«Τρέμει το φυλλοκάρδι μου, όποτε τρώω στη Ζιά…» [Τρύπησαν με μαχαίρι την πλαστική δεξαμενή πυρόσβεσης …]

27
7376
* Απόψε, εντελώς τυχαία πληροφορηθήκαμε ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες τρύπησαν με μαχαίρι την πλαστική δεξαμενή πυρόσβεσης στη Ζιά…

«Τρέμει το φυλλοκάρδι μου, όποτε τρώω στη Ζιά…» [Οι ανθρώπινες (όχι φυσικές) καταστροφές & η διχόνοια που μας δέρνει…]

Την κατάντια του ανθρώπινου είδους έδειξε ανάγλυφα η τελευταία ανθρώπινη (όχι φυσική) καταστροφή που παρακολουθήσαμε όλοι συγκλονισμένοι στην ανατολική Αττική.

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει ή να χαρακτηρίσει κανείς το απάνθρωπο-ανθρώπινο ή τα απάνθρωπα-ανθρώπινα χέρια που έβαλαν τη φωτιά (με σχέδιο ή χωρίς).

Στη συνέχεια, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τις διαχρονικές πολιτικές και διαχρονικές ευθύνες σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών.

Οι σημερινοί κυβερνώντες όταν ήταν στην αντιπολίτευση σε ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος κατηγορούσαν (γκουγκλάρετε και θα τα βρείτε εύκολα) τον τότε»ανίκανο πολιτικό και διοικητικό μηχανισμό» *.

Σήμερα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και αντί για τον «στρατηγό άνεμο» σπεύδουν να δικαιολογηθούν κάνοντας λόγο για «ασύμμετρες απειλές και ύποπτο σχεδιασμό».

Οι δασικές πυρκαγιές αποδεικνύονται η σημαντικότερη φυσική (ή ανθρώπινη) απειλή για την Ελλάδα. Σε αντίθεση με τους σεισμούς, που, σε μεγάλο βαθμό, έχουν αντιμετωπιστεί από τους νέους αυστηρούς οικοδομικούς κανονισμούς και πρακτικές, η δασοπροστασία αλλά και η δασοπυρόσβεση παραμένουν στο έλεος του καιρού.

Από τη στιγμή που σε τόσο καίριας σημασίας θέματα δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, σύμπνοια και συνεννόηση, είμαστε καταδικασμένοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ να ξαναζήσουμε τέτοιες απίστευτες τραγωδίες.

Το είδαμε και σε τοπικό επίπεδο. Τρεις μέρες μόνο «μαλάκωσε» τις καρδιές των πολιτικών μας ταγών ο περσινός φονικός σεισμός και κάθισαν σε ένα τραπέζι με διάθεση να βοηθήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ένας καλός φίλος μου έλεγε, την ίδια μέρα της φονικής λαίλαπας στην ανατολική Αττική, ότι το καλοκαίρι όποτε ανεβαίνει στη Ζιά για φαγητό τρέμει το φυλλοκάρδι του μέχρι να πάρει την οικογένεια και να φύγουν με τη σκέψη «αν πάρει μια φωτιά στα περιμετρικά δάση τι θα γίνει εδώ;» (Πόσο δε μάλλον -πρόσθεσε- σε ένα αντίστοιχο «μαύρο σενάριο», με τρεις διαφορετικές εστίες από το δάσος του Κονιαριού μέχρι τον Καπηλιανό…) *

Από το 2011 (ίσως και παλαιότερα) θυμάμαι τις προσπάθειες του τότε Διοικητή της Πυροσβεστικής, φίλου Γιώργου Τσιάμη, σε συνεργασία με τους τότε εθελοντές, να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές αρχές να ανοίξουν διόδους γρήγορης πρόσβασης και διαφυγής στη Ζιά και στα κοντινά της δάση.

Είχαν δώσει μάλιστα και συνέντευξη τύπου με τον τότε Πρόεδρο Μ. Γιωργαλλή και στελέχη της τότε δημ. αρχής στη Ζιά για να βρεθεί επιτέλους λύση σε αυτό το θέμα.

Έκτοτε, ΤΙΠΟΤΑ. Πέρσι τέθηκε ξανά το ίδιο σενάριο, όταν μπλόκαρε ο δρόμος με το κλείσιμο του πάρκινγκ. Μετά ξανάνοιξε όπως-όπως και πάλι ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ.

Κι όμως οι τοπικοί μας άρχοντες πρέπει να προβληματιστούν πολύ σοβαρά με όλα όσα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ είδαμε με το στόμα ανοιχτό να συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Αττική.

Και να καταλάβουν ότι ένα μέρος των εκάστοτε εθνικών τραγωδιών της χώρας μας οφείλεται στον διχασμό και τον αλληλοσπαραγμό που μας κατατρύχει διαχρονικά («Η Διχόνοια που βαστάει Ένα σκήπτρο η δολερή Καθενός χαμογελάει, Πάρ’ το, λέγοντας, και συ», γράφει ο Δ. Σολωμός στον Εθνικό Ύμνο κι έπρεπε με αυτό το κομμάτι να κλείναμε τον Εθνικό ύμνο όσες φορές τον λέμε φωναχτά…)

Μόνο με προτάσεις επίλυσης των ζητημάτων και πρακτική διάθεση αντιμετώπισης τους μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικός χώρος για το πάρκινγκ στη Ζιά (που βρέθηκε από το Prion μέχρι το σημερινό άτυπο πάρκινγκ», όπως μας έλεγε ο Μ. Γιωργαλλής που είχε οριστεί υπεύθυνος εκείνης της Επιτροπής από τη σημερινή Δημ. αρχή).

Αλλά και να ενωθεί επιτέλους ο δρόμος Μινιέρα-Λαγούδι-Ζιά που τώρα τερματίζει στο παλιό λατομείο, ενώ για μόλις 100μέτρα (υπάρχει δρόμος αλλά παραμένει χωμάτινος-ακατάλληλος) θα μπορούσε να ενωθεί ικανοποιητικά με τη Ζιά (Μεσονήσι-Κεφαλόβρυση) για άνετη πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων (αλλά και ως εναλλακτικό πάρκινγκ για τους επισκέπτες της Ζιάς).

Και να διαπλατυνθεί-ασφαλτοστρωθεί, επιτέλους, ο δρόμος που ενώνει τον Καπηλιανό (δρόμος Ασκληπιείο-Ζιά) με την Κεφαλόβρυση, εξασφαλίζοντας έτσι μια ικανοποιητική περιμετρική πρόσβαση στη Ζιά και τα δάση που την περικλείουν.

Αν περιμένουμε τον «Κλεισθένη» να δέσει κυριολεκτικά τα χέρια στην επόμενη δημοτική αρχή, για να αρχίσουν οι άρχοντες μας να κάνουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, αναζητώντας συνθετικές λύσεις σε υπερπαραταξιακά και υπερκομματικά,  καίριας σημασίας ζητήματα, τότε «ζήτω που καήκαμε…» (ο Θεός να φυλάει…)

 

 

* Η τότε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτιές του 2013:

«Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές στα νησιά του Αιγαίου και Κρήτη σε εξέλιξη. Η χώρα βρίσκεται ξανά παραδομένη σε πύρινα μέτωπα και στο έλεος του στρατηγού ανέμου! Απουσία σχεδίου πρόληψης, μηχανισμού αντιμετώπισης και πολιτικών αποκατάστασης…Η καταστροφή σε ετήσιο σίριαλ!

Αντί πολιτικών αποτροπής και αποκατάστασης, στη Βουλή συζητιέται άρον – άρον η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Κάθε αυθαιρέτου ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, πολιτιστικούς χώρους, χωρίς να έχει ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Οι Δήμοι υπό επιτροπεία του Παρατηρητηρίου δεν είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν δράσεις πρόληψης για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και κλαδιών και σκουπιδιών από τις παρυφές των δασών. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης αποδεκατισμένος λόγω των πολιτικών λιτότητας και με γερασμένα μηχανοκίνητα μέσα ακούει, αντί σχεδιασμού, τις απειλές του πολιτικού του προϊστάμενου ότι δεν θα επιτρέψει πυρκαγιές.

Η φωτιά δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες και παλικαριές. Αντιμετωπίζεται με πολιτικές πρόνοιας, που πρέπει να προηγούνται από τις πολιτικές ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών. Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση προτάσσει το συμφέρον των δανειστών από την χρηματοδότηση πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης, αποκατάστασης. Είναι επικίνδυνη για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον και πρέπει να ανατραπεί»

 

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ανήμπορη να μας προφυλάξει από τα καιρικά ακραία φαινόμενα! Δεν μπορεί να μας προφυλάξει, ακόμη και όταν υπάρχει μπουνάτσα!
  Αυτή η προδοτική κυβέρνηση, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ορκισμένη επιθυμία του ελληνικού λαού, ώστε να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες Σκοπιανούς…
  Αυτή η προδοτική κυβέρνηση, έχει μεταβάλλει να Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας σε ισλαμική μπαρουταποθήκη, αφού χωρίς κανένα περιορισμό αλλοιώνει τον πληθυσμό τους…
  Αυτή η προδοτική κυβέρνηση, προκειμένου να διασώσει την γερμανική συγκυβέρνηση, αποφασίζει να “παραλάβει” χιλιάδες λαθρομετανάστες από τη Βαυαρία και να τους τοποθετήσει στην Μακεδονία μας…
  Αυτή η προδοτική κυβέρνηση, ανοίγει ανύπαρκτο ζήτημα εκλογής Μουφτή στη Θράκη μας, δημιουργώντας πλεονέκτημα αλυτρωτισμού στην περιοχή από τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν…

  • Η προηγούμενη δημοτική αρχή μας φόρτωσε για παρκινγκ ένα τυφλό οικόπεδο του αδερφού , ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ μας γέμισε παραγκομάγαζα...

   Ανίκανοι, επικίνδυνοι, Μαζεύουν χιλιάδες τουρίστες για να ψωνίσουν μάτια και πατάκια Τουρκίας σε ένα χώρο που ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει καθημερινά, δρόμοι μπλοκαρισμένοι χωρίς να υπάρχει μια εναλλακτική διαδρομή για να αδειάσει ο στενός δρόμος… Και δεν μιλάω μόνο για φωτιά… υπάρχει δυνατότητα να φτάσει στο χωριό ασθενοφόρο 5-9 το βράδυ;;;

  • Γιατί να τρέμει το φυλλοκάρδι του φίλου σου βρε Γιάννη για την ΖΙΑ;;; Άμεση λύση εκκένωσης... το ΤΕΛΕΦΕΡΊΚ που χρόνια ζητά ο παπά Γιάννης.

   Πήγα για μια φορά εφέτος μερικούς φιλοξενούμενους μου να δουν πως κατάντησαν οι δήμαρχοι μας σουρωμένοι και μη ένα παραδοσιακό χωριό παραγούπολη… κιτσαριό, κακογουστιά και παρανομίας…

 2. Αυτή η προδοτική κυβέρνηση, ανοίγει ανύπαρκτο ζήτημα Τσαμουριάς στην Ήπειρο, δίνοντας ηθικό έρεισμα στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, να διεκδικήσει ελληνικά εδάφη και ελληνικές αποζημιώσεις περιουσιών…
  Αυτή η προδοτική κυβέρνηση είναι ανήμπορη να πείσει την Καγκελάριο της Γερμανίας, πως δεν μπορούν να περικοπούν άλλο οι συντάξεις των απόμαχων της εργασίας…
  Θα μπορούσα μέχρι αύριο να σας αναφέρω στοιχεία για το γεγονός πως αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της νεώτερης ιστορίας του ελληνικού Έθνους…
  Γι΄ αυτό πρέπει σύσσωμος ο ελληνικός λαός από σήμερα κιόλας, να βροντοφωνάξει…
  Φύγετε αλήτες, ξεκουμπιστείτε τώρα…

 3. Τουλάχιστον 17 κόμματα κατέβηκαν στις εκλογές, επιλογές υπάρχουν, όταν όμως ακούω και δη, νέους ανθρώπους να λένε ‘και τι να ψηφίσω’ και να θέλουν να γυρίσουν σε προηγούμενα κόμματα που αυτοί στην ουσία μας έφεραν σ’ αυτην την κατάντια, τότε ναι μπορώ να πω ότι ο Ελληνας ψηφοφόρος είναι ηλίθιος.
  Αφού δεν θέλει να επκλέξει κάτι άλλο.
  Δοκίμασες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και δεν έκαναν σωστή πολιτική και διαχείρηση, ψήφισε κάτι άλλο (όχι άκυρο ή λευκό που θα πάνε στο πρώτο κόμμα) δοκίμασε κάτι άλλλο, μη μου γυρνάς στα παλιά περσινά ξινά σταφύλια γιατί σου τάζουν μια θεσούλα στο δημόσιο. Σταμάτα ρε Έλληνα να κοιτάς νο βολέψεις μόνο τον ποπό σου, αν όχι τότε λούσου τα και μην κλαίγεσαι.

 4. Ακόμα και σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα τα φασιστακια βρήκαν να τα κανουν όλα αχταρμα για να ψαρεύουν σε θολά νερά. Φασιστακια πάρτε τα κουβαδάκια σας και δρόμο για τον Όρμπαν και τόν Κουρτς. Η δημοκρατική Ελλάδα δεν σας ταιριάζει. Ουστ απο δω

  • Αγαπητέ Αριστεροφασίστα,στο μέλλον δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη και χειρότερη βρισιά που μπορεί κάποιος να ξεστομίσει

   …από το Όνομα και Επίθετο του… Χαμογελαστού Παιδιού ,αλλά και των πέριξ. Θυμήσου ώρα και ημέρα.Τα επίθετα των αριστερών θα είναι οι χειρότερες ‘βρισιές’ του Κόσμου…Αντί να πεις μαλ…,ελεεινέ,κ.λ.π θα λες αυτό το Όνομα και θα σαι …μέσα σε όλα.

 5. Η αναζήτηση ευθυνών σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία απαιτεί πολιτικό θάρρος, το οποίο δεν διαθέτει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση που ένοχα κατ΄ ουσίαν σιωπά. Και αυτό δεν είναι μακάβρια πολιτικολογία.

  Αν θέλει ο πρωθυπουργός να μιλήσει για μακάβριες πολιτικές σκοπιμότητες, ας θυμηθεί τις δηλώσεις του για τις πυρκαγιές του 2007. Δήλωσε ότι αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Δεν το βλέπουμε. Πολιτική ευθύνη σημαίνει παραίτηση!

 6. Στους λαθρομετανάστες θα δώσει η Δούρου την βοήθεια των Ελλήνων για τους πυρόπληκτους!

  Ομολογία από την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Τσούπρα:
  Στα «hot spots» και στους λαθρομετανάστες οι προσφορές των Ελλήνων για τους πυρόπληκτους!
  Το πόσο νοιάζονται για τους λαθρομετανάστες και αδιαφορούν για τους Έλληνες οι ανάλγητοι Συριζαίοι αποδεικνύεται από τα σημερινά λεγόμενα της Γιάννας Τσούπρα, η οποία έιναι περιφερειακή σύμβουλος της Δούρου και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και τον δημοσιογράφο Θανάση Πάτρα η Γιάννα Τσούπρα είπε αυτολεξεί για τις προσφορές, το κύμα αλληλεγγύης και την βοήθεια των Ελλήνων προς τους πυρόπληκτους: «…υπάρχουν και όλες αυτές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αλλά πρέπει να υπάρχει ένας επίσημος φορέας να τα διαχειριστεί. Και όλα αυτά να δοθούν είτε στους πληγέντες είτε σε άλλες εθνικές καταστροφές είτε σε πρόσφυγες είτε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη…».

 7. Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από το κυβερνητικό συμβούλιο ήταν η πεμπτουσία του θράσους και της αλαζονείας.

  Ο Τσίπρας ανέλαβε υποκριτικά «ακέραια την πολιτική ευθύνη» για την εθνική τραγωδία, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να παραιτηθεί ή αν παραιτήσει κάποιον από τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

  Όλα συνέβησαν δίχως ούτε ένα λάθος (!) όπως δήλωσε χθες και ο ανεκδιήγητος Τόσκας.

  Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Τσίπρας μιλούσε επί 19 λεπτά και δεν ξεστόμισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για τους 87 νεκρούς, τους εκατοντάδες τραυματίες, τους δεκάδες αγνοούμενους και τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον.

  Αιδώς Αργείοι!

 8. εδώ ομιλούμε για πρόσωπα ασυνείδητα, ανεύθυνα και κυρίως αναίσχυντα. Πρόσωπα που περιφρονούν την Ελλάδα και τον λαό της. Όλη η δραστηριότητα τους εξαντλείται στο να συσσωρεύουν στρατιές τριτοκοσμικών εισβολέων στα διάφορα νησιά και να μειοδοτούν με γειτονικά κράτη εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Μόνο η απόλυτη αναισχυντία θα οδηγούσε αυτούς τους ανθρώπους εμπρός σε 87 νεκρούς, εμπρός σε μια εθνική τραγωδία να δηλώνουν ικανοποιημένοι για τα όσα έπραξαν. Και από αναισχυντία έχουν περίσσια.

 9. Αρκεί να δεχθούμε αρχής εξ αρχής αυτό που έχουμε επαναλάβει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι άνθρωποι αυτής της ιδεολογίας και αυτής της γενικότερης κουλτούρας, χαρακτηρίζονται εκτός από την γενικευμένη φιλαυτία η οποία αποτελεί διέξοδο σε κάθε υπαρξιακό τους αδιέξοδο, από άκρατη ανευθυνότητα και ανικανότητα. Είναι απόλυτα ανεπαρκείς ακόμη και ως προς το να διευθύνουν ένα απλό οπωροπωλείο, όχι ένα ολόκληρο κράτος. Ως εκ τούτου θεωρείται απόλυτα λογικό να αλληλοβραβεύονται και να αλληλοβαυκαλίζονται θεωρώντας εαυτούς ικανοποιημένους και επιτυχείς ως προς την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που στέρησε την ζωής 87 συμπολιτών μας (μέχρι στιγμής).

 10. ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ!

  Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, αγνοούμενων από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

  Τα δύο κοριτσάκια, θύματα της αναισθησίας, της ανικανότητας και της παλιανθρωπιάς του συριζοψεκασμένου αληταριού που κυβερνάει τη χώρα, βρέθηκαν στο κτήμα-«τάφο» με τα δεκάδες πτώματα, αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.
  Κι όλοι αυτοί οι συριζοψεκασμένοι που δήλωναν «υπερήφανοι» για την αντιμετώπιση της εθνικής συμφοράς κι ότι αν επαναλαμβανόταν θα έκαναν ακριβώς τα ίδια, που αν είχαν μια σταλιά φιλότιμο θα είχαν πάει να κρεμαστούν, τους «ευχόμαστε» να βλέπουν στον ύπνο τους και στον ξύπνιο τους τα αθώα τους βλέμματα και να τους κυνηγάνε σαν κατάρα σ’ όλη τους τη ζωή

 11. Μετά την κατακραυγή αποσύρουν την τροπολογία που έδινε αυξήσεις μισθών σε ΔΕΚΟ για να την επαναφέρουν... αργότερα!!!!

  ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 300 ΚΑΙ 400€… οι ροζουλί…Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σύμφωνα με την οποία προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις για ανώτατες διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ εν μέσω της εθνικής τραγωδίας, η εν λόγω τροπολογία αποσύρθηκε.
  Η κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διατύπωση.
  Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ρύθμιση με την δικαιολογία:
  «Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε», διατύπωση που προφανώς έκανε το ίδιο το υπουργείο.
  Η εν λόγω τροπολογία, προέβλεπε αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους.
  Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ.
  Η Υπουργική τροπολογία εξαιρούσε τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αύξανε το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ.

 12. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ..ΣΤΡΟΦΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΤΑΙΣΩ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΑ ΣΟΥ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΙΠΕΡΙ!ΕΙΠΑΜΕ,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ!
  ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ,ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ!
  ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΗΜΝΗΣΤΟ ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΕΔΩ ΤΟΛΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ>»ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΑΖΙ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ»ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ,ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ! ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ!ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.
  ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΗΓΕΤΕΣ!ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ!!!ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ!

 13. ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!

  Αυτή είναι η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που πρέπει να μαζευτούν «για τους πυροπλήκτους».
  Μόνο, που όπως φαίνεται, μόνο στους πυροπλήκτους δεν πρόκειται να καταλήξει η βοήθεια του κοσμάκη. Στα αγαπητά τους «προσφυγάκια» θα την προωθήσουν, γι’ αυτό και αποκλείουν το χοιρινό!https://ethnikismos.net/2018/07/28/θελουν-οι-πσ-να-κρυφτουν-μα-η-αλληλε/

 14. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΓΑΙΟ ,ΘΡΑΚΗ.ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

 15. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ… ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΕ, ΓΑΙ-ΔΟΥΡΟΥ, ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ!

  Συγκλονιστικές εικόνες που εκ πρώτης όψεως ξεγελούν, θυμίζοντας σκηνές από ταινία θρίλερ ή από την βύθιση του «Τιτανικού», ανήρτησε κάτοικος της πυρόπληκτης Ανατολικής Αττικής, από τη φρίκη της περασμένης Δευτέρας.
  Εικόνες που πρέπει απαραιτήτως να δουν μετά προσοχής τα πολιτικά παχύδερμα, Τσίπρας, Καμμένος, Γαι-Δούρου και όλοι οι υπόλοιποι της συριζοψεκασμένης λεχριτοκομπανίας, για να καμαρώσουν τα έργα τους!
  Κι αν τους έχει μείνει έστω και μια σταλιά φιλότιμο, να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και τα σφυροδρέπανά τους και να τσακιστούν να φύγουν. Κι από την εξουσία, αλλά κι από τη χώρα! Γιατί την Ύβριν, ακολουθεί η Νέμεσις!https://ethnikismos.net/2018/07/29/δεν-ειναι-σκηνεσ-ταινιασ-θριλερ-ειναι/

 16. ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ!

  Σε όλα τα σοβαρά κράτη της γης, όταν προκύπτουν τραγωδίες, αν όχι την ίδια μέρα, το πολύ την επομένη, ανακοινώνεται ο αριθμός και η ταυτότητα των αγνοουμένων και δημοσιεύονται πίνακες με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους.

  Σήμερα είναι Κυριακή και αύριο Δευτέρα. Δηλαδή, συμπληρώνεται μια ολόκληρη βδομάδα από την εθνική τραγωδία, αλλά το παράλυτο ψευδοκράτος Τσιπροκαμμενιστάν δεν έχει καταγράψει τις αναζητήσεις συγγενικών και φιλικών προσώπων των αγνοουμένων κι ακόμα δεν γνωρίζει επακριβώς (ούτε στο περίπου…) τον αριθμό και την ταυτότητα τους!!!

  Θεωρητικά, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται αμείωτες από τις αρμόδιες «αρχές», με περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων ανά οικοδομικό τετράγωνο σε Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, αλλά και στη θάλασσα, ωστόσο δεν ξέρουν πόσους και ποιους ψάχνουν!!! Δηλαδή, ψάχνουν στα τυφλά!

  (ΥΓ): Αρκετά! Πάρτε δρόμο αλήτρες!

 17. ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΝ «ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ… ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

  Ανάμεσα στα μέτρα –δήθεν!- για τους πυρόπληκτους που αποφασίστηκαν κατά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (από τους αποκλειστικά υπεύθυνους της εθνικής τραγωδίας!) είναι η δημιουργία ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Οικονομικών «στον οποίο θα συμμετέχει το δημόσιο και ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό».Υποτίθεται δε, πως το ποσόν που θα συγκεντρωθεί στον λογαριασμό θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων και για έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.Παραμύθια! Ποντάρουν στην συγκίνηση του κόσμου για την καταστροφή και ψάχνουν αγνούς και απονήρευτους ανθρώπους –κυρίως ομογενείς μας του εξωτερικού- για να του φάνε τα λεφτά! Όπως άλλωστε είχε γίνει και με το περιβόητο «ταμείο Μολυβιάτη», μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με τα χρήματα που κατατέθηκαν τότε, να… αγνοούνται!Όποιος θέλει να προσφέρει, να βρει άλλον τρόπο, γιατί θα κλαίει τα λεφτά του! Και μην ξεχάσετε να ενημερώσετε σχετικά συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό, να μην κάνουν το λάθος!

 18. Η πληροφορία, ήρθε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, πριν από λίγη ώρα και κάνει λόγο για περισσότερους από τους 200 νεκρούς, από την εφιαλτική πυρκαγιά στον Ν. Βουτζά, την Ραφήνα, το Μάτι και την Καλλιτεχνούπολη…

  «Θα τους βγάζουν λίγους λίγους στα ΜΜΕ, για να μην προκληθεί πανικός και η οργή γίνει ανεξέλεγκτη», μου είπε ο φίλος που μ’ ενημέρωσε.
  ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!
  Κι ούτε μια παραίτηση ακόμα…

  ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
  Ούτε η καθυστέρηση… ούτε η απουσία συντονισμού… https://attikanea.blogspot.com/2018/07/200.html

 19. Εσείς Πίο της πολιτικής προστασίας του Δήμου κόψτε κάτι όλο πρώτη και μοναδική αλλά δεν φταίει άντε Πίο προκατειλημμένος

 20. Κολυμπάτε στο αίμα καθήκια! Στο αίμα αθώων ψυχών…
  Πειράξατε την Πίστη μας και δεν μιλήσαμε
  Πειράξατε την Οικογένεια μας και δεν μιλήσαμε
  Πειράξατε τα βιβλία μας και την Παιδεία μας και δεν μιλήσαμε
  Πειράξατε τα σύνορά μας και δεν μιλήσαμε
  Πειράξατε τις θάλασσές μας και δεν μιλήσαμε
  Μιλήσαμε μόνο όταν πειράξατε την Μακεδονία ΑΛΛΑ δεν μας ακούσατε!
  Πνίξατε κόσμο. Ούτε ένα δάκρυ δεν είχατε για τα θύματα του σεισμού στη Λέσβο που ισοπέδωσε ολόκληρο χωριό. Και τώρα κάψατε ζωντανούς τους φίλους μας στην Αττική. Καταστρέψατε το βιός τους. Θρηνούμε μικρά παιδιά και αγγελούδια. Αναζητάμε μέσα στις στάχτες συνανθρώπους μας.
  Κι ούτε ένα συγγνώμη δεν ζήτησε κανείς σας. Ούτε ένα δάκρυ δεν κύλησε στα μάτια σας. Ούτε ένας από σας δεν αισθάνθηκε το βάρος του ανείπωτου θρήνου και δεν παραιτήθηκε.
  ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ;

 21. Σήμερα, που συμπληρώνεται μια ολόκληρη βδομάδα από την τραγωδία, εδέησε ο mister Tsipras να επισκεφθεί το Μάτι Αττικής, κυριολεκτικά σαν τον κλέφτη!Η επίσκεψη που έγινε πολύ νωρίς το πρωί, υπό άκρα μυστικότητα και διήρκεσε μόλις μία ώρα, δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ούτε καλύφθηκε σε απ’ ευθείας μετάδοση από την ΣΟΒΙΕΡΤ – μπας και τον δουν και πλακώσουν εκεί τα θύματα , οι συγγενείς τους και οι λοιποί πυρόπληκτοι, αλλά και για το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο ξαφνικό «ατύχημα» (αποδοκιμασία από τυχόν διερχόμενο πολίτη) και δεν προλάβουν να την κόψουν!Ενδεικτικό της θρασυδειλίας του υπ’ αριθμόν ένα υπευθύνου της τραγωδίας, ήταν ότι δεν υπήρχε στο σημείο ούτε ένας πυρόπληκτος.Όπως βλέπουμε και στις σχετικές φωτογραφίες, ο «θαρραλέος» πρωθυπουργός βρήκε εκεί τους υπευθύνους του υπουργείου Υποδομών, κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Επίσης, συνομίλησε με τους μηχανικούς που βρίσκονται εκεί για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.
  Εύγε, «γενναίε» μου!

 22. Δεκέμβριος 2015: Όταν ο Τσίπρας ζήτησε συγνώμη από... τους ομοφυλόφιλους!

  Ο αρχιτέκτονας της καταστροφής, ο συνεχιστής του εθνικού ολετήρα, ο βασικός ένοχος της ανείπωτης τραγωδίας, ο ανάλγητος και καρεκλοκένταυρος πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ όχι μόνο δεν παραιτήθηκε μετά από την εκατόμβη νεκρών, αλλά δεν ψέλλισε ούτε μία συγνώμη!Η αλαζονεία και η απάθεια είναι χαρακτηριστικό της καταρρέουσας αριστερής συγκυβέρνησής του, καθώς η λέξη συγνώμη τους είναι άγνωστη.Όχι πάντα… Ο Τσίπρας μπορεί να μην ζήτησε συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων για τους 92 νεκρούς, καθώς το θεώρησε περιττό, ένιωσε όμως την ανάγκη στις 22 Δεκεμβρίου 2015 να ζητήσει συγνώμη από… τους ομοφυλόφιλους!Όντας συγκυβέρνηση μόνο 3 μήνες οι Σύριζα – Ανέλ τον Δεκέμβριο του 2015 περνούν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.Εκεί ο θρασύς Τσίπρας, αφού πανηγυρίζει που «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ένας κύκλος ντροπής για το ελληνικό κράτος», έστω και καθυστερημένα «ζητά συγνώμη σε εκατοντάδες, χιλιάδες συμπολίτες που όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούνταν δικαιώματα…».

 23. Ένας αξιωματικός είναι που κατέχει τις δασικές πυρκαγιές και αυτόν τον στείλατε στο αεροδρόμιο!!!!! Θα είστε άξιοι της μοίρας σας!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ