ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αποκαλυπτική η συνέντευξη του Σεισμολόγου Σταύρου Τάσσου (Βουλευτής ΚΚΕ) για τον σεισμό της Κω – Ακατάλληλα 2 λύκεια, ένα Γυμνάσιο & 32 σπίτια από τα 60 που έχουν ελεγχθεί – 600 οι αιτήσεις συνολικά!

18
8108

Την προσοχή όλων στο πιθανό ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού στην Κω, εφιστά ο Σεισμολόγος και Βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τον σεισμό των 6,6R  την μετασεισμική ακολουθία που εξελίσσεται (μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν 4,7R, μιας και ο 5,1 ήταν σε άλλη περιοχή 60-70 χλμ ΒΔ από το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα συνοδευόμενος από τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ Κ. Μακρή και Δ. Τσάμπαλα (ΚΝΕ).

Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου όλων των κτηρίων (δημόσιων και ιδιωτικών) ήδη από τις συνολικά 600 αιτήσεις για έλεγχο κατοικιών και επιχειρήσεων στην Κω από το αρμόδιο κλιμάκιο, έχουν γίνει 60 έλεγχοι. Από αυτούς κρίθηκαν (μέχρι χτες) 32 σπίτια μη κατοικίσιμα και 13 επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων 6 ξενοδοχειακές μονάδες. Ενώ από τους μέχρι τώρα ελέγχους στα σχολικά κτήρια έχουν κριθεί ως ακατάλληλα το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το 2ο Λύκειο (οπότε, το πιθανότερο είναι τον Σεπτέμβριο οι μαθητές που θα πήγαιναν σε αυτά τα σχολεία να φιλοξενηθούν σε άλλα κοντινότερα για νυχτερινά μαθήματα)

Φαντάζεστε λοιπόν τόνισε ο κ. Τάσσος ότι οι ζημιές από τον σεισμό που κατά τύχη δεν θρηνήσαμε πολύ περισσότερα θύματα (σε σχέση με τους 200 νεκρούς τους οποίους είχαμε στον αντίστοιχο σεισμό των 6,6R της 23ης Απριλίου 1933) λόγω της ώρας που έγινε αλλά και της διεύθυνσης του, 20χλμ ανατολικά του λιμανιού της Κω, το οποίο λειτούργησε ως «ασπίδα» προστατεύοντας από μεγαλύτερες καταστροφές όλο τον αστικό ιστό της πόλης.

Ακούστε προσεκτικά όλη την συνέντευξη του σεισμολόγου κ. Τάσσου ο οποίος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις αναφορικά με το φαινόμενο αυτό (και το παλλιροϊκό κύμα), το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής περιοχής λόγω των ηφαιστείων απορρίπτοντας ως «αντιεπιστημονική» την θεωρία των «τεκτονικών πλακών» και των «ρηγμάτων», αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση ισχυρού μετασεισμού.

Άμεσα ο κ. Τάσσος μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν ερώτηση για αποζημιώσεις στους πληγέντες  και λήψη προστατευτικών μέτρων τα οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει για οποιοδήποτε φαινόμενο φυσικής καταστροφής μιας και θεωρείται μη επιλέξιμη δαπάνη. Για παράδειγμα -πρόσθεσε χαρακτηριστικά- φτιάχνουν αυτοκινητόδρομους για να έχουν κέρδη από τα διόδια, για την προστασία όμως από φυσικές καταστροφές (σεισμούς πλημμύρες κλπ) δεν υπάρχουν δαπάνες μιας και τα θεωρούν χαμένα λεφτά…βάζοντας τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο κύριος Τάσσος συγκρίνει τον σεισμό του 1933 με τον σεισμό του 2017 και αποδίδει τον μικρό αριθμό θυμάτων στην ώρα που έγινε ο σεισμός.

  • ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ 2 ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ 1 ΓΥΜΝΆΣΙΟ... Για να δούμε πόσα Θα δώσει ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ για την Κω και πότε;;;

   Μην περιμένετε τίποτα, μόνο ο Δήμος μας μπορεί ΑΜΕΣΑ με τους μηχανικούς του και τα συνεργεία που έχει να δόσει άμεση λύση σε λίγους μήνες. Η Περιφέρεια θα δώσει όσα περισέψουν από την ΡΟΔΟ και την ΜΎΚΟΝΟ, όπως έκανε με την τουριστική προβολή του νησιού μας…

 2. Για το θεμα των σχολειων, υπαρχει περιπτωση να αλλαξει η κατασταση; Βλέποντας πως οι περισσοτεροι μαθητες και φανταζομαι καθηγητές διαφωνουν με τα νυχτερινα μαθηματα.

 3. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 1

  Συμπληρώνονται σήμερα 88 χρόνια από τότε που –με πρωτοβουλία του Ελευθερίου Βενιζέλου- ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων ειδικός νόμος που καθιστούσε τον κομμουνισμό Ιδιώνυμο έγκλημα. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό το πρώτο νομοθέτημα κατά του ξενοκίνητου και ξενόδουλου κομμουνισμού.Ο πρώτος σχετικός νόμος έγινε από τον δημοκρατικό Αλέξανδρο Παπαναστασίου (τον οποίο η κυρίαρχος προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει ως… αριστερίζοντα), με το Νομοθετικό Διάταγμα της 19/21-4-1924 «Περί συστάσεως εν εκάστω νομώ επιτροπών Ασφαλείας». Ο νόμος αυτός έγινε το 1924, δηλαδή, μετά την Μικρασιατική καταστροφή («για την οποία όχι μόνο χαρήκαμε, αλλά και την ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ», όπως υπερηφάνως διακήρυτταν οι κουκουέδες) και μετά την θέση του ΚΚΕ για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», συμφώνως με τας επιταγάς της Κομιντέρν (Κομμουνιστικής Διεθνούς).https://ethnikismos.net

 4. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 2

  Εν συνεχεία, η δικτατορία του Παγκάλου, τροποποίησε το ανωτέρω, με το Νομοθετικό Διάταγμα 5-5/2-6-1926, το οποίον προέβλεπε εκτοπίσεις «παντός ατόμου υπόπτου δια πράξεων αντικειμένων εις την δημοσίαν τάξιν, ησυχίαν και ασφάλειαν της χώρας», καθώς και «παντός ατόμου υπόπτου διαδόσεως ιδεών ανεικειμένων εις τα κυριαρχικά του κράτους δικαιώματα».Ωστόσο, η πρώτη συγκροτημένη προσπάθεια διαχωρισμού των απάτριδων κομμουνιστών από τον εθνικό κορμό, έγινε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο (που κι αυτόν η κυρίαρχος προπαγάνδα τον εμφανίζει ως ελαφρώς… αριστερίζοντα!), με τον ιδιώνυμο νόμο 4229 της 24/25-7-1929, που έμεινε στην ιστορία ως «Ιδιώνυμο». Ιδού τι όριζε ο συγκεκριμένος νόμος «Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών»:

 5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 3

  «Έχοντες υπ’ όψει το άρθρον 75 του Συντάγματος, εκδίδομεν τον επόμενον νόμον, ψηφισθέντα υπό της Βουλής και της Γερουσίας. Άρθρον 1. -1. Όστις επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της Επικρατείας, ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμόν, τιμωρείται με φυλάκισιν τουλάχιστον εξ μηνών. Προς τούτοις επιβάλλεται δια της αποφάσεως και εκτοπισμός ενός μηνός μέχρι δύο ετών εις τόπον εν αυτή οριζόμενον. Με τας αυτάς ποινάς τιμωρείται και όστις επωφελούμενος απεργίας ή λοκ-άουτ, προκαλεί ταραχάς ή συγκρούσεις. 2. Ως ιδιαιτέρα επιβαρυντική περίπτωσις, θεωρείται η εκτέλεσις της πράξεως εν δημοσίω τόπω παρόντων πολλών ή δια του τύπου, ή εάν ο προσηλυτισμός ενεργείται δια χρημάτων, ή απευθύνεται προς ανηλίκους, στρατιωτικούς εν γένει ή δημοσίους λειτουργούς».
  Όπως βλέπετε, γίνεται ιδιαιτέρα μνεία στην «απόσπασιν μέρους εκ του όλου της Επικρατείας». Εννοείται η απόσπασις Μακεδονίας και Θράκης από τον εθνικό κορμό.

 6. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 4

  Ιδού τι είπε ο Ελ. Βενιζέλος, υπερασπίζοντας την αναγκαιότητα ψηφίσεως του Ιδιωνύμου στη Βουλή: «Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα με ακούση ο εργατικός κόσμος, όταν του είπω: »Πρόσεξε, μην παρασυρθείς, από τους κομμουνιστάς εις τον αγώνα αυτόν, ο οποίος φαίνεται, ότι ετοιμάζεται και εις την μάχην αυτήν, η οποία πρόκειται να δοθή». Το κράτος εκπροσωπούμενον από την κυβέρνησιν, την νόμιμον, και έχον, ως ελπίζω, υποστήριξιν όλου του πολιτικού κόσμου, θα αντιταχθή κατά τοιαύτης επαναστατικής ενεργείας προς ανατροπήν του ελευθέρου πολιτεύματος, θα την κτυπήση με όλα τα μέσα, τα οποία διαθέτει επί τη βάσει των κειμένων νόμων».(ΥΓ): Ωστόσο, κι αυτά ακόμα τα μέτρα κατά του κομμουνισμού ήταν… χάδι. Στην φωτογραφία που παραθέτουμε, βλέπουμε φρεσκοξυρισμένους και κουστουμαρισμένους (σαν… γαμπρούς!) εξορίστους κομμουνιστάς, που… «σάπιζαν στις φυλακές και στις εξορίες», καθώς λέει η προπαγάνδα…https://ethnikismos.net/2017/07/25/87682/

 7. που φρόντισε να διχάσει την κοινωνία,να μας κάνει όλους αδελφοφάες. επικίνδυνοι τυχοδιώκτες.ένα κράτος που ζει μέσα στο ψέμα,που δεν είπε καν το ακριβές μέγεθος του σεισμού.ένα κράτος που μόνο κλιμάκια του ΣΔΟΕ στέλνει για έσοδα,ένα μπουρδέλο ,που αντί να στείλει τα κοπρόσκυλα που μάζεψε στο νησί για βοήθεια των πληγέντων,τους έχει να αλλάζουν πάμπερς στους μετανάστες.

 8. Εν τούτοις, όσο και αν κάποια σφάλματα του παρελθόντος δεν είναι δικά μας, ανήκοντας μετά το 2010 στην Τρόικα που μας κατέστρεψε με την πολιτική που επέβαλλε, τα σημερινά οφείλονται ασφαλώς σε εμάς – αφού ανεχόμαστε σαν τα πρόβατα τα πάντα, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση. Επομένως, η τιμωρία που θα υποστούμε, η οποία μόλις τώρα ξεκινάει, θα είναι εύλογη – ενώ δυστυχώς θα επιβαρύνει πολλές γενιές Ελλήνων, οι οποίες δεν θα έχουν τη χαρά να ζήσουν σε μία ελεύθερη χώρα, επειδή εμείς θα τους την έχουμε στερήσει. Ντροπή μας!
  analyst.gr

 9. Διαβάστε και κανένα άλλο βιβλίο που έχετε πλασάρει μόνο τα άπαντα του Λένιν από πίσω στη βιβλιοθήκη

 10. O τύπος είναι Θεούλης. Πως δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα στην εκπομπή ροντέο;
  Έδινε συμβουλές για τον σεισμό λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κεφάλι
  μας βαριά πράγματα και όλα αυτά τα έλεγε κάτω από τη ραφιέρα με τα άπαντα του Λένιν.
  Το δε γραφείο που δόθηκε η συνέντευξη, σκηνικό από δωμάτιο έφηβου της δεκαετίας του 80.
  Ξεκολλημένες αφίσες στους τοίχους καρό τραπεζομαντιλάκι στο γραφείο. Γράψτε κάτι να γελάσουμε
  και αφήστε τα clopy paste.

 11. Ας επέμβει η Δικαιοσύνη για να σταματήσει η δράση των γύφτων τώρα αμέσως.

  Όλοι μαζί ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεοληπτικές απόψεις,πρέπει να ενωθούν αυτές τις δραματικές ώρες ,που ο φόβος είναι διάχυτος,που η κούραση τεράστια στο πλιάτσικο που κάνουν κάποιοι ‘ημεδαποί’ ,εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου,όλοι προσπαθούμε να σώσουμε την παρτίδα,όλοι είμαστε στην τσίτα επηρεασμένοι από φήμες για μεγάλο μετασεισμό,όλοι τρέμουμε σε κάθε κούνημα,πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σ αυτήν την παράνοια..Να μπουν μέσα και να σταματήσει η ανέχεια του Εισαγγελέα του Δεσπότη αν αληθεύει η υποστήριξη.Καράβι και μέσα ,έχουν ρημάξει το νησί!!!κάποιοι συμπολίτες μας κοιμούνται έξω και αυτοί ….ληστεύουν τους σεισμόπληκτους.Βρε δεν τα δίνετε τα νησιά στους απέναντι να ησυχάσουμε όλοι?Σαν τα ‘μάτια’ τους θα τα έχουν αυτοί που κατηγορείτε !!!

 12. Προχθές είχαμε κάποια κωθώνια να ξεσηκώνουν τον κόσμο για επικείμενο σεισμό μεγάλου βαθμού.
  Σήμερα έχουμε τον «κομισάριο» κύριο Τάσσο, μαζί με την γνωστή συντοπίτισσα μας «πασιονάρια», να μιλούν για νέο αναμενόμενο σεισμό. Βρε χάρβαλα αφήστε τον κόσμο ήσυχο.
  Κτίστε σωστές οικοδομές, με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και δεν θα συμβεί τίποτε σοβαρό όταν η Φύση κάνει τα κέφια της. Η Φύση δεν ελέγχεται, αντιμετωπίζουμε όμως τα γούστα της με σωστούς κανόνες θωράκισης για μας.
  Γιατί δεν μας το έλεγαν την Παρασκευή το βράδυ πριν τις 01.31 του Σαββάτου; Αφού ξέρουν τόσα πολλά τα σαΐνια.

  • Μήπως και το θέμα ανησυχίας έχει και αυτό ‘αποχρώσεις’?
   Ο σεισμός καλέ μου άνθρωπε είναι ένα φαινόμενο που δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις κάποιες φορές.οι χρόνοι αντίδρασης (έστω για προσευχή),είναι μικρότεροι και απ τους χρόνους πτώσης αεροσκάφους κάποιες φορές,επειδή σχετίζονται κάπως με το φαινόμενο της ‘αδράνειας’…

   • Φίλε ανησυχώ πολύ, όπως όλοι μας. Έχω κι’ εγώ οικογένεια, φίλους.
    Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο και δυστυχώς η μανία του φονική και καταστροφική. Αλλά το αντιμετωπίζεις με το να χτίζεις στέρεα και με προδιαγραφές κτίρια, υποδομές, κ.λ.π.. δες Ιαπωνία.
    Όσο για τις «αποχρώσεις», εγώ μέχρι τώρα στα γεράματα, δεν άκουσα ποτέ καμιά καταγγελία, από κανένα τους, μπλε, πράσινο, ροζ ή κόκκινο, έχουμε και τους μαύρους τώρα, για τις εγκληματικές ελλείψεις και παρανομίες που γίνονται στην οικοδομή. Δεκάδες χιλιάδες τα παραδείγματα. Έτσι δεν είναι;
    Για τις προγνώσεις είναι μια υπόθεση, μια επιστημονική γνώμη ή άποψη, εάν, που και πότε, γνωρίζοντας τα δεδομένα κάθε περιοχής. Εκεί μένει. Μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτό, αλλιώς να βρούμε άλλον πλανήτη να πάμε.

 13. ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ 1944.

  Με αποτέλεσμα, στην τότε κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητος» του Γ. Παπανδρέου, να συμμετάσχουν τρία µέλη του ΕΑΜ: ο Αλέξανδρος Σβώλος, ως υπουργός των Οικονομικών, ο Ηλίας Τσιριµώκος Εθνικής Οικονομίας και ο Άγγελος Αγγελόπουλος (της γνωστής οικογενείας των βιομηχάνων, του ξέφρενου «πάρτι» των Olympic Games του 2004 και της προετοιμασίας της επισκέψεως Τσίπρα εις τας ΗΠΑ) υφυπουργός Οικονοµικών. Από το ΚΚΕ µετείχαν: ο Γιάννης Ζεύγος Γεωργίας, ο Νικόλαος Ασκούτης Συγκοινωνιών και ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης Εργασίας. Άρα, εφόσον ο Παπανδρέου υπέγραψε την ίδρυση του ΔΝΤ, εμμέσως οι υπουργοί του –και οι κομμουνιστές- την συνυπέγραψαν! Με την σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ, βεβαίως!https://ethnikismos.net/2017/07/25/ποιο-κομμα-τησ-σημερινησ-βουλησ-προσυ-2/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ