ΣΤ: 2 κυκλικά δρομολόγια (Κέφαλος-Αεροδρόμιο-Αντιμάχεια Μαστιχάρι-Καρδάμαινα & Μαρμάρι-Τιγκάκι-Ζιά-Αμανιού-Πυλί) – Παράταση δρομολογίων έως 1μμ- Δωρεάν παροχή υγείας & φαρμακευτική κάλυψη

43
3032

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τι ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ RYANAIR – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δύο νέα κυκλικά δρομολόγια στις περιοχές Ηρακλειδών και Δικαίου ανακοίνωσαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και οι υπεύθυνοι αστικής συγκοινωνίας Β. Πη και Μ. Πιστικάκης.

Το πρώτο δρομολόγιο είναι Κέφαλος-Αεροδρόμιο-Αντιμάχεια Μαστιχάρι-Καρδάμαινα (και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε τον κόσμο από την Καρδάμαινα να τον πάμε Μαστιχάρι ή Κέφαλο και να αντιδρούν οι Καρδαμιώτες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, καθώς τα δρομολόγια θα είναι κυκλικά) και το δεύτερο στην περιοχή Δικαίου: Μαρμάρι-Τιγκάκι-Ζιά-Αμανιού-Πυλί.

Για το θέμα θα υπάρξει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με το ΚΤΕΛ μιας και «δεν θέλουμε να πάρουμε το ψωμί από κανέναν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον θα αναλάβει αυτό τα δρομολόγια τρεις φορές την ημέρα. Αν όχι τότε θα αναλάβει ο δήμος ενοικιάζοντας λεωφορεία και οδηγούς (στόχος είναι -όπως απάντησε σε διευκρινιστικό μας ερώτημα- να ξεκινήσουν το αργότερο αρχές Ιουλίου).

Επίσης αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης νέων οδηγών θα γίνει και η παράταση των δρομολογιών της αστικής συγκοινωνίας μέχρι την 1μμ, ώστε «να μην νεκρώνει η πόλη από τις 10 το βράδυ».

Σε ότι αφορά την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας (αναλυτική παρουσίαση έκανε ο Υπεύθυνος Υγείας του Δήμου Σ. Λοΐζος λέγοντας ότι ο δήμος μπορεί πλέον νόμιμα να παράσχει αυτές τις υπηρεσίες) ο δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι τώρα εξυπηρετήθηκαν πάνω από 100 συμπολίτες μας στο δημοτικό ιατρείο που βρίσκεται στην παιδική χαρά Πασσανικολάκη (οδός Υγείας) και στόχος είναι από του χρόνου να προσληφθεί και δεύτερος γιατρός και νοσηλεύτρια. Απάντησαν επίσης σε ερώτησή μας για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης με στόχο από του χρόνου να λειτουργήσει και Δημοτικό Φαρμακείο.

Τέλος σε ερώτησή μας για τη Ryanair κι αν έλαβε email από την εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται έκδηλα να ανακάμψει στην Κω, απάντησε λακωνικά ότι δεν έπαψε ποτέ να έχει επικοινωνία με την υπεύθυνη της εταιρείας για την περιοχή μας (και με την νέα καθώς άλλαξε τελευταία) επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση του αείμνηστου Καραμανλή «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται» , προσθέτοντας πάντως ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις καταλήξουν οι συνομιλίες και υπάρξει συμφωνία. Συμπλήρωσε πάντως ότι υπάρχουν κι άλλες μικρές εταιρείες που διακινούν τον ίδιο κόσμο και αυτές θα αξιοποιηθούν.

Σε ότι αφορά την κρουαζιέρα απάντησε ότι για τον μόλο δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση αλλά και δεν θα προσφέρει τίποτα στην προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων. Επαφές πάντως γίνονται και σε αυτό το θέμα θα δοθεί συνέντευξη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τις επαφές του κ. Γερασκλή πολύ σύντομα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η τοποθέτησή του Δημάρχου Κω για τα προβλήματα του Νοσοκομείου απαντώντας θετικά στο ερώτημα της εκπροσώπου της ΔΤ Μ. Πολίτου αν θα υπάρξει δημοτικό συμβούλιο μόνο με αυτό το θέμα λέγοντας ότι θα προσκληθούν όμως πέρα από τους βουλευτές και εκπρόσωπος του Υπουργείου ώστε να δοθούν άμεσες απαντήσεις στα κενά και στα προβλήματα που υπάρχουν με ειδική αναφορά στο ΕΚΑΒ. Ο Υπ. Υγείας του Δήμου και ιατρός Σ. Λοΐζος τόνισε χαρακτηριστικά πως από ο Θεός θέλει και δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα ανθρώπους από αυτή την έλλειψη θυμίζοντας πως με δική τους πρωτοβουλία προ διετίας είχε γίνει ο σταθμός ΕΚΑΒ στην Αντιμάχεια.

Ο δε Δήμαρχος Κω συμπλήρωσε με νόημα ότι για αυτό το λόγο ο ίδιος δεν θέλει να πάει για βουλευτής από τη στιγμή που θα δίνει υποσχέσεις και δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει από τη στιγμή που η κεντρική εξουσία δεν σκύβει πάντως πάνω σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα ανατρέχοντας από την εποχή που ήταν Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο επί Προεδρίας του αείμνηστου Κ. Θαλασσινού, όταν έγινε η επέκτασή του κτηρίου και έγινε η στελέχωση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Η θεματολογία της σημερινής συνέντευξης έχει ως σημείο αναφοράς την κοινωνική πολιτική.

Η κ.Πη θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται και οι κύριοι Λοϊζος, Πιστικάκης θα πουν όπου χρειαστεί για το αντικείμενο τους.

Ουσιαστικά τα 3 τελευταία χρόνια, χτίσαμε από την αρχή, ένα Νέο Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Κυριολεκτικά από την αρχή αφού δεν υπήρχαν δομές και υποδομές αλλά και κρατική στήριξη.

Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ. Παραγωγικά, Αποδοτικά και Αποτελεσματικά.

Αυτό το Δίκτυο δεν έχει καμία σχέση με το χθες, με πρακτικές που αντιμετώπιζαν την κοινωνική πολιτική ως πεδίο άσκησης μικροπολιτικής και συναλλαγών που καταρράκωναν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όταν η παντόφλα και η μπριζόλα ήταν είδος ανταλλαγής με την ψήφο αυτού που είχε ανάγκη.

Υπήρχαν πολίτες που δεν είχαν πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αυτούς τους πολίτες τραβήξαμε στο φως, τους προσφέραμε στήριξη, τους δώσαμε το δικαίωμα να στέκονται με αξιοπρέπεια.

Γιατί η άσκηση κοινωνικής πολιτικής πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν αποτελεί πεδίο επίδειξης, άσκησης δύναμης και συναλλαγής.

Το Νέο Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών περιλαμβάνει:

-Την Τράπεζα Ρούχων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης που στηρίζει πάνω από 100 οικογένειες. Με αποτελεσματικότητα και κυρίως διακριτικότητα.

-Το Δημοτικό Ιατρείο στο οποίο προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες.

-Τη νέα λειτουργική δομή του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής που στέκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη, καθοδηγώντας τον για να έχει πρόσβαση στις παροχές που υπάρχουν.

-Τη συμμετοχή και ένταξη του Δήμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

-Τη δημιουργία της Λέσχης Φιλίας, μιας νέας δομής που δίνει διέξοδο και χαρά σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

-Τη στήριξη των ΑμεΑ. Για πρώτη φορά ο Δήμος Κω υλοποιεί δράσεις και σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζουμε τα άτομα με αναπηρία.

-Την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας που δεν αρκείται μόνο στο να μετακινεί δωρεάν μαθητές, εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, χαμηλοσυνταξιούχων και απόρων. Η Δημοτική Συγκοινωνία μπήκε μπροστά για να στηρίξει την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία, μεταφέροντας δωρεάν κάθε Δεύτερο Σάββατο στην πόλη τους επισκέπτες που διαμένουν στα ξενοδοχεία αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στην επιτυχία της πρώτης λευκής νύχτας, που διοργανώθηκε στην Κω.

Εγώ θα ήθελα σήμερα να σταθώ σε δύο ζητήματα, αφού θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από την κ. Πη.

Το πρώτο αφορά το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Κω, μια προγραμματική μας δέσμευση που παίρνει σάρκα και οστά.

Η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου ξεκίνησε, πάνω από 100 συμπατριώτες μας έχουν ήδη εξυπηρετηθεί δωρεάν.

Υπάρχει γιατρός και νοσηλεύτρια, ολοκληρώνεται ο εξοπλισμός του και σε λίγες ημέρες θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια.

Ήδη υλοποιήθηκε η πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής στα νηπιαγωγεία του νησιού.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι χρειάστηκε να υπερβούμε τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια που κάποιοι όρθωσαν για να μην μπορεί να στηθεί το Δημοτικό Ιατρείο.

Η πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτή, εγκρίθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια αν και ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να καλύψει τη μισθοδοσία τους.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης που χρειάζονται επίλυση από το Κράτος και όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Το 2018 θα καταθέσουμε αίτημα για την πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού. Το Δημοτικό Ιατρείο για να υποστηρίξει το σύνολο των δωρεάν υπηρεσιών υγείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας, θα έχει τρεις γιατρούς.

Δεν μένουμε όμως εκεί, δεν σημαίνει ότι το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Κω τελειώνει με τη δημιουργία του Δημοτικού Ιατρείου και την πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτή που ήδη εργάζονται σε αυτό.

Εντάσσουμε τους εργαζόμενους του προγράμματος ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’ στο Δίκτυο Υγείας.

Πως;

Με την εκπαίδευση τους σε ζητήματα τηλεϊατρικής, τον εξοπλισμό τους με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη διενέργεια κατ΄οίκον βασικών ιατρικών εξετάσεων και καταγραφών και αποστολή των στοιχείων, σε πραγματικό χρόνο, σε βάση δεδομένων που θα εγκατασταθεί στο Δημοτικό Ιατρείο.

Ο γιατρός θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα και να δίνει οδηγίες σε περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Ήδη συντάσσεται η σχετική μελέτη για την προμήθεια του εξοπλισμού, το κόστος του οποίου θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2018.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι η Συγκοινωνία.

Αλήθεια, πόσοι από τους δημότες της Κω είναι ικανοποιημένοι με την συγκοινωνία που υπάρχει στα χωριά;

Πόσοι από εσάς αλλά και όλους εδώ στην Κω είναι ικανοποιημένοι με τη συγκοινωνία που υπάρχει στο αεροδρόμιο;

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα, που εμείς τα θέτουμε επώνυμα με το θάρρος της γνώμης μας και με την υπογραφή μας.

Για αυτά τα προβλήματα δεν ενδιαφέρονται οι κάθε λογής ανώνυμοι κουκουλοφόροι, που έχουν άλλους στόχους.

Ο Δήμος Κω εμποδίστηκε να προσφέρει στους δημότες αυτό που αποτελεί δικαίωμα: να έχουν μια αξιόπιστη συγκοινωνία στα χωριά και στην περιοχή τους.

Η γραμμή προς το Τιγκάκι έδειξε τη χρησιμότητά της. Έδειξε το προσέφερε υπηρεσίες στους δημότες , αν τους εξυπηρέτησε.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας με το ΚΤΕΛ.

Θέλουμε αυτή τη συνεργασία, κάναμε ανοιχτή πρόσκληση, την επαναλαμβάνουμε και σήμερα.

Υπάρχει έδαφος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων. Μόνο για να ικανοποιηθεί η απληστία και ο παραλογισμός δεν υπάρχει έδαφος.

Ο Δήμος δεν θα κάνει πίσω. Αυτό που υποσχέθηκα στους δημότες στα χωριά της Κω , θα γίνει πράξη.

Θα έχουν τακτική και αξιόπιστη συγκοινωνία.

Μπορεί κάποιοι να μας καθυστερούν ή να παρεμβάλλουν εμπόδια. Δεν μπορούν όμως να μας σταματήσουν.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι, γιατί έχουμε μαζί μας τους πολίτες, γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Ο Δήμος προτείνει τη δημιουργία νέων γραμμών. Αν το ΚΤΕΛ θέλει να τις καλύψει όλες, ο Δήμος θα κινηθεί επικουρικά.

Αν το ΚΤΕΛ δηλώσει αδυναμία, ο Δήμος θα αναλάβει να τις καλύψει όλες σταδιακά.

Σε πρώτη φάση οι γραμμές είναι 2:

Γραμμή 1-Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

———————————————————–

ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ – ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ- ΚΟΙΜΗΣΗ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ –ΚΕΦΑΛΟΣ (ΚΑΜΑΡΙ- ΧΩΡΙΟ) – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ PARADISE – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΑΡΔΑΜAIΝΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ – ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ.

Η προτεινόμενη συχνότητα δρομολογίων είναι τρεις φορές την ημέρα.

 

Γραμμή 2- Δημοτική Ενότητα Δικαίου

————————————————————

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΥΛΙ) – ΜΑΡΜΑΡΙ- ΤΙΓΚΑΚΙ –ΖΙΑ – ΑΜΑΝΙΟΥ – ΠΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΛΙ

Η προτεινόμενη συχνότητα δρομολογίων είναι τρεις φορές την ημέρα.

Η διαδικασία προκήρυξης των γραμμών θα προχωρήσει, η πρόταση είναι στο τραπέζι.

Το δημόσιο συμφέρον και η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι ξένες, μεταξύ τους, έννοιες. Είναι αλληλένδετες.

Εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία, ακολουθούμε νόμιμες διαδικασίες.

Η πρόσκληση προς το ΚΤΕΛ είναι ανοιχτή και δημόσια, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει επίσημα και θα κληθούν για συνάντηση.

Όλοι κρινόμαστε.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να υπάρχει αξιόπιστη συγκοινωνία στην Κω, δε θέλουν επέκταση των γραμμών γιατί αυτό αποτελεί δέσμευση και σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Είναι η γνωστή καταστροφολογική, ισοπεδωτική και μηδενιστική λογική.

Η εποχή όμως απαιτεί άλλες αντιλήψεις, πνεύμα συνεργασίας, εξωστρέφειας.

Οι πολίτες της Κω απαιτούν αξιόπιστη συγκοινωνία που θα τους εξυπηρετεί και θα αναβαθμίσει συνολικά και την εικόνα του νησιού μας απέναντι στους επισκέπτες μας.

Κάποια στιγμή ο Γιώργος Κυρίτσης θα σταματήσει να είναι Δήμαρχος. Η καλή και αξιόπιστη συγκοινωνία όμως θα μείνει και θα συνεχίσει να υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Επιτέλους ας δούμε λίγο μακριά, ας δούμε πέρα από τη σκιά μας, ας δούμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Είμαστε συνεπείς σε αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες.

Την εικόνα των συγκοινωνιών στην Κω, θα την αλλάξουμε.

Θα σπάσει η απομόνωση των χωριών.

Θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αξιόπιστο που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να βγουν από τα ξενοδοχεία και να γνωρίσουν κάθε γωνιά του νησιού μας.

Είναι δεδομένο ότι η δημοτική συγκοινωνία θα συνεχίσει και φέτος αυτό που καθιέρωσε πέρυσι: τη δωρεάν μετακίνηση κάθε 15 ημέρες των επισκεπτών μας.

Τη δωρεάν μετακίνηση για τις Λευκές Νύχτες που είδαμε όλοι ότι είναι ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε. Και υπάρχουν επαγγελματίες της Κω που μπήκαν μπροστά και ξεπέρασαν τις διάφορες συλλογικότητες που βλέπουν με απροθυμία αυτό το νέο θεσμό.

Η δημοτική συγκοινωνία για να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες και να καλύψει τις ανάγκες από τις νέες γραμμές, έχει σχέδιο.

Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα και αύριο το πρωί σε συμφωνίες leasing για την προμήθεια οχημάτων που είναι πολύ πιο επωφελείς και καλύπτουν την οικονομοτεχνική διάσταση.

Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσουμε μπροστά.

Με πράξεις και έργα η Κως πηγαίνει μπροστά.

43 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΆΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΕ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.ΕΤΣΙ Η ΚΕΑΣ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ,ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΣΑΜΠΑ.ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΩ.

  • Κυρίτση αν τολμάς περνά απο την πλατεία έτσι όπως την κατάντησες. Πάρκινγκ, τραπέζια, καρέκλες, πέργκολες, και μηχανάκια. Μας έχεις καταστρέψει. Έρχονται σε λιγάκι οι μηνύσεις για Διαφυγόντα κέρδη.

 2. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

  για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 6.000.000 ΓΙΑ ΜΟΛΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

 3. κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ

  ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 4. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ

  ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

 5. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια

  ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ

 6. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ.ΕΚΕΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ.

  Κάτοικοι Ναυαρίνου: Έντονη δυσοσμία με στάσιμα λύματα στο αποχετευτικό…http://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/78387/katoikoi-navarinou-entoni-dysosmia-stasima-lymata-sto-apocheteftiko/

 7. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΑΓΚΟ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΣΟΔΩΝ -ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ 2017

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΟΣΩΝ ΛΕΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΔΛΤ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECURITY-ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΜΕΛΙ?ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ ΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΑΓΚΟ.ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.ΑΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ 2010-2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!!
  ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ-ΚΥΡΙΤΣΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΜΟΝΟ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΙ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ .ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.

 8. ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ

  ΝΗΣΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

 9. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

 10. ποιος γεμισε λακουβες το νησι?ποιος ερημωσε την πολη απο τουριστες?ποιος εφερε την μαυρη νυχτα στο νησι?ποιος εγκατελειψε και σκουριαζουν τα μηχανηματα του δημου?ποιος ευθυνεται για την καταστροφη του νησιου? ποιος καταστρεφει τις πλατειες?ποιος βουλιαζει τον χυτα με την αδιαφορια? ποιος δημιουργει κυκλοφοριακο χαος με τα τρενακια?ποιος επιτρεπει την αναρχια τραπεζοκαθισματα?ποιος ευθυνεται για την εικονα τσαντιρ μαχαλα της πολης,του νησιου?ποιος ευθυνεται για το χαλι των λεωφορειων της κεας?ποιος προμηθευεται αγαλματα με στημενους διαγωνισμους?ποιος ευθυνεται για την αποχωρηση-τσιρκο απο το δημοτικο συμβουλειο?Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ !!

 11. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!!!!!!!ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ.

 12. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για τη ΧΩΡΑ στην Οποία οι «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» μας Σκύβουν στα Τέσσερα… !!!

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ….ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ (ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ) ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ…. !!!!ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο αρθρογράφος του Bloomberg Τζάστιν Φοξ.http://www.triklopodia.gr/auti-einai-alitheia-xora-stin-opoia-politikoi-skivoun-tessera8230/

 13. εργο μηδενικο.κριμα που σας ψηφισαμε.αποτυχατε σε ολα.μονο για τα συμφεροντα
  των γερμανων σας νοιαζει.

 14. Άρες Μάρες κουκουνάρες, ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ προτείνει, το ΚΤΕΛ θα κάνει πίσω και ο Περιφερειάρχης δια του ΜΠΟΥΡΔΑ θα απαντήσει αρνητικά

  Έτσι το μπαλάκι θα το πετάει ο ένας στον άλλο Μαυρογιαλούρο για να τα έχουν όλοι καλά με την εκλογική τους πελατεία… Συγκοινωνίες όμως οι χωριάτες και όσοι θέλουν να πάνε από το αεροδρόμιο στα χωριά δεν θα δουν…

 15. Άκου λέει κυκλικά δρομολόγια. Πάλι κοροϊδεύει το κοσμο και πετά τα λεφτά για δήθεν δράσεις. Η Κεφαλος θέλει απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο για να πηγεναιερχεται ο κόσμος και όχι κυκλικά τρενακια. Το ίδιο σε όλες τις περιοχές. Μη μας κοροιδευεις τουλαχιστον

 16. Στη Ρόδο κάθε μέρα έχει 5000 τουρίστες κρουαζιέρας. Εμάς καταφέρατε και μας βγάλανε απο,τους χάρτες κρουαζιέρας. Άχρηστοι, ανίκανοι, επικυνδινοι

 17. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΜΕΛ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΚΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 50 ΧΙΛ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΥΤΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ??????

 18. ΠΡΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ -ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΛΤ

  ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΕΠ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΛΤ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΛΤ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΑ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΕ.

 19. ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΛΙΜΙΩΝΑ ΜΗΝ ΞΑΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ

 20. Βρε αχρειοι,αντι να βοηθεισετε το κεντρο υγειας στην Αντιμαχεια να καλυπτει ολο το τριγωνο,λετε και κανετε αλλα κιαλλα!
  Αντι να δωσετε ένα χερι βοηθειας στον εκει γιατρο που παλευει με θεους και δαιμονους κατι που θα αναβαθμισει αμεσα την πρωτοβαθμια παροχη υπηρεσειων υγειας,στρουθοκαμιλιζετε!
  Ενταξει εγινε σταθμος ΕΚΑΒ για το καλοκαιρι,αυτο όμως φτανει;
  Οχι βεβαια με τοσα περιστατικα και τοσες ανάγκες,απο τη στιγμη που που δεχεται ασθενείς από τη κεφαλο εως και το Τιγκακι και Ζηπαρι.
  Αλλα ας προσεχε,αφου δεν συναινει στην δικη σας προπαγανδα και στα δικα σας σχεδια!
  Βλεπετε δεν γινεται ο γιατρος τσιρακι σας και την πληρωνει τοσο εκεινος οσω και και ο κοσμος,πρωτιστος της Αντιμαχειας και κατοπιν του τριγωνου!
  Δεν παει να αγωνιζεται ο ανθρωπος μονος του-α εχει για καποιους μηνες έναν νοσυλευτη,παλι καλα-
  από κει και περα ουτε καθαριστρια δεν εχει.

 21. Α ! Εχουμε και αλλα, του βαζουν και τρικλοποδιες,για να τον εκθεσουν τον ανθρωπο με το να τον βαζουν σαβατοκυριακα εφημερια στο αεροδρομιο,με ότι αυτό συνεπάγεται!
  Ντροπη σε ολους σας ,σε οσους εχουν και φερουν ευθυνη ,ειτε από θεση υπηρεσιακη ειτε από τους Αυτοδιοικητικους!
  ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
  ΤΟΤΕ ΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
  ΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘ .ΚΟΡΟΙΔΑ Ε ΚΟΡΟΙΔΑ,,,,,,ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!
  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ……ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ,ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΙΚΑ-ΣΥΚΑ-ΜΟΥΠΕΣ
  ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΣ ΑΛΛΑ!
  ΔΕΝ ΠΕΙΡΖΕΙ ΟΜΩΣ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!
  ΤΩΡΑ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ …….ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΛΥΛΕΙΑ…..ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ!
  ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

 23. Τα αυτονόητα. Και ένας επιβάτης να υπάρχει πρέπει να μπορει να μεταφερθεί. Όλο το 24ωρο μέσα στη σεζόν. Έστω και αργά, ας γίνει η δουλειά σωστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ