Μα δεν είναι όμως έτσι… «Δράσε ή σκάσε»

33
5298
Μα δεν είναι όμως έτσι… «Δράσε ή σκάσε»

«Τι τα θες, τι τα σκαλίζεις», με τις ατέλειωτες υποσχέσεις θα μείνουμε -προεκλογική χρονιά γαρ- και στο τέλος πάλι δεν θα γίνει τίποτα.

Από τη μια λοιπόν οι «αφυπνιστικές ευχές» για τη νέα χρονιά του φίλου Μηνά, ο οποίος μέσω των «Δράσεων Πολιτισμού ‘Φαιναρέτη» σκοπεύει να αναδείξει/ανακινήσει  το (εντελώς μα εντελώς) βαλτωμένο θέμα της παλαιών εγκαταλελειμμένων ιστορικών κτηρίων του νησιού και το πως θα μπορούσαν να ξαναζωντανέψουν με συγκεκριμένα παραδείγματα..

Από την άλλη η διαρκής αγωνία της φίλης Σταματίας και των περισσότερων (κάθε ηλικίας) συγχωριανών Λαγουδιανών που φοίτησαν στο εγκαταλελειμμένο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού (κάπου 120 υπογραφές μάζεψαν προ ετών ο Τάσος και η Αντωνία και σίγουρα θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες απ’ όσους φοίτησαν σε αυτό και είναι εν ζωή: μεταξύ των οποίων Πρύτανης, καθηγητές, επιστήμονες κλπ), αλλά και τα πρόσφατα καίρια άρθρα-παρεμβάσεις της Ξανθίππης και άλλων ενεργών συμπολιτών μας για τα ερειπωμένα (και οσονούπω υπό κατάρρευση όπως έγινε με την ΑΒΙΚΩ και το Οινοποιείο) κτήρια στο Λινοπότι, στην πρώην 80 ΑΔΤΕ, στην Κέφαλο, την Καρδάμαινα, τα Θερμά κ.α.

Αλλά και μια σχετικά πρόσφατη είδηση που δείχνει ότι δεν (συ)ζητάμε κάτι εξωπραγματικό, αλλά το αυτονόητο και στοιχειώδες, ως μια πραγματική αναγκαιότητα που αναφέρει τα εξης:

«Στους δήμους προς αξιοποίηση τα εγκαταλελειμμένα κτίρια για 50 χρόνια»

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν: στους δήμους ή και σε ιδιωτικούς φορείς, τους οποίους αυτοί θα ορίσουν θα μπορεί να ανατίθεται για διάστημα έως και 50 ετών η επισκευή, η διαχείριση και η αξιοποίηση των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων κτιρίων τόσο στην Αθήνα όσο και στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των πόλεων ανά την επικράτεια. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος τα κτίρια θα επιστρέφουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες ή τους κληρονόμους τους.

Αυτό ορίζει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις αστικές αναπλάσεις, το οποίο διαμορφώνει για πρώτη φορά και ένα θεσμικό πλαίσιο για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τη διαχείρισή τους.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν κανόνες και να καθοριστεί η διαδικασία παρέμβασης για την αποκατάσταση και επανάχρηση ολόκληρων κτιρίων ή τμημάτων κτισμάτων προκειμένου να αποφευχθεί ή να αρθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα (όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα παραπάνω τοπικά).

Σε αυτό το πλαίσιο, καλά κάνουν και καμαρώνουν από τη μια ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή για το «λίφτινγκ» στο Δημαρχείο, το 3ο Δημοτικό, τη Δημοτική΄Αγορά, την Αίγλη… και από την άλλη ο Έπαρχος και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που βρέθηκε συμπολίτης μας ξενοδόχος ο οποίος θέλει να κατασκευάσει και να δωρήσει ένα Κολυμβητήριο στην τοπική κοινωνία (που ήταν ανάξια να φτιάξει τόσα χρόνια διά των εκπροσώπων της…)

Το ερώτημα λοιπόν (που δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι προεκλογικό -λόγω συγκυρίας- αλλά ουσιαστικό και παρακινητικό για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις) είναι: Πόσα τέτοια εμβληματικά κτήρια-τοπόσημα του νησιού και της πρόσφατης ή παλαιότερης ιστορίας και παράδοσής του αφέθηκαν στη λήθη και τη φθορά του χρόνου;

Και ΄-όπως είχε γράψει εύστοχα, φίλος σχολιαστής- «αρκούν οι όποιοι ευημερούντες αριθμοί για τη σεζόν ώστε να παραβλέψουμε όλα τα υπόλοιπα που προαναφέραμε και να λέμε, ανάλογα με την εκάστοτε προεκλογική-παραταξιακή λογική ότι: η Κως είναι ισχυρή, έχει δύναμη αλλαγής ή όραμα-δράση και πάει μπροστά με έργα; Μάλλον αρκεί μια φωτογραφία και μια αφήγηση της χρόνιας εγκατάλειψης για να αναιρέσει όλα τα παραπάνω αφήνοντας βαθύ προβληματισμό, απογοήτευση αλλά και ένα μειδίαμα αν αναλογιστούμε το κωμικοτραγικό των παραπάνω καταστάσεων».

«Μα δεν είναι όμως έτσι…» (την αποστομωτική αυτή απάντηση έδωσε πρόσφατα ένα χαρισματικό παιδί, σε μια παρέα μεγάλων που συζητούσαν επιχειρώντας να δικαιολογήσουν κατά κάποιο τρόπο τον βαθύ λήθαργο του κοινωνικού μας περίγυρου, προκαλώντας έκπληξη και θαυμασμό αφενός για την αλήθεια των λόγων του και αφετέρου για την αντίληψη και την υψηλή ενσυναίσθησή του).

Θυμίζει σε ένα βαθμό  το παλιό πετυχημένο σύνθημα για τους εξπέρ στο «στρίβειν διά του αρραβώνος» με τα πολλά λόγια και τα λίγα ή καθόλου έργα…»Δράσε ή σκάσε» (και μάλλον θα έπρεπε να το έχουμε ως συνεχή επωδό στα πολλά προεκλογικά ΘΑ που πρόκειται να (ξανά) ακούσουμε από τούδε και έως τις εκλογές.

 

33 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν ήταν όραμα ούτε του τωρινού Δημάρχου,ούτε του κ.Κυρίτση,ούτε του κ.Καίσερλη

  κάποιοι άλλοι τριγύρω τους ξεπουλάνε τα πάντα, ερήμην τους.
  Το θέμα έχει καταγγελθεί τόσες φορές σε λάθος άτομα, που ίσως να μην ενημέρωσαν τους ίδιους τους δημάρχους .
  Στα θερμά Μάιο μήνα μετά τις 10 , παρέες έκαναν τσιγαριλίκια ώρες, είχαν τέρμα την μουσική, μαστούρωσαν και οι κατσίκες ,είχε ζευγάρια, οικογένειες που έφευγαν με το χάλι αυτό.
  Ρεζίλι σκέτο, στο άλλο σχεδόν κάθε μέρα λαθρεραστές, εμπόριο, χρήση ,βανδαλισμοί..
  Κανένας έλεγχος, ακόμα και άστεγος που έμενε στο Οινοποιείο, αναγκάστηκε και έφυγε .Δεν άντεξε.
  Κάθε καρυδιάς -καρύδι,ακόμα και ξένοι ανιματέρ Ξενοδοχείων μπαίνουν Ασκληπιείο βράδυ και κάνουν πάρτι,Ποιος να μιλήσει,τι να πει κάποιος όταν βάλουν φωτιά. Τα πάντα διαλυμένα.

  • Εσύ τί κάνεις τα βράδια; Γυρνάς από Θέρμα,σε οινοποιείο και από εκεί στο Ασκληπιείο; Ανώμαλος είσαι;Ματακιας είσαι; Σήμερα δεν πήγες και έπιασες το πληκτρολόγιο;Αντε ρε που τα έχεις δει όλα αυτά.Ο καθένας ότι ονειρεύεται.Εξαλλου είσαι εκτός θέματος.Αλλο είναι το θέμα.Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του εδώ μέσα…..Ασε μας ρε θειο…..

   • ..και συ κρυφό ‘αλάνι’..
    Το μέλλον αόρατο με τέτοιους αόμματους σαν και σένα.
    Εκτός θέματος γιατί?
    εκτός τόπου και χρόνου είσαι αλανιάρη κόκορα…όσοι θέλουν να δουν … βλέπουν.

    • Νατονε πάλι…Βρε μήπως είσαι εκείνος ο νυχτοφύλακας που λέει ο νεοδημοκρατης; Πάλι νυχτιατικα το θυμιθηκες; Τελικά πολλά βλέπεις, πολλά ακούς, πολλά ξέρεις, ειρωνευεσαι… Μήπως έχει δίκιο ο νεοδημοκρατης και σε κράζει; Εμένα μου φαίνεται ότι είσαι ……..

   • ενώ εσύ που ασχολείσαι με το ωράριο χρήσης Ίντερνετ είσαι εντος;για τους τεκέδες όπως κατάντησαν έχεις να πεις κάτι;σε πείραξε η αναφορά χρήσης των εγκαταλειμμένων;έχεις να φοβάσαι κάτι;

   • αλλά σε κάθε περίπτωση το μήνυμα στο οποίο απάντησες καλαμπούρι ήταν.
    Η περίπτωση της αναρχίας που υπάρχει σε πλήγωσε, αλλά τι να κάνουμε.
    Το ρεπορτάζ το δικό σου βγαίνει απ το καθιστό και φουμέ.

   • παρά την ρίζα του κακού κατόπιν της συσσώρευσης πολλών πραγμάτων που τους έχουν ενοχλήσει θέλει ειδικό.
    Απορώ που δεν έγραψες για το επίπεδο της μπαταρίας του Laptop αυτού που το έγραψε.
    Μεγάλη η ποικιλία της λειτουργικότητας του εγκεφάλου σου. Να γράφεις πιο συχνά -με ή χωρίς μπάφο -γιατί θα λύσουμε όλα τα τοπικά προβλήματα.

   • Πείτε κάτι ουσιαστικό, εστιάστε στην ουσία και τις ρίζες του προβλήματος ,παρά αν λείπει καμιά τελεία ή παύλα, ή είναι πεσμένη η μπαταρία του λάπτοπ.
    Αν την άλλη μέρα δεν έχει δουλειά κάποιος και του την πέφτεται επειδή έκατσε αργά να ενημερωθεί, δείχνει φασισμό κα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα δηλαδή κάψιμο.
    Έλεος με τους παρατρεχάμενους.

   • εσύ θέλεις να έχει την δυνατότητα ο καθένας να πάει να …..και να σκουπιστεί με ότι υπάρχει;
    Κληρονομιά του νησιού είναι, ανήκει σε όλους,δεν είναι ούτε του κάθε ….άκα που πάει να βγάλει απωθημένα,ούτε αξίζει στην ιστορία κάθε κτιρίου τέτοια κατάντια, επειδή έχει μια ιστορία από πίσω

 2. Το σύνθημα, δράσε και σκάσε θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. Το σκέλος δράσε, χρειάζεται να γίνει ψιλά, γιατί, και αυτό από μόνο του, δεν επαρκεί. Σημειώνω με βάση τα αναφερόμενα πιο πάνω: Είναι ανάγκη οι έχοντες την υποχρέωση, μέσα μαζικής επικοινωνίας, και οι Δήμοι, να μας πληροφορήσουν 1.Από πότε τα πιο πάνω ακίνητα, περιήλθαν στην δικαιοδοσία των Δήμων, ημεροχρονολογία λήψης της σχετικής απόφασης, απόφαση- Φορέας. 2. Αν τα εκχωρούμενα ακίνητα, συμπεριλαμβάνονται στην δικαιοδοσία του Υπερταμείου. 3. Εάν οι Δήμοι θεωρούν ότι υπάρχουν οι οικονομικές και όχι μόνο δυνατότητες αξιοποίησής τους, με οποιοδήποτε τρόπο, η εκχώρηση είναι αυτό που συνήθως κάνει η κεντρική εξουσία, να βγάζει από πάνω της, ότι, ακριβώς την ενοχλεί, η την βαραίνει, για πολλούς και διαφόρους λόγους, εκχωρώντάς τα στην τοπική Αυτοδιοίκηση, αδιαφορώντας παντελώς, για την τύχη τους.΄Οσο για το σκάσε, προφανώς δεν μας ταιριάζει καθόλου. Ζούμε σε μια Δημοκρατική χώρα, και αν για κάτι ακόμη μπορούμε να υπερηφανευόμαστε, είναι το δικαίωμά μας, στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας, χωρίς εισαγωγικά συμπληρώνω εγώ!!!

  • Το σκάσε ή δράσε ανόητε είναι για τους εξπέρ στο «στρίβειν διά του αρραβώνος» με τα πολλά λόγια και τα λίγα ή καθόλου έργα… Είσαι ένας από αυτούς; Τι έκαναν δηλαδή για αυτά που είναι στην ιδιοκτησία τους Αλεξάντερ Φάσιον, τα κτήρια του υδροβιότοπου, το κτήριο στα θερμά, το δημοτικό στο λαγούδι; Έκαναν μια τρύπα στο νερό ή ούτε αυτό; Γιατί γι αυτά που ανήκουν στο κράτος δεν έχουν ευθύνη οι εκάστοτε κυβερνητικοί παρλατέτοιοι; Όταν ήταν να γίνει το hot στην Κω η 148 που ανήκε και το έκαναν σε χρόνο dt; Αν τους έλεγαν τότε κάντε το στα κτήρια του λινοπότι, στην αστυνομία της κεφάλου, στην αβικώ και στο οινοποιείο θα το έκαναν ή όχι; Τα υπόλοιπα που γράφεις τα ακούμε βερεσέ

   • Πέρασαν όμως 4 τετραετίες και δεν βρέθηκε κάποιος να μαζέψει κάποια βιβλία, κάποια κειμήλια, τιμές ξανθού σταφυλιού, ανώτερη ημερήσια παραγωγή, κόστος φιαλών, κάποιες ετικέτες των ιστορικών κρασιών, βιβλία με υπογραφές παράδοσης φορτίων, αξία παλετών, υπογραφές πληρωμών, αξία μεροκάματου, υπερωρίες την εποχή του πατήματος…όλα αυτά υπήρχαν ,μπορούσαν να διατηρηθούν για τις νέες γενιές αλλά κάποιοι τα έκαψαν, κάποιοι μαύροι σκούπιζαν τον πισινό τους μ αυτά,το κακό είναι ότι τους παρακαλούσαν να έρθουν να τα πάρουν και τα άφηναν να τα καίνε τα μαστούρια.

  • ότι ο μόνος λόγος που επιτρέπεται, να διαχωρίσεις την ηθική ,στην βιολογία…είναι για να ξεχωρίσεις τον άνθρωπο από τα ζώα

 3. Δεν σαγαπουν ανθρωπακο,σε περιφρονουν,επειδη περιφρονεις τον εαυτο σου.Σε ξερουν απεξω καιανακατωτα.Γνωριζουν τις χειρότερες αδυναμιες σου ,οπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσυ.Σε θυσιασαν σε ενα συμβολο και ΕΣΥ τους εδωσες την δυναμη ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

 4. Μάς έχουν φλομώσει στο ψέμα! Όλοι ανεξαιρέτως! Ζητάνε τούς ψήφους μάς (μεγάλης αξίας) και μετα αμέσως καβαλάνε το καλάμι! Και τούς πετάνε στά σκουπίδια! Η πλειοψηφία αυτόν κυταζει πώς να πλουτίζουν περισσότερο! Πρέπει να προσέχω μαι περισσότερο!

 5. Κοιμησμένο Σπουδαρχίδη
  Και μόνο το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς, δείχνει το επίπεδό σου. ΄Οσο για την προσφώνησε ανόητε, μόνο ένας ηλίθιος, μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις σε δημόσιο λόγο. Ο τρόπος που σκέπτεσαι, και ο λόγος που χρησιμοποιείς, είναι από τις βασικές αιτίες, της κακοδαιμονίας της χώρας, και φυσικά και του τόπου μας. Είσαι εκτός θέματος, μπερδεύεις τα σύκα με τα σταφύλια, και νομίζεις έτσι ότι, κάτι λες, και το σπουδαιότερο, ότι, θα τραβήξεις έτσι την προσοχή των αναγνωστών, και θα ενθουσιάσεις. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στην πολιτική, φίλε μου, και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις, τόσο εσύ τόσο και οι όμοιοί σου, τόσο το καλύτερο. Είναι προτιμότερο, να σκέφτεσαι δύο και τρείς φορές πριν μιλήσεις, παρά να ανοίγεις το στόμα σου, και όποιον πάρει ο χάρος!!!

  • Ποιοι μας φτάσανε ως εδώ βρε φασιστρόνι και σπουδαίε... του δεύτερου συνθετικού?

   Οι σχολιαστές η οι ασκούντες πολιτικοί που μιλάνε χωρίς να λένε ΤΙΠΟΤΑ και φυσικά που μόνο το βόλεμα τους ενδιαφέρει….Τα λαμόγια οι μπλαμπλάδες σαν κι εσένα. Πολιτικάντη της πλάκας που φοβάσαι μην σε πάρει ο χάρος από τα σχόλια… ούτε αυτός δεν σε θέλει λαμόγιο. Τα μαθήματα στα προβατάκια σου πολιτικάντη της δεκάρας που θα μας κάμεις και μάθημα νυχτιάτικα.

  • Δεν έχει να προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ,αντίθετα προκαλεί παραπάνω προβλήματα.Την έχουμε ζήσει Εξαλου.Σου έλειψε;

 6. .. … Βρε καρούμπαλε εσύ και ο νεοδημοκρατης…τι πρόβλημα έχετε με την ώρα…? Μπορείτε να μου πείτε…? Κολλήσατε σε ενα επάγγελμα… Κσι το βαράτε νυχτοφυλακας…τοσο ηλιθιοι είστε… Όταν το βράδυ να ξέρετε προσφέρουν την υπηρεσία τους 100χιλιαδες άτομα..στον δήμο και Για να κοιμάστε ακόμα σας φυλάνε… να μου πεις και την ημέρα κοιμάστε εσείς…όρθιοι… Έκτος το βράδυ

 7. Σοτάρουμε τα μανιτάρια που μαζέψαμε απ το Δημοτικό Σχολείο του Λαγουδιού, Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι & σκόρδο κατά την διάρκεια του σοταρίσματος & σβήνουμε με μισό ποτήρι του κρασιού λευκό Θεόκριτος απ το Οινοποιείο. Πασπαλίζουμε σάλτσα από κονσέρβα της Α.ΒΙ.ΚΩ., ενώ ρίχνουμε και λίγο αποξηραμένο φλούδι απ τον ΝΟΜΙΚΟ,το αλάτισμα απ την αλυκή στο Τιγκάκι.
  Θέλει φυσικά και λίγη κρέμα γάλακτος απ τα αμνοερίφια που βόσκουν στον υδροβιότοπο Ψαλιδίου παρέα με εξωτικές πάπιες.
  Όλα αυτά μαγειρεύονται σε γαλβανιζέ καζάνια απ αυτά που ξήλωσαν οι γύφτοι, ενώ την φωτιά ανέλαβαν τα ανήλικα μαστούρια της περιοχής καίγοντας παλιά ιστορικά βιβλία ,λίστες και παλέτες ξύλων, πάνω σε τσιμεντόπετρες απ τα κτίρια.
  Απ τον τσελεμεντέ της ιστορικής Κω.
  Καλή Όρεξη.

 8. Αλλά τα μαγειρεύουν καπως καλύτερα οι,,,, σεφ της πολιτικής… Την συνταγή . Δεν θα την μάθουμε ποτέ… Την ξέρουν μόνο οι σεφ…. Πάντως το φαγητό βγαίνει μούρλια….

  • Αγαπητή μου κάποιοι πολιτικοί πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα πάρκινγκ και να βάλουν παρκαδόρους Ρομά, να τους δίνουμε τα κλειδιά και να παρκάρουν το αμάξι χωρίς την παρουσία μας. Τόση σιγουριά έχουν ότι θα ξαναβρούν το αμάξι όπως ήταν.
   Να, δείτε το καινούριο εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη με κουζίνα από Ρομά…Έτσι την πάτησαν το Οινοποιείο ,η Αβικω,ο υδροβιότοπος,το Δημοτικό….

   https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/amalin-erchetai-sti-thessaloniki-to-proto-es/
   Ξέρεις τι είναι να μείνουν οι γύρω περιοχές από φαγώσιμα…εκτός από φούντες?
   Αυτοί είναι οι Σεφ/πολιτικοί σήμερα.. μετρούν την ευτυχία των πελατών απ τον βιολογικό.

  • Τα μαγειρέματα των πολιτικών /Chef στην Κω,παίρνουν Αργυρό σκούφο

   Αφού τους καλούν στο Master Chef για σεμινάρια. Που να δείτε το 5άστερο Αβικώ κάτι καμινάδες που θα έχει.Μινιατούρες μπροστά τους οι γκρεμισμένοι στο Ματατόγιο.

 9. Επιμένεις.Είσαι μιας άλλης εποχής.Την περισσότερη κίνηση εσυ στο Νέαρχος την είδες στη βιβλιοθήκη;Σε όλο τον κόσμο με το ζόρι κρατιούνται ανοικτές και π μόνος λόγος που θα υπάρχουν σε λίγο θα είναι μουσειακός.Εξαλου βλέπεις την κίνηση στα βιβλιοπωλεία .Σε λίγο θα μας πεις και για τους δίσκους βινυλίου.Άνθρωπε μου σταματά να βρίζεις.Δεν φταίω εγώ που ο κόσμος έχει αλαξει.Δεν χρειάζεται να πας πουθενα να βρεις κάποιο βιβλίο που θέλεις.Το βρίσκεις σπίτι σου.Στον ταμπλετ σου.Οποια πληροφορία θέλεις την έχεις στο γραφείο σου.Πάρε εσυ το αεροπλάνο και άντε στη βιβλιοθήκη του Νιαρχος να την βρεις.

 10. Μια Απορια.Η δουλειά της ΕΥΠ πια είναι;Προφανως να παρακολουθεί.Ναι η όχι;Έχει κάποια άλλη δουλειά να κάνει;Σήμερα ,εχθές,προχθές,παλιά ,στο μέλλον.Πάντα με τους κανόνες που βάζει η πολιτικά.Παλιά έπρεπε να την εγκρίνουν δυο εισαγγελείς και με κακούργημα αν είχαμε παράνομη παρακολούθηση.Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ το Αλαξε λέγοντας ένας εισαγγελέας είναι αρκετός και έκανε πλημμέλημα την παράνομη.Ναι η όχι;Το τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 6 μήνες δεν έχουμε καταλάβει;Υπάρχει κάτι άλλο να κάνει αντιπολητευση;Έχει κάποια πρόταση για τι χώρα;Ίσα ίσα θέλει να κρύψει το πρόγραμμα του για κατάργηση της συμφωνίας με Γαλλία και Αμερική.Πολύ περισσότερο να αποσπάσει την προσοχή σε αυτά που μαθαίνουμε από το ειδικό δικαστήριο πως λειτουργούσαν και από την άλλη πως έστησαν κατηγορίες με ψευδομάρτυρες εγκληματίες.

 11. ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν βάζω στο στόμα μου,αλλά ούτε να με αγγίξει δεν θέλω…

 12. Το νησί μας έχει ανάγκη ενός πολιτιστικού κέντρου ευρείας κατηγορίας

  Μετά από 6 μήνες εντατικής ενασχόλησης με εξαντλητικά ωράρια, με τόση κόπωση, τόσο άγχος, τόση ένταση ,είναι αναγκαία η ‘αποφόρτωση’ των κατοίκων ειδικά των νέων, ώστε να μην ξεσπούν σε ουσίες και άλλες τοξικές συνήθειες. Όλες οι Δημοτικές αρχές ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, πως θα περάσουν καλύτερα με το χαμηλότερο κόστος .Πόσο πια θα σκύβουν στις πολυεθνικές? Τι απομένει απ όλα αυτά τον χειμώνα? Υπάρχει ακόμα χρόνος ν αποφύγουμε την κατασκευή κωπηλατών!!! Το νησί μαραζώνει πολιτιστικά και τα προαναφερθέντα κτίρια είναι χαμένες ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ