Βεβαιότητες δεν υπάρχουν… Όλα μπορούν να ανατραπούν και να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι από τη μια στιγμή στην άλλη…

78
5398

Βεβαιότητες δεν υπάρχουν… Όλα μπορούν να ανατραπούν και να καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι από τη μια στιγμή στην άλλη…

Από το φόβο της πανδημίας στο φόβο των σεισμών και των φυσικών καταστροφών… (που λέγαμε και τότε…)

Η φράση που επαναλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο μετά την τραγωδία επικών διαστάσεων από τον απίστευτα μεγάλης έκτασης τρομερό, φονικό και καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία – Συρία είναι:»Βεβαιότητες δεν υπάρχουν».

Η αλήθεια είναι πως είχαμε να την ακούσουμε (και να την διαβάσουμε)ως κυρίαρχο σχόλιο των επαϊόντων -όχι και τόσο μακριά, μόλις πριν 3-4 χρόνια- όταν ξεσπούσε η παγκόσμιας κλίμακας πανδημία, με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα μπορεί να ανατραπούν και να καταρρεύσουν από τη μια στιγμή στην άλλη σαν χάρτινοι πύργοι.

Τα πραγματικά προβλήματα είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά τα οποία στροβιλίζουν καθημερινά στο μυαλό του καθενός και της καθεμιάς από μας νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα πέρα από αυτά…

Το αλάνθαστο αισθητήριο του θυμόσοφου λαού το λέει και κάπως αλλιώς: «Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά…»

Φοβερός και τρομερός σεισμός, σε έκταση και αριθμό θυμάτων. 23 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί στην Τουρκία και τη Συρία (όσο δύο Ελλάδες). Χιλιάδες νεκροί, πολύ περισσότεροι τραυματίες, ξεσπιτωμένοι, ψυχικά και σωματικά λαβωμένοι, που οι περισσότεροι θα πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, ή ότι δεν είχαν διατυπωθεί προβλέψεις επιστημόνων εδώ και χρόνια για την ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος της Ανατολίας για (δείτε σχετικά άρθρα για το εν λόγω ρήγμα, προβλέψεις σεισμολόγων για Κωνσταντινούπολη κλπ).

Οι επιστήμονες που πρόβλεψαν σχεδόν επακριβώς το φαινόμενο μόλις μερικά 24ωρα πριν (υπάρχουν ως απόδειξη οι σχετικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) φυσικά συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης οι θέσεις αλλά και οι αντιθέσεις επιστημόνων και ειδικών για το θέμα (τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση ακούγονται και οι δύο στα κυρίαρχα ΜΜΕ, στο θέμα της πανδημίας και των εμβολίων όσοι διαφωνούσαν με την «νέα αταξία» τους «εξαφάνιζαν» ή τους έβγαζαν τρελούς…)

Πχ για τις εντυπωσιακές λάμψεις στον ουρανό που έχουν καταγραφεί ακριβώς κατά τη διάρκεια του σεισμού που έπληξε την κεντρική Τουρκία. Πολλοί έκαναν αναφορές για το φαινόμενο όπου στο επίκεντρο της προσοχής, σε αυτή την περίπτωση, βρίσκονται τα λεγόμενα «telluric lights» (τα οποία στα αγγλικά έχουν το ακρωνύμιο «Eql», δηλαδή φώτα σεισμού). Σύμφωνα με διάφορους εμπειρογνώμονες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει βέβαιη απόδειξη που να συνδέει αυτά τα φώτα με σεισμούς. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση -σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα- είναι το «παράξενο» γεγονός που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού, καθώς δημιουργήθηκαν έντονες λάμψεις στον ουρανό του Τόκιο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ανάλογη περίπτωση είχαμε το 2017 όταν ένας σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών έπληξε το Μεξικό και δημιουργήθηκαν απόκοσμες εικόνες με πράσινα και μπλε φώτα στον ουρανό. Οι λάμψεις κατά την διάρκεια του σεισμού του Μεξικού ήταν και τότε ένα ακόμη «μυστηριώδες» παράδειγμα ενός φαινομένου που απασχολεί τους ειδικούς εδώ και πολλά χρόνια . Όπως οι σφαιρικοί κεραυνοί (lihgtning balls), έτσι και οι λάμψεις κατά τη διάρκεια του σεισμού είναι σχετικά σπάνιες – μαγευτικές αλλά δύσκολο να κατανοηθούν.

Ακόμα πιο περίπλοκη και επιστημονικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση που γίνεται για την αιτία του φαινομένου. Σύμφωνα με την επιστημονική ανάλυση-εξήγηση, ο συγκεκριμένος σεισμός συνέβη επειδή δύο μέρη του φλοιού της γης κινήθηκαν το ένα δίπλα από το άλλο οριζόντια κατά μήκος μιας γραμμής ρήγματος, ένα φαινόμενο γνωστό ως ρήγμα ολίσθησης.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι πέφτουν σε χώρες και περιοχές που δεν έχουν μεγάλο σεισμό στη μνήμη τους και επομένως δεν έχουν προετοιμαστεί για αυτούς ή δεν έχουν τους πόρους για να το κάνουν.

Μην τύχει και στην Ελλάδα -λέει- ένας ίδιος σεισμός γιατί στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας, είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα.

Τι θα γινόταν αν ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ «χτύπαγε» την Αθήνα –  και η εύστοχη απάντηση Παπαζάχου στο κρίσιμο υποθετικό (;) ερώτημα: Στην Ελλάδα έχουν γίνει σεισμοί 7,5 και 8,2 ρίχτερ.

«Ο σεισμός της Τουρκίας των 7.8 ρίχτερ ήταν 400 φορές μεγαλύτερος σε ενέργεια από τον σεισμό της Αθήνας το 1999. Ας σκεφτούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε που δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ρήγμα κοντά στην Αθήνα. Να είχαμε δηλαδή έναν σεισμό με 400 φορές μεγαλύτερη ενέργεια από αυτόν της Πάρνηθας. Οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Επίσης ο σεισμός στην Τουρκία κράτησε περίπου ένα λεπτό, ενώ ο σεισμός της Αθήνας λίγα δευτερόλεπτα. Η διαφορά στον κύκλο φόρτισης είναι τραγική και οι επιπτώσεις στον δομημένο ιστό θα ήταν τεράστιες».

Και κατέληξε με νόημα ο κ. Παπαζάχος: «Το θέμα όμως είναι πως θα αντιδράσουμε, πόσο έτοιμοι είμαστε για έναν τέτοιο σεισμό ο οποίος κάποια στιγμή θα συμβεί. Θα βιώσουμε έναν τέτοιο σεισμό και σας λέω και πάλι το μείζον είναι τι κάνουμε εμείς ως ελληνική πολιτεία».

Μερικοί σεισμοί είναι σίγουρα ανθρωπογενείς (σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες)

Η τεράστια επέκταση των υδραυλικών ρωγμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αφήσει μια επιδημία σεισμού στον απόηχο της. Δεν είναι η πραγματική θραύση του σχιστολιθικού βράχου που οδηγεί σε δονήσεις, αλλά η έγχυση εκατομμυρίων γαλονιών λυμάτων υπόγεια.
Οι επιστήμονες λένε ότι το νερό που εγχέεται διευκολύνει τους βράχους να γλιστρήσουν ο ένας δίπλα στον άλλο. «Όταν κάνετε έγχυση υγρού, λιπάνετε τα σφάλματα», είπε ο Denolle.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο τοους αποκαλεί «προκαλούμενους σεισμούς» και ανέφερε ότι στην Οκλαχόμα, ο αριθμός των σεισμών αυξήθηκε σε 2.500 το 2014, 4.000 το 2015 και 2.500 το 2016.
Οι άνθρωποι προκαλούν σεισμούς και με άλλο τρόπο: Η ταχεία άντληση νερού από υπόγειες δεξαμενές έχει επίσης αποδειχθεί ότι προκαλεί σεισμούς σε πόλεις όπως η Τζακάρτα, είπε ο Denolle.

Ο μεγάλος έρχεται πραγματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες (κάποια μέρα)

Το πραγματικά τρομακτικό σενάριο για το οποίο ακούτε συνέχεια είναι αληθινό (δεν μιλάμε για την πασίγνωστη ρήση «η Αμερική θα γίνει μερική», ούτε ότι «η θάλασσα θα φτάσει μέχρι  την έρημο της Αριζόνα», κι εδώ μιλάει η σημερινή επιστήμη (βάσει σχετικών εγκυρότατων δημοσιευμάτων):
Το New Yorker κέρδισε ένα βραβείο Πούλιτζερ το 2015 για την αναφορά του σχετικά με την πιθανότητα ενός τεράστιου σεισμού που θα συγκλονίσει τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό – «τη χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Βόρειας Αμερικής», η οποία θα επηρεάσει 7 εκατομμύρια ανθρώπους και θα εκτείνεται σε μια περιοχή που καλύπτει 140.000 τετραγωνικά μίλια.
Ο πιθανός σεισμός θα μπορούσε να φτάσει σε μέγεθος μεταξύ 8,7 και 9,2 Ρίχτερ, μεγαλύτερος από τον μεγαλύτερο αναμενόμενο σεισμό από το ρήγμα του San Andreas, του οποίου οι επιστήμονες αναμένουν να κορυφωθούν σε μέγεθος 8,2 Ρίχτερ.
Μεγάλοι σεισμοί αναμένονται επίσης σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και άλλα μέρη του Δακτυλίου της Φωτιάς.
Δεν ξέρουμε πότε θα λάβουν χώρα αυτοί οι σεισμοί.
«Στην επιχείρηση, μιλάμε για αυτό το σενάριο [Βορειοδυτικού Ειρηνικού] εδώ και δεκαετίες», είπε ο ερευνητής Beroza. «Δεν θα έλεγα ότι έχουμε καθυστερήσει, αλλά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή».
Έτσι, ενώ η Καλιφόρνια έχει από καιρό προετοιμαστεί για μεγάλους σεισμούς με οικοδομικούς κώδικες και σχεδιασμό καταστροφών, ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός μπορεί να είναι απροετοιμαστος… Γερμανός σεισμολόγος: Ήταν θέμα χρόνου η καταστροφή στην Τουρκία – Φόβοι για πολύ μεγάλους σεισμούς στο εξής.

Αλλά δεν είναι μόνο τα «σημεία» του σεισμού, είναι και η «σημειολογία» στον παγκόσμιο περίγυρο, που μόνο απαρατήρητη δεν περνά:

-Η Συρία βρίσκεται στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου από το 2011 και οι περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο είναι (όλως τυχαίως) εκείνες ακριβώς στις οποίες η σύγκρουση καλά κρατεί.

-Την ίδια στιγμή επικρατεί πολικό ψύχος «επικών διαστάσεων» σε ΗΠΑ και Καναδά: Θερμοκρασίες που φτάνουν τους -50 και πάνω από 40 οι νεκροί…

-Η ελληνική βοήθεια ήταν η πρώτη που έφτασε νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Ιντζιρλίκ και οι διασώστες μας έτρεξαν αμέσως να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα κτίρια που έχαν καταρρεύσει. Αυτό που αντίκρυσαν ήταν σοκαριστικό.. Εικόνες πλήρους καταστροφής, κτίρια που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, με τον αριθμό των θυμάτων συνεχώς να αυξάνεται. Κανέναν δεν άφησαν ασυγκίνητο…

-Παρά τον τρομερό σεισμό, την ίδια μέρα η Τουρκία βομβάρδισε την πόλη Τελ Ριφάατ στη Συρία.

-«Όχι ευχαριστούμε» – Η Τουρκία αρνήθηκε τη βοήθεια της Κύπρου για τον σεισμό. Η Κύπρος πρόσφερε βοήθεια στην Τουρκία για τον σεισμό και η Άγκυρα την απέρριψε για δεύτερη φορά…

-Μια μέρα πριν τον σεισμό τραγωδία με 41 μετανάστες με νεκρά 4 μικρά παιδιά και μια γυναίκα στη Λέρο («Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ανέφεραν οι παιδίατροι που έσωσαν με ΚΑΡΠΑ παιδιά από το συγκλονιστικό ναυάγιο», εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών και όσων τους καλύπτουν…)

-Μια μέρα μετά – Επανάληψη της ίδιας τραγωδίας στη Λέσβο: Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών στα ανοικτά της Λέσβου, στην περιοχή Προβοσκίδα, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.Η λέμβος που μετέφερε μετανάστες προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους έξι μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και οκτώ μποφόρ. Ήδη πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο, ενώ βρέθηκαν και 8 στην στεριά και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ. Το σύνολο των διασωθέντων είναι 27.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού, οι σοροί που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι τρεις: δύο γυναικών και ενός άνδρα. Σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ κάνει λόγο για τέσσερις σορούς.«Τα κύματα τους χτυπούσαν στα βράχια»Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί η βάρκα έπεσε με δύναμη πάνω στα βράχια κάτω από το στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας στον Άγιο Γεώργιο της Θερμής. Σκίστηκε και οι άνθρωποι που επέβαιναν έπεσαν στη θάλασσα.«Τα κύματα τους χτυπούσαν πάνω στα βράχια… Απίστευτες εικόνες με ανήμπορους ανθρώπους που κοπανιόντουσαν πάνω στα κοφτερά βράχια» δήλωσε στο τοπικό μέσο stonisi.

Μικρές και μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες -όλες οφειλόμενες στον ανθρώπινο εγκληματικό παράγοντα- άραγε πόσο ασύνδετες είναι μεταξύ τους;

@nobodygr #nobodygr #Σεισμος #earthquake #8,5R #8,5Ριχτερ #Ελλάδα #Greece #Hellas ♬ πρωτότυπος ήχος – 🄽🄾🄱🄾🄳🅈

 

 

 

 

78 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Την περίπτωση να γίνει και στην Ελλάδα ένας μεγάλος σεισμός.

  • Ας μην συντηρούμε μίση και έχθρα όπως κάνουν 2 μπετόβλακες εδώ μέσα, που το μόνο που επαναλαμβάνουν είναι τι θα ψηφίσει ο καθένας. Για 13.5 εκατομμύρια ανθρώπους τώρα ξεκινά το ΔΕΟΣ.
   Δεν πρόκειται να ορθοποδήσουν ποτέ.. Είδες τα νέα στο MEGA? Οι πολυκατοικίες έχασαν την οποιαδήποτε στατικότητα και όση έμεινε θα εκμηδενιστεί με τους μεγάλους μετασεισμούς.
   Στο παρελθόν χάθηκαν ολόκληροι πολιτισμοί με λιγότερα ρίχτερ.
   Πρέπει όλοι μας να κοιτάμε μπροστά ,δεν είμαστε παρά Dust in the wind.

 2. https://www.zougla.gr/money/agores/article/arios-pagos-nomimopiounte-i-plistiriasmi-akiniton-apo-ksena-funds
  Σήμερα ήταν στην Κω επιτροπή απ την ένωση δανειοληπτών της Χώρας,
  κάποιος 60χρονος συμπολίτης μας έχασε το σπίτι του.
  Ξέρει κανείς κάτι?
  Πως προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω?
  Τελικά όποιον δεν γουστάρουμε τον καταδικάζουμε σαν εγκληματική οργάνωση και τον τελειώνουμε πολιτικά.
  Όπως ακριβώς το έγραψε η γνωστή Ηλίθια εδώ και καιρό από την δεξία Βίβλο ,μόνο δύο κόμματα πρέπει να έχει η πατρίδα, τι να την κάνει την πολυφωνία?

   • Ξέρεις γιατί στο γράψω έτσι ξερά και ωμά ?Επειδή ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, αυτό είναι και ένα συμπέρασμα που εξάγεται απ τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
    Σήμερα αυτός ,αύριο μπορεί να είναι η δική σου σειρά και σε άλλο ‘νόμισμα’.
    Τίποτα δεν είναι δεδομένο, αν διαβάζεις επικαιρότητα…

   • Τον Ερντογάν που είπε στους σεισμόπληκτους ότι ήταν Θέλημα Αλλάχ και …νομίζει καθάρισε.
    Μην κάνεις τέτοιες εξισώσεις ..κράτα και καμιά πισινή .Η ζωή είναι πτάνα.
    https://hellasjournal.com/2023/02/o-tourkos-proedros-milai-gia-thelima-theou-ke-gia-ti-mira-gia-na-aposisi-tis-efthines-tou-meta-apo-20-chronia-stin-exousia-o-erntogan-ine-to-provlima/

   • Αυτό το πράγμα όμως.... στην υπόθεση δανείων, να φταίει μόνο ο δανειολήπτης,

    κι όχι οι (ανακεφαλοποιημένες πολλαπλώς με χρήματα που χρεώνονται οι πολίτες) τράπεζες που παρακαλούσαν να δώσουν δάνεια εκείνες τις εποχές…
    Επιπλέον, η υπόθεση αυτής της απόφασης του Αρείου Πάγου, μυρίζει από μακριά! Φαίνεται να είχε ληφθεί πριν καν γίνει καν η δίκη. Δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλές υποθέσεις πάντως που ανώτατο δικαστήριο δικάζει και βγάζει απόφαση σε 15-20 μέρες! Μεγάλη βιασύνη να εξυπηρετηθούν τα fund…

   • που θα πάνε σιγά σιγά σε πλειστηριασμό, η πλειοψηφία είναι οι κακοπληρωτές, κι όχι όσοι αδυνατούν, τότε άλλο ένα θέμα υπάρχει για τις τράπεζες, πώς «κόβουν» τους πελάτες, πέρα από τις αντικειμενικές εγγυήσεις (εισόδημα, περιουσία), πολύ ευκολόπιστες είναι!
    Επίσης να μας πουν πως γίνεται να παίρνει το Fund ένα κόκκινο δάνειο στην τιμή του χαλουβά απ την Τράπεζα και να το μεταπουλάει χρυσό.
    Αυτά μόνο ο Ριχάρδος τα έκανε..
    https://www.youtube.com/watch?v=NQgK8Ywxc-s&ab_channel=iefimerida.gr

   • Λέω να το δώσω στον άνθρωπο να πάρει μακαρόνια και να τα βράσει έξω απ’ το σπίτι,στην παιδική χαρά.. γιατί να έχει πρώτη κατοικία;
    Αφού το fund αγόρασε το κόκκινο δάνειο στην ίδια τιμή περίπου με το επίδομα που δίνει στους Παλαιστίνιους παράτυπους μετανάστες, αυτούς που γέμισαν την Πλατεία και το λιμάνι της Κω.

 3. Πράγματι Γιάννη κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Οι άνθρωποι κοιμήθηκαν ζωντανοί και ξύπνησαν καταπλάκωμενοι από τα ερείπια των ίδιων των σπιτιών τους. Ατελείωτος πόνος που μοιράζει δάκρυα και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχούλες. Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτό τη ζωή. Και όμως συνεχίζουμε να σκοτώνουμε να κακοποιουμε να πληγώνουμε να βιάζουμε να βασανίζουμε παιδιά και μεγάλους. Χωρίς να σκεφτούμε πως ένα δυνατό χαστούκι και τα μέγαρα γίνονται αμμοχαλικο και η ζωή μας ρημαδιο. Γι’αυτό πρέπει να σεβόμαστε τη φύση που είναι ανίκητη. Πόσο μάλλον τον Δημιουργό του απείρου σύμπαντος.

 4. Ένας παλιός θρύλος λέει οποίος πειράξει την Αγιά Σοφιά θα το πληρώσει ακριβά από τον μαρμαρωμένο Βασιλιά. Ακόμη και τα κάστρα του Ιουστινιανού έγιναν ερείπια και κατέρρευσαν . Η Αγία Σοφιά ήταν Χριστιανικός Ναός και έτσι έπρεπε να μείνει ως λατρευτικός χώρος.

 5. Κάποτε ο πρώην υπουργος αμύνας των ΗΠΑ κ. Κοέν, είχε πει το 1997:

   « Άλλοι είναι μπλεγμένοι ακόμη και σε ένα ηχητικό τύπο τρομοκρατίας , όπου δύνανται να αλλάξουν το κλίμα , να κάνουν από μακριά σεισμούς ή ηφαίστεια , διά της χρήσεως ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων» “(American Secretary of Defense William S. Cohen, April 1997 )

  Προφανώς ο κ. Κοέν , γνώριζε ότι το «ηλεκτρομαγνητικό κύμα» γεννά αυτά τα φαινόμενα που αναφέρει πιο πάνω. Αμφότερες οι υπερδυνάμεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου γνώριζαν ότι με την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου υποθαλασσίως μπορούσαν να προξενήσουν κάποιο είδος τσουνάμι με καταστροφή των ακτών του αντιπάλου, σάν αυτό που συνέβη στον Ινδικό ωκεανό.
  Ίσως μερικά γεγονότα να ειναι σύμπτωση..μηπως όμως δεν είναι? .
   26 Δεκεμβρίου 2002 (κυκλώνας στην Πολυνησία),
  26 Δεκεμβρίου 2003 (σεισμός στο Ιράν),
  26 Δεκέμβρη 2004, το κύμα τσουνάμι κύμα από τον Ινδικό ωκεανό,
  Πολυ σύμπτωση αυτή η 26 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ. ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ!!

 6. Άλλη μια δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστού ClaibornePell, που είχε πει :«Χρειαζόμαστε μια συνθήκη τώρα… πριν οι στρατιωτικοί ηγέτες του κόσμου αρχίσουν να κατευθύνουν θύελλες, να μεταβάλλουν το κλίμα και να προκαλούν σεισμούς στον αντίπαλο»

  Όλα βασίζονται στην Τεχνολογία Ελεγχόμενων Σεισμών Τέσλα, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να τους προκαλούν με την «τηλεγεωδυναμική» τεχνολογία
  Πιθανώς αν ήταν φανταστικά δεν θα μιλούσαν για άμεσα μέτρα… .
  στις 10/12/76 ψήφισε ο ΟΗΕ την συνθήκη :«Περί Απαγορεύσεως για Στρατιωτικούς ή άλλες εχθρικές ενέργειες η Χρήση Τεχνικών Τροποποιήσεως του Περιβάλλοντος» Στις 30 Ιαν. 1981 βάση της εφημερίδα ‘WashingtonPost ‘ το 1979 συνέβησαν παγκοσμίως 56 μεγάλοι σεισμοί και το 1980 ο ετήσιος αριθμός αυξήθηκε σε 71…..(μαλλον τότε άρχισαν τα πειράματα….. Μετα ήρθαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με μείον 30 βαθμούς, στις ΗΠΑ,, τσουναμι, αεροψεκασμοι, σεισμοί.

 7. ήταν η Τουρκία αλλά άρνησή της να επικυρώσει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Εξαντληθηκε η υπομονή των ΗΠΑ
  Η απάντηση δωθηκε στις 6/02..
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΟ ΝΑΤΟ…. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ… ΧΑΧΑ

 8. ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο κατέρριψε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα με εντολή Μπάιντεν

 9. Έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι στη Συρία λόγω του σεισμού.
  Από τη μια στιγμή στην άλλη καταρρέουν όλα.
  Που θα πάνε τόσα εκατομμύρια?

 10. Να μην ξεχνάμε ποσο μικροί ήμαστε οι άνθρωποι και σε μια στιγμή μπορούν να αλλάξει όλη η ζωή μας

 11. Πρωτοβουλίες σχεδόν σε κάθε σημείο της Ελλάδας αναπτύσσονται για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και την στήριξη φορέων που δρουν στην πρώτη γραμμή για να ανακουφίσουν τους κατοίκους της Τουρκίας και της Συρίας που βρίσκονται μπροστά στις συνέπειες του πολύνεκρου σεισμού της προηγούμενης Δευτέρας.

  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

 12. Κάποιοι στεναχωρήθηκαν που εγκληματίες σαν τον Κασιδιάρη δεν θα είναι υποψήφιοι;Απλά να θυμίσω αυτός ο τύπος ήταν 7-8 χρόνια βουλευτής.Τι ακριβώς προσέφερε;Θυμιστε μου έναν νόμο που πρότεινε;Θυμάμαι που λέγατε να τους ψηφίσετε για να κάνουν τσαμπουκά έτσι δεν είναι;Αυτό θέλατε και τώρα να κάνετε;ΟΧΙ οι Ναχι δεν έχουν θέση όχι στη Βουλή ,ούτε καν στη κοινωνία μας.

 13. Προς εσύ με τεχνικούς σεισμούς.. Ισχύει πανιβλακα... Απλά εσύ κοιμάσαι

  Είπαμε… Φτάιει ο Gulfstream…. Χαχα….τα σχόλια κάποιος καρούμπαλε δεν τα γράφει για σένα.. Προσπέρασε τα και συνέχισε να διαβάσεις… Τα υπόλοιπα σχόλια και Ότι πιστεύεις…. Gulfstream. Χαχαχα.. Και δεν χρειάζεται να ξανακανεις σχόλιο. Περί αν σαρεσει η όχι γιατι…βεβαθα εγώ αποφευγω να γράφω κάθε μέρα.. Για τις …κιες των δημοσιογράφων…

 14. Είδες πουθενά το όνομα μου… Αναφέρω πηγές … βρισε αυτούς…. .χαχα.. Και έχω και άλλες πηγές….

 15. Βασικό δόγμα της εγκληματολογίας είναι η γνωστή έκφραση : « αν θέλεις να βρείς τον ένοχο ενός εγκλήματος ,ψάξε ποιος είναι ο επωφελημένος από το έγκλημα».
  Και στον σεισμο στην Τουρκία όλως τυχαίως κερδισμένοι βγαίνουν πάλι οι Αμερικανοί αφού πλήττεται το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο της Ρωσίας στο Ακουγιού !!
  πριν λίγες ημέρες η αμερικανικη μαριονετα .. Βολοντιμίρ Ζελένσκι εγκάλεσε τα κράτη- μέλη της ΕΕ, ότι παρεμποδίζουν τις κυρώσεις για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος λειτουργείται επίσης από τον ίδιο ενεργειακό ρωσικό κολοσσό Rosatom που κατασκευάζει και του Ακουγιού.

 16. τυχαιο που με με τον «συμπτωματικό» σεισμό πλήττεται καίρια το Τουρκικό καθεστώς και οι βλέψεις τους προς το Αιγαίο που ενοχλούν κατά πολύ τα συμφέροντα δυτικών και αμερικανικών κολοσσών?
  οι ιδιοι οιτουρκοι (Η εφημερίδα Χουριέτ )ανέφερε ότι “ H πιθανή “επίθεση” με τη τεχνολογία Haarp, έγινε από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που ήταν αγκυροβολημένο στον Βόσπορο για 2 ημέρες”.
  Συγκεκριμένα με τους Τούρκους αναλυτές το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Nitze , που πρόσφατα ελλιμενίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, ενδέχεται να προκάλεσε τις απανωτές σεισμικές δονήσεις με τη χρήση του συστήματος HAARP.Το κλείσιμο των δυτικών πρεσβειών , ήταν ο προπομπός για την συγκεκριμένη «επίθεση», η οποία γίνεται ως «αντίποινα» στην Τουρκία επειδή δεν υπογράφει το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.
  Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν γαλάζιους κεραυνούς, που συνήθως οι κεραυνοί δεν είναι φυσιολογικοί σε σεισμούς (πόσο μάλλον οι γαλάζιοι…).Η ίδια κατάσταση με τις περίεργες εικόνες είχαν συμβεί και στο Μεξικό όπου οι ΗΠΑ τις έκαναν ως στόχο.

 17. οΙ ΣΕΙΣΜΟΙ. .είναι απλα δουλειές ρουτίνας για τους αμερικανους...

  O Snowden έχει μιλήσει για την δολοφονική ατζέντα του HAARP O ερευνητικός σταθμός HAARP, είπε, που βασίζεται στρατηγικά κοντά στην Γκακόνα της Αλάσκας, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να τερματίσει ή να χειραγωγήσει επίδοξους αντιφρονούντες του παγκόσμιου καπιταλισμού στην κλίμακα εκατομμυρίων ανθρώπων…..!!!
  τα σχολια δικα σας

 18. Ο Trowbridge H. Ford, καθηγητής αρχαίας ιστορίας, και ιδιαίτερα διάσημος για τα γραπτά του στον τομέα της νοημοσύνης είχε ισχυριστεί το 1999 ότι ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία προκλήθηκε από τις ΗΠΑ.
  συγκεκριμενα Σύμφωνα με τον Ford, οι ΗΠΑ μπορούν να δημιουργήσουν «ανθρωπογενείς καταστροφές» με τις τεχνολογικές τους δυνατότητες και να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο «τιμωρίας» εναντίον πολλών χωρών!!
  πολλές φαινομενικά ειπε «φυσικές» καταστροφές στην Κίνα, την Κορέα και την Τουρκία δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα από μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα έρευνας υψηλής συχνότητας Active Auroral των ΗΠΑ (HAARP).
  πολλοι ηγέτες χωρών στο παρελθον ισχυρίστηκαν πως το HAARP ήταν υπεύθυνο για φυσικές καταστροφές στις χώρες τους. ( ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ που κατηγόρησε ανοιχτά το 2010 για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ή ο Ούγκο Τσάβες που δήλωσε πως τα πειράματα του HAARP προκάλεσαν τον φονικό εγκέλαδο της Αϊτής.

 19. ..ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ) ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ …ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…τον γλυτωσαμε με την ..υπογραφη του Μκεδονικου….τον γλυτψσαμε..με την υπογραφη συμφωνιας ΛΙΒΥΗΣ -ΑΙΓΥΠΤΟΥ-…τον γλυτωσαμε με την δηλωση ΔΕΝΔΙΑ…ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ μη εξορυξης υδρογοναναθρακων..το γλυτωσαμε…με την παραιτηση καραμανλη (χρονια πριν )απο πρωθυπουργια..λογω συμφωνιας με ΡΩΣΣΙΑΣ..στο τσακ τον γλυτωσαμε εκει….και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…με την νεα κυβερνηση ΔΕΝΔΙΑ που θα βγει….μην φοβαστε ΣΕΙΣΜΟΣ δεν θα γινει…

 20. Η γειτόνισα μου έχει στοκαρει από depon ,ασπιρίνες και διαφορά αντιβιοτικά.Επειδή εδώ κάποιοι ενδιαφερόντουσαν και θα πέθαναν που δεν είχαν αυτά τα φάρμακα ,ενδιαφέρετε κανένας να τα αγοράσει;Τα δίνει όσο τα αγόρασε.

  • Η μητέρα μου έχει ανάγκη Lonarid,σαν καρκινοπαθής σε μεταστατικό στάδιο

   Άν μου βρεις ,θα σου χαρίσω δύο κρίνους για την γιορτή των ερωτευμένων .

 21. Όλοι οι πρώην κατάσκοποι με πηγές μέσα από τη CIA σχολιάζουν εδώ.Άσε που δεν σηκώνουν διάψευση αφού είναι σίγουροι.Βρε τι κυκλοφορεί ανάμεσα μας και μετά απορείτε που ο Βελόπουλος πέρνει 5%.

 22. Ίσως δεν πιστεύει και στους εξωγήινους… Οι πρόεδροι όμως και στρατηγοί.της αμερικης .. Πιστεύουν… Και στα δυο..
  Εσύ κοιμήσου ορνιο… Ο σεισμός οφείλεται στο gulftream…χαχα..
  . Στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ: «Τα τρία ATIA που καταρρίψαμε δεν ανήκουν σε καμία χώρα του πλανήτη» – Mεγάλη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής αεράμυνας

 23. Η χώρα μας έχει στείλει 90 τόνους υλικό με οχτώ συνολικά αεροσκάφη

  Πόση είπαμε ειναι η ανθρωπιστική βοήθεια στην ΣΥΡΊΑ….? (την χώρα που βίασαν ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΊΑ… κυριολεκτικα και μεταφορικά… Μόνο τους άντρες άφησαν αβιαστους……
  Εντολές από τον ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία. Τον ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ…. Κ@ΠΡΙΤΕΣ.

 24. Είναι ότι αποβαλουν ένα κόμμα (κασιδιαρης)….το οποίο δεν βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα Ενώ την ίδια στιγμή
  Δεν ενοχλήθηκαν οι δημοκράτες Θράκης υποψήφιοι περιφερειάρχες από την παρουσία του προέδρου του κόμματος τουρκοφρονων DEB (Γκρίζοι Λύκοι Θράκης), κ. Τσαβούς*, στην ίδια εκδήλωση?
  κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί

  • Ο Κασιδιάρης δεν είναι κόμμα.Είναι εγκληματίας ΝΑΖΙ.Σε όλη την Ευρώπη κάνενα ακροδεξιό η εθνικιστικό κόμμα δεν μιλάει με τους ναζί της ΧΑ.Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;Είναι όλοι και είμαστε κακοί και ο Κασιδιάρης καλός.Αν θες πιστευε αυτό.Αλήθεια 7 χρόνια τον είχατε στη Βουλή.Τι ακριβώς πρόσφερε;Απλά πρόσθεταν τους ψήφους τους σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

 25. ΌΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΎΝ…
  προωθεί το σχέδιο του… Μέσα από τον κολλητό του.. ΓΕΡΑΠΕΤΡΊΤΗ
  Εδώ φαίνονται τα σχέδια του Μητσοτάκη για » το Αιγαίο…
  https://www.naftemporiki.gr/frontpages/efimerides-evdomadiaies/estia-tis-kyriakis/
  Μέσα από τη τοποθέτηση του Γεραπετρίτη (ΕΚΤΟΣ ΤΗΕ ΤΕΡΝΑ έχει.. Και άλλες μπίζνες..Πωλήσεις Αιγαίου συμφωνίες υδρογονανθράκων.. Ίσως στο μέλλον.. ). Το συγκεκριμενο απόβλητο. Είχε κάνει και άλλες δηλώσεις. Και ανοίξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο με την δήλωση του, που  περιορίζει την κυριαρχία της Ελλάδας στα 6 μίλια! Λίγες ώρες μετά ΑΜΕΣΩΣ την συγκεκριμένη δήλωση, η τουρκική αρμάδα έφτασε στα έξι μίλια από το Καστελόριζο για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια…

 26. Πίστος στο πρόγραμμα του για φτωχοποιηση του λαού.. Ο ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΣ

  https://youtu.be/xTK-eIFrgHg

  : “Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε τους μισθούς

  Σε δεύτερο βίντεο επιβεβαιώνει όσα είπε στο πιο πάνω..
  https://youtu.be/Szw53XyL9m8

  1:41…(.. το πως θα κατωχυρωσουμε τις μειώσεις των συντάξεων…)

 27. «Φρένο» στη δράση συμμορίας ληστών που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα έβαλε η αστυνομία. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των 11 κακοποιών.
  Οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει κλοπές σε 24 πόλεις της χώρας: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο Κρήτης και Ρέθυμνο.
  Δείτε φωτό (πολλές γυναίκες!!!!) και μια Ροδίτισσα.
  https://www.astynomia.gr/2023/02/14/14-02-2023-dimosiopoiisi-stoicheion-taftotitas-kai-fotografies-11-melon-egklimatikis-organosis-pou-diepratte-diarrixeis-diamerismaton-kai-exarthrothike-tin-12-1-2023-apo-tin-ypodiefthynsi-asfal/

 28. ΕΛΛΗΝΙΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ.. Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές

  Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κακουργημάτων κλοπών – Πάνω από 1,εευρώ η λεία τους…. Τον τελευταίο χρόνο
  Κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει πολλές χιλιάδες ευρώ
  Δεν ξέρω αν η εικόνα έχει καμία σχέση…..

  https://pellasimera.gr/wp-content/uploads/2020/05/nd.jpg

 29. Η δράση της συμμορίας των ληστών δεν είναι 11, φίλε,,, είναι 153…παρακατω σου έχω link για τα 10 πρόσωπα..που κατακλευουν τον λαό… Στο νέο ψηφοδέλτιο της εγκληματικής οργάνωσης θα ..αυξηθεί η σπείρα με νέα μέλη.. Προσεχώς στην δημοσιότητα τα ονόματα τους…

 30. αυτος ο σεισμος...φερνει πιο κοντα τους ελληνες με τους τουρκους...

  ΣΤΙς επομενες εκλογες λοιπον…ο δευτερος ξεπουλημενος αμερικανοδωσιλογο σκυλακι. των ΗΠΑ ..ΔΕΝΔΙΑΣ (γιατΙ ο Μητσοτακης δεν θα υπαρχει..)θα ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ στην συνεκμεταλευση του Αιγαιου για το πληγμα της Τουρκιας απο τον σεισμο …(εξαλου εβαλε τα εχεγγυα του σε αυτο..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΛΙΒΥΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ εκτασεις ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!! εκτος αυτο επισημοποιησε σε δηλωση του ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΤΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ…(και ποιος θα το κανει αραγε ΟΙ ΗΠΑ..Η ΓΑΛΛΙ ..Η Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΕΟ ?????παντως ανεκμεταλευτοι ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΕς ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ..!!!!ΑΥΤΑ ΚΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ….ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ!..ΧΑΧΑΑ

 31. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΜΝΟΙ περι αγαπης,φιλιας,συμπαραστασης.ειρηνης ΚΑΙ υποστηριξης στους συνανθρωπους απο τα βοθροκαναλα

  αφορουν μονο ΤΟΥς ΕΛΛΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥς ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ……..ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…ΒΟΘΡΟΙ ΕΕ ΒΟΘΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΙ…ΣΦΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ,,ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ..

  • Στη Συρια άρρωστε ο Άσαντ με το Πούτιν σκοτώνουν κόσμο και από την άλλη δεν αφήνουν να πάει βοήθεια.Άντε να δούμε άρρωστα ανθρωπάκια.

 32. «Είμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στη Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολύ σε αυτή την πόλη, εντάξει; Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρισμό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται, »,….
  ….«Δεν διαθέτουμε καν τα βασικά για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ…νοι άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πουθενά να πάνε.»

  patricia…απο την ΣΥΡΙΑ

  • Γιατί δεν ζητάει από τον φίλο τους τον Πουτην βοήθεια;Η προπαγανδιστείς του Άσαντ.Αυτός σκοτώνει ανθρώπους με βοήθεια του Πούτιν .Ξεχάσατε τις πορείες που έκαναν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με τους υπόλοιπους προοδευτικούς να μην επέμβει το ΝΑΤΟ στη Συρια;Δεν επέμβηκε και 10 χρόνια τώρα κάνανε τη Συρια νεκροταφείο .

 33. . Κατέρρευσε η προστασία της πρώτης κατοικίας.. Η λύση του Μήτσο απατεωνακη είναι λεει όσοι κάνουν συμφωνίες με τις τράπεζες.. Δεν θα χουν πρόβλημα… Ο γελοίος,. Με τα 25 ακινητα..τα funds και τις μπίζνες δις σε όλη την Ελλάδα.. Βέβαια δεν μας ρώτησε ο μητσοαπατεωνακης..τι να πρώτο πληρώσουμε με την αύξηση κόστους.. Το ρεύμα,, τα τρόφιμα, η τις τράπεζες για να μην μας πάρουν ο σπίτι… Λεω τώρα.. Η λύση :κουπόνια διατροφής,80 ευρώ στα καύσιμα για 1 χρόνο.. ΓΕΛΟΊΟΙ.. ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ . .ψηφίστε ΚΟΥΛΗ

    • Το επαναλαμβάνεις συνεχώς αυτό για την Μιραντα. Εικάζω ότι σου βγαίνει αβίαστα και πηγαία διότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει. Ή απλά δεν θέλεις, κοινώς αρνείσαι να πιστέψεις τι λέει. Για παράδειγμα, υπάρχει άνθρωπος που πέρναγε καλύτερα με Τσίπρα? Που δεν υπήρχαν οι συνθήκες της πανδημίας, της Ουκρανίας κι ένα σωρό άλλων θεμάτων. Δηλαδή στην καμία πρόκληση, ο Τσίπρας τα πήγε περίφημα? Μία κ……..πυρκαγιά του έτυχε κι ακόμη δικάζονται δικοί του. Γιατί συνέχεια της απαντάς έτσι? Αλήθεια λέει.

 34. Να λες τίποτα…… Δεν λυπάσαι τον χρόνο σου με τον οχετο σου… Κάθε μέρα…

 35. Να ξελαμπικαρεις….. Άραγε εκεί στην δούλεια ξέρουν ότι είσαι νεοδημοκρατηςκαι λες αυτά που γράφεις… Εδώ…. Η ντρέπεσαι εκεί να τα πεις εκεί… Το μόνο πιθανόν…
  Η… ………………..

 36. Η εγκληματική οργάνωση που έχει κατά κλέψει παππούδες,νέους,

  Μεγαλώνει την σπείρα της.. Με νέα μέλη… Που θα προστεθούν…. Στην δημοσιότητα τα ονόματα τους… Προσεχώς από τα κανάλια…, σημείωση λίγο πριν τις εκλογές θα αποκαλυφθούν και οι 153 της σπειράς…πολλοί λένε ότι θα αλλάξουν αρχηγό… Γιατι ο συγκεκριμένος τους πρόδωσε,, έφαγε τα περισσότερα.

 37. Συμφωνώ ότι πρεπει να σεβόμαστε τον παντοδύναμο Θεό επί της γης.. Που είναι ανίκητος… ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ…. . Πόσο μάλλον τον Δημιουργό των συμφωνιών όλου του κόσμου… Του Αιγαίου της Ελλάδας, των απείρου σύμπαντος της Ευρωπαϊκής ένωσης… Έτσι δεν θα χουμε σεισμό….

 38. Προς Μιράντα... Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική..δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμο κάνεις..

  δεν μιλάω πολιτικά. δεν προτείνω Τι θα ψηφίσει κάνεις…. Ειναι ανάλογο αυτό το τι θα ψηφίσει κανεις..αναλογα με τον βαθμό.. ηλιθιότητας του (60 χρόνια ΠΑΣΟΚ ΝΔ μέτα τσιπρας… Και απορώ που ψηφίζει ακόμα..Ο ηλιθιος Ελληνας.. ).παντως … Δεν μας έχεις πείσει.να ψηφίσω Μητσοτάκη .. Δώρο Πάσχα λέει στους χαμηλό συνταξιούχους 200 ευρώ., ενώ από τα πρόστιμα 100αριων υποχρεωτικό εμβολιασμού άνω των 60 έχει πάρει τα 10πλασια ! . Πιστεύω ο κόσμος πείστηκε για τον απατεώνα κλέφτη αρπαγα, βιαστη, Ελλήνων τον Μητσοτάκη, το προδοτικό μίασμα, τσουτσέκι πιστό σκύλι συνεργάτης των Γερμανών, Τούρκων αμερικανων. . ..και βγάζει το πόρισμα του… ….. Ο εμπρηστής, ο βιαστης, ο υποθαλπων παιδοβιαστες.. Που είναι οι υπόλοιποι 170 νεοδημοκρατες παιδοβιαστες?

 39. Να μου πεις ποιος ειναι ο σκοπός των δημοσιογράφων…για τις αποκαλύψεις.. . Αργείς πολύ..

 40. Όσο για βελοπουλο… Τώρα που θα πάει στην ΝΔ θα τα μαθαίνει ο ο ίδιος
  Από ΤΗΝ CIA.. Με αυτήν συνεργάζεται ο Μητσοτάκης…μαζι με την ΕΥΠ.. απορω γιατί δεν βρίζεις αυτόν… Η και τους δύο…
  …και ποσα δεν ξέρεις ακόμα για τις μπίζνες Μητσοτάκη με funds, πολιτικούς, δις,,,.δεν χωράνε απλά να γραφτούν..εδώ μέσα είναι τόμοι ολόκληροι διαφθοράς..κομπινων….εσυ πρόσεξε μην χάσεις τον Παπαδάκη για έγκυρη ενημέρωση…. Ο βελοπουλος ειναι απλα βλακας,,. Για μενα προς σημείωση… Γιαυτο δεν τον έφαγαν… Η ενημέρωση είναι από βρώμικες έγκυρες πηγές εκ των έσω…!!!

 41. Ας ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΣΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ….ΠΟΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟς ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥ…ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ..ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ….(ΠΑΝΤΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ
  Ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που σταματήσουν, τότε ο ίδιος δεν θα πληρώσει τη δόση του δανείου για το σπίτι του.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα ότι περίπου 120.000-140.000 ακίνητα, εκ των οποίων το 60%-70% είναι πρώτες κατοικίες, κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, τόνισε ότι «οι πλειστηριασμοί καλώς έγιναν. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς».

  Στη συνέχεια, ανέφερε πως «κι εγώ πρώτη κατοικία έχω, δεν έχω ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη. Έχω πρώτη κατοικία για την οποία πληρώνω δόση. Την ώρα που θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δηλώνω στην Εθνική Τράπεζα από μένα τέλος η δόση μου. Όταν τελειώσουν οι εκλογές και υπάρχει τραπεζικό σύστημα, φαντάζομαι αυτό που κάνω εγώ θα το κάνω κι άλλοι, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, εγώ κοιτάω την Εθνική Τράπεζα μάτια προς μάτια και λέω “τέλος”».

 42. Για δημόσιο διάλογο. Ούτε πολιτικό λόγο εκφράζετε ούτε επιχειρήματα. Τα μισά σκουπίδια που πετάτε είναι ψευτιές και τα αλλά μισά λάσπη. Κρίμα διότι οι αρθρογράφοι έχουν και λόγο και ιδέες. Για να μην αναφερθώ στα λήμματα που καταλήγουν σε – ισμος. Εν κατακλείδι η έννοια της δημοκρατίας θα αργήσει να συγχωνευτεί με τον εγκέφαλο σας. Υποθέτω δε θα γίνει ποτε. Έλα συνεχίστε τώρα το σεξισμό σας και το ρατσισμό σας στην αναγνώστρια Μιράντα. Έτσι θα περάσει και σήμερα ευχάριστα η μέρα σας. Θα βραδιάσει, άλλον έναν ύπνο κι αύριο πάλι τα ίδια. Συγχαρητήρια .

  • Για τον κάδο των αχρήστων μπορεί να σ’ αρέσει η υποβάθμιση του Δημόσιο διαλόγου,κοίτα όμως από που προέρχεται.
   Αν σ αρέσουν σχόλια όπως αυτό που έλεγε ότι τα νερά του υδροφόρου ορίζοντα έρχονται από ποταμούς της Ασίας,ε..Τσίκνισε κάνα άντερο…
   Έχει γράψει ιστορία η φίλη σου με τις γνώσεις της.

 43. Συμφωνώ… Και εγώ.. Εξαλου 1500 μηνύματα της Μιράντα., μαζί με το δικό σου ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΤΊΠΟΤΑ απολύτως (απλά με 100 μηνύματα την ημέρα) μιλάνε περί σεξισμού, περί φασισμού περί βελοπουλου,, βριζωντας τις αντίθετες παρατάξεις… περί τι κόμμα θα ψηφίσουμε….όλοι φασιστες εκτός του Μητσοτάκη Και οι υπολοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι σχολιάζουν με επιχειρήματα…Η κάνω λάθος..ΥΠΟΘΕΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙNΕΙ ΠΟΤΈ σοβαρός διάλογος η . Ένα σοβαρό σχόλιο επιχείρημα… Από την Μιράντα…. Δεν ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΒΆΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΉ… ΑΥΤΉ ΤΑ ΈΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ… ΒΛΑΞ. θα βραδιάσει θα ξημερώσει και παλι τα ίδια…

 44. Συμφωνώ… Και εγώ.. Εξαλου 1500 μηνύματα της Μιράντα., μαζί με το δικό σου ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΤΊΠΟΤΑ απολύτως (απλά με 100 μηνύματα την ημέρα) μιλάνε περί σεξισμού, περί φασισμού περί βελοπουλου,, βριζωντας τις αντίθετες παρατάξεις… περί τι κόμμα θα ψηφίσουμε….όλοι φασιστες εκτός του Μητσοτάκη Και οι υπολοιποι φυσιολογικοί άνθρωποι σχολιάζουν με επιχειρήματα…Η κάνω λάθος..ΥΠΟΘΕΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙNΕΙ ΠΟΤΈ σοβαρός διάλογος η . Ένα σοβαρό σχόλιο επιχείρημα… Από την Μιράντα…. Δεν τΑ ΈΧΟΥΜΕ ΒΆΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΉ… ΑΥΤΉ ΤΑ ΈΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ… ΒΛΑΞ. θα βραδιάσει θα ξημερώσει και παλι τα ίδια…

 45. .. Εγώ μιλάω μόνο πολιτικά… Με λόγο, επιχειρήματα, γεγονότα,, ονόματα,… Χωρίς ψέμα, λάσπη… Εκτός αν θεωρείς λάσπη η ψέμα… Όλα αυτά που σχολιάζουν… Εμείς και ο κιαρης… Τι δεν ισχύει,, για πεσμας.?? Ορίστε αφού θες διαλογο…ξεκινα από τα 50πιο πάνω σχόλια…. Και πες ένα ένα που δεν ισχύει… Για να σε πείσω ότι ισχύει.. Εσυ πείσε με το αντίθετο….. Τι εννοείς λάσπη. ..γινε πιο συγκεκριμένος…τι εννοείς ψέμα….. Ξαναδιαβασε τα σχόλια και πεσμου που δεν συμφωνείς… Εδώ είμαστε πολιτισμένα να το λύσουμε.. Περιμένω… Που είναι η λάσπη. .. Αν θες όμως πεσμου.. Γιατι είναι άφαντοι οι 170 παιδοβιαστές (ΌΛΟΙ καταγεγραμενοι με ονοματεπώνυμο στα αρχεια της αστυνομίας σε ποιο κόμμα ανήκουν ξέρεις…

 46. Διάβασε τα ασυνάρτητα, σεξιστικα, φασιστικό μηνύματα της miranta.. Όπως αυτό

  miranta
  12 Φεβ 2023 at 18:09:14
  Η γειτόνισα μου έχει στοκαρει από depon ,ασπιρίνες και διαφορά αντιβιοτικά.Επειδή εδώ κάποιοι ενδιαφερόντουσαν και θα πέθαναν που δεν είχαν αυτά τα φάρμακα ,ενδιαφέρετε κανένας να τα αγοράσει;Τα δίνει όσο τα αγόρασε…..

  Που ΒΡΊΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ… ΟΠΩΣ ΠΆΝΤΑ… και μέτα πεσμου ποιος κάνει διάλογο… Με απόψεις και γεγονότα σοβαρές

 47. Άλλο ένα εμπεριστατωνενο ανούσιο σχόλιο της Μιράντα.. Για σχόλια αναγνωστών δημοσιογράφων..

  miranta
  12 Φεβ 2023 at 23:07:56
  Όλοι οι πρώην κατάσκοποι με πηγές μέσα από τη CIA σχολιάζουν εδώ.Άσε που δεν σηκώνουν διάψευση αφού είναι σίγουροι.Βρε τι κυκλοφορεί ανάμεσα μας και μετά απορείτε που ο Βελόπουλος πέρνει 5

 48. Ρε Γιάννη (εκδότη aegeanews) σταματά επιτέλους να γράφεις τέτοια άρθρα

  …. Γιατι η Μιράντα… Ότι είναι λάσπη… Άλλαξε επάγγελμα πούλα ντομάτες, λάχανα….. Αυτο προτείνω και στα έγκυρα σχόλια… Των υπολοίπων σχολιαστών….. Η Μιράντα προσβάλλεται…. Βέβαια υπάρχει εννα προϊόν που λέγεται ΞΎΔΙ ΤΟΠ….ΓΙΆΝΝΗ ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΆΡΘΡΑ ΣΟΥ και σχολιαστές παρακαλώ συνεχίστε τις αποκαλύψεις… ΤΣΟΥΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 49. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

  Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη με αφορμή την ολομέτωπη επίθεση που είχε εξαπολύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατία, Κώστα Μαραβέγια.

  Η Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη
  και πλέον το θέμα περνάει στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 50. γιαα υτον που θελει πολιτισμενο διαλογο . και πλειστηριασμων ..αναφερω το εξης

  γιατι οι ελληνες εγιναν κακοπληρωτες τα τελευταια 3 χρονια..???.απο την στιγμη που ανελαβε δηλ ο Μητσοτακης.. τυχαιο?? δεν ειχαν μελλοντικες ικανοτητες να προβλεψουν τον κοροδοιο…την χαμενη σαιζον εξολοκληρου λογω λοκαντουν..τα απληρωτα ενοικια.1 χρονου .χωρις τζιρο 0!!!..μετα δεν ειχαν μελλοντικες ικανοτητς να προβλεψουν την αυξηση 200 % των τροφιμων με την συμετοχη του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ που δεν αφορα την ΕΛΛΑΔΑ…μετα ηρθε η αυξηση του ρευματος..ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΕΙΧΑΝ μελλοντικες ικανονοτητε η την δυναμη να μετακινουνται με πατινι….και μετα το ψηφισμα..γαι πλειστηριασμο πρωτης κατοικιας ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΑΙΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ …δυστυχως οι δοσεις ,οΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ υπαλληλοι.τα ληξιπροσθεσμα δανεια..λογω χασουρας 2 χρονων..δεν καλυπτονται με κουπονι βενζινης..!/..

 51. Στη δύσκολη χρονική στιγμή..αυτή Αυξάνει τους μαζικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με απόφαση του Αρείου Πάγου
   Ο καταιγισμός των πλειστηριασμών, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία σας φαίνεται τυχαίο?
  Αυτό δείχνει την καταφρόνηση του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και την περιφρόνηση προς τον πεινωντα Ελληνικό λαό.
  Ο Μητσοτάκης ως συνήθως επέσπευσε να ταχθεί υπερ των ισχυρών τραπεζών στρεφόμενος κατά΄ του Ελληνικού λαού δείχνει.. Ποιους υπηρετεί!??

 52. ο Έλληνας εκτός του ότι δεν ξέρει τι να πρώτο πληρώσει.ρευμα, τρόφιμα,φόρο κινητής ακίνητης, καύσιμα, …όλα Αυξήθηκαν 300 % ο μισθός 25 €€€χαχα .Μονο 10 στελέχη κλέφτες δηλαδη της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και η ίδια ΝΔ,χρωστάνε από 500 χιλιάδες ο καθενας.. Και μερικά 100αδες δις το κόμμα υπάρχει όμως νόμος γιαυτους ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ…! και μετά μιλάει ο μπ@στ@ρδος.. για τον Έλληνα που δεν έχει να φάει σε απανωτές κρίσεις..3 χρόνων. . Και πήρε ένα γ΄΄΄΄ κωλοδάνειο ΠΡΙΝ 4 χρόνια , για να φτιάξει ένα σπίτι.. Για την οικογένειά του… Αφού τον φτωχοποιησαν.. Έντεχνα ώστε να μην έχει να φάει.. … τώρα του παίρνεις το σπίτι.. Γ΄΄΄΄.. Ξεφτυλισμενοι… Πουλημένοι… φασίσταρια, ούτε επί Στάλινικων καθεστωτων γινότανε..Μιράντα.. Αντε ΄΄΄΄ΚΑΙ ΕΣΎ ΚΑΙ Ο ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

 53. Κ@λ@μπαραδων ,,ξεπουλητων , υπερασπιστώ Πακιστανών, Αφγανών, και 58 άλλων κλορατσων.. εμπρηστών ,κίναιδων προδότων κατά του ελληνικού λαού…ΜΌΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΆΛΑ ΣΩΝΕΤΑΙ Η ΧΏΡΑ,, άμεσα 153 ΚΡΕΜΑΛΕΣ… ΑΠΟ ΤΑ @Ρ

 54. /μη δείτε κάποιον να υποστηρίζει τη Μιράντα. Καντήλες βγάζετε και βρίζετε σα βαρκάρηδες το λιγότερο.
  Οι βρισιές σας στην οικογένειά σας, όσο για διάλογο βεβαίως.
  Ενα ένα επιχείρημα με αποδείξεις. Ακούω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ