«Το μέλι και το δάχτυλο – Το χωριό κι ο χωριάτης…»

25
2117
«Το μέλι και το δάχτυλο – Το χωριό κι ο χωριάτης…»
Με αφορμή το θέμα της πολύπαθης ΒΙΜΕΛ και τις νέες «αποκαλύψεις» που έρχονται για τη διαδικασία ορισμού ορκωτού και τις αμφισβητούμενες από την παράταξη ΟΡΑΜΑ εκθέσεις (όπως έγινε και στο θέμα της έκθεσης του Ορκωτού για ΔΗΡΑΣ το οποίο έδωσε η ίδια παράταξη στη δημοσιότητα και από τότε «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…») μας έρχεται στο μυαλό η σοφή λαϊκή ρήση «ποιος είχε το μέλι και δεν έγλειψε…» (άλλος λίγο, άλλος πολύ).

Κι αυτό δεν έχει να κάνει ασφαλώς μόνο με τη ΒΙΜΕΛ, ούτε με  τις άλλες επιχειρήσεις του δήμου που έβαλαν ορκωτούς να ψάξουν και να βρουν… «πράματα και θάματα». Γιατί μιλάμε -δυστυχώς-για διαχρονικά και διατοπικά ζητήματα. Είναι σύμφυτα της ανθρώπινης φύσης (κάτι σαν το «αρχαιότερο επάγγελμα» που λέγαμε…) ανάλογα με την ηθική (λάστιχο) που έχιε ο καθένας και ανάλογα με το παράθυρο ή τα παραθυράκια που βρίσκει για να κάνει ό,τι κάνει.

Τα ίδια και χειρότερα όσο ανεβαίνουμε πιο πάνω.

Πρόσφατο τρανό παράδειγμα ο πρ. Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να μας πείσει πως «η αριστεία είναι ρετσινιά».
Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι, προφανώς, αυτό που οι παλιοί έλεγαν «άνδρας αισθηματίας» έτσι λοιπόν ως διδάσκων στο Πολυτεχνείο εξασφάλισε στην αγαπημένη του σύζυγο μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, αν και εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας» (άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της κι έτσι πήρε όχι μόνο αύξηση αλλά και αναδρομικά…Δυστυχώς αυτή η κουλτούρα του ελληνικού «επαρχιωτισμού» (με την κακή έννοια) έχει να κάνει με τις αντιφάσεις της πολιτικής και με το βόλεμα «ημετέρων» είτε αριστερών, είτε δεξιών (όπως καλή ώρα η Ιωαννα πχ «βγάζει φλύκταινες» με τις απευθείας αναθέσεις και το «βόλεμα ημετέρων» στο δήμο (τα ίδια που κατήγγελλε και ο Γιώργος δηλαδή όσο ήταν στην αντιπολίτευση) παραπέμπει (αν το δούμε πιο γενικά) στο σχόλιο της «Καθημερινής» με τίτλο: «Το χωριό και ο χωριάτης»
Όπου μετά την ιστορία με τις αντιδράσεις στο πνεύμα Καρανίκα «Στα τσακίδια Ελ Ντοράντο και να μη στεριώσεις πουθενά», Πολλάκη και λοιπών αστέρων της πολιτικής μας σκηνής, είναι αστείο ο Τσίπρας να ευαγγελίζεται την προσέλκυση των επενδύσεων. Επενδύσεις σε μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση αποστρέφεται την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας δεν γίνονται· και επιχειρηματικότητα χωρίς την κουλτούρα της αριστείας δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι όπως με το χωριό και τον χωριάτη: μπορείς να βγάλεις τον χωριάτη από το χωριό, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το χωριό από τον χωριάτη.Εξ ου και το ενδιαφέρον για την ομιλία του Μητσοτάκη στο Βελλίδειο είναι αυξημένο. 10.000 προσωπικές προσκλήσεις (ηλεκτρονικές) εστάλησαν σε όλη την Ελλάδα για την ΔΕΘ (για να μην σας πούμε πόσοι μας είπαν ότι έλαβαν πρόσκληση τοπικά (μετά την δημοσιοποίηση των προσκλήσεων Μαραγκού, Τελλή, Κρητικού) μας «ζάλισαν» στα τηλέφωνα. Φέτος, μόνο τις πρώτες τρεις ημέρες μετά την αποστολή, απάντησαν θετικά οι 3.800 παραλήπτες πανελλαδικά, ενώ πέρυσι είχαν απαντήσει 2.500 μετά μία εβδομάδα.
.
Τέλος, επειδή ως γνωστόν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά «εικόνα» μας και μας «μοιάζουν»  μιας και εμείς τους εκλέγουμε… Αξίζει να σταθούμε σε ένα ακόμη εύστοχο σχόλιο από το Liberal.gr: « H διαστροφή πολίτες να ζητάνε από τον πολιτικό να πει ψέματα»
Xιλιάδες ψηφοφόροι μετά τις εσωκομματικές εκλογές δημιούργησαν τον δικό τους Μητσοτάκη. Όλοι διαφορετικό και όλοι ρέπλικα του εαυτού τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο Κυριάκος ο Κομουνιστοφάγος που θα οδηγούσε τα στρατά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο και το Βίτσι, ο Κυριάκος ο Τζημερικός που θα σκότωνε το δράκο του δημοσίου και ο Κυριάκος ο Ευαίσθητος Κεντροαριστερός που θα συγκρουόταν με την εκκλησία. Στην πραγματικότητα Μητσοτάκης όμως ήταν ρέπλικες που υπήρχαν στη φαντασία. Ο Κυριάκος παρέμενε ένας κεντροδεξιός πολιτικός που θα διεκδικούσε την εξουσία με μία κεντροδεξιά ατζέντα, που δύσκολα θα τον έκανε να μπει επικεφαλής στην παρέλαση του Athens Pride και ακόμα πιο δύσκολα να βγάζει ομιλίες στην επέτειο των Δεκεμβριανών στου Μακρυγιάννη. Όμως ένα κομμάτι της ΝΔ σχεδόν απαιτεί να ακολουθήσει την τακτική του Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Και σε αυτό η πολιτική μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί κατηγορούν τον πρόεδρο των αντιπάλων επειδή δουλεύει στο παρασκήνιο, λέγοντας ότι τον θέλουν για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο αλλά στην πραγματικότητα ζητώντας του να κάνει τα ίδια και κάτι παραπάνω από αυτά που έκαναν οι αντίπαλοι. Έτσι αν ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται την σύνδεση του Δούναβη με τη Μαύρη Θάλασσα και μετρό χωρίς σταθμούς και ράγες στην ΔΕΘ υπάρχουν νεοδημοκράτες που θα θέλανε από τον Μητσοτάκη όχι μόνο να πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να υποσχεθεί ότι όχι μόνο θα κάνει μετρό και στη Λάρισα.
Μετά από αυτά υπάρχει κανείς που να έχει ακόμα «φρούδες» περί ριζικών αλλαγών -όχι τόσο προσώπων, όσο ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ και νοοτροπιών σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο;;

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για σκέψου Γιάννη, αξίζει να ξεσκεπάζεις όλους αυτούς τους Μαυρογιαλούρους όταν θα βρεθούν βλάκες να τους θρονιάσουν στην καρέκλα;

    Μόνο με ψεματάκια φτηνά καταφέρνουν να γλύψουν το μέλι της εξουσίας τοπικά και κεντρικά ανθρωπάκια σαν αυτούς που εκλέχτηκαν στην κυβέρνηση, στην περιφέρεια και στον Δήμο…

    • ΡΕ ΒΛΑΚΑ
      Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΜΠΕΣΑ! ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ,ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ‘ΚΑΘΑΡΑ’ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΙΜΑ! ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΠΕΣΑΛΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ?
      ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΠΕΣΑΛΟΥ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΤΑ ΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ!

  2. 10.000 ευρώ το μήνα, πληρωνότανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διορίστηκε το 1999 απο το ΠΑΣΟΚ!

    Με τον ευκαταφρόνητο μισθό των 10.000 ευρώ το μήνα, πληρωνότανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διορίστηκε το 1999 μετά από συνεννόηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.Όπως ήδη έχουμε γράψει ο Κυριάκος έγινε διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζαςή. Η καθ’ όλα αυτή… αξιοκρατική τοποθέτηση του Κυριάκου έγινε με την εντολή προφανώς του τότε Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.Για να γίνει πιο κατανοητό το ύψος της αμοιβής του Κυριάκου, κάνουμε μια μικρή σύγκριση με τους μισθούς αρχηγών κρατών. Ο Πόυτιν παίρνει σήμερα 11.500 ευρώ το μήνα, ο Ολάντ 14.900 ευρώ, ο Ματέο Ρέντζι 9.583 ευρώ, ο Μαριάνο Ραχόι 6.500 ευρώ και ο Αλέξης Τσίπρας 5.805 ευρώ.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της “Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών” για τρία και πλέον χρόνια, σύμφωνα και με το δικό του επίσημο βιογραφικό. Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την πολιτική (το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής).http://www.kontranews.gr/politiki/167857-10-000-mistho-to-mena-edine-to-pasok-ston-kyriako

  3. ΑΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!!!!ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!! ΟΥΤΕ ΚΛΗΤΗΡΑΣ!!

    Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΥΣ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY, ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. 500.000 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECYRITY!!ΚΑΙ 700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ !!!!!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΓΕΩΡΓΙΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ.

  4. η κυρια ρουφα εχει την εμπειρια και αν διαλεξει καινουργιους τιμιους θα πετυχει πολλα για το νησι μας.

    το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του. μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,νεοι φοροι,διχονοια,διαρκεις αντιπαραθεσεις με κυβερνηση περιφερεια επαρχειο υπουργους βουλευτες,δεν συνεργαζεται με τους φορεις,απετυχε σε ολα.

    • Εάν διαλέξει σαν αυτούς που διοικούσαν την /////τότε θα μας πάρουν και τα σόβρακα...

      Τίμια ή βλαξ που δεν έπαιρνε χαμπάρι;;;

      • ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΝΟΗΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!
        ΤΙΜΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

  5. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? 700.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!! ΕΥΡΩ!!! ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ,ΚΕΦΑΛΟΥ?ΕΡΓΑ?

    ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ?ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ.

  6. κυριτση βγαλε δελτιο τυπου για τις 700.000 χιλιαδες μελετες του δλτ.να γελασει και το

    παρδαλο κατσικι.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΥΡΙΤΣΟΚΑΙΣΕΡΛΗ!!!ΠΟΛΥ ΜΕΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!

  7. Μεγάλες… πιένες γνωρίζει η Λέσβος, που «πνίγεται» στα «προσφυγάκια», τα οποία πλέον δεν χωράνε στα hotspots και κοιμούνται στην ύπαιθρο – σε δρόμους και πλατείες- όπως το καλοκαίρι του 2015!
    Μάλιστα, σύμφωνα με το εθνικό συντονιστικό κέντρο ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, τα «προσφυγάκια» έφτασαν τους 6.000, ενώ στα τέλη του Απριλίου 2017 ήταν μόλις 2.990 και στις 30 του περασμένου Αυγούστου 4.934.
    Από αυτούς, οι 4.345 διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας που έχει χωρητικότητα για 2.330. Οπότε, καταλαβαίνετε τι γίνεται!
    Και συνεχώς έρχονται κι άλλοι!

  8. «ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»

    Ενώ τα ΜΜΕ (που δήθεν «πολεμάνε» τους Τσίπρα και Καμμένο…) βγάζουν το σκασμό, ένα σωρό «προσφυγάκια» αποβιβάζονται καθημερινά στα νησιά μας, μετατρέποντάς τα σε τσαντίρ-μαχαλάδες!
    Έτσι, από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έως χθες Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πέρασαν σχεδόν 600 απρόσκλητοι, οι περισσότεροι στη Λέσβο.Πιο συγκεκριμένα, 277 «προσφυγάκια»… προτίμησαν την Λέσβο, 176 την Σάμο και 123 την Χίο. Ήτοι, κάτι λιγότεροι από 600!Οι τελευταίες αφίξεις ανεβάζουν σε αριθμό ρεκόρ για όλο το 2017 τον αριθμό όσων πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, χωρίς τις νέες αφίξεις στη Λέσβο πέρασαν 1.117 «προσφυγάκια», στη Χίο 208 και στη Σάμο 514. Δηλαδή, συνολικά 1.839!

  9. Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΣΟΥΣ.ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΩ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ?

    Η μαρίνα Αρετσούς βρίσκεται στο νότιο μέτωπο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς. Διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί πηγή εσόδων για το δημόσιο. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, ο ευρύτερος χώρος αποτελεί μέρος όπου οι πολίτες εξασκούν διάφορες δραστηριότητες.
    Η ανθελληνική και δουλοπρεπής κυβέρνηση προβαίνει σε μια ακόμη καταστροφική ενέργεια: ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων της, την ξεπουλάει. Με τη δικαιολογία ότι η παραχώρηση θα είναι ορισμένου χρόνου και ότι θα πραγματοποιηθούν στον εν λόγω χώρο επενδύσεις από ιδιώτες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.https://ethnikismos.net/2017/09/15/%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC/

  10. Σύντομα και στην Ελλάδα: Στην Αυστρία είναι περισσότεροι οι μουσουλμάνοι μαθητές

    Στην Αυστρία, λοιπόν, οι Μουσουλμάνοι μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Βιέννης ξεπέρασαν σε αριθμό τους Καθολικούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier οι καθολικοί μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της αυστριακής πρωτεύουσας είναι 30.000 ενώ οι μουσουλμάνοι 32.000. Στην τρίτη θέση βρίσκονται όσοι δηλώνουν άθεοι και στην τέταρτη οι Σέρβοι Ορθόδοξοι με 10.000.
    Και ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι σκέψεις για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών (εδώ είμαστε πρωτοπόροι με Φίλη, Γαβρόγλου και άλλους φαιδρούς) οι αρχές κάνουν δεύτερες σκέψεις με λόγο την αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση διδασκάλων του Ισλάμ στη Βιέννη, το 21% των οποίων αντιτίθενται ανοικτά στο δημοκρατικό πολίτευμα και το 27% κατά της προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Κοινώς, οι μουσουλμάνοι πλέον έχουν καταλάβει τα αυστριακά σχολεία και πλέον ορίζουν την ατζέντα μέσα ακόμα και στα σχολεία, όπου γίνεται ευθέως λόγος για τζιχαντιστές δασκάλους. Βέβαια και εδώ πρωτοπόροι είμαστε καθώς έχουμε ήδη μαρξιστές καθηγητές που μισούν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και τους μαθητές που έχουν Έλληνες γονείς.

  11. Η ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ. ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

  12. περιεργο…αυτη μεχρι τωρα μονο συκοφαντιες ειναι,μιας και μεχρι σημερα απο οτι εχει πει μονο λασπη αποδειχτηκε οτι ειναι.Ασε που φαινεται να ηρθε στο νησι τα τελευταια 2 χρονια και για πρην ολα ηταν τελεια.Δεν σκευτηκε αραγε γιατι ο κοσμος τους εστηλε εκει που ειναι και οι συναδελφοι της την εχουν κανει σιγα σιγα ολοι?Τυχαιο?Στο τελος αυτο που θα της μεινει και της αξιζει θα ειναι θα μεινει μονη με τη λασπη που πεταξε σε αξιους ανθρωπους

    • Η κα Ρούφα είναι μια τίμια γυναίκα που δεν συμβιβάζεται. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.

      Είσαι πολύ μικρός να μιλήσεις για τη κα Ρούφα. Τα λ…. τα έδιωξε δεν έφυγαν.

      • Τίμια γυναίκα η ΡΟΥΦΑ που δεν συμβιβάζεται ή δεν παίρνει χαμπάρι τα φράγκα που έβγαλαν φτερά όπως στην /////;; .

        Τελικά θα μάθουμε πόσο παραδάκι ΡΟΥΦΑγαν την τετραετία Καΐσερλη από ……οι κηφήνες με τα άσπρα Λακοστ πουκάμισα;;;;;;;;;

    • ΚΟΥΜΠΟΥΡΝΟ??????????????ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ!!!!!!!!!
      ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ? Α ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΚΥΡΙΤΣΟΓΛΥΦΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΜΑΝΤΡΑ,ΓΙ’ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ Η ΣΦΙΞΗ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ!
      ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ>Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΥΠΟΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ(ΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ).ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ(ΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ).Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΕΠΟΥ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ(ΚΟΙΤΑ ΞΑΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗ) ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΦΙΚΤΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ.ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!

    • ΑΞΙΟΥΣ???????????????????????????????
      ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΠΑΝΑΞΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ??????????????????????????????
      Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!

  13. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΗΜΜΕΝΟΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΡΡΑΜΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ, ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

  14. κυριε κιαρη γραψε ενημερωσε τους δημοτες με αρθρο το ξεπουλημα του ιπποκρατη και του ασκληπιειου της κω απο τους

    ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.εδρα του ασκληπιειου κω η επιδαυροσ!!!ΟΥ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

  15. Guardian: «Η Ελλάδα αρνείται να επανεκκινήσει βυθισμένη στην οικονομική καταστροφή αλλά όλοι στην ΕΕ στηρίζουν Τσίπρα"!

    Με τίτλο «Η Ευρωζώνη μπορεί να έχει ξανασταθεί στα πόδια της. Αλλά η Ελλάδα;», η βρετανική εφημερίδα Guardian θέτει το ερώτημα της πιθανής μελλοντικής, έστω, δυνατότητας της χώρας να ξαναγίνει κάποτε μια… κανονική χώρα, χωρίς δημόσιο χρέος 330 δισ ευρώ, ιδιωτικό εσωτερικό χρέος 95 δισ ευρώ και τραπεζικό χρέος προς το εξωτερικό που ξεπερνά τα 200 δισ ευρώ και πάνω απ’όλα το έλλειμμα να μην φτάνει το 175% του ΑΕΠ.
    Και επίσης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας εκφράζει την απορία για το επίπεδο στήριξης των ξένων ηγετών στον Αλέξη Τσίπρα.http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/631754_guardian-i-ellada-arneitai-na-epanekkinisei-vythismeni-stin

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ