Πολλοί οι «μνηστήρες» με απλή αναλογική & στο δήμο Κω…Τα «πάνω – κάτω»

9
1099

Πολλοί οι «μνηστήρες» με απλή αναλογική & στο δήμο Κω…Τα «πάνω – κάτω»

Διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr, ότι απόφαση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη μετά την αναμενόμενη ψήφιση της απλής αναλογικής είναι να μην δοθούν χρίσματα στους δήμους:«Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν». Το, εδώ και 60 χρόνια, σύνθημα του Μάο σκοπεύει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μετά το «μπλόκο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπουργοποίηση της Ντόρας Μπακογιάνννη, η οποία, ανοίγει το δρόμο στον υιό της περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων, όπου όμως αναμένουν και άλλοι υποψήφιοι «γαλάζιοι» μνηστήρες όπως ο Γιώργος Πατούλης αλλά και οι Χρήστος Τεντόμας και Ηλίας Ψινάκης, η ηγεσία της ΝΔ ανακρούει πρύμναν και δεν θα δώσει χρίσματα ούτε για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς, «η απόφαση είναι να μην δοθούν επίσημα χρίσματα για τους υποψήφιους δημάρχους των μεγάλων πόλεων».

Με αυτό τον τρόπο, όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία η ηγεσία της ΝΔ ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς, λόγω και της αναμενόμενης θεσμοθέτησης της απλής αναλογικής, προβλέπεται ότι σε πολλούς μεγάλους δήμους θα εμφανιστούν παραπάνω από μία «γαλάζιας» απόχρωσης υποψηφιότητες.

Έτσι,θεωρούν ότι θα αποφύγουν να εμπλακούν σε τοπικές αντιπαραθέσεις στελεχών της παράταξης και στο τέλος, εφόσον κάποιο από αυτά πάει καλά, θα μπορούν να πιστωθούν το θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, με άλλα λόγια εκτιμούν ότι τηρώντας αυτή τη στάση θα έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη.

Πράγμα που σημαίνει για την περιοχή μας ότι είτε η Δύναμη Αλλλαγής είναι εκ νέου υποψήφια (με Γ. Κυρίτση ή χωρίς, στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής), είτε η νέα  κεντροδεξιάς απόχρωσης παράταξης κάνει την εμφάνισή της θα αποφευχθούν φαινόμενα εσωκομματικών τριβών και αντιπαραθέσεων. Τα οποία άλλωστε -είναι κοινό μυστικό- είχαν κατά νου ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του όταν σχεδίαζαν την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές με την προοπτική να εξαντλήσει κανονικά την θητεία της η κυβέρνηση και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι βουλευτικές εκλογές βρίσκοντας τη ΝΔ αλληλοσπαραγμένη από τις εσωκομματικές συγκρούσεις και πικρίες των δημοτικών εκλογών.

Έτσι λοιπόν η εφαρμογή της απλής αναλογικής που πρόκειται να περάσει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργήσει αρκετούς υποψήφιους δημάρχους και στην περιοχή μας (να μην επαναλάβουμε την ονοματολογία που είναι ήδη γνωστή κι έχουμε επίσης ξαναγράψει).

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρχει πλαφόν στο εκλογικό ποσοστό εισόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα στοιχείο που δημιουργεί νέα δεδομένα και σπάει τις κομματικές γραμμές, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει αυτοδιοικητικά οχυρά σε περιοχές που κάποτε είχαν μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως λένε έμπειρα στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, από τους 325 δημάρχους, ζήτημα εάν θα εκλεγούν οι 50 από τον πρώτο γύρο (σ.σ. το 2014 είχαν εκλεγεί 108 και ένας περιφερειάρχης από τους 13).

Οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Ειδικά στο δήμο της Κω…(Ειδικά στο μετεκλογικό τοπίο και στη διοίκηση του δήμου σε περίπτωση που συνεχίσουν όλοι να σηκώνουν ψηλά τον αμανέ και χωρίς κουλτούρα συνεργασίας…)

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΌΜΩΣ... ποιος θα συμπληρώσει συνδυασμό;;; Όλα τα ψώνια στην πίστα για να εκλεγούν στο τέλος δημοτικοί σύμβουλοι...

    Θα δούμε φρούτα σε συνδυασμούς τρίτου τύπου με εκβιασμούς και αλαξ@κ@λιές όπως μάθαμε από τους πατεράδες μας ότι έγινε και στην Κω την περίοδο του εξήντα που ένας ράφτης με μεγάλο σόι και παζάρια ψήφισε για δήμαρχο τον πατέρα Καΐσερλη με αντιπαροχή την εκλογή του στην προεδρία του δημοτικού μας συμβουλίου…. Θα δούμε ΚΡΗΤΙΚΟΎΣ, ΜΗΤΣΆΡΑ, ΡΟΥΦΙΤΣΕΣ, ΤΡΙΏΡΟΦΟ και δήμαρχο θα εκλέγουν οι σύμβουλοι μετά από σκληρά παζάρια, αντιπαροχές και μπόλικο παρασκήνιο…

  2. ΞΎΠΝΗΣΑ ξημερώματα χθες βράδυ ΜΕ έναν ΕΦΙΆΛΤΗ... ΌΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ είδα, σας το περιγράφω και εύχομαι όχι ΑΠΆΤΗΛΟ...

    Το Ημερολόγιο έγραφε 27 Μάη 2018. Ευρωπαϊκές, Περιφερειακές και Δημοτικές ΕΚΛΟΓΈΣ… Υποψήφιοι στην Περιφέρεια, ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ, ΜΠΕΝΕΤΟΣ. Υποψήφιοι δήμαρχοι για την Κω, ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ με υπαρχηγό την ΡΟΥΦΑ και η νέα παράταξη που ετοιμάζεται με επικεφαλή τον Σταμάτη ΒΟΥΚΟΥΒΑΛΙΔΗ… Πουθενά ο ΖΕΡΒΟΣ που δεν μπόρεσε να συμπληρώσει συνδυασμό, πουθενά ούτε σαν τσόντα ο ΔΧ. Μητσάρας … Και Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ… 21 Οκτώβρη 2018 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ με υποψήφιους Βουλευτές ΚΥΡΙΤΣΗ στην ΝΔ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ στον ΣφΥΡΙΖΑ και ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ στην «φρέσκια» ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ. Πήγα προς νερού μου, τους κατάβρεξα, πέρασα από το ψυγείο να πετάξω την σαλάτα με το κουτόχορτο και συνέχισα τον ύπνο…

  3. Τα χέρια του πλέον λύθηκαν καθότι δεν θα του είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΣ διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος.
    Ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτε από την Ελληνική πλευρά γι αυτό έφυγε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ , σαν σίφουνας. Για αυτό και γράψαμε « Τρέχοντας έφυγε  ο σουλτάνος από την ΘΡΑΚΗ γιατί ετοιμάζεται να κουνήσει τις βάρκες στο ΑΙΓΑΙΟ;» Όταν στο Αιγαίο και μετά την επίσκεψη Ερντογάν δεν έχουμε εμπλοκές πολεμικών μαχητικών αλλά παρέλαση κατασκοπευτικών …  « Συνεχίζουν να σκανάρουν το Αιγαίο τα τουρκικά κατασκοπευτικά CN – 235 τα οποία προέβησαν σήμερα σε 31 παραβιάσεις» ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ Με Πίστη και Ελπίδα Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .http://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/#

  4. ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ, ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ… ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑ; ΠΑΙΡΝΕΙΣ… ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΑΡΙΑ!

    Άρχισε, λοιπόν, σήμερα το 11ο συνέδριο της νουδούλας και φάνηκε με το «καλημέρα» το… αχτύπητο δίδυμο της επόμενης συγκυβέρνησης (αν και όταν): νουδούλα+κλεφτοπασοκαρία.
    Ιδού και τα… προκαταρκτικά – Κούλης προς Φώφη: «Ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως η εθνική ανάγκη μας έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κράτησε την χώρα στη ΕΕ και άνοιξε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορές αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις«.
    Μετά απ’ αυτά, έχει κανείς αμφιβολία, πως όσοι ψηφίσουν νουδούλα θα πάρουν… δώρο την –αθάνατη!- κλεφτοπασοκαρία; Δύο σ’ ένα, νοικοκυρεμένα!
    (ΥΓ): Ε ρε γλέντια και μεγαλεία! Θ’ αναστενάξουνε και πάλι τα δημόσια ταμεία! Θα φάνε, θα πιούνε και νηστικοί θα… κοιμηθείτε!

  5. Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν στον πρώην Ρώσο υπουργό Οικονομίας για «μίζα». Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη τον Ρώσο πρώην υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, τον οποίο είχε προηγουμένως κρίνει ένοχο ότι απέσπασε με εκβιασμό δωροδοκία 2 εκατομμυρίων δολαρίων…από τον Ιγκόρ Σέτσιν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft. Ο Ουλιουκάγεφ καταδικάσθηκε επίσης να καταβάλει πρόστιμο μεγαλύτερο των 130 εκατ. ρουβλιών (1,9 εκατ. ευρώ). Το Reuters σημειώνει πως οι κλητήρες του δικαστηρίου πέρασαν χειροπέδες στον πρώην υπουργό.(Σχόλιο δικό μου) Τὸ Ἑλληνικό δικαστήριο τολμάει νὰ κάνει κάτι τέτοιο, καὶ ἐάν τολμήσει κάποιος δικαστής, τὴν ἑπομένη, θὰ τὴν ἔχει τὴν θέση του ἤ θὰ πάει γιὰ διακοπές;
    skeftomasteellhnika

  6. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! Η Κίνα εκτέλεσε 10 άτομα μπροστά σε χιλιάδες πολίτες

    Σε θάνατο καταδικάστηκαν 10 άνθρωποι στην Κίνα, καθώς το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για κατηγορίες που συνδέονται με τα ναρκωτικά. Η ποινή τους απαγγέλθηκε ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αμέσως μετά τους οδήγησαν σε εκτέλεση.Οι δέκα άνθρωποι εκτελέστηκαν αμέσως μετά την απαγγελία της ποινής, στην Λουφένγκ, στην επαρχία Λουανγκτόνγκ, περίπου 160 χιλιόμετρα έξω από το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τέσσερις μέρες πριν το γεγονός, οι κάτοικοι της περιοχής προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την καταδίκη, με επίσημη ενημέρωση που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/παγκοσμιο-σοκ-η-κίνα-εκτέλεσε-10-άτομα-μ/

  7. «Η Χρυσή Αυγή έριξε τον Σαμαρά γιατί ήταν φερέφωνο της διεθνούς τοκογλυφίας, γιατί συνωμότησε με το σιωνιστικό λόμπι για να φυλακίσει το Εθνικιστικό Κίνημα και κυρίως γιατί ήταν επικίνδυνος για την χώρα. Ως γνωστόν, ως υπουργός εξωτερικών την δεκαετία του ’90 ήταν ο πρώτος παράγοντας, που έβαλε αλβανούς λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ρίξαμε τον Σαμαρά, έτσι θα ρίξουμε και τον Τσίπρα και κάθε άλλη ανθελληνική κυβέρνηση του μνημονίου και της εξαθλίωσης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ