Τα πάνω κάτω στην πολιτική… Η ΝΔ ακολουθεί πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ο Νικηταράς τακτική Κυρίτση (;) στο μεταναστευτικό.

14
2129

Τα πάνω κάτω στην πολιτική… Η ΝΔ ακολουθεί πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ο Νικηταράς τακτική Κυρίτση (;) στο μεταναστευτικό.

Ασφαλώς και δεν μας ξενίζει το γεγονός. Ήταν αναμενόμενο το είχαμε επισημάνει από αυτή εδώ την στήλη από την εποχή που κατασκευαζόταν το hot spot σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία η οποία τότε λαΐκιζε περί «αποτροπής, καταστολής και καλύτερης φύλαξης συνόρων».

Άλλωστε, είναι πάγια τακτική όταν είναι στην αντιπολίτευση να λέει καθένας ό, τι θέλει.

Όταν όμως αναλάβει τα ηνία και έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, τότε αναγκαστικά «προσγειώνεται» και προσαρμόζεται στα «πολιτικώς ορθά».

Κάπως έτσι συνέβη με τη Νέα Δημοκρατία που ξέχασε τα περί «αποτελεσματικότητας» και θυμήθηκε ότι «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός επομένως αγκαλιάζουν ανθρώπους με προσφυγικό προφίλ» (κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο).

Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ξεφνικά θυμήθηκε ότι «χρειάζεται σχέδιο με σοβαρή αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες…» (δηλαδή, ό, τι ακριβώς δεν έκαναν οι ίδιοι…)

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς αφού συναντήθηκε με τον Υφ. Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στο ΚΥΤ Κω, αφού συναντήθηκε με Βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη, αντί να πιέσει εξαρχής προειδοποιώντας ανοιχτά ότι η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί… ζητώντας άμεσα αποσυμφόρηση του νησιού, προτίμησε να στείλει το μήνυμα προς τα πάνω, σε μεταγενέστερο χρόνο.

Την ώρα που θα έφταναν οι 77 μετανάστες από το Καστελλόριζο με το πλοίο της γραμμής… αφού είχε πάρει εκ των προτέρων διαβεβαίωση ότι δεν θα κατέβαιναν και αφού είχαν προηγηθεί αντιδράσεις δημάρχων Σύμης, Λέρου, και νησιών του βορ. Αιγαίου.

Έτσι όμως θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια τακτική σε κάθε αντίστοιχη άφιξη μεταναστών από άλλα νησιά με το πλοίο της γραμμής… Θα το κάνει;

Είναι γεγονός ότι με την κίνηση αυτή υπήρξαν εσωτερικές αντιδράσεις, τόσο από στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον υποστήριξαν στις εκλογές, όσο και από ανθρώπους προσκείμενους στον Κ. Καΐσερλη, που είναι , ως γνωστόν, της εντελώς αντίθετης φιλοσοφίας σε ότι αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Προβληματισμός υπήρξε, επίσης, και από στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της παράταξής του που είχαν διαφωνήσει και στο πρόσφατο παρελθόν με τη σκληρή γραμμή Κυρίτση στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι διφορούμενες (και σε κάποιο βαθμό διχαστικές) απόψεις, τόσο σε επίπεδο παράταξης, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας είναι γεγονός ότι δεν βοηθούν. Αντίθετα, τραυματίζουν την ΕΝΟΤΗΤΑ που προέχει πάνω απ’ όλους και απ’ όλα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και πολύ περισσότερο στους δυσκολότερους που έρχονται.

Αν και επί της ουσίας οι 77 άνθρωποι που ήταν να κατέβουν στην Κω και τελικά έφτασαν στον Πειραιά, σίγουρα θα ένιωσαν απρόσμενα τυχεροί, αφού έφτασαν πιο κοντά στο στόχο τους, σε σχέση με τους εδώ παραμένοντες εγκλωβισμένους και στοιβαγμένους σε άθλιες συνθήκες ενόψει χειμώνα.

Παρόλα αυτά, το μεταμεσονύκτιο «μήνυμα» με τις μπουλντόζες, τα πυροσβεστικά και τα λοιπά μηχανήματα του δήμου, έδινε πολλά περιθώρια παρερμηνείας (σε καλοθελητές και μη).

Η τελευταία διευκρινιστική δήλωσή του κ. Νικηταρά αποκαθιστά κάποια πράγματα. Καλό θα ήταν να επιδιώξει την συναίνεση του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας και τις προτάσεις ως προς τον τρόπο πίεσης και από τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων σε περίπτωση που δεν προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και μας βρει ο χειμώνας με εικόνες… Λέσβου.

Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε πως σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, οι έκτακτες ανάγκες, η τοπική οικονομία και η ενότητα της κοινωνίας δεν χωρούν μικροπολιτικές ή μικροπαραταξιακές λογικές. Κάποια στιγμή πρέπει να το κατακτήσουμε, όπως το κατέκτησαν άλλα, διπλανά νησιά.

 

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΟΙ της ΝΔ-ΣΦΥΡΙΖΑ, όσο υπάρχει το ΚΈΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ στο Αμανιού χιλιάδες θα έρχονται για ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και την ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

  Δείτε την απόσταση των νησιών στο χάρτη και βγάλτε συμπέρασμα πανηλίθιοι Νεοδημοκράτες του Εμπορικού Επιμελητήριου, «ψηλή ξενοδόχα του μεταφραστή», ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ που στηρίζατε το σχέδιο ΣφΥΡΙΖΑ – ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ γιατί όλοι έρχονται στην ΚΩ- ΛΈΡΟ για γρήγορη ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και δεν πάνε στην Ψέριμο, Κάλυμνο, Καστελόριζο, ΡΌΔΟ… Χιλιάδες Πακιστανάκια έρχονται για τζάμπα διακοπές, 6.000 ανήλικοι, όλα πληρωμένα και με μόνιμη ΚΆΡΤΑ ανεργίας που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει γεμίζει με φρέσκο παραδάκι… Αυτά είναι τα ΚΊΝΗΤΡΑ ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΎ ΜΑΣ που τελικά ο μόνος που το κατάλαβε έγκαιρα ήταν η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης….

 2. Ο ΆΒΟΥΛΟΣ Τριώφλορος ΤΕΟΝΤΟΣΗΣ, το παλικαράκι της φακής ζήλεψε την παρουσία των δημάρχων Σύμης, Λέρου στα κανάλια, βγήκε με ΦΟΡΤΩΤΉ....

  Που ήσουνα βρε όλο φρου φρου και αρώματα λαϊκιστή όταν μας έχωναν το ΚΈΝΤΡΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ;;;; Κρυβόσουνα στο πηγάδι όταν οι Πυλιώτες έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ του ΣφΥΡΙΖΑ;;;; Τώρα οι πανηλίθιοι που Κρυβόντουσαν στο πηγάδι διαπιστώνουν ότι οι 72 ώρες έγιναν 72 μήνες, κατεβάζουν ΒΑΡΙΆ μηχανήματα ΚΑΙ τον μεγάλο ΦΟΡΤΩΤΉ στο λιμάνι ΓΙΑ λίγα λεπτά ΔΗΜΟΣΙΌΤΗΤΑ στα Αθηναϊκά ΚΑΝΆΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ… Κατάντησαν οι γραφικοί και την επόμενη φορά θα φορέσει και την φορεσιά του Ασφεντιοανού με την ΜΑΎΡΗ ΒΡΑΚΑ…

  • Πολυς ο πονος σας απερχομενοι…
   Για ρωτατε εξω στην κοινωνια τι λενε για τον νικηταρα κ τι για τον κυριτση…
   90% μπραβο νικηταρα. Ετσι απλα

   • Χαχαχαχα μάλλον ζεις σε άλλο πλανήτη… τι σου έταξε και εσένα? Σου έκανε και εσένα κανένα ρουσφέτι??

 3. Θα παραθέσω κάποια επιπλέον δεδομένα στο άρθρο σας :
  1. η δυναμικότητα του hot spot, θα πρέπει να φτάσει άμεσα στον αριθμό που προβλέπεται στην άδεια λειτουργίας που δόθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και τις Περιφέρειας. Οι κανόνες δεν εφαρμόζονται με αυστηρότητα μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Το διεκδικούν με κάθε τρόπο οι θεσμικοί παράγοντες της Κω (Δήμαρχος, Έπαρχος, Βουλευτές).
  2. η ύπαρξη της παραπάνω δομής στην Κω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διεκδίκησης να γίνουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Κω (ανέγερση νέου νοσοκομείου, ολοκλήρωση του μώλου στο λιμάνι για να προσαράζουν κρουαζερόπλοια, επέκταση του ΧΥΤΑ – Βιολογικού καθαρισμού, επέκταση και αναβάθμιση του οδικού άξονα, δομές εκπαίδευσης προσφύγων κ.α.). Πιθανόν τα παραπάνω έργα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν απευθείας από την Ε.Ε.
  3. να κατατεθεί πρόταση να ιδρυθεί ΑΕΙ με θέμα την διαπολιτισμική εκπαιδευση. Υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμο Θεσσαλίας (Βόλος) Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών.

 4. Ναι στην αποσυμφορηση. Ναι στην αγωνιστικη παρουσια πολιτων σε καθε αποπειρα μεταφορας νεων μεταναστων. Ναι στην καλυτερη διαβιωση στο χοτσποτ. Οχι στις μπουλντοζες.

 5. νομίζω είναι λάθος ανάγνωση πως ο Νικηταράς ακολουθεί διχαστική τακτική και εντυπωσιασμού (Κυρίτση). Ευτυχώς το αναφέρει η προτελευταία παράγραφος (αλλά όχι ο υπότιτλος). Θέλω να προσθέσω πως η αντιμετώπιση ξεπατρισμένων δεν είναι θέμα δημοτικών παρατάξεων, όσο θέμα πολιτικού και ιδεολογικού συντηρητισμού. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν έχουμε εδώ κοινωνικά προβλήματα εξ αιτίας μεταναστών παρά τους αλαλαγμούς των φανατικών. Σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις των άλλων, αλλά θα είναι κρίμα η ανθρωπιστική στάση να κυριαρχηθεί/ μονοπωληθεί μόνο από λίγους ιεράρχες ή ίσως και από οκονομικά ωφελούμενους (ενοίκια ακινήτων κλπ). Πιστεύω πολύ στη δυναμη της αγάπης, της αλληλεγύης και της ανοχής.Θα θερίσουμε ότι σπείρουμε

 6. Έτσι και χειρότερα είναι αλλά όπως είπε και ο κύριος Μάζης πρόσφατα. «Όταν τρώμε δεν μιλάμε» και είναι δυστυχώς πάρα πολλοί αυτοί που τρώνε καλά από τους λαθρομετανάστες. Από συνοδούς, μεταφραστές, ενοικιάσεις δωματίων, αυτοκινήτων, σίτιση, μίνι μάρκετ με εξειδικευμένα προϊόντα κλπ. Ας δούμε και τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
  https://www.youtube.com/watch?v=jxbOKCpokqI

 7. Φίλε Γιάννη, Η Ν.Δ. έστω και αργά, παραδέχθηκε ότι, είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι που γεννούν το προσφυγικό μεταναστευτικό, και όχι το »νεύμα » του Σύριζα η αιτία αθρόων εισροών προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αυτή της όμως η παραδοχή, δημιουργεί τον συνειρμό, πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι πρόβλημα που ξεπερνά τις δυνατότητες αντιμετώπισής του, από μια και μόνο χώρα, την χώρα που υφίσταται τις μεγαλύτερες συνέπειες από την ύπαρξή του, τη χώρα μας. Αν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, η Ν.Δ., θα δυσκολευθεί πολύ για την αντιμετώπιση του, το επόμενο διάστημα. Αν δεν θεωρήσομε ότι, και η επαναπροώθηση ισχύει για τούς ευρωπαίους μόνο από τον τόπο πρώτης εισδοχής, τότε το πράγμα γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Το μόνο που της απομένει, είναι να πιέσει τούς ευρωπαίους συμμάχους της, για αλλαγή πολιτικής στο θέμα. ΄Ιδωμεν.!!!

 8. ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΠΟΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΕΥΓΕ ΓΙΑΝΝΗ.

 9. Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε ένας ανήλικος Πακιστανός στα χέρια ομοεθνών του, στη Θεσσαλονίκη.

  Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ανήλικος, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, ηλικίας 24 και 28 ετών, αφού τον οδήγησαν, στις 2 Νοεμβρίου, σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, και να ζητήσει να καταβάλλει λύτρα, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
  Οι δύο δράστες στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κρατούσε τσίλιες.

  ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ !!!

 10. Μέσα σε 4 μόλις μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει μπάχαλο στο προσφυγικό, έχοντας να διαχειριστεί πολύ μικρότερο αριθμό αφίξεων σε σχέση με αυτές που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Κι ας μην ξεχνάμε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα προγράμματα των ξενοδοχείων, των διαμερισμάτων και των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα, κατέβαιναν κάτω υπουργοί του, κατέβαινε η αρμόδια υπηρεσία, κατέβαινε η γενική γραμματεία, έκαναν αυτοψία στον χώρο, συνεργάζονταν με την τοπική κοινωνία, τον ΔΟΜ, έμπαιναν μπροστά πολιτικά για να εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό για τις τοπικές κοινωνίες και τι πρέπει να κάνουμε σαν χώρα για να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο… Ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.