Όλοι μια γροθιά για τον Λευτέρη! “Ο καθένας από εμάς είμαστε μια σταγόνα, όλοι μαζί ωκεανός!”

1
3077
Όλοι μια γροθιά για τον Λευτέρη! “Ο καθένας από εμάς είμαστε μια σταγόνα, όλοι μαζί γινόμαστε ωκεανός!”
Κοινωνίες χωρίς προβλήματα δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι αλάθητοι, έχουν ελαττώματα, προτερήματα, άλλοι και από τα δύο. Κάποιοι είναι φτωχοί και κάποιοι άλλοι πλούσιοι, όπως κακοί και καλοί.
Δεν θα πούμε για την πολιτική η οποία προσπαθεί (υποθετικά ή πραγματικά) να επιλύσει αυτά τα προβλήματα. Για άλλους (απογοητευμένους) είναι αναγκαίο κακό, για κάποιους άλλους (πιο αισιόδοξους) ίσως αναγκαίο καλό ή και τα δύο μαζί…
Όμως είναι στιγμές που λες ότι δεν χάθηκαν όλα, γιατί πρώτα απ’όλα δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Και το ζήσαμε αυτό κατά ένα απρόσμενα εκπληκτικό τρόπο τελευταία στην τοπική μας κοινωνία.

Ο λόγος για την πραγματικά απίστευτα μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση του συνόλου σχεδόν της τοπικής μας κοινωνίας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από τη στιγμή που έγινε γνωστή στο διαδίκτυο η κοινοποίηση για την περιπέτεια της υγείας του μικρού μας φίλου Λευτέρη Φιοραβάντη.

Αμέσως δημιουργήθηκε μια αλυσιδωτή αντίδραση αγάπης, η οποία εκφράστηκε με κάθε τρόπο. Βρήκε σημείο συνάντησης, μοιράστηκε, πολλαπλασιάστηκε και γιγαντώθηκε. Εκπλήσσοντας θετικά ακόμα και την ίδια οικογένεια του μικρού Λευτέρη που δίνει καρτερικά τον δικό της μεγάλο αγώνα. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Φιοραβάντης-μόλις συνειδητοποίησε τι έγινε τις τελευταίες μέρες- έγραψε στο ευχαριστήριο σημείωμά του ότι όλη αυτή η κινητοποίηση ήταν κάτι το «μαγικό» γι’ αυτούς.

Αυτή τη «μαγική συνταγή», τη δύναμη της αγάπης, αξίζει να την υπογραμίσουμε και να την προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί μας ανεβάζει ψηλά. «Η ανθρωπιά είναι το μπόι μας στον κόσμο», σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο (για να παραφράσουμε το στίχο του Γιάννη Ρίτσου: «Στο μπόι σου παίρνει μέτρο η ανθρωπιά…»)

Να ευχηθούμε ο μικρός μας φίλος, Λευτέρης, να βγει σύντομα νικητής από αυτή τη γενναία μάχη που δίνει, γιατί όπως πολύ εύστοχα σημειώνει και ο πατέρας του, «δεν γίνεται με τόση έμπρακτη και ουσιαστική αγάπη να έχει άλλη έκβαση, παρά μόνο να γίνει καλά!!!»

 

Και με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε θερμά γιατί αυτό το μάθημα ζωής που έδωσε και δίνει σε όλους μας με τον αξιοθαύμαστο αγώνα του, ο ίδιος και η οικογένειά του που είναι στο πλευρό του, είναι κάτι το μοναδικό. Ενεργοποιώντας τα καλύτερα αντανακλαστικά μας. Μακάρι όχι μόνο να έχει συνέχεια σε ενωτικό επίπεδο, αλλά και να λειτουργήσει… διαλυτικά σε φαινόμενα ανθρώπινης μικρότητας, διαχωρισμού και ανούσιων αντιπαραθέσεων που μας υποβιβάζουν και μας αδικούν κατάφωρα ως πρόσωπα αλλά και ως κοινωνία.


Η περίπτωση του μικρού μας Λευτέρη, κατέδειξε περίτρανα σε όλους μας -και τον ευχαριστούμε ξανά γι’ αυτό- ότι από μια σταγόνα ανθρωπιά να στάξουμε όλοι μας μπορεί να δημιουργήσουμε ωκεανό!*

*Arti Robots: “Ο καθένας από εμάς είμαστε μια σταγόνα, όλοι μαζί γινόμαστε ωκεανός!”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. η ανθρωπιά είναι το μπόι μας στον κόσμο, σωστό αρκεί να μη το κάνουμε πράξη κατά περίπτωση ή για επίδειξη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ