Όταν το κακό χτυπάει την πόρτα και της περιοχής μας θα πρέπει οι τοπικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες

12
10217

Όταν το κακό χτυπάει την πόρτα και της περιοχής μας θα πρέπει -έστω και την τελευταία στιγμή- οι τοπικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες

Με έναν θάνατο από τον ιό και στην περιοχή μας, με κρούσματα στα σχολεία (και όχι μόνον) και την ανεξέλεγκτη κατάσταση σε γειτονικά νησιά στο φόρτε της… Τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν, αφού τα είχαμε αφήσει σχεδόν στην τύχη τους.

Είχαμε μείνει να ζούμε στον εφησυχασμό μας, ότι χάρη στον μέχρι τώρα καλό καιρό και στην… καλή τύχη μας θα μέναμε (αυτοδιαφημιζόμενοι τουριστικά) ως «covid free νησιά».

Έλα όμως που -έτσι όπως έχουμε γίνει- δεν ξέρει κανείς και καμία περιοχή, τι μας ξημερώνει.

Από την περσινή καραντίνα γράφαμε για την ανάγκη να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο τοπικών αρχών και υγειονομικών φορέων (ειδικών) που θα ελέγχει που «χωλαίνει» το σύστημα στο νησί μας και θα εξειδικεύει τι πρόσθετα μέτρα χρειάζονται.

Σύμφωνοι, υπαγόμαστε στον ΕΟΔΥ, όμως τα «τρωτά» του συστήματος υγείας (μείναμε στο όραμα του νέου νοσοκομείου και για όλα τ’ άλλα δεν πειράζει, θα προσληφθούν… συνοριοφύλακες), τις ελλείψεις και το που πονάει το πράγμα τοπικά, τις γνωρίζουμε και τις βιώνουμε μόνο εμείς εδώ.

Για παράδειγμα: το θέμα συστηματικών υγειονομικών ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού. Έπρεπε να φτάσουμε στο… και δέκα, για να ληφθούν πρωτοβουλίες.

Και στη γειτονική Κάλυμνο ο ιός ήρθε απ’ έξω, έπειτα από απροσεξία και μη εφαρμογή καραντίνας στους εισερχόμενους. Από τότε άρχισε να χάνεται η μπάλα.

Δεν είναι όλοι το ίδιο υπεύθυνοι να κάτσουν σπίτι τους από τη στιγμή που ταξίδεψαν ή ήρθαν από εξωτερικό (ή εσωτερικό, το πως και γιατί επιτρέπεται κάποιοι να ταξιδέψουν σε καιρό lockdown, τι εξαιρέσεις γίνονται και με ποιο τρόπο, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα…)

Θα πρέπει λοιπόν πέρα από τους υγειονομικούς ελέγχους στα δύο λιμάνια (Κω- Μαστιχάρι) ή στο αεροδρόμιο, να συσταθεί ή επιβληθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όσους έρχονται από ταξίδι και δεν έχουν από μόνοι τους την αίσθηση της ευθύνης να το πράξουν και μια καραντίνα δύο εβδομάδων.

Για την προστασία των δικών τους ανθρώπων πρώτα απ’ όλα, του οικογενειακού ή συγγενικού περιβάλλοντός τους και ύστερα όλων των υπολοίπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Το να πρωτοστατεί ο δήμος ή το επαρχείο σε ελέγχους (rapid-tests) του τύπου «μεταξύ μας μεταξά» καλό είναι μεν (αν δεν επιδιώκουν μόνο τα εύσημα), αλλά όμως είπαμε ότι η προτεραιότητα έπρεπε να δοθεί από την αρχή, στοχευμένα, στις πύλες εισόδου.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου έρχονται πάντα τόσοι και τόσοι εργαζόμενοι από άλλα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας.

Πέρσι -στην πρώτη καραντίνα- το επιχείρησε ο δήμος, το καλοκαίρι με τον τουρισμό ξεχάστηκαν τα πάντα.

Τη χειμερινή περίοδο έδωσαν βάρος στα rapid test εσωτερικής κατανάλωσης…

Και τώρα που φτάσαμε στο σημείο, ένα μήνα μετά την έξαρση της Καλύμνου, να χτυπά το πρόβλημα και τη δική μας πόρτα, αποφασίσαμε -επιτέλους- να στείλουμε τη δημοτική αστυνομία σε ενίσχυση των ελέγχων του λιμενικού σώματος.

Κάλιο αργά…

Μήπως -επιπρόσθετα- αντί να απασχολούν δήμος και επαρχείο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με ελέγχους μια από δω και μια από κει, να το στείλουν σε μόνιμη βάση -τουλάχιστον την κρίσιμη περίοδο- στις πύλες εισόδου κι εκεί να μπορούν να πηγαίνουν για έλεγχο και όσοι άλλοι συμπολίτες μας το επιθυμούν κατόπιν συνεννόησης;

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα άμεσα.τα χειρότερα έρχονται…ας κλείσουν τα πάντα μηπως κ προλάβουμε το κακό.δεν έχουμε περιθώρια κ έτσι όπως πάει θα θρηνησουμε ανθρώπους.δεν είμαστε Αθήνα δεν έχουμε υποδομές ούτε νοσοκομείο να αντέξει όλο αυτό το κακο.

  2. Ο Νικηταράς θα σας σώσει μόνο με φωτογραφίες βίντεο και επιστολές σε επιστολές για νέο νοσοκομείο… κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όλοι τους.. τώρα πάει πέταξε το πουλάκι ήρθε στην κω μεθ δεν έχουμε.. τι θα γίνει αν αυτά τα 11 κρούσματα μέχρι τώρα γίνουν 1111 ? Θα μας πάρει σπιτι του ο Νικηταράς ? Η θα πεθάνουμε αβοήθητη όλοι μας χωρίς μεθ στο νοσοκομείο ??

  3. Η Κως δεν είναι αυτόνομο κράτος. Ανήκει στην Ελλάδα και η υπεύθυνη κυβέρνηση ξέρει τι πρέπει να κάνει

  4. ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΤ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ

  5. Παιδιά θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό.ασ συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να παίρνουμε τα μέτρα προστασίας.τωρα η δημοτική αρχή πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα όπως να κλείσει τις πύλες εισόδου του νησιού και η μετακίνηση έκτοσ νησιού να είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΈΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    • Εγω προτεινω οταν έρχεται Καλυμνιος στο μαστιχαρι, να αναβουμε το μπατσιγκναλ και να τους γυρίζεις πίσω στο μικρό Παρίσι

  6. Αν θέλετε να κλείσετε τον Δήμο σας κάντε περισσότερα τεστ! - Γιάννης Ιωαννίδης

    Απόσπασμα από την ομιλία του καθηγητή Επιδημιολογίας, Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Δρ Γιάννη Ιωαννίδη, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στην ΚΡΗΤΗ TV, που προβλήθηκε στις 05.02.2021
    https://www.youtube.com/watch?v=GDUoCmGbQ9c&fbclid=IwAR1LvFRX-TfbmulKRZhFfHoo2guMtM2rVhBjityGc_CQnWZvOIEEmgHgh_k

    • Το 1960 που έπεσε ένας μετεωριτης. Το 1970 που ξαναπεσε άλλος ένας. Το 1986 τότε με το σισμικ Το 2000. Με το μιλένιουμ. Το 2012. με το ημερολόγιο των ΙΝΚΑΣ. Από μικρό παιδακι με ένα σωρό εμβολιων Μπλα μπλα μπλα. Μπλα μπλα μπλα Τώρα θα ξαναπεθανω με το εμβόλιο covid. Και έχει ο ΘΕΟΣ άλλες πόσες θα ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΩ.

    • Λέγεται ότι μερικοί απ αυτούς που έκαναν και τις 2 δόσεις εμβολίου της Astra Zeneca

      ανέπτυξαν μία περίεργη τριχοφυΐα στον έναν απ τους δύο όρχ.. συγκεκριμένα στον αριστερό, ενώ το αριστερό τους μάγουλο ανέπτυσσε πιο σκληρά και σγουρά γένια.. αυτά για τους εμβολιασθέντες άρρενες.. στις γυναίκες τώρα παρουσιάζονταν περίεργος και επίμονος κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή, τόσο που έγιναν ανάρπαστα τα αντιφθειρικά σαμπουάν και μαλακτικά κατά της απολέπισης. Πσορεάλ…πσέκασμα..πρωκτικό τεστ οι Κινέζοι και μετά στον επόμενο με την ίδια μπατονέτα μέχρι τις…. αμυγδαλές,αυτό είναι το φάρμακο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ