκαν παντού, καταδεικνύουν ότι συγκροτήθηκε ήδη η πρώτη (ισχυρή ή ηχηρή) εσω-παραταξιακή αντιπολίτευση.

Η αλαζονεία του 60%; Το γεγονός ότι οι «λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες» της τελευταίας 4ετίας που λέγαμε και γράφαμε, έπαυσαν πλέον να υφίστανται αφενός με τη νέα ισχυρή λαϊκή εντολή και αφετέρου με την συρρίκνωση της μειοψηφίας και την αποχώρηση του Γ. Κυρίτση;

Αποδεικνύεται δυστυχώς, για άλλη μια φορά ότι οι  «συμμαχίες» (ή λυκο-συμμαχίες)στην πολιτική (φάνηκε άλλωστε ανά το Πανελλήνιο και με τη διάλυση των πρώην «συντρόφων» στο ΣΥΡΙΖΑ… Εκεί βέβαια μετά από συντριπτική ήττα, εδώ είπαμε… συνιστά τοπικό φαινόμενο) έχουν ως στόχο πρώτα και κύρια την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, για αυτό και δεν πάνε μακριά.

Λέτε κι ήταν «προφητικό» το προ-προηγούμενο σημείωμά μας από αυτή τη στήλη με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου για τις «μάχες που θα πρέπει να δοθούν», ότι η πρώτη και κύρια μάχη μετά το 60% (και την υπερβολική δόση εξουσίας που μετά το χρήμα, δοκιμάζει κάθε άνθρωπο), είναι η «μάχη» που θα πρέπει να δώσει πρώτα και κύρια με τον εαυτό και τις αδυναμίες του (όπως και ο κάθε ηγέτης, Περιφερειάρχης, Πρωθυπουργός κλπ).

Τα γράψαμε και τα ξανα-γράψαμε… τυχαία η αδιαφορία του κόσμου και η αποχή στις εκλογές που φτάνει και ξεπερνά πολλές φορές το 50%; Και αυτοί μήπως που πάνε να ψηφίσουν δεν έχουν το ίδιο σκεπτικό με τους υποψήφιους (στο συντριπτικό τους ποσοστό, καθώς υπάρχουν βέβαια οι ελάχιστες εξαιρέσεις, κάποιοι ονειροπόλοι που στην συνέχεια απογοητεύονται και φεύγουν), πρώτα απ’ όλα το βόλεμα και η προσωπική εξυπηρέτηση μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων ή το «δόντι» καθενός.

Τραγικό επιμύθιο: Ο νέος διχασμός… την ώρα που θα πρεπε να συζητάμε για προγραμματισμό έργων-δράσεων, δυνατοτήτων και προσωπικών θυσιών του καθενός για το κοινό καλό. Για αυτό λέμε εξάλλου και την πολιτική ενασχόληση με «τα κοινά» και όχι… με τα ατομικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που είπε στο Ράδιο Πρώτο και στον φίλο Στέργο Χατζηστέργο ο καλός φίλος Νικόλας Σπύρου»Αν αναλάμβανα θέση ευθύνης στο δήμο, ο μισθός μου θα πήγαινε στο συσσίτιο της Μητρόπολης» (πόσοι θα μπορούσαν να το έκαναν, δίνοντας το καλό παράδειγμα και δεν το κάνουν…)

Δυστυχώς, ο κατακερματισμός στην πολιτική και ειδικότερα στα τοπικά μας πράγματα (γι αυτό είχαμε μία ελπίδα μήπως και ο Όμιλος των «σοφότερων» της «δημογεροντίας» θα λέγαμε, λειτουργούσε -όπως θα μπορούσε- ως καταλύτης ενότητας…) δείχνει το μέγεθος της ανεπάρκειας τους να δώσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα του τόπου που διαιωνίζονται αυξάνονται διαρκώς αφού περί άλλα τυρβάζουμε και αλληλο-τρωγώμαστε…  Ο καθένας λέει (και θα λέει) τα δικά του.

Το ερώτημα των απλών πολιτών ωστόσο είναι αμείλικτο: Αυτοί που δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου;

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια. μια χούφτα Έλληνες και μπιγουμε το μαχαίρι ο ένας στον άλλον. πάντα η διχόνοια το σκήπτρο της διάλυσης κρατά. αντί να δουν τα προβλήματα του νησιού αφού θέλησαν να μπουν στην πολιτική κοιτάζουν θέσεις εξουσίας σε ένα τόπο μια σταλιά. τα σχόλια πάντα υβριστικά ταπεινωτικά θρασύδειλα κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία. όλοι φωνάζουν τους κάθε είδους φωτογράφους να τους φωτογραφίζουν να προβάλλονται αντί να κάνουν ουσιαστικό έργο. γι’αυτό Γιάννη πιστεύω πως ο καθένας να κοιτάξει να παλέψει για το ψωμί του σπιτιού του. αλίμονο αν περιμένουμε από τα ψίχουλα των πολιτικών γυρολόγων. χτύπημα στην πλάτη υποσχέσεις με γλυκολογα και αφού πάρουμε τις καρέκλες κλείνουμε τα τηλέφωνα και τις πόρτες των γραφείων. αυτή είναι η αλήθεια όσο σκληρή και αν φαίνεται. ναι θα φαγωθούν για την εξουσία και για το χρήμα όσοι πληρώνονται. εμείς που ασχολούμαστε χρόνια με τα ΜΜΕ τα γνωρίζουμε όλα μα κάθε λεπτομέρεια. Καλές Γιορτές με ομόνοια αδελφική.

  2. Αισθάνομαι δικαιομένη.Όταν φηφισαμε κάποιον με επιχείρημα ότι είναι καλός άνθρωπος ενώ ήταν δήμαρχος.Δεν είχε να παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ στη θητεία του.Τι ακριβώς περίμεναν οι ψηφοφόροι του;Απλά να βολευτούν .Ψέματα είναι;Θα διασκεδάσουμε αρκετά τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον,με τα καμώματα της δημοτικης αρχης,μιας και το νησί μας θα γνωρίσει μεγάλη οπισθοδρόμηση .Η ελπιδα είναι σε κάποιους ιδιώτες να τραβήξουν το καρό.Σκευτητε ακόμα δεν έχει αναλάβει δήμαρχος του 60%.

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΕΙΔΙΚΟΥ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝΕ?? ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ

  4. Κυριε Κιαρη το γυαλί ράγισε η συνέχεια φάνηκε και στην σχολικη εκδήλωση με την σύνδεση με το ΔΔΣ που η χορηγία της μαρίνας απλα εξαφανιστηκε. Ουτε εδω ειδαμε την διοικηση της επιχείρησης αφου μετα την απαγορευση των εκδηλωσεων στο χωρο της μαρινας με εντολη δημαρχο υπαρχει πλεον ανοιχτο μετωπο.
    Οσο για τις εκδηλωσεις του ΔΟΠΑΒΣ το συντονισμο,τις χρεωσεις σε ποτα και φαγητο δεν πιανουν μια μπροστα στις περσινές δωρεαν στη μαρινα. Ισως λιγο το φετινο παγοδρομιο, πως μολις ειχε ξεκινησει να στήνεται στη μαρινα,λιγο ο φιλόδοξος προεδρος Χονδρος,λιγο ο δραστηρξος Πετρης ειναι η αιτία του γυαλιού.

  5. Κυριε Κιαρη γράφεται για το ταμειο της μαρινας. Για το ταμειο του ΔΟΠΑΒΣ και τον προεδρο του;;; 1700 ψήφοι περισσότεροι απο τα χρηματα του ταμειου.

  6. Γιαννη το sms δεν εχει να κανει τοσο με το δεντρο οσο με την κοντρα των μουσικων.
    Οταν μουσικος δημοσια στα σοσιαλ ρωταει αν χρηματοδοτηθηκε εκδηλωση που έγινε στον κινηματογραφο Ορφέα η ερωτηση με sms ειναι πως επιλεχθηκε ο μουσικος για τον συντονισμο της συναυλιας. Εύλογο το ερώτημα. Τωρα για την απουσια της διοικησης της μαρινας απο την δεξιωση,ολοι την περίμεναν.
    Οταν προεδρος και αντιπροεδρος εχουν ετοιμάσει πολλες εκδηλωσεις και κυριως δωρεαν για το χωρο της μαρινας,μαλιστα με μια απο τις εκπληξεις να ειναι ενα παγοδρόμιο εντός της μαρινας. Αλλα κατα τη διαρκεια της συναρμολογησης του να πεσει απαγόρευση απο τον νυν προεδρο της μαρινας…
    Οσο και να εσπασε το γυαλί αυτοι που χανουν ειναι οι δημοτες και κυριως τα παιδια. Ολοι θυμουνται τις περσινές εκδηλωσεις στη μαρινα και το σημερινό μηδενισμο.

  7. Το να στήνουν παγοδρόμιο στη μαρινα, να ετοιμαζονται δωρεαν εκδηλωσεις οπως και τα προηγουμενα χρόνια και ξαφνικά ολα να σταματούν,ε σίγουρα κατι φταίει. Πραγματικά ομως άδικο για τα παιδιά μας ειδικά αυτη την δυσκολη εποχή που ζούμε.
    Πραγματικα ολοι απορουν με τη στήριξη Νικηταρα σε Χατζηχριστοφη. Κυριολεκτικα ειναι ενας μικρος δημαρχος,κανει οτι θελει και δεν δινει λογαριασμο σε κανεναν. Θα μαθουμε τελικα τι γινεται με την τρυπα στα οικονομικα του ΔΟΠΑΒΣ και την βοηθεια με εντολη δημαρχου απο Μαρινα; Πολλα ερωτήματα αλλα κανεις δεν πρόκειται να μιλησει. Οι αποχωρήσεις μετα το κλεισιμο ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ,ΔΟΠΑΒΣ ξεκινησαν ήδη. Ο πρώτος που δεν μάσησε, καταψήφισε την αποφαση του ΔΣ της μαρινας ηταν ο αντιπροεδρος Πετρης χωρίς να λογαριάζει κανεναν.
    Ουσιαστικά έλυσε τα χέρια του δημαρχου…που μενει εκτός δημοτικής ομάδος.

  8. Κυριε Κιαρη ο δημοτης φταίει,μονο ο δημοτης. Ποιοι άκουγαν τα χειρότερα;;; Αυτοι που πηραν τους περισσότερους σταυρους,γιατι; Γιατι ειχαν μηχανισμους,προσλήψεις και μπόλικα ρουσφετια. Τώρα με τους ίδιους θα συνεχισουμε.

  9. ειαπράττεις Γιάννη μου.
    Όταν οι προηγούμενοι ή δεν ξέρω και εγω ποιός αλλος σου έχουν φτιάξει κουμπαρά να εισπράττιες τότε είσαι βεβαίως υπεράνω.
    Έτσι ξέρουν και αλλοι…

  10. ΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΡΜΑΙΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΣΕΙ

  11. Τελειο το αναμμα του δεντρου,σιντριβανι μεσα στα σκουπιδια. ποτα και φαγητα επι πληρωμής. τροχοσπιτα στο λιμανι. σβηστή και σκοτεινη η bar street. ελαχιστος κοσμος. ο δημαρχος κρυμμενος

  12. Πρώτη φορά τετοια εγαταλεοψη η πολης μας απο δημαρχο κοινης αποδοχης. Πριν ορκιστει το νεο ΔΣ ο ενας παει στο εργοτάξιο να βρει γραφειο και τα πουρα ψαχνουν γραφεια στη μαρινα. Το παιχνιδι οι μηχανισμοι πολιτικοι και ρουσφετολογικοι το πηγαν καλα. Τωρα που ηρθε η ωρα της διοικησης εκοψαν ολοι.

  13. ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Ο ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Ι ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΤΚ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ. ΑΜ ΔΕ…

  14. Γιαννη εσυ καλά τα γραφεις αλλα δεν ιδρωνει το αυτο κανενός. Για αλλη μια φορα τις προσωπικες κοντρες του Ψατζηχριστοφη τις πληρωνουν τα παιδια. Μπραβο στους Χονδρο,Πετρη για την σοβαρη σταση τους.

  15. Το Νησί προχωράει μπροστά…. Τωρα που έκοψε… Ο κυριτσης… Να μου πεις άχρηστοι ήταν 5 χρόνια… Ξεπουλουσε τα πάντα,,, απών από τα δημοτικά συμβούλια,.. Τωρα αφού ξέρει ότι θα είναι απλα.. τόσο μικτός και ανύπαρκτος… όπως αυτούς που έβριζε..τελικά από θεός βασιλιάς έγινε … Και .. Έχασε τον βασιλικό θρόνο… Δεν μένει παρά να βάλει την ουρά στα σκέλια…σας ΔΕΝ ΒΡΈΧΕΙ. . Κρατατε ☔

    • Άρρωστε αυτό εινσι το θέμα σου;Ο Κυριτσης;Έφταιγε η αντιπολητευση δηλαδή που έχει πατώσει το νησί 5 χρόνια και θα φταίει για τα επόμενα 5 που έφυγε;Καμαρώστε τι ανθρώπους έχετε ψηφίσει.

      • Βρε Μιραφλορες πότε θα πάρεις χαμπάρι ότι είσαι τουλάχιστον γελοία και τα σχόλια σου εκτός «μνήμης»? βεβαίως και το θέμα μας είναι ο Κυρίτσης και το συναφι του, βεβαίως και φταίει για το πάγωμα έργων μια αντιπολίτευση που ήταν του καφενέ,απούσα ίσα για να πάει κόντρα και κάνοντας χρήση του νόμου ο οποίος την εννοούσε. Τα έκανε για το καλό των δημοτών ή για να μην μπορεί η Δημοτική αρχή να προχωρήσει? τόσο αγαπά τον τόπο, αυτός είναι ο «όλοι μαζί» και του κ@λου του τα εννιάμερα.Αρρωστη είσαι εσύ που σαν την τελευταία τσουρδο σπευδεις να σχολιάσεις όσους δεν φτάνει το μπόι σου, αχλάδα ε αχλάδα.

        • Αν δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους.Διαβαζεις τι γράφεις;Τι ζητάει ψήφο και καμαρώνει ότι εκλέχτηκε;Αφού δεν μπορεί;Για σκέψου λίγο ποιος είναι βλάκας με αυτά που λες.Παντως το να βρίζεις δεν σε εμποδίζει κανείς.Ειναι γνώρισμα της οικογένειας σας.

  16. Οτι χειρότερο το αναμμα του δεντρου ,καμια φαντασια.
    Μετετρεψαν το λιμανι σε νυχτερινο κεντρο,πουλωντας σε χαρτινο ποτήρι βοτκα με 7 ευρω και παππουλες 100γρ 4 ευρω αλλα και ρεζερβε σταντ. Πιασαμε πατο. Δυο εκδηλωσεις εκανε η κυρια Ειρηνη Χατζηχριστοφη και σας καπελωσε.

  17. Kύριοι,έξω απ το ταχυφαγείο Πόντιος ,στην κανάρη δεξιά όπως κατεβαίνεις

    έχει ανοίξει κρατήρας,πήραμε τηλέφωνα,βάλαμε ψιλό χαλίκι ,άμμο,αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει ότι μπορεί αυτή η τρύπα ν ανατρέψει μηχανάκι,να σπάσει λάστιχα..έλεος ,γιατί τέτοια αλαζονία? Πήραμε όλοι οι γείτονες και ο ένας μας στέλνει στο άλλο.Ε άει στο καλό και σεις.

  18. δημαρχε προσεξε την αλαζονεια καποιων. βαλε βαθεια το μαχαιρι τωρα!! αν καποιοι δεν καταλαβαν οτι ο δημαρχος τοποθετει το καθε στελεχος στη θεση που πιστευει οτι θα παει καλυτερα, και γκρινιαζουν γιατι θελουν κατι αλλο, τοτε ας παραιτηθουν απο τωρα. να μπουν αυτοι που σεβονται τους πολιτες, και θελουν να δουλεψουν για το κοινο καλο.
    αν βλεπουν μονο το προσωπικο τους συμφερον καλυτερα να φυγουν τωρα που ειναι νωρις.

    • θες να μας πεις οτι δημαρχος που ψηφίστηκε έχει τόσα χρόνια στην πολιτική και έχει συνεργαστεί τόσα χρόνια με αυτά τα άτομα …δεν μπορεί τα γνωρίζει αρκετά ; και οτι μόνο τα άτομα αυτά φταίνε; και οχι οτι δεν πρόσεξε ποιον έβαλε και που ;
      ή εσυ θέλεις να προσβάλεις τον δήμαρχο για την νοημοσύνη του ή έχεις δεν έχεις κριτική σκέψη διάλεξε και πάρε…μιλάμε για χρόνια εμπειρίας οχι για κανένα πιτσιρικά

  19. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΠΙΤΙΑ.
    ΟΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.

  20. τωρα που η αντιπολιτευση παραπαιει και ειναι σχεδον ανυπαρκτη, χρειαζεται ενοτητα στην παραταξη του δημαρχου, και οι προσωπικες βλεψεις να υποχωρησουν.
    διαφορετικα ,το νησι θα βγει χαμενο!!

  21. το υπουργικο συμβουλιο το φτιαχνει ο πρωθυπουργος. και εχει την ευθυνη για την αποδοση του.
    Ετσι και στους δημους, τις αρμοδιοτητες και τις διαφορες θεσεις τις δινει ο δημαρχος, και εχει την ευθυνη για την αποδοση τους. τι θα γινοταν λοιπον οταν ο πρωθυπουργος εβαζε τους υπουργους και καποιοι λεγανε δε μαρεσει εδω θελω εκει. θα γινοταν κουλουβαχατα.
    γιαυτο και ολα οσα ακουγονται και διαρρεονται, να σταματησουν. αλλωστε πεντε χρονια ειναι η θητεια τους, και μπορει καλλιστα να γινουν αλλαγες για την καλυτερη πορεια του νησιου.

    • ε ως προς τι ; αυτό είναι το ερώτημα στην πολιτική; η απόδοση προς το συμφέρον του τόπου και μόνο απαλλαγμένο απο προσωπικές επιδιώξεις ή το προσωπικό συμφέρον με φορεμένο το προσωπείο του καθολικού κοινού συμφέροντος του τόπου;

  22. ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΓΑΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΣΑ ΦΡΑΓΚΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΠΑΛΙ

  23. Τι αλαζονεία… Και μ@λ….
    Ο κρατήρας μαρεσει…. Που κάνετε την τρίχα τριχιά,, επειδή ακόμα,,, δεν χωνεψατε την ήττα,, , υπολείμματα.. Ξεφτλισμεμοι κακιασμενοι, ηττημένοι, και αλαζόνες τιυ ΑΛΑΖΟΝΑ Χίτλερ… (κύριος που δεν πάτησε ποτέ, στο δημοτικό συμβούλιο επί 5 χρόνια… Ο κύριος που όταν βρισκόταν έβριζε προέδρους, πολίτες… ΞΕΦΤΙΛΕΣ… ήρθε η μοίρα σας… Αργά αλλά ΗΡΘΕ

  24. η πόλη έρημη, φοβάσαι να κάνεις βόλτα,απορεί κάποιος πως θα νοιώσει Χριστούγεννα…μόλις κλείσουν τα σχολεία θα φύγουν περίπου 5.000 Βαλκάνιοι και τότε θα δέσει..ο κουραμπιές.
    που είναι τα ανταποδοτικά των δύο εκατομμυρίων αφίξεων;που είναι τα λεφτά που άφησαν.. τα πάντα κλειστά, χθές έρημα το βράδυ όλα..κίνηση μηδέν.αγοραστικη δύναμη μηδενική…για όλα φταίνε οι εδώ και 12 χρόνια εκλεγμένοι.

  25. Όμως.. Έχω να σου πω.. Με στην 5ετια,,πολλοι καβαλησαν καλάμι…. Δεν ξέρω αν είδες την… συνέντευξη του δημάρχου.. Και το μυνημα που έστειλε σε όλους.. Τους ανυποκρατοτς.. Η καβαλημενους… Της ισχυρής Κως… Ότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΆ… . ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχει καμθα διαφωνία.. Αρκεί να αναγνωριζει ο καθένας.. Από τους κάτω… Τον ρόλο τιυ… Οποίος νομίζει ότι έχει τον λόγο πάνω από τον δήμαρχο.. Η πόρτα είναι έτοιμη.. Αυτά.. Επομένως επέτρεψε μου όλα αυτά που έγραψες.. Ίσως δεν ισχύει.. Αν ο καθένας θέλει να κάνει ότι θέλει…

  26. Βουλευτής της Νίκης προειδοποιεί ότι αυτές τις ημέρες ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν οι… καλικάντζαροι!
    «Οι άνδρες χτυπούσαν τις γυναίκες, οι γυναίκες τους άνδρες, τα παιδιά τους γονείς και οι γονείς τα παιδιά! Γι αυτό βγήκε ξέρετε και «το ξύλο της χρονιάς»» είπε ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και συνέστησε μεγάλη προσοχή στις άγιες ημέρες που εισερχόμαστε……αυτόν τον ψήφισαν για το καλό μας και των παιδιών μας.Αξιοι.

    • Κάθε Μέρα φιλανθρωπία..και αύριο θα είναι μια κρίσιμή ψηφοφορία.
      Σε βλέπω να φιλοξενείς πεοσφυγάκια.

        • Γεια σου ρε Μιραφλορες δημοκρατισσα που έχεις την ικανότητα να ξεχωρίζεις την βούρτσα απ’την τσα! Υπερήφανη Ελληνίδα που τιμας την αρχέγονη κληρονομιά μας και τον Ξενιο Δία.Το χαρακτηριστικό με εσένα είναι αυτή η πολύ «δημοκρατική» ευκολία που έχεις να χαρακτηρίζεις φασίστες όσους λένε όσα δεν σου αρέσει να ακούς. Είναι αυτό το καταλειπο της Εθνικής συμφιλίωσης που τρέχει από την φούστα σου ρε γαμωτο, αυτό φταίει, όχι το μυαλό σου το κλουβιο.

  27. Να λένε την γνώμη τους.. Τρανό παράδειγμα ο Μιράντο.. (κοινώς με γυναικειο miranta…) μη απογαλακτισμενο ηλίθιο εγκεφαλικά μαμοθρεφτο 18χρονο…που το ταντευουν… Ο μπαμπάς η μαμά..
    Αυτο σημαίνει δημοκρατία.. .. Φίλε Γιάννη…μπράβο στο site

    • Φαντάζομαι θα λες τι λέξη,δημοκρατία και θα βγάζεις σπυράκια.Εκτός από φασίστας τι άλλη δουλειά κανείς;Γράφεις διαφορά με βρισιές εδώ,γιατί αγόρι μου πιστεύεις ότι ενδιαφέρει κάποιον τι λέει ένας Ναζί;Εσυ το έχεις δηλώσει άλλωστε .Να σε χαίρεται η οικογένεια σου.Η δικιά μου είναι περιφανή για μένα,εσένα;Η Ελλάδα ήταν και θα εινσι δημοκρατία.Αυτός είναι ο λόγος που αφήνει τα μιάσματα σαν εσένα να υπάρχουν.Όλους εσάς που τρελένεστε όταν η Ελλάδα προοδεύει.

    • Σου έχω πει στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Τι κείμενο έγραψες εσύ,χωρίς σύνταξη, γραμματική, ανορθόγραφο και μιλάς για άλλους? Επίτρεψέ μου να σου κάνω ένα free course. Όταν κάποια λέγεται Μιράντα, είναι θηλυκό το φύλο. Μην μπερδεύεσαι με τα gay pride. Η Μιράντα είναι γυναίκα, μάνα ,εργαζόμενη με οικογένεια. Τα υποτιμητικά αλλού.

        • Δίκιο έχεις. Μπερδεύομαι διότι έχω το διδακτορικό του Cambridge όπως σωστά μάντεψε κάποιος.

      • Είναι η Μιράντα «Παναγιωταρά» ,μία εργαζόμενη γυναίκα, μάνα και καλή νοικοκυρά! Κοίτα εσύ «την αρχή, μέση και τέλος» στην «ορθογραφική πανδαισία»της Μιραφλορες που όταν την κατακλύζει ο ποιητικός της ιστρος δημιουργεί νέους κανόνες γραμματικής και συντακτικού και άσε τα υπόλοιπα… Υπόλοιπο!!

      • Ρε τι Cambridge και πράσινα άλογα!! μας ρουμποσες τώρα μεγάλε, ευτυχώς που μας διευκρινησες ότι η ακακία που την δέρνει είναι γένους θηλυκού. Έχεις δίκιο να παρεξηγήσεις όντας ένας βέρος αρσενικός μακακας.

        • Δε θέλετε να την υποστηρίζει κανείς ε; Γατάκια. Φλύκταινες βγάζετε χριστουγεννιάτικα…Χριστιανοί!
          Αύριο της Αναστασίας της Φαρμακολύτριας. Το σταυρό μας όλοι οι αληθινοί πιστοί της αγάπης και της αλληλεγγύης.
          Αμήν!

  28. Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ

  29. Το χειρότερο μέρος να κάνεις Χριστούγεννα είναι αυτό το θλιβερό νησί. Κανένας σεβασμός στα παιδιά μας. Και οι λιγοστές εκδηλώσεις που γίνονται είναι σκέτη παρακμή. Καμία φαντασία, καμία ομορφιά. Όπου φύγει φύγει όλος ο κόσμος και οι μαγαζάτορες καμία αντίδραση … που είναι ο στολισμός, που είναι τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στις πλατείες, που είναι οι όμορφες εκδηλώσεις να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια τους ? Δήμαρχε ντροπή και απογοήτευση…

  30. όποιος θέλει να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης ένα πρέπει να κανει…να δει πόσοι και ποιοι απο αυτούς που μπήκαν στις θέσεις που μπήκαν (και γενικά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες κατα καιρούς) έχουν συγγενικά πρόσωπα (συζύγους, αδέλφια και παιδιά) σε καίριες θέσεις εντός και εκτός δήμου.
    Τότε ελάτε να ξαναγράψετε αν έχετε σώας στας φρένας και δεν έχετε αρχίσει τα χάπια

  31. Ρε τι φαγωμάρα είναι αυτή με τις δωρεάν εκδηλώσεις στην μαρίνα; Γιατί πρέπει η μαρίνα να πληρώνει για τις εκδηλώσεις Χριστούγεννα, Απόκριες και σε όλες τις γιορτές για τα παιδιά και όχι μόνο; Έχετε καταλάβει ότι η μαρίνα είναι μία επιχείρηση με αντικείμενο τα σκάφη αναψυχής; Τί δουλειά έχει με τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου; Το ότι πληρώνει χρόνια τώρα για να εξοφλεί προεκλογικά ρουσφετάκια και να μπαλώνει διάφορες τρύπες του δήμου το ξέρουμε. Αυτή η διοίκηση όμως με τον σημερινό (και τον προηγούμενο πρόεδρο που είχε ο Νικηταράς) έχει πάει σε άλλο επίπεδο τις δωρεές χιλιάδων ευρώ σε ομάδες και συλλόγους (ειδικά στην προεκλογική περίοδο) και τις απευθείας αναθέσεις σε «δικά τους παιδιά». Εσείς όμως τζαμπατζήδες γονείς που θέλετε δωρεάν εκδηλώσεις γιατί δεν ζητάτε να τις πληρώσει η ΔΕΥΑΚ που είστε και πελάτες της; Και αυτή δημοτική επιχείρηση σαν την μαρίνα είναι που μάλιστα την πληρώνετε κάθε μήνα με τους λογαριασμούς ύδρευσης. Στην μαρίνα δώσατε ποτέ 1ευρώ; Όχι βέβαια. Στην ΔΕΥΑΚ ναί, εκεί λοιπόν να απευθυνθείτε.

  32. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ τοπικα..δεν θα μας σωσουν....εδω σας παιρνουν τα σωβρακα..με φορους..κλιματικης αλλαγης

    νεοι φοροι σε καθε τομεα!!(εκτος τον αερα που ανπνεουμε)..ιδιωτικοποιησει ςσε νερο.ενεργεια κτλ..πρασινα μπλε κιτρινα τιμολογια κοροιδευοντας τον κοσμο….νεοι φοροι για airbnb.νεοι φοροι εισφορας..κανενα σχεδιο για βελτιωση υγειας. οικονομιας… ..και ταυτοχρονα το κερασακι στην τουρτα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΩ Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους ι ο Κούλης μιλάει για ανάπτυξη φέρνοντας ΛΑ Θ Ρ Ο ….ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Λ Α Θ Ρ Ο…. αλλοδαπούς!ΜΕ ΜΟΜΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ…οχι μιραντα ηλιθια ..δεν θα χασω την δουλεια μου..σαν διεθυντης,..,σε τραπεζα….ισα ισα θα πλουτιζω..κατασχετωντας σπιτια ελληνων με εντολη μητσοτακη ..μεσω συστηματςο ΑΑΔΕ..και πλειστηριασμων α κατοικιας
    απλα λθπαμαι απο του χρονου που ο καμομοιρος ο ελληνας οικοδομος.,εργατης..λαντζερης..φουρναρης…γενικα το 50% τΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μη ανωτυερης μορφωσης..εργατες θα ανμοιβεται με 400 ευρω τον μηνα..οπως θα αμειβονται οι ΛΑΘΡΟ….!!!!!!!!!!!

  33. οπως πατωσε και η αγορα πριν μερικα χρονια με τους αλβανους..ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΦΕΥΓΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ…..
    Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και ο Κούλης μιλάει για ανάπτυξη φέρνοντας αλλοδαπούς!ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2IBrRdl59Pu3qRWQUQAaCj-q_-SJEpJ4YPQCKgDibmDZSFp6k1EHmp1sNDx1uDZwTrgCMLquIuE1892PcBC6dRxQ0nwAqRX5JErM5w2FUG5GNSbJxGls-BHq9JRkMurIT7o_tN4Y14Qgqb8NVPw2WOSA6fcVHU6UiGr0W-mKFHqCRHZW2M2PpVat_FBg/s960/FB_IMG_1703137381009.jpg

  34. https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvBSglj25JmC6MIPiZ_nKIqFII8oekZwN2HEJZfMN5Wq1Vy8v_OCRe-ksOg2K8n_vv0pc7OWuj-3x-r3HbZGjzy2Zs_ipI6zPy_cSON3ROR7LcjuMjhhwmssCkQaz8u-TndeluAuFOmNL5c7DQxYzkPzYHrSm7poyy42z-ZH-AKwoV5bJoRwgVGrOtMDo/s1000/2023-12-20_231305.png

    5.000 χιλιάδες παιδιά δολοφονημένα από τον στρατό του Ισραήλ…ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ-ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  35. Και εκδηλώσεις που κάνουν είναι τόσο πρόχειρες … ούτε εξέδρα , ούτε σκηνικά … φέρνουν 2,3 ανθρώπους και τους πετάνε μέσα στην πλατεία την αστόλιστη … τρομερός πολιτισμός . Ντροπή και φτύσιμο

  36. Επειδή δεν έχω χρόνο για χάσιμο όπως εσένα ή τον Μιράντο..μπορείς να καταλάβεις ότι το κείμενο είναι μια γρήγορη απάντηση… Ίσως με ορθογραφικά,, αλλά αν θες να αναμέτρηθουμε σε επίπεδο ελληνικής γλώσσας, ορθογραφίας, σκέψης,… Και πνευματικού επιπέδου.. Είμαι εδώ… Αλλά δεν έχω χρόνο να απαντάω σε βλακες (όπως εσύ, Μιράντα,, νεοδημοκρατης.. Κτλ…
    Υποσημείωση..:. Τι είναι η Μιράντα… Μάνα εργαζόμενη.. Χαχα. Αψαχα… .. Βρε ζωοον…. (ίσως από βιασύνη γίνεται ορθογραφικό στο ζωοον… Χαχα… Αλλά είναι 25 χρόνο αγόρι μαμοθρεφτο. Ίσως . γκει.που δεν του αρέσει η ελληνική σημαία, ρατσιστής κατά κάθε τι ελληνικού, .. που μένει, και τον ταντευουν γονείς… Και ξέρω σε ποιο ξενοδοχείο που δουλευει… Έχει γίνει ρεντικολο… .!!

    • Θέλω πολύ να αναμετρηθώ και στην Ελληνική και στην Αγγλική. Για να δούμε. Στο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Ο ήλιος ο ηλιάτορας» με τις πολλές στροφές –εσύ ξέρεις- στους στίχους:
      Καμπαναριά και στέγες μες στη συννεφιά
      κι όλα μαζί μια λύπη και μιαν ομορφιά.
      Τι εννοεί όταν λέει «λύπη μα και ομορφιά»;

  37. Συμφωνώ… Απολύτως.. Είναι.. Άντρας.εργαζόμενος με πεποίθηση ότι είναι γυναικα… Και δουλεύει 24 ώρες μέσα στο AEGEAN…. Κανωντας σχόλια περί φασισμού.. Βριζωντας κάθε Έλληνα.. Και συμφωνώ ότι κάνει δούλεια το… Αγόρι μας,, γιατί πληρώνεται επί ποσοστά κάθε σχολίου από τα 150καθημερινα..τις δουλειές σπίτι…. Τις κάνουν.. Ο γονέας νο1.. Και ο γονέας νο2… .

    • Περίεργο.Δεν την ξέρω αλλά δεν έχω αίσθηση ότι με βρίζει εμένα η οποιοδήποτε Έλληνα.Τους φασιστες ανθέλληνες βρίζει.Εσυ είσαι από αυτούς και την βρίζεις;Σε χαλάει που είναι γυναίκα ;Τι ακριβώς;Είσαι αυτός που δήλωσε ναζί μόνος του;Δεν μας τα λες καλά φίλε.Η κοπέλα η ότι να είναι μπαίνει με ένα όνομα και λέει τι πιστεύει για τους φασιστες.Το 90% συμφωνεί μαζί της.Εκτος αν είσαι φασίστας,Τουρκοφυλλος,Ρωσοφυλλος και χαίρεσαι με το να τυχαίνει κάτι κακό στη χώρα μας.Κουραζεις θέλω να σου πω να μπαίνεις απλά εδώ να βρίσεις τι miranta.Αυτα.

  38. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί θα μείνουν για 5 χρόνια. Δε θα, αφήσουν τίποτα όρθιο. Παντού βρομιά αναρχία άδειες για μπαρ σε κατοικημενες περιοχές κλείνουν πεζοδρόμια για να γίνονται καφετέριες και να κάνουν ρουσφέτια σε φίλους τους……. Το πρόβλημα είναι ότι θα αργήσουν να φυγουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ