Δήμος Κω: Υπάρχει Τσίπα; Μεταφέρουν άλλους 72 παράνομους μετανάστες από την Ανάφη στην Κω

21
3391

ΘΕΜΑ : Υπάρχει Τσίπα; Μεταφέρουν άλλους 72 παράνομους μετανάστες από την Ανάφη στην Κω.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πριν από μία εβδομάδα ο Δήμαρχος Κω με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλα νησιά στην Κω, μια πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Η απάντηση ήρθε σήμερα με τη μεταφορά 72 παράνομων μεταναστών από την Ανάφη στην Κω!

Είναι σαφές ότι για κάποιους δεν υπάρχει τσίπα!

Λειτουργούν με αυταρχισμό και εκδικητικά απέναντι στην Κω και δεν είναι η πρώτη φορά.

Το νησί που δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε στη δημιουργία hot spot και κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, πρέπει να τιμωρηθεί.

Δεν υπολογίζουν ούτε τον τουρισμό μας αλλά ούτε και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αποκαταστήσουμε την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο για ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, εγκλωβίζουν στο νησί μας εκατοντάδες ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Εγκατάλειψη 72 προσφύγων-μεταναστών στην Ανάφη πηγή: cyclades24.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εγκατάλειψη 72 προσφύγων-μεταναστών στην Ανάφη

Νέο περιστατικό με εγκατάλειψη προσφύγων-μεταναστών σε νησί των Κυκλάδων σημειώθηκε χθες, αυτή τη φορά στην Ανάφη.

72 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από Συρία, αλλά και άλλες χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία κα.) βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι στην παραλία του μοναστηρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, ο διακινητής, που πληρώθηκε 5000 ευρώ το άτομο, υποτίθεται ότι θα τους μετέφερε στην Ιταλία, ωστόσο με πρόσχημα βλάβη στο σκάφος τους αποβίβασε και τους παράτησε στην παραλία του Μοναστηρίου.

Στο νησί σήμανε αμέσως συναγερμός, με τις αρχές του νησιού, κατοίκους, αλλά και τουρίστες να σπεύδουν προκειμένου να βοηθήσουν στην υποδοχή τους, την καταγραφή και την παροχή φαγητού και περαιτέρω βοήθειας όπου χρειαζόταν.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπήρχαν μερικά παιδιά, αλλά και μία έγκυος γυναίκα με το 4χρονο κοριτσάκι της, η οποία αφού εξετάστηκε από το γιατρό του νησιού, μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στη Σαντορίνη για περαιτέρω εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε.

Οι πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπου έγινε η καταγραφή τους και μοιράστηκε φαγητό, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αναχώρησαν για την Κω, προκειμένου να μεταφερθούν στο hot-spot του νησιού.

ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

φωτό αρχείου

Σε επίσημο σημείο προσωρινής παραμονής, εκτός νησιών οδηγήθηκαν οι  72 πρόσφυγες και ίσως και παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν χτες το πρωί, σε ερημική παραλία της Ανάφης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τους εγκατέλειψε εκεί, ξύλινο δουλεμπορικό σκάφος, το οποίο εν συνεχεία διέφυγε, ενώ τους 72 (η συντριπτική πλειοψηφία Συριακής και Αφγανικής καταγωγής) είδαν ξένοι τουρίστες που ειδοποίησαν τις αρχές.

Αμέσως, έσπευσε την Ανάφη κλιμάκιο του Λιμεναρχείου, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες πρώτες ενέργειες. Ο Δήμαρχος του νησιού, δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης προσωρινού χώρου για την περαίωση των διαδικασιών (λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση), κι έτσι αναζητήθηκε λύση στη Σαντορίνη.

Ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος, ο Αντιδήμαρχος κ Νίκος Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Νομικός, έχοντας και την πλήρη συναίνεση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σιγάλας, έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά. Συγκάλεσαν σύσκεψη με όλες τις Δημόσιες Δυνάμεις του νησιού και έλαβαν κάθε πιθανό μέτρο, ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε επαφή με το Υπουργείο.

 

Παράλληλα προετοίμασαν κλιματιζόμενη αίθουσα σε κατάλληλο σημείο του νησιού, εξασφάλισαν στοιχειώδη ξενοδοχειακό ιματισμό για τη βραχύβια παραμονή τους και ήλθαν σε επαφή με εταιρίες εστίασης για τη διατροφή τους. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, η παραμονή τους δεν θα κρατούσε πάνω από 4-5 μέρες, χρονικό διάστημα ικανό ώστε να ταυτοποιηθούν οι 72, οι οποίοι θα προωθούνταν στη συνέχεια στα ειδικά σημεία προσωρινής παραμονής που έχουν προετοιμαστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Ωστόσο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έκρινε πως αυτή η διπλή διαπεραίωση (Ανάφη-Σαντορίνη- Ηπειρωτική Ελλάδα) ήταν και χρονοβόρα και αντιπαραγωγική. Έτσι διατάχτηκε ειδικό σκάφος της FRONTEX (είναι η κοινή Ευρωπαϊκή δύναμη, που επιλαμβάνεται τέτοιων ζητημάτων στη Μεσόγειο), το οποίο βρισκόταν στην Κω, να παραλάβει τους φυγάδες και να τους οδηγήσει κατευθείαν σε επίσημο σημείο προσωρινής παραμονής, εκτός Σαντορίνης. Εκεί θα γίνουν  όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, για τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες, η αναγνώριση και ταυτοποίηση, καθώς η συνεργασία με την Interpol και τις διεθνείς αρχές.

 

Θεωρήθηκε όμως πως μια έγκυος (σε στάδιο λίγο πριν τον τοκετό) και δύο μικρά παιδιά, χρήζουν άμεσα  υγειονομικής περίθαλψης κι έτσι το ειδικά εξοπλισμένο σκάφος της Ένωσης Λεμβούχων “Κάπτεν Κούλης”, τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και αυτή τη στιγμή, λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

 

Πρέπει να επισημανθεί, η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του Δήμου Θήρας, η εποικοδομητική στάση της Αντιπολίτευσης, αλλά και η εξαιρετική ετοιμότητα του Νοσοκομείου, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας.  Η όλη επιχείρηση, ήταν περισσότερο μια χρήσιμη άσκηση ετοιμότητας για όλους, καθώς η πικρή αλήθεια είναι, πως οι δουλέμποροι θα συνεχίζουν να οργώνουν το Αιγαίο και ίσως κάποιοι από αυτούς πλέοντας μέσα από τα διεθνή ύδατα, θα ξεφεύγουν από το δίχτυ ασφαλείας που έχει στηθεί στο Ανατολικό Αιγαίο φτάνοντας μέχρι τις Κυκλάδες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόσο ο κρατικός μηχανισμός, όσο και οι τοπικές αρχές, αντέδρασαν με επαγγελματισμό και ψυχραιμία.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  • το διαχειριστηκατε λαθος το 2015 το μεταναστευτικο,μαζι με τον τσελεμεντε τον δικο σου.Εσεις ειστε οι πρωτοι υπευθυνοι.Μην ριχνετε τωρα τις ευθυνες στην κυβερνηση.Το νησι το παρατησατε στο ελεος του.Θα σας κανονισει ο κοσμος σαυτες τις δημοτικες που ερχοντε….

   • Άλλος ένας πανηλίθιος που πίστεψαν ότι οι ΛΑΘΡΟ θα έφευγαν σε 24 ώρες και ότι για άδεια του κεφάλα φταίει ο Κυρίτσης.

    Τα παράπονα σου στους βλάκες που πίστεψαν τον ψεύτη Καματερό, στους βλάκες του ΕΒΕΔ, στην ψηλή πρόεδρος που στήριξε ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω μυαλού και σε όσους, ακόμα και από τους παραπάνω τρώνε παραδάκι από τις ΜΚΟ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ… Κατάλαβες βλακάκο;;;;

    • Αν μερικοι θελουν να εκμεταλευτουν πολιτικα το τι εγινε το 2015 ειναι μεγα λαθος , δεν υπηρχε κανενα σχεδιο για τιποτα και ολα τ`αλλα ειναι λογια καφενειου … Εδω εγινε οτι καλυτερο θα μπορουσε να γινει κατω απο τις ακραιες καταστασεις που υπηρχαν το `15 …

  • Δεν έχει τσίπα ο ΤΣΙΠρΑΣ, αυτό το έμαθαν όλοι, όμως έχουν οι πανηλίθιοι που πίστεψαν ότι οι ΛΑΘΡΟ θα έφευγαν σε 24 ώρες;;;

   Όλοι αυτοί οι ευκολόπιστοι των φορέων, οι φελλοί του ΕΒΕΔ, η πρόεδρος των ξενοδόχων που έσωσε την παρτίδα, όλα αυτοί που στήριξαν τα παιχνίδια του ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα που βλέπουν ότι οι 24 ώρες που τους έλεγαν έγινε μόνιμη παραμονή θα βγουν να ζητήσουν μια συγνώμη για την ζημιά που θα υποστεί η τοπική οικονομία;;; Και ο ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ο Όσιος Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ορκιζόταν ότι δεν θα έφερναν κανένα από άλλα νησιά…

  • Που είναι ρε παιδιά οι μετανάστες και δε τους βλέπω. Πήγα στην αστυνομία και δεν έχει κανέναν. Ουτε μια σκηνή μέσα στη πόλη. Λες να τους πήρε ο Κυρίτσης στο γραφειο του για να τους κρύψει;

 1. ο λογος της κυριας ζαχαρουλας ειναι συμβολαιο ερχοντα εδω ολοι να κανουν τις διακοπες τους

 2. Τα είπαμε πως μόνο με επιστολές δουλειά δεν γίνεται. Ή που έχουμε τα κάκαλα ή που καθόμαστε στα τέσσερα.

 3. ΓΕΩΡΓΙΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.

  ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.Ο ΛΑΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΠΥΛΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΓΙΝΕΣ.ΠΑΛΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ.
  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΣΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

  • Άλλος ένας πανηλίθιος, ο προικ..... που πίστεψε ΚΑΜΑΤΕΡΟ. ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για την άδεια του κεφάλα φταίει ο Κυρίτσης.

   Σε έχουμε πάρει χαμπάρι αποτυχημένε…., στο μόνο που κάτι καταφέρνεις είναι να βρίζεις και να ρίχνεις ευθύνες στον Κυρίτση ακόμα και όταν σε πιάνει κόψιμο κομπλεξικό ανθρωπάκι …

  • Αυτός είναι ο πόνος του, θέλει ο φελλός να παραιτηθεί ο Κυρίτσης για να πάρουν σειρά βλάκες με μπιγιαντίνη...

   Που πας βρε Καραμήτρο;;; Γράφεις, γράφεις αλλά όλοι σε γράφουν γιατί σε έχουν πάρει χαμπάρι… Άλλη μια καρπούζα από τον κάμπο του Πυλιού… Ζήλεψα την σαλεμένη μεγαλομανή αγρότισσα…

 4. Τελειώνουν» την Ελλάδα- Επιδιώκεται πλήρης αντικατάσταση πληθυσμού τα επόμενα χρόνια!

  Οι πολιτικοί αλήτες, Νταβατσήδες και τα 11 εκατομμύρια δούλοι, που θέλουν να λέγονται Έλληνες πολίτες, Που οι πρόγονοί τους δίδαξαν τον κόσμο δημοκρατία, πολιτισμό – και ανθρωπιά!
  Πούλησαν την πατρίδα σας, τι θα παραδώσετε στα παιδιά σας δούλοι;;;ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://arxaiaithomi.gr/2017/06/23/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

 5. ΣΕΝΑΡΙΟ.ΓΙΑΤΙ Η ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΓΚ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ?ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ,ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΛΠ?ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ ΦΙΛΟΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΚΡΙΜΑ

 6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ!ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,ΡΙΧΝΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ,ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

  ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΝ!!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ!!ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΤΗΣ ΖΙΑΣ.

 7. τα ίδια σκ— είναι και οι δυο. Ο ένας πιο εκδικητικός από τον άλλο.Καληνύχτα Κως,καληνύχτα Ελλάδα!!

 8. Παιδια αν ειναι νανβρεθουμε στο Πυλι να κλεισουμε τους δρομους.Με μπροσταρη τον Δημαρχο και τον τεο Αποψε κιολας.

 9. γιωργο οι επιστολές που απευθύνονται ; για το θεαθήναι; γιατί δεν τα λες στον φίλο σου τον…….ε ; τουμπεκί. η ζαχαρούλα που είναι ;οεο;

 10. .Η κοινωνια περιφρουρει και περιποιειται τον δημοσιο χωρο που αναγνωριζει σαν δικο της .Η μαζα ειναι σαν τον χειμμαρο .Αφηνει πισω του καταστροφες και βρωμιές .

 11. Εγκω πήγκα Ανάφη που είναι αλτερνατιβ τουριστικό νησί, και εκεί που έπινα ένα Μοχίτο, το αστυνομία με πήρε και με έφερε εντω με άλλο συντρόφους μου. Εντω είναι μεινστρεαμ και έχει all inclusive. Εγκω ντεν τέλει μείνει εντώ. Που είναι το ανθρώπινο δικαιώματα μου;

 12. καλα να παθετε. αφου θελατε κοντρα με την κυβερνιση,να τα φατε στην μαπα.θελατε να ρειξετε την κυβερνιση εσεις για να σας κανουν βουλευτες .τωρα καταστρεψατε τα παντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.