Γι αυτό όσα λένε ΔΕΝ πρόκειται να τα κάνουν

50
5739

Γι αυτό όσα λένε ΔΕΝ πρόκειται να τα κάνουν

Συγκυβέρνηση σημαίνει δεν θα κάνω ότι έχω υποσχεθεί προεκλογικά. Γιατί; Μα επειδή θα με δεσμεύει το (νεοσυμφωνηθέν) κοινό μας πρόγραμμα…

Από αυτή την άποψη -παρά τις ενστάσεις ορισμένων- μάλλον ήταν σκόπιμα φειδωλός στις υποσχέσεις όχι μόνο ως υποψήφιος Πρωθυπουργός αλλά κυρίως ως υποψήφιος (με δεδομένη μάλιστα την εκλογή του) Βουλευτής Δωδεκανήσου ο κ. Τσίπρας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι έμαθε για τα καλά και τον δρόμο και το όνομα του πάλαι ποτέ, «άλλου νησιού».

Ούτε νέο νοσοκομείο, ούτε νέο δικαστικό μέγαρο, ούτε σχολή, ούτε κάτι άλλο σημαντικό και ιδιαίτερο για το νησί (παλαιά κτίρια Ανωτέρας, έκταση ναυτικού ομίλου κ.α. που υπενθύμισε στο σημείωμά του ο Ν. Μυλωνάς) υποσχέθηκε (άλλωστε κι αυτοί που τα υποσχέθηκαν έμειναν με τα σχέδια… επί χάρτου (μιας χρήσης).

Εστίασε και επέμεινε στο βαρύγδουπο και γενικόλογο «Υγειονομικό Ισοδύναμο» (τις τρεις πρώτες υποσχέσεις για ισχυρές ή αναβαθμισμένες δομές υγείας, το καλύτερο μισθολόγιο των υγειονομικών, τα περιβόητα κίνητρα για να ρθουν και την αξιοποίηση ακόμη και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικού τομέα, τα έχουμε ξανακούσει (χωρίς ποτέ να τα δούμε) από τα χρόνια της λεγόμενης πανδημίας που -υποτίθεται- η υγεία ήταν πρώτη προτεραιότητα από το φοβερό δίδυμο των μασκοφόρων Πλεύρη-Γκάγκα αλλά και από τον προηγούμενο υπουργό υγείας-τουρίστα και Πάτμιο στις διακοπές του, Κικίλια.

Οι άλλες δύο για κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης και διαμονής των ασθενών προς το κέντρο (έτσι κι αλλιώς οι αεροδιακομιδές με το ΕΚΑΒ ή την πολεμική αεροπορία χρυσοπληρώνονται χρόνια τώρα) και η μηδενική συμμετοχή που υπόσχεται στη φαρμακευτική δαπάνη των χρόνιων ασθενών (διαβητικών, καρδιοπαθών κ.α.) που ζουν στα νησιά. θυμίζει λίγο τα διάφορα pass και την επιδοματική πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης (που είχε πρωτοξεκινήσει και η προηγούμενη).

Αυτά λοιπόν ΘΑ είχαμε… αν προέκυπτε αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πράγμα -κατά τις (αμφιλεγόμενες) τελευταίες δημοσκοπήσεις- αδύνατον.

Και όπως εύστοχα σημειώνει το Πρώτο Θέμα αν θα υπάρξει συμμαχική κυβέρνηση, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κυβέρνηση του πρώτου κόμματος με το τρίτο ή άλλο, ή «κυβέρνηση ηττημένων» (όπως αποκλείει μετά βδελυγμίας ο κ. Τσίπρας αλλά αποδέχονται ασμένως τα άλλοτε πρώτα βιολιά του στην κυβέρνηση και τώρα στο κόμμα Δραγασάκης και Τσακαλώτος) θα το μάθουμε στις 22 Μαΐου και οπωσδήποτε θα είναι συνάρτηση των ποσοστών που θα λάβουν τα κόμματα.

Αν, για παράδειγμα, τα ποσοστά των δύο κομμάτων βρίσκονται στην περιοχή του 30% ή το ποσοστό του πρώτου κόμματος υπολείπεται κατά πολύ από την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, τότε το μετεκλογικό τοπίο θα είναι ριζικά διαφορετικό από αυτό που περιγράφουν σήμερα οι δημοσκόποι και τα κομματικά επιτελεία.

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου  όλα μπορούν να συμβούν

Όσα υποστηρίζουν σήμερα η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μοναδικό στόχο να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους στον α’ γύρο, αλλά καθόλου δεν δεσμεύουν τη στάση τους για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι ανάγκες της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας, των κομμάτων και των ηγεσιών τους είναι αυτά που θα καθορίσουν το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με την ίδια πολύ εύστοχη ανάλυση.

Η χώρα συνεχίζει να κατατρύχεται από τα βαλκανικά σύνδρομα της (ανορθολογισμός, κρατισμός και φαυλοκρατία, μικροκομματικές εκδουλεύσεις στα όρια της νομιμότητας, μη διαχωρισμός εξουσιών, συνθλιπτική πρωθυπουργοκεντρική εξουσία). Για να μην πούμε για τον «ραγιαδισμό» που συνεχίζει να διέπει ένα μεγάλο μέρος του λαού της, κατάλοιπο από την τουρκοκρατία (χτύπημα στην πλάτη, ρουσφέτι, βόλεμα, πλάτες και στραβά μάτια…)

Ως  εκ τούτου το μέλλον δεν προμηνύεται και ιδιαίτερα διαφορετικό από το παρόν.

Το μόνο βέβαιο -αργά, αλλά σταθερά- είναι ότι η α-λήθεια θα λάμψει.

 

*Αφού έχει βουίξει το σύμπαν για παρενέργειες και (καθημερινούς) θανάτους που σχετίζονται χρονικά με τα λεγόμενα εμβόλια covid,  ο Ε.Ο.Φ (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου) εδέησε τώρα να δημοσιεύσει έκθεση αναγνωρίζοντας επισήμως 63 θανάτους (εγκλήματα) και 1.633 παρενέργειες. Κι όλα αυτά βασιζόμενα στις σχεδόν ανύπαρκτες (ελάχιστες) κίτρινες κάρτες που (δεν επέτρεψαν να) συμπληρώνονται στην Ελλάδα (φαντάζεστε τι θα κατέγραφαν αν αυτές συμπληρωνόντουσαν κανονικά…), αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει «κι αν ακόμα σιγήσουν οι άνθρωποι, οι λίθοι κεκράξονται…»

50 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκείνο που διαπιστώνουμε Γιάννη είναι μια φαγομαρα σαν εμφύλιος μεταξύ των ψηφοφόρων που τον υποκινουν τα κόμματα. Μίσος αλληλο ύβρεις έχθρα μεταξύ των Ελλήνων το βλέπουμε και στα σχόλια. Αναρωτιόμαστε γιατί τόση κακία; Έλληνες με Έλληνες; Γιατί για να βγει ο τάδε δικός μας αφού πια προεκλογικά κορόιδεψε τους πάντες να απολαμβάνει παχυλούς μισθούς προνόμια και να ρίχνει ψίχουλα στα κορόιδα; Εμείς τι συμφέρον έχουμε;;Θέλει λέει να προσφέρει στη χώρα στο νησί στο χωριό; Μόνο στη τσέπη και στο συμφέρον στην μεγαλομανία και στην καρέκλα του θέλει να προσφέρει. Γνωρίζουν οι θεατρίνοι τα μοντέλα οι ποδοσφαιριστές και οι τραγουδιστές από πολιτική έστω και αν είναι άριστοι στο είδος τους; Γνωρίζουν οι εΕλληνοποιημενοι αλλοδαποί τα χρόνια προβλήματα της χώρας μας;;και κάτι ακόμη μας υποχρέωσαν καταπατώντας το Σύνταγμα να βάλουμε δηλητήριο που τώρα τρέχουμε στους γιατρούς με καρδιακή ανεπάρκεια μετα τα εμβόλια. Ποιος ξέρει αν ωφέλησαν η έβλαψαν τα εμβόλια που δοκιμάστηκαν μόνο για λίγους μήνες;; Ευχαριστώ.

    • Κυρία Ξανθίππη, σας εκτιμώ πολύ και σας διαβάζω. Μία παρατήρηση αν επιτρέπετε. Μιλάτε σωστά και λέτε ότι οι Έλληνες βρίζονται μεταξύ τους τώρα στις εκλογές. Λες κι έχουμε όλοι διαφορετικά συμφέροντα. Σωστό είναι αυτό. Κι όλα σωστά είναι. Όμως. Αφού δεν επιθυμούμε την πόλωση μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ μας για ποιο λόγο συνεχίζετε την ιστορία με το εμβόλιο? Όλο αυτό αναφέρετε στο τέλος κάθε σχολίου σας. Δεν ξέρετε ότι δίνετε τροφή για αψιμαχίες? Μπορούμε εμείς οι πραότεροι να σταματήσουμε την πόλωση. Με το λόγο μας. Λυπάμαι ωστόσο βαθύτατα αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε μετά το εμβόλιό σας. Αν σας το έχει πιστοποιήσει και συσχετίσει ιατρός, έτσι θα είναι. Πραγματικά σας εύχομαι υγεία να είστε καλά διότι φωνές σαν τη δική σας τις χρειαζόμαστε.

  2. Με πιο δικαίωμα θέλει να ψηφίσει νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ να αγοράζουν από παρενθετες μητέρες τέρατα τα αθώα παιδιά τα Σόδομα και τα Γόμορα σε τεκνοθεσιες; Τα παιδιά τα ρώτησαν αν θέλουν να μεγαλώσουν με δύο πατεράδες η μητέρες που μπορεί να είναι και παιδοφιλοι; Αυτά είναι τα νέα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι στην Ελληνική οικογένεια ;

    • Αυτά είναι. Και μάλλον είσαι από τους λίγους που κατάλαβες τι έχει σκοπό να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και που είστε ακόμα… Αν βγει δεν έχετε ιδέα τι έρχεται. Άλλον φοβάστε, άλλος θα σας τη φέρει. Το νου σας.

  3. Λύση όμως δεν μας προτείνεται κ.Ξανθιππη;Να μην πάμε να ψηφίσουμε;Να ψηφίσουμε μικρά κομμάτα;Και στις δύο περιπτώσεις θα φέρουμε μπαχαλο και αναρχία.Ειναι η χώρα μας για περιπέτειες; Καλά τα λόγια, αλλά προτάσεις;Το να κατακρίνω είναι εύκολο και εν μέρει έχετε δίκιο, αλλά να προτείνω λύσεις εφικτές είναι πολύ δύσκολο.

    • Με συγχωρείτε!! Θααα, φέρουμε μπάχαλο και αναρχία; γιατί τώρα τι έχουμε; τους νοιάζει όλους η ψηφιοποίηση και πως θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μέσω αυτής!!! το τι θα φάμε και πως θα ζήσουμε αξιοπρεπώς ως άνθρωποι ποιος θα το κάνει πράξη; Όπως έχω γράψει ξανά σε σχόλιο!! δεν ξεχνώ τους κυρίους και κυρίες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην βουλή…. Όχι, δεν είμαι Χρυσαυγίτης, Κασιδιαρικός, Βελοπουλικός κλπ… καλά κουμάσια και αυτοί… Πληθωρισμός υψηλός παγκοσμίως λένε… θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή ποιοι;;; Όοολοι αυτοί που την περνάνε στα γραφεία τους και στα πλούσια τραπέζια ξέρουν τι «θέλει» ο πλανήτης;;; εμείς!!! Το «ευρύ κοινό».. έτσι μας αποκαλούν!! έτσι δεν είπαν μόλις δόθηκε η έγκριση για την κατανάλωση του «οικιακού γρύλλου»; του 4ου εντόμου προς βρώση;; χειρότερα από τα ζώα μας έχουν.. τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού με 1000άδες φώτα αναμμένα και τις πισίνες γεμάτες!! αλλά εσύ φτωχέ λαουτζίκο επιβαρύνεις τον πλανήτη!!! Καληνύχτα μας!!

      • Τα λέμε συνεχώς, αλλά δεν σκαμπάζουν.
        Μόλις ήρθαν οι τουρίστες αυτή την έρημη διαφήμιση για την εξοικονόμηση ενέργειας,που κυριολεκτικά μας βομβάρδιζαν,την εξαφάνισαν,όπως εκείνη με τον πέτσα

  4. Αν είχα λύσεις θα ήμουν πολιτικός των υποσχέσεων . Αν θέλετε να ψηφίσετε κανείς δεν αντιλέγει. Όμως επιλέξτε τους πιο σωστούς. Η κριτική βοηθάει στην βελτίωση όλων μας. ευχαριστώ.

  5. Φιλενάδα τόσα κόμματα και εγώ γιατί να μην κατέβω. Θα σας φτιάξω γέφυρες και θα ενώσω τα Δωδεκάνησα. Σε κάθε δρόμο θα σας χτίσω και από ένα νοσοκομειο. Θα σας πηγαίνω διακοπές στον Άρη με το διαστημόπλοιο μου . Θα κάθεστε όλοι μέρα στην καφετέρια και θα σας δίνω διπλάσιο μισθό. Θα θα θα θα πόσα θα θα ακούσετε ακόμη. Υπομονή ψηφιστε Μαντάμ Σουσού

  6. Zoe Pre: «Θέλω να με παντρέψει ο Αλέξης Τσίπρας με την κοπέλα μου»

    Μα πόση απελπισία…..
    Είδατε τη συνέντευξη του Αλέξη στη Zoe τη youtuber?
    Όλους τους ψηφοφόρους πάει να τους πιάσει…
    Έξυπνο το Τσιπράκι. Έχει υποσχεθεί στα 55 καινούρια φύλα… πολλά δικαιώματα.
    https://www.zappit.gr/showbiz/zoe-pre-thelo-na-me-pantrepsei-o-aleksis-tsipras-me-tin-kopela-mou/3311143?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box

  7. Προς αγαπητή Κατερίνα. Ίσως δεν ενημερωθηκατε για τις επίσημες ανακοινώσεις για τους θανάτους και τις σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων Αυτό καταλάβατε; ότι εγώ ένα άτομο φέρνω πόλωση; Όταν είχα καρδιά λιονταριού και τώρα έχω μετά τους εμβολιασμους ανεπάρκεια με ιατρική γνωμάτευση και το αναφέρω ανάμεσα σε χιλιάδες παρενέργειες που έχουν οι συμπολίτες μας ζήτω συγνώμη αν έθιξα τους υποστηρικτές των εμβολιασμών. Ναι θα το αναφέρω συχνά ώστε να προφυλάξω και άλλους συνανθρώπους μου να προσέχουν.

    • Παει και ο ντι τζει αλλο ενα νεο παιδι που τον αναγκασαν να κανει τις ‘σωτηριες’ δοσεις ‘ελευθεριας’ για να μην χασει τη δουλεια του οπως και το φιλαρακι μας εδω

      • Τον αναγκασαν να τα κανει γιατι αλλιως δεν θα μπαινε στα μαηαζια οπως και τα παιδια τα δικα μας τον νεαρο τρον ντελιβερα και τους αλλους

  8. Ακουμε το ασθενοφορο και τρεμουμε μην ειναι κανενας δικος μας ανθρωπος απο τοσες ξαφνικιτιδες καθημερινα παντου

  9. Αποκαλύφθηκε τι έκρυβε η λίστα Πέτσα. Τεράστια ποσά από τα δημόσια ταμεία της καμπάνιας για τον κορονοϊό και τα θανατηφόρα μπόλια μοιράστηκαν στα ΜΜΕ να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες και να αποκρύπτουν τια αντίθετες φωνές για τα θανατηφόρα εμβόλια. Λίστα Κικίλια» δίνει 18,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για εκφοβιστική
    προαγάνδα ώστε να πειστεί ο κόσμος να κάνει εμβόλια αποκρύπτοντας ΟΛΕΣ τις παρενέργειες και τους θανάτους. Παράλληλα ψήφισαν το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για να μην στραφεί κανείς συγγενής που θα χάσει τον άνθρωπο του ή θα πάθει τις παρενέργειες ποπυ όλοι είδαμε συμπολίτες μας έμειναν παράλυτοι κτλ Και δεν συμπληρωνουν κιτρινες καρτες για τις παρενέργειες με εντολή όλης της Μ<αφίας των χρυσοπληρωμένων συνεννόχων σαν κ αυτών που αντιδρούν εδώ μέσα

  10. Όταν τα έλεγε ο Μόρφου κ όχι μόνο , κ πόλλοι άλλοι που «έβλεπαν » με το διορατικό χάρισμα που τους έδωσε ο θεός ,τους έλεγαν ψεκασμενους .

  11. Στις 24 Απριλίου 2023, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία των αναφορών πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών σχετικά με τον εμβολιασμό ενάντια στην COVID-19, που καταγράφηκαν στην Ελλάδα για το έτος 2022 και είχαν αποσταλεί στον Ε.Ο.Φ. μέσω της “Κίτρινης Κάρτας” (της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την απευθείας αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών στον ΕΟΦ). Αντίστοιχη έκθεση, στο πλαίσιο της διαφάνειας, δημοσίευσε και για το έτος 2021. Πρόκειται για τις αυθόρμητες αναφορές που καταχωρούνται, στο πλαίσιο της φαρμακοεπαγρύπνησης, τόσο από απλούς πολίτες όσο και από επαγγελματίες υγείας και αφορούν πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων (και των εμβολίων). Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ε.Ο.Φ. αφορούν τις πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες δεν σχετίζονται ή δεν έχουν προκληθεί απαραίτητα από το εμβόλιο.

  12. Δεκάδες δημοσιεύματα, την ίδια μέρα, ισχυρίστηκαν με ελλιπή και παραπλανητικό τρόπο πως στην Ελλάδα καταγράφηκαν 63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, χωρίς να πλαισιώνουν επαρκώς τους παραπάνω ισχυρισμούς τους. Ορισμένα δημοσιεύματα, μάλιστα, διατύπωσαν ψευδείς ισχυρισμούς ενισχύοντας τον φόβο και την εχθρότητα απέναντι στον εμβολιασμό. Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αφενός έκαναν χρήση του παραπλανητικού τίτλου “63 θάνατοι και 1.633 παρενέργειες“, παραλείποντας να διευκρινίσουν πως πρόκειται για αναφορές εικαζόμενων παρενεργειών υπό διερεύνηση, αφετέρου ενσωμάτωσαν πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία της έκθεσης του Ε.Ο.Φ. παραλείποντας – ιδιαίτερα για την περίπτωση των 63 αναφορών με θανατηφόρο έκβαση – να συμπεριλάβουν την κρίσιμη πληροφορία πως μόνο 2 από τις 63 αναφορές έχουν αξιολογηθεί ότι έχουν “πιθανότητα συσχέτισης” (possible).

  13. και έλλειμμα που έφτασε το 15% όταν μπήκαμε στα μνημόνια… 50 χρόνια κατέστρεψαν μια χώρα και ζητάνε τα ρέστα για μια περίοδο 5 ετών.
    Χαρείτε τους.
    Πόσο είναι το ωράριο είπαμε?Πόσο πληρώνεται η υπερωρία?Ρεπό έχει επίσημα ο υπάλληλος της TUI?
    Πάμε μια βόλτα μ ένα συνεργείο τοπικών έντυπων και άυλων ΜΜΕ να κάνουμε ένα ρεπορτάζ?
    Γι αυτό σας σιχάθηκα.

  14. https://www.pdma.gr/el/2012-02-24-17-16-31
    Για το ιδιωτικό θα δείτε σε λίγο μετά τις εκλογές τις εξώσεις με Δικαστικό κλητήρα.Το επάγγελμα του ‘Χριστός Ξανασταυρώνεται’ και ΜΗΝ ξεχάστε ψηφίστε την επάρατο Δεξιά.

  15. Μιλάει ο Δράκουλας ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,θα πτωχεύσουμε

    κάτι δισ σε pass ας πούμε, και κάποια άλλα περισσότερα δισ σε απευθείας αναθέσεις (και κάποια άλλα σε απευθείας αναθέσεις εξοπλισμών, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη)! Ηλίου φαεινότερο είναι ποιος μοιράζει δισ..

    44 εκατομμύρια ,όσο το κούρεμα του χρέους απ τον Βενιζέλο.
    Πηγή Πρώτο Θέμα,αν δεν περίσσεψε κανένα στην Πατμίου,σας δίνω το δικό μου …2 ευρά για ενημέρωση.

  16. Πρόκειται, δηλαδή, για το γνωστό «κούρεμα» ή PSI, που αποτελεί την αγριότερη παρέμβαση σε οικονομία και την εφιαλτικότερη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
    Ποια Κυβέρνηση ήταν το 2012? Ποια το 2021-22 με τα ίδια ‘παράγωγα’?
    Πριν πάτε να ψηφίσετε ,ρωτήστε συγγενείς σας συνταξιούχους πόσο πάνε τα φάρμακα και αν φοβούνται μην πάνε αδιάβαστοι με τέτοιο κέντρο υγείας.
    ΟΥΣΤ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ.

  17. Ο φίλος πιο πάνω με το μένος και τις βρισιές του φασίστα μας αράδιασε διαφορά σχόλια βρίζοντας ,αλλά ξέχασε κάτι.Ποιος είναι ο εκλεκτός και η πρόταση του.

    • Εσύ αποφεύγεις να απαντήσεις ,με τέτοιο χρέος που θα βρει τα λεφτά?

      Είσαι άσχετη,ανίδεη,ανάλατη,ανιστόρητη,αδιάβαστη,παντελώς τούβλο.Ούτε έχεις ιδέα για απλές αριθμητικές πράξεις.Το ότι παίρνεις μέρος σε δημόσιο διάλογο με εφόδιο τις αντιγραφές από Facebook είναι ρεζίλι για το επίπεδο του φόρουμ. .Κοινώς κούτσουρο.
      Απορώ αν μπόρεσες να διαβάσεις έναν πίνακα, ένα συγκριτικό διάγραμμα.

    • https://www.kathimerini.gr/economy/562273348/kato-apo-ti-vasi-to-viotiko-epipedo-stin-ellada/
      Κάτω απ την βάση το βιοτικό μας επίπεδο.Είσαι η μόνη που μας τσαμπουνάς ότι όλα είναι γεμάτα,ότι τον Χειμώνα έχει κίνηση,ότι όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα μόνο..τα Σάββατα.
      Όλες τις κοτσάνες και τις βλακείες εσύ πρωταγωνιστείς.
      Είναι τόση η βλακεία σου που δεν θα μου φανεί παράξενο στην Ρεσεψιόν που λες ότι δουλεύεις, αποκαλέσεις κάποιον Πορτογάλο, ότι έχει διαβατήριο απ την Γαλλία που παράγει πορτοκάλια.
      ‘Ότι πιο ηλίθιο έχει περάσει απ τον Δημόσιο Διάλογο.

  18. Όλη η μπόχα μαζεμένη..απορώ ποιοι παρακολουθούν ακόμα… Τις αναμετρήσεις των πολιτικών, τα τσίρκο, τα ψέματα, τα σουργελα…
    η μόνη λυση
    https://youtu.be/LYULeSpOihM

  19. Έφερε αντισυνταγματικη τροπολογία.. Για να είναι αυτοδύναμος..

    Και τελικά θα είναι δεύτερος.. Ο καραγκιόζης.!
    1.Αφού » δημοκρατικά». πρώτον απέκλεισε ένα κόμμα, την χρυσή αυγή,’ δημοκρατικα» προσπάθησε να αποκλεισει άλλο κόμμα (ένα νόμιμο κόμμα)
    Κερδιζωντας 1 και εκκατομυριο ψήφους… Και από τα δυο
    2.Έδωσε δικαίωμα ψήφου.. » το ακρων άωτον της ειρωνείας στους ταλιμπαν, στους αφγανους, στους ιρακινολιβανεζους… Να ψηφίσουν… Προμοταρωντας τους δινωντας τους σπίτια το άλλο λαμογιο τς συγγενειας.ο μπακογιαννης..
    3.Και τους ψήφους θα βγάλει » δημοκρατικα ποια άλλη η βρώμικη singular.. .!! (που χρόνια επιδοτείται από την ΝΔ για δουλειές δημοσίου.. Και έχει μακροχρόνιες φιλίες σχέσεις… Με το βρώμικο μητσοτακαικο από Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…
    4.Και που προμοδοτει με 20 εκατομμύρια δημοσιογράφους… Για να προωθήσουν την ΝΔ… για τους χαλβαδες.. Τύπου Μιράντα… Και νεοδημοκρατη. … (ΕΝΏ οι άλλοι είναι φασίστες!!!!!!) Χαχαχα.καλοπληρωνενα τσουτσέκια δημόσιο κάφροι.. . Με μόνο σκοπό να Κρύβουν όλα τα εγκλήματα αυτού του πολιτικού βρωμικου εκτρωματος.. (που μοιραζει κουπόνια στους πολίτες να ζήσουν…

  20. Ούτε ΚΑΝ 10ο θα έβγαινε ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ αποβρααμα .το υποκείμενο ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΌ ΕΚΤΡΩΜΑ Κόμμα ( κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας …που λέγεται ΝΔ..
    ΝΈΑ ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ……
    (το κόμμα που επέβαλε » δημοκρατικά» λοκνταουν, που ρήμαξε δημοκρατικά την οικονομία, που ξεπούλησε δημοκρατικά Το Αιγαίο.. Που αύξησε δημοκρατικα τους φόρους, στα πάντα…. Που »δημοκρατικα’ επιβράβευσε την αρπαγή τηςΑ κατοικίας.. Που δημοκρατίκα.. Ανοίγει τα σύνορα και καλεί όλους τους λαθρο….και δημοκρατίκα εκβιάζει υπαλλήλους… (NOS INSURANCE SERVICES….
    Ευτυχώς που δεν υπάρχει… Υποχρεωτική ψήφο, να ψηφίσω ΝΔ (αλλιώς θα χει φυλακή η βασανιστήρια..) κάτι όπως στην βόρεια Κορέα…

  21. Αφού όλοι θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ… ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΊΤΕ…..να ψηφίσετε ΝΔ.. Μιράντα…. Τελικά οι μόνοι που έμειναν να βρίζεις… Είναι το κίνημα γυμνιστών…. Μόνο αυτοί δεν θα συνεργαστούν με την ΝΔ… ..

  22. ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΓΙΝΑΝ. ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
    -Εκεί θα πάνε οι ψήφοι Κασιδιάρη!
    -Θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Μητσοτάκη!
    -Νομίζει ότι οι Έλληνες είναι μικρόνοες και δεν καταλαβαίνουν ο ιντριγκαδόρος…

  23. Όπως στα γκάλοπ που τα μαγειρεύουν. Όπως θέλουν . Αλλά απαντάμε και άλλα βγαίνουν. Έτσι και στις εκλογές τώρα με τα ηλεκτρονικά μαγειρέματα θα ψηφίζουμε άλλα και θα βγαίνουν άλλοι. Λοιπόν γιατί να πάμε να ψηφίσουμε; αφού θα τα αλλάξουν για να μην πούμε θα τα νοθεύουν και άντε να τους ελέγξεις. .

  24. Ε ας δούμε λίγο και την άλλη πλευρά της άριστης επικεφαλής του επικρατείας...

    https://www.koutipandoras.gr/article/eirini-agapidaki-oles-oi-chydaies-anartiseis-kata-tsipra-polaki-kai-syriza-apo-tin-epikefalis-tou-epikrateias-tis-nd/

    https://www.womantoc.gr/stories/article/na-sou-po-kati-aleksi-to-dynato-minyma-tis-eirinis-agapidaki-ston-tsipra/

    Τσ@γλ@νιστάν…Η δημοκρατία του Περικλέους.
    Πατσαβούρα διάβασε λίγο,παράτησε το σκρατς για λίγο. Να σου πω και κάτι.
    Είσαι ότι πιο ηλίθιο πέρασε απ τον τοπικό Δημόσιο Διάλογο.

    • Γιατι κτυπιεσαι και βριζεις ανθρωπε μου;Ετσι μιλατε στο σπιτι σου;Δεν σου αρεσει το επικρατειας της ΝΔ;Ψηφισε Συριζα και την Ακριτα.

  25. Η Γερμανία και η Άνγκελα Μέρκελ είναι οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας
    Κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία.
    Η Νέα Δημοκρατία είναι η ντροπή της δεξιάς
    Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα μπορούσα να έχω οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτική συγγένεια με αυτό το γελοίο τσίρκο (ΝΔ)
    Εάν είσαι βαθύπλουτος γόνος, εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία εκείνων που δεν χριεάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους…
    Ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί και μία οικογένεια η οποία για τόσες δεκαετίες τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε εμπλοκή τους με οποιαδήποτε σχέση, εταιρεία ιδιωτική… Δεν αντέχει η συνείδησή μου να έχω περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
    Παπανδρέου και Σαμαράς είναι όχι απλώς κατώτεροι των περιστάσεων, είναι ελάχιστοι, είναι ανύπαρκτοι.
    Ο δανεισμός της χώρας έχει υπογραφή, Αντώνη Σαμαρά

    • Όποτε;Να ψηφίσουμε Τσίπρα που λέει αλήθειες;Αυτό θέλεις να πεις;Όσο για το τι έλεγε κάποιος παλαιά ας κάνει την αυτοκριτική του.Αυτό που κρίνεται είναι τι λέει τώρα.Εκτός αν πιστεύεις ότι κάποιος δεν μπορεί και δεν δικαιουτε να αλαξει γνώμη.Όποτε να καταργήσουμε τις εκλογές μιας και όλοι θα είναι Στάνταρντ.Τι μας ζαλίζεις αφού εσυ ψήφισες πρην 10 χρόνια το ίδιο και μετά από 10 χρόνια πάλι το ίδιο θα είσαι.Άσε λοιπόν τα σχόλια και άντε καμία βόλτα.

  26. Τελικα απο την μια υπαρχει ο Μητσοτακης και η ΝΔ και απ[ο την αλλη…ΤΙΠΟΤΑ.Δυστοιχως για την χωρα μας.Δεν εχουμε αλλη επιλογη.Οποτε να τον βγαλουμε απο την 21 Μαιου να ησυχασυμε και να παμε στις δουλειες μας.Ποιος θελει περιπετειες καλκαιριτικα και γιατι να παιξουμε τη χωρα στα ζαρια.Εχετε ακουσει καποια αντιπ[ροταση μηπως και μου ξεφυγε;Εκτος απο βρισιες,χουντα ,το ενα ο Μητσοτακης το αλλο ο μητσοτακης ,κατι αλλο;Ποιος θα τα κανει καλυτερα;Σε τελικη σε τι ηταν η χωρα μας καλυτερα το 2019 ;Τι ειπε το 2019 ο Μητσοτακης που τον ψηφισε το 40 % του λαου και δεν εκανε;Χωρις να υπολογισουμε πανδημιες και πολεμου;.Τι απο αυτα που λεει ο Τσιπρας πιστευετε οτι θα κανει;

  27. Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΣΈΡΒΙΡΕ ΄΄ΠΤΩΧΟΎΣ΄΄ ΣΈ ΣΥΣΣΊΤΙΟ ΣΤΌ ΚΕΡΑΤΣΊΝΙ ΣΉΜΕΡΑ… ‘ΑΡΑΓΕ ΔΟΚΊΜΑΣΕ Ή ΕΙΠΕ ΌΤΙ ΔΈΝ ΠΕΙΝΆΕΙ; ΄΄ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉΣ ΦΑΝΤΑΣΊΑΣ΄΄!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. Εκεί στις συλλογές των ψήφων... το μάστερ σεφ...Είναι τίποτα..

    Τόσο μαγείρεμα..
    Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε – ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%,.. Είναι άκυρη η ΨΞΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ.. γιατί . Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που…
    πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%.!!!!!! Πατέντα εεε… Δημοκρατική!!!! Μόνο Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.
    Η συνταγή για να βγει η ΝΔ:
    ΑΝ ΣΤΟΥΣ 1000 θέλουν 240 την ΝΔ στους 100 είναι μόλις 24%!! /

    Συνήθως η αποχή είναι 20%, που δεν ψηφίζουν.. Αυτό συμφέρει το κόμμα που θα βγει πρώτο
    Πως
    1000-200 που δεν φηφιζουν.. Πάνε
    800.. Από τους 800 ψηφίζουν 240 240*100/800 = 30% !!

    Τα άκυρα βοηθούν ακόμα περισσότερο
    Αν εψουμε 50 άκυρα στους 800 μένουν 750 από αυτοί ψηφίζουν 240,,..

    έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !

    Έχουμε και τα λευκά.. Αν είναι 60 , πάνε στους 690 εγκύρους
    Και το ποσοστό πάει
    240*100/690 = 34,8% !!
    +άλλους 1 εκατομμύριο που προσθέτει χωρίς να υπάρχουν…. Η H singular ξέρει από Καλές συνταγές… Πρώτη στο μαγείρεμα

    • Τι ακριβώς θέλεις να πεις έχεις καταλάβει;Αυτό ισχύει όταν η ΝΔ είναι πρώτη;Όταν δεν είναι όλα Καλα;Φίλε μου η εκλογή γίνεται από οδούς συμμετέχουν.Οι απόντες δεν έχουν καμία θέση ούτε λαμβάνοντες υπόψην.Είναι σαν να μην υπάρχουν και δεν υπολογίζονται.Δεν έχουν γνώμη άρα ούτε Δικαιομα να ομιλούν και να σχολιάζουν.Άντε ψηφίστε λοιπόν και αφήστε τις φιλοσοφίες.Εκτός αν θέλετε να αποφασίσουν άλλοι για εσάς.

  29. Έχω Απορια ρε παιδιά.Το ΚΚΕ γιατί κατεβαίνει στις εκλογές;Με τι στόχο;Απλά για το κόμμα ;Έτσι δεν λένε;Δεν θέλουν κανένα δεν δέχονται τίποτα απλά να παρασύρουν κάποιους να αυξήσουν τα ποσοστά για μεγαλύτερη επιχορήγηση ;Έχουν άλλο σκοπό;Τέλος έχετε ακούσει σε κανένα λόγο του ΚΚΕ να μιλάει για Ελλάδα και Έλληνες;Αυτό το Ε μετά τα ΚΚ τι σημαίνει τελικά;Πουθενα και κανένας τους δεν μιλάει για Ελλάδα και Έλληνες.Μακριά από εμένα ο εθνικισμός αλλά στη Ελλάδα κατεβαίνουν για εκλογές αν δεν κανω λάθος.Μην ξεχάσω και την αιώνια ερώτηση μου που δεν περνώ απάντηση.Ποια η διαφορά των κουμουνιστών από τους Χρυσαυγίτες;Θα απαντήσει κάποιος;

  30. Μια πρόταση στο δήμαρχο.Άκουσα δεν βρίσκουν γήπεδο να γίνει ο τελικός κυπέλου.Ζητά να γίνει εδώ ,τόσα γήπεδα έφτιαξες να γίνεις και θέμα.Είπαμε με τα έργα δεν το έχεις αλλά στα σόου και στις φωτογραφίες θα μείνεις στην ιστορία.

  31. Δικαιολογηση για ξ@φνικιτιδ€ς απο τα μ€σ@ μ@ζικης €ξ@π@τησης (κατάλογος που συνεχώς εμπλουτίζεται)

    (κατάλογος που συνεχώς εμπλουτίζεται):

    -Long covid
    -Έλλειψη φαρμάκων στην αγορά
    -θανατηφορο κτυπημα μετα απο σωματικη καταρρευση
    -Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων
    -κουραση από μάζεμα ελιών
    -καταναλωση χαλασμένου μπέργκερ
    -Κλιματική αλλαγη
    – πνιγμός από μηλοπιτα
    – πνιγμος από σουβλακι
    -πνιγμος από ψωμι
    -εντονη βροχή (θάνατος αθλήτριας)
    -καθυστερηση ασθενοφόρων (βρετανική κυβέρνηση)
    -ακανονιστη διάρκεια υπνου
    -ψαξιμο της φακης
    – κούραση από δουλειές στο σπιτι
    – καύση καυσοξυλων
    – έμφραγμα από επικίνδυνα φυτά στο σπιτι
    – θανατηφόρα θρόμβωση από κατανάλωση αυγων
    – κατανάλωση αλλοιωμενου milkshake
    – φονικές καρδιακές παθήσεις από την επαφή με χωμα
    -ανακοπη από ψείρες στο κεφάλι.
    – κατανάλωση σουσι
    -αποκρουση πεναλτυ
    -θανατηφορα επίθεση απο επιθετικό κοτόπουλο (uk)
    -στρες που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία (Δρ Καρπ€ττ@ς)
    – κυρτώματα οδοστρώματος
    – ατμοσφαιρική ρυπανση
    – καρδιακά προβλήματα από το φυτό εξωτερικού χωρου βουκεμβιλια.

    • Κάνε μια λίστα με τους Κωους που μας είπαν αντίο από τις ξαφνικιτιδες (μετά τον εμβολιασμό όπως λες). Πείσε μας με κάτι το χειροπιαστό. Βοοϊδές. Γιατί γνωρίζω καλά ότι οι αιτίες είναι από «άλλους παράγοντες». Και τυχόν παρενέργειες πείσε μας ότι δεν ωφείλονται στον ίδιο τον ϊό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ