«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» Αλλά και η «γκρίνια»… στέλνει μήνυμα

16
2424

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» Αλλά και η «γκρίνια»… στέλνει μήνυμα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν -από τότε που υπήρχε ΔΟΤ (Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού) από τη μια και Επαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού από την άλλη, μέχρι σήμερα που υπάρχουν απλώς: δήμος, επαρχείο και τουριστικοί φορείς- το μόνιμο θέμα στην αρχή της σεζόν (είτε νωρίς ανοίξει, είτε πιο αργά από το αναμενόμενο) είναι πάντα η ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ του νησιού να υποδεχτεί τους πρώτους «άτυχους» επισκέπτες του.

Συνεντεύξεις τύπου (ιδίως τις προεκλογικές χρονιές), συνεδριάσεις οργάνων, συζητήσεις, εκπομπές για την λεγόμενη «εικόνα και εμφάνιση της πόλης και του νησιού» και την περιβόητη «ετοιμότητα ενόψει τουριστικής περιόδου».

Και να που 20 χρόνια και βάλε, πάλι στα ίδια είμαστε.

Το νησί «βομβαρδισμένο», οργασμός εργασιών από τον Απρίλη και μετά (δήμος, ΟΤΕ, ο ηλεκτροφωτισμός επαρχιακού παραμένει ακόμα «στα σκαριά» στην άκρη του δρόμου, σκαψίματα, αναπλάσεις, ανοιχτές εργολαβίες και δεν συμμαζεύεται) γιατί λέει «δεν επιτρέπουν νωρίτερα οι καιρικές συνθήκες…» Μυστήριο πράγμα. Στις βόρειες χώρες ή στις χώρες που ο καιρός το μεγαλύτερο διάστημα παραμένει άστατος πως γίνονται τα έργα, άραγε, και μάλιστα πολύ καλύτερα και ποιοτικότερα;

Ελλάς το μεγαλείο σου; Έλλειψη προγραμματισμού; ή «όποτε να ‘ναι» και «όπως να ‘ναι» μιας και η τετραετία τελειώνει σύντομα και θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος απολογισμός (και η εκάστοτε αντιπολίτευση περιμένει στη γωνία να αμφισβητήσει ή να μηδενίσει);

 

Λίγο απ ‘όλα.

Μην ξεχνάμε ακόμα ότι η «γκρίνια», ιδίως από τους τουριστικούς φορείς, είναι σημάδι ότι η σεζόν μπορεί (όλοι το ευχόμαστε αφού από κει κρατιόμαστε) να πάει καλά αριθμητικά, οικονομικά όμως είναι πολύ αμφίβολο με την τιμή του ρεύματος στα ύψη, τις ανατιμήσεις, και τα συμβόλαια που έχουν κλειστεί από πέρσι.

Του χρόνου πάντως τέτοια εποχή -η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι- θα «τρελαθούμε» στους απολογισμούς και στα εγκαίνια-κόψιμο κορδέλας… Όσα δε παρέμειναν «ανέγγιχτα» κι αυτή την τετραετία (βλέπε αποκατάσταση μνημείων-κατάσταση νοσοκομείου και λοιπών δομών υγείας -ένταξη νέου νοσοκομείου κλπ) ΘΑ «δρομολογηθούν» -το δίχως άλλο- με νέες υποσχέσεις-διαβεβαιώσεις από πάνω προς τα κάτω… Όπως συνέβη τελευταία (χωρίς να γίνει ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ) και στο θέμα του νοσοκομείου όταν ανακοινώθηκε «Παγκωακό συλλαλητήριο» από το δήμαρχο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια σε ένα υποθετικό σενάριο επιστροφής στην ομαλότητα…

Καθώς (οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και παγκόσμιες) αφού:

 

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και ποιες θα είναι οι διαρκώς διογκούμενες επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία (Ξέρουμε όμως ότι ο πληθωρισμός και η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης λειτουργούν πολύ αρνητικά για την οικονομία και θα φέρουν φτώχεια στα χαμηλότερα εισοδήματα ανεργία -ακρίβεια-ελλείψεις αγαθών-επισιτιστική κρίση).

Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, η οποία δε λέει να τελειώσει, αφού έχουμε ακόμη 60-70 νεκρούς και πολλούς διασωληνωμένους την ημέρα (οι περισσότεροι μάλιστα εμβολιασμένοι…), τη στιγμή που καταργούν τα λεγόμενα μέτρα προστασίας.

 

Δεν ξέρουμε τι πραγματικά «παίζει» στη Σαγκάη με τα «μέτρα από ταινία θρίλερ» κι αν δεν πρόκειται για την «επέλαση» παραλλαγής της Όμικρον, αλλά κάτι άλλο, πολύ διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο… Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την ίδια στάση ένοχης σιωπής είχε τηρήσει το καθεστώς του Πεκίνου και στην αρχή της επιδημίας το ’19.
(Αν πάντως ισχύουν όσα έχουν «διαρρεύσει» τελευταία για παγκόσμιες ανακοινώσεις γύρω στις 10 Μαΐου που θα κάνουν λόγο για «λήξη» της πανδημίας όπως την ξέραμε μέχρι τώρα και για παγκόσμια προετοιμασία για κάτι χειρότερο στο άμεσο μέλλον… Τότε κάποιοι φαίνεται ότι ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά…)

 

Δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί το καθεστώς Ερντογάν που το ‘χει δίπορτο στον πόλεμο της Ουκρανίας και τι αποτέλεσμα θα έχουν οι γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα.

 

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι και τις φυσικές καταστροφές «συνεπεία της κλιματικής αλλαγής» (για να μην ξεχνιόμαστε)

 

Κατά συνέπεια, δεν ξέρουμε αν θα βγάλει την τετραετία η κυβέρνηση, τι θα επακολουθήσει και πως θα… χτυπήσει στην Ελλάδα το «καμπανάκι» που ήδη χτύπησε στις εκλογές στη Γαλλία.

 

Παρόλα αυτά με τη σκέψη ότι μετά από κάθε σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση…

 

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννη καλή Ανάσταση σε όλους . Πάντα μετά την μπόρα έρχεται η ξαστεριά μετά το σκοτάδι το φως. Θα έρθουν και οι καλύτερες μέρες και το Άγιο Φως θα φωτίσει τον κόσμο με υγεία και ειρήνη.

  2. «Εντυπωσιάζομαι και θλίβομαι βαθύτατα,μέρες που είναι, όταν συνάδελφοι μετέρχονται τον φόβο ή καλύτερα τον τρόμο, προκειμένου να ικανοποιήσουν την όποια ανάγκη τους για προβολή.. και άσκηση εξουσιαστικής αυθεντίας
    .. Στατιστικά, απόψεις ..που προκαλούν τρόμο, άγχος, μανία ή κατάθλιψη δεν έχουν επιστημονικότητα.. ως απαράδεκτα και μη επιστημονικά,… Είναι στη βάση τους ανυπόστατα, ανήθικα, αντιδεοντολογικά και απαράδεκτα
    Ο τρόμος, ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε, πολύ δε περισσότερο από γιατρούς για κανένα λόγο.
    Ο γιατρός οφείλει να φροντίζει για την υγεία της κοινότητας, δηλαδή για την ΑΠΟΛΥΤΗ σωματική, ΨΥΧΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ευεξία των ανθρώπων.
    Οποιαδήποτε αποκλίνουσα συμπεριφορά αποτελεί αντιιατρική, αντιεπιστημονική και κυρίως απάνθρωπη στάση.
    Λύκοι με προβιές προβάτων.
    Θηρευτές ψυχών ή/και ψήφων
    Για όσους το κάνουν… ουαί υμίν, αγράμματοι και υποκριταί!
    Για όλους τους αποδέκτες… γρηγορείτε! Καιρός γαρ εγγύς!
    Άλλως… κοντός ψαλμός αλληλούια»
    Δ. Κουβελας
    καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας,

  3. Προς ανώνυμος..Η ΜΌΝΗ σοβαρή φωνή, απέναντι .στο ψέμα, στην προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του επιτελείο του .

    Είναι των ανεξάρτητων, χωρίς συμβάσεις εκκστομυρθιωνανεξαρτητων επιστημόνων απέναντι στις .. απόψεις των κλόουν με τα παρδαλα ρούχα ΠΑΓΩΝΗ, η του κυρίου Βασιλακοπουλου με τις 50 συμβάσεις 700 χιλιάδων ευρώ η Του τσιορδα με ανάλογα χρήματα.. Η απλά των πληρωμένων δημοσιοκαφρων…Παπαδάκη, ευαγγελατου και όλου του εκείνου συναφιου…Αλλά ξέχασα συγνώμη… Φταίνε οι φασίστες η χρυσή αυγή,,.. Οι φυλακισμένοι για την φτώχεια,..Όχι τα ελλεινα υποκείμενα που το παίζουν υπουργοί…θα με ξαναρώτησεις ποιον θέλω για πρωθυπουργό.. .??.. Σου έχω απαντήσει.. Ότι σε μια χώρα δημοκρατική, χριστιανική, ελληνική.. Δεν έχουν ρόλο οι ΜΑΣΩΝΟΙ, ανθέλληνες, πρωθυπουργοι

  4. Που ευχήθηκε ο ΜΑΣΩΝΟΣ πρωθυπουργός για το άγιο Πάσχα, την ανάσταση του Κυρίου, προς τιμή της ορθοδοξίας… . ΚΑΜΊΑ. Διότι η ΜΑΣΩΝΙΑ είναι αντίθετη στον χριστιανισμό δεν εύχονται .

  5. 2018-2020
    Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης
    Χρήσης (HTA)

    2015-2018
    Πρόεδρος της Επιτροπής «Θετικής Λίστας Φαρμάκων ΕΟΦ»

    2014-2017
    Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του
    Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)

    2012-Σήμερα
    Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    2010-Σήμερα
    Καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    2003-2010
    Αναπληρωτής. Καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής
    Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    1997-2003
    Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    1994-Σήμερα
    Επισκέπτης Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Kragujevac, Δημοκρατία της Σερβίας

    1992-1997
    Λέκτορας Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    • Πρωτοπαλίκαρο του Τράγκα ξέχασες να πεις.Του δημοσιογράφου που πέθανε από κωρονοιο και οι δικοί του βρέθηκαν εκατομμυριούχοι και δεν ξέρουν πως θα τα μοιράσουν μιας και είναι μαύρα.

  6. Αλλιώς.. Καλύτερα αν δεν έχετε να γράψετε κάτι καλό… Να αποφεύγετε να λέτε μπούρδες ως αποχαυνωμεμος Νεοδημοκρατης

  7. Ανώνυμε όλοι οι Έλληνες φτύνουν.. Τον Μητσοτάκη και τα ξεπουλημεν Κυριολεκτικά φερεφωνα του.. .

    Αυτός νομίζει ότι βρέχει…
    https://youtu.be/DZRohpmrLb8
    Διάβασε τα 475 σχόλια
    ___
    https://youtu.be/0YSD9JU5F28
    Διάβασε τα 1400 σχόλια
    __
    https://youtu.be/fnBfbMkTsCk
    Εδώ διάβασε τα 676 σχόλια
    __
    Μπορείς να δεις στατιστικά τι υποστηρίζουν.. 2000 άνθρωποι σε ένα μικρό δείγμα
    Ίσως κρίνεις ποιοι είναι οι πληρωμένοι κλόουν.. Μπροστά στους κλόουν ..
    (επίσης μπορείς να μάθεις ποιος είναι ο Δ Κουβελας..

  8. Αν θεωρείς ότι παίρνεις σοβαρά την ΠΑΓΩΝΗ, τον τσιορδα, τον γελοίο Βασιλακοπουλο, τον ευαγγελατο., τον κορωνοιο, τα κρούσματα, .και όλες τις μπούρδες
    Επέτρεψε μου Να γελάσω.. Για το iq που σε διακρίνει…
    Οσο για το σοβαρούς ανθρώπους που αναφέρω.. Και τις ευχές που δίνουν..για τις ημέρες αυτές σίγουρα Δεν σύγκρινεται με τις ευχές των λαμογιων Σίγουρα ναι η ΠΑΓΩΝΗ με το γέλιο κλόουν, την εμφάνιση κλόουν, τα μπλε γυαλιά και τα παρδαλα ρούχα και τα ξανθιά βαμμένα μαλλιά.. Είναι πιο σοβαρή από τον Δ. Κουβελα..!! Η αποβλακωση στο μεγαλείο της,ετσι είναι οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δυστυχώς ,!!!! Κανέναν σοβαρό χωρίς να χει πάρει μίζες, για προώθηση εμβολίων έχεις να μου αναφέρεις..?..

    • Η Παγώνη εκλέχθηκε πρόσφατα από τους συναδέλφους της ξανά πρώτη.Την ξέρεις καλύτερα εσυ;Εκτός από φασίστας τι άλλη δουλειά κανείς;Σε λεω φασίστα επειδή μόνο αυτοί βρίζουν απλά χωρίς πρόταση.Ναι ο Μητσοτάκης έβαλε τους φασιστες στη φυλακή.Εκεί είναι η θέση τους.Όσο και να τον βρίζετε είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που μπορούσε να έχει η Ελλάδα .Ανάμεσα σε κρίσεις Ελληνοτουρκικα ,Πανδημίες.Πολέμους την δυνάμωσε .Έχοντας δίπλα μια χώρα που την λέγατε υπερδύναμη ,την ξεπέρασε.Ενίσχυσε τη χώρα στρατιωτικά ενώ γινόταν ο χαμός από την πανδημία και πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον του δικτάτορα Πούτιν .Ναι μετά από αυτά έχουν αυξηθεί τα καύσιμα αλλά θα το ξεπεράσουμε και αυτό ,μείωσε την ανεργία από την άλλη,υπάρχουν περισσότερες θέσεις από εργαζομενους και με μισθο πάνω από αυτό που ζητούσαν τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση με απεργίες και πορείες.Δεν θέλω να φανταστώ τι υα παθεναμε αν είχαμε άλλον.Συνεχθστε εσείς να κάνετε copy paste,από γραφικά site η από πληρωμένα από Ρώσους,κανάλια και πρόσωπα.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.Όσο και να προσπαθούν οι εχθροί της Ελλάδας που στηρίζετε.

      • Μία είναι η ηλίθια Τσοπάνα Παπαδοπούλου (του αείμνηστου της 21ης). Έμαθες σήμερα πόσοι συμπολίτες σου απειλούνται..

        ..με διακοπή ρεύματος.Φασίστρια και χουντοφαρισαία είσαι και μάλιστα δεν σου λείπει το μυστάκιον του Φίρερ ..Ηeil Αλατίνι,Χουντίνι,πανηλίθια,πρόκα.
        Το μείωσε την ανεργία με υπαλλήλους των 450 ευρώ δεν παίζεται.
        Η ανιψιά μου είχε απαντήσει σε αγγελία καταστήματος και η πρόταση που της έγινε για δουλειά σε κατάστημα με αθλητικά ήταν η επιτομή της γαλέρας.
        Δεν υπάρχει πιο βλάκας σχολιαστής από σένα, ξεπέρασες και κάποιους γραφικούς .
        Όσο για την πρόταση που τσαμπουνάς συνέχεια, φασιστρόνι, είναι καιρός η Ελλάδα να απεμπλακεί από τις οικογενειοκρατίες.
        Βλαμμένη, απ την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία βγήκες να μας τα πρήξεις με τα πιο βλακώδη επχειρήματα,εξισώνοντας τους έχοντες άλλη άποψη με Ρωσόφιλους.

        • Ο τρόπος που γράφεις βρίζοντας είναι τραγικός.Στο ξενοδοχείο που δουλεύω όπως και σε πολλά αλλά ψάχνουν ακόμα και σήμερα με άμεση πρόσληψη.Απορώ που πήγε η κόρη σου ,αν έχεις γιατί εσείς οι φασιστες εκτός από υβριστές είστε και ψεύτες.Κάτι άλλο.Έγραψες τόσα….η πρόταση σου πια είναι;Ξέχασες να την γράψεις;

  9. Αχ ο φτωχουλης ο Τράγκας. Λοιπόν η μου δίνεις μια διακοσαρα αλιως σε βγάζω στα κανάλια και στις εφημερίδες ότι είσαι μοιχός απατεώνας λαμόγιο και δεν βλέπεις βουλευτική έδρα ποτέ. Λοιπόν η μου σκάεις μια κατοσταρα γιατί το εργοστάσιο τροφιμων θα βγάλει σκουλήκια και καρσαριδες κατάλαβες;;άκου Γαλλε υπουργέ η μου δίνεις τη βίλλα στις Κάννες αλιως σε θάβω στα διεφθαρμένα ΜΜΕ θα πάθεις ότι έπαθε η Ρούλα Καλομοίρη μου. Λοιπόν κ Μπάιντεν η μου γράφεις το διαμέρισμα στην Καλιφόρνια η αλιως θα βγάλω στη φόρα μέχρι τα Παμπερς και την γεροντική σου άνοια. Καταλάβατε; Αν πως; Έτσι γίνονται τα φράγκα και οι περιουσιες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ