ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Live Συγκίνηση με φωτό στον Δ. Αρβανιτάκη από Γιουνκέρ στην ΣΤ του Γ. Κυρίτση- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για low cost αεροπορικές εταιρείες! (Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους δύο «Κρητικούς»)

60
2568

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με τον «Φούρναρη της Ευρώπης», τον οποίο κάλεσε ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης για να του επιδώσει φωτό με αφιέρωση του κ. Γιουνκέρ (όπως του ζήτησε ο ίδιος προσωπικά) ξεκίνησε η σημερινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο παρουσία του Προέδρου του ΔΣ Α. Κρητικού και της Προέδρου του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη (από την συνέντευξη πέρασαν περιστασιακά και οι αντιδήμαρχοι: Ε. Παπαχρήστου και Η. Σιφάκης, όπως και ο Πρόεδρος της Μαρίνας και Εντεταλμένος ΔΣ Σεβ. Μαραγκός).

Αρχικά έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση με Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες και τις χρηματοδοτήσεις για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά μας (ο δήμαρχος δεν επιβεβαιώνει τις φήμες για 50 εκ. ευρώ, αλλά υπάρχει η σχετική πρόθεση από την Κομισιόν, όπως και 25 εκ. ευρώ για το αναπτυξιακό πρόβλημα των νησιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Σε ερώτησή μας πάντως αν ο δήμαρχος άλλαξε θέση και άποψη επειδή είχε πει ότι δεν θα δεχτεί ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά αυτά («λεφτά αίματος»), ο ίδιος διευκρίνισε ότι ούτε και οι άλλοι δήμαρχοι θα δεχτούν λεφτά για δομές, αλλά μόνο για αποκατάσταση των επιπτώσεων και ειδικά για την Κω τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για συγκεκριμένες επιλέξιμες δράσεις που είναι: -Έργα και ενίσχυση των υποδομών τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.
-Ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η είδηση ίσως της ημέρας ήταν η πρωτοβουλία που λαμβάνει ο δήμος το επόμενο διάστημα με συναντήσεις εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για «συνεργασία σε βάθος χρόνου», για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση από τους κ.κ. Σιφάκη και Κανταρζή.  Σε ερώτησή μας (επειδή δεν αναφέρθηκε στη Ryanair και με αφορμή την «πάσα» που μας έδωσε ότι αφουγκράζεται τις αγωνίες αλλά και τα παράπονα των πολιτών) έκανε αναλυτική αναφορά στη Ryanair επιμένοντας ότι σταμάτησε για το ’17 από την Κω υλοποιώντας την προειδοποίησή της προς την κυβέρνηση για την μη μείωση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια. Παρ’όλα αυτά -όπως είπε- ο δήμος Κω διά των κ.κ. Σιφάκη και Κανταρζή θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της «και αν χρειαστεί θα πάνε και στο Εδιμβούργο», σε μια κίνηση καλής θέλησης για να διευκρινιστούν τα επίπεδα συνεργασίας επιμένοντας ότι ο ίδιος συνεχίζει να κρατά το θέμα αυτό όπως υποστήριζε και προεκλογικά, παρά το γεγονός -όπως τόνισε με νόημα- ότι έχουν ανέβει ήδη άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους και η Ryanair έμεινε στους 57.000 επιβάτες για Κω το 2016 (σε γενικό σύνολο περίπου 1 εκ. αφίξεων). Για δε την «οφειλή» που λένε κάποιοι «καλοθελητές», όπως τόνισε δεν αφορά τον Δήμο αλλά τον ΕΦΤ που είναι υπό εκκαθάριση. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης με εκπροσώπους της Ryanair («παρότι δεν ψηφίζω αυτό το κόμμα ακόμα και αν κάποιοι με θέλουν υποψήφιο βουλευτή») οι οποίοι του επιβεβαίωσαν την δυσαρέσκεια τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που είναι υπό εκκαθάριση (ΔΕΑΥΚ, ΕΔΗΚ, ΕΦΤ, ΒΙΜΕΛ εδώ και τόσα χρόνια από την εποχή του λατομείου ακόμα και τελειωμό δεν έχουν) απάντησε ότι κάποιοι απέκρυπταν τους φακέλους, όπως το περίφημο στικάκι της ΕΔΗΚ (Δημοτικό καφενείο-Ορφέας) που είχε «χαθεί» και χρειάστηκε ο δήμος να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για να φοβηθούν κάποιοι και να εμφανίσουν τα στοιχεία («ξαφνικά τα βρήκαν…»)

Σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ για Αίγλη-Αμβροσία τόνισε ότι η Αμβροσία έτσι κι αλλιώς έχει κλείσει πια οριστικά ενώ η Αίγλη πήρε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα βγει η απόφαση του Διοικητικού δικαστηρίου και «θα κλείσει κι αυτή οριστικά».

Για τη ΒΙΜΕΛ απάντησε ότι έγινε κι εδώ ότι και με την ΕΔΗΚ, οπότε με την παρέμβαση Εισαγγελέα κάποιοι ξαναβρήκαν τα βιβλία και θα συνεχιστεί η εκκαθάριση, ζητώντας άλλη μια φορά συγνώμη από τους μελισσοκόμους για τα λάθη των προηγούμενων που οδήγησαν σε κλείσιμο την επιχείρηση.

Για το ΑΚΤΑΙΟΝ επιβεβαίωσε τις φήμες για Τούρκους επενδυτές («τουρκικής καταγωγής ευρωπαίοι πολίτες») οι οποίοι ενδιαφέρονται και θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που θα βγει το επόμενο διάστημα και αν δεν εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος θα γίνει ανάθεση σε αυτούς (κάνοντας αναφορά στην πρόβλεψη για μη πληρωμή ενοικίου τον πρώτο χρόνο της επένδυσης).

Για το Προαναχωρησιακό αφού σχολίασε ότι στη συνάντηση με Αβραμόπουλο-Γιουνκέρ οι άνθρωποι έφριξαν ακούγοντας για τα περί 4,5 εκ. ευρώ προϋπολογισμού τα στρέμματα και όλη την εγκατάσταση για μόλις 150 θέσεις («στα χαρτιά») τόνισε ότι έβαλαν τα χαρτιά μπροστά στο πρόσωπό τους (όπως κάνουν οι δικαστές όταν συνομιλούν μυστικά) σχολιάζοντας μεταξύ τους το θέμα…

Σε ότι αφορά την προσφυγή, ο δήμαρχος Κω ενημέρωσε ότι προχωρά από τους φορείς. Με αργούς ρυθμούς μεν («όπως γίνεται σε όλα στην Ελλάδα, αλλά προχωρά»). Αν χρειαστεί να καταθέσει συμπληρωματική προσφυγή και ο δήμος θα το πράξει και αυτό θα το κρίνει -όπως τόνισε- το εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο στο οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση.

Για δε τη συνάντηση με τους επαγγελματίες στην Καρδάμαινα (για το έργο της πλατείας) ο δήμαρχος διερωτήθηκε γιατί δεν ειδοποιήθηκε κανένα ΜΜΕ χωρίς να βγει πρόσκληση, όπως γίνεται με την συνέλευση στο Μαστιχάρι, παρατηρώντας ότι πρόκειται για παράβλεψη του Προέδρου της Κοινότητας. Από τα 100 άτομα που ήταν παρόντα το λόγο πήραν περίπου 15 επαγγελματίες οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν θετικοί στο να ξεκινήσει άμεσα το έργο («αντιδρούν κάποιοι που δεν είναι στην πλατεία»). Ο Δήμαρχος έμεινε στη διαβεβαίωση του εργολάβου ότι αν βγει έξω από τις προθεσμίες ο ίδιος δεν θα ξαναπάρει μέρος σε διαγωνισμό έργων του δήμου και ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσει με στόχο μέχρι το Πάσχα να έχει κάνει τις βασικές εργασίες και στην συνέχεια να συνεχιστούν με τη μικρότερη δυνατή ενόχληση ώστε σε ένα δίμηνο να έχει ολοκληρωθεί γιατί αν την αφήσει και την ξεκινήσει τον Νοέμβριο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί -όπως συμπλήρωσε- ότι δεν θα έχει την τύχη της πιάτσα ροτόντα που ακόμα σέρνεται. Ανακοίνωσε πάντως ότι οι ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της Κω θα γίνουν μετά το Πάσχα (λόγω καιρού και μονοπωλίου, όπως εξήγησε).

Τέλος για το τοιχείο της Β. Γεωργίου και τη νέα υποχώρηση που υπέστη πιο πάνω, μας απάντησε ότι προχωρά η διακήρυξη του έργου αποκατάστασης που έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσει η αποκατάσταση με πασαλομπήξεις (αν χρειαστεί και μέσα στη σαιζόν).

Αξιοσημείωτο είναι ότι κλείνοντας την εισήγησή του ο δήμαρχος και στο πλαίσιο της «αναδόμησης» (εκκρεμεί ακόμη η θέση του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ, μετά τον ορισμό του κ. Μουζουράκη ως Αντιδημάρχου καθημερινότητας, όπως και η θέση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ που κατείχε ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος και νυν Πρόεδρος του ΔΣ Α. Κρητικός και θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα), ανακοίνωσε τους δύο υπεύθυνους των βασικών τομέων του δήμου στους οποίους αποκεντρώσει αρμοδιότητες δημάρχου και οι οποίοι είναι οι δύο «Κρητικοί» του ΔΣ, Αντώνης και Γιάννης.

Ο μεν πρώτος (δείτε στην εισήγηση του δημάρχου από ποιους αποτελούνται) θα είναι υπεύθυνος του Τομέα Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο δεύτερος του Τομέα Ποιότητας Ζωής και Κοινωνίας των Πολιτών, έχοντας και την ευθύνη υλοποίησης του δημοτικού έργου («αν έκανα σωστές ή όχι επιλογές θα κριθεί στην πορεία από την υλοποίηση του έργου και των στόχων που έχουμε θέσει»).

Live η συνέντευξη τύπου του Δημάρχου και οι ερωτήσεις-απαντήσεις


Κως, 14 Μαρτίου 2017

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΙΣ 14.03.2017

Κυρίες και Κύριοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Ξεκινώ με την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της κοινής πρωτοβουλίας των 5 Δημάρχων.
Να επισημάνω την αλλαγή στάσης των δημάρχων της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Λέρου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον το μέγεθος του προβλήματος που προκύπτει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και από τη δημιουργία μόνιμων δομών.
Γιατί η Κως και ο Δήμαρχος της, από την αρχή είχαν προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη, είχαν σθεναρά αντιδράσει απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Υπήρξαν τρεις σημαντικές εξελίξεις από την επίσκεψή μας στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Γιούνκερ και τον κ. Αβραμόπουλο.
Η πρώτη είναι η απόφαση της Κομισιόν για την παράταση για ακόμη ένα χρόνο, της ολιγοήμερης θεώρησης (βίζα) για τους επισκέπτες από τη Τουρκία, κάτι που αφορά άμεσα την Κω, ως τουριστικό προορισμό.
Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου στο συγκεκριμένο ζήτημα και ήταν επίσης καθοριστικό το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση έγινε στην κοινή συνάντηση του Επιτρόπου με τους 5 Δημάρχους.
Η δεύτερη είναι η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δει ξεχωριστά και διακριτά τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά. Κάποιοι μιλούν για ένα πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι όμως που δεν είναι ακριβές και δεν πρέπει να διακινείται.
Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η πρόθεση της Κομισιόν για τη στήριξη, ειδικά, των νησιών και η συμφωνία για την επίσκεψη της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε κ. Κορίνα Κρέτσου στα νησιά που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.
Απέχουμε πολύ από το σημείο να χρηματοδοτηθούν απευθείας οι Δήμοι. Υπενθυμίζω ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι διατίθενται μέσω του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και χορηγούνται μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε να υπάρξει ένα ξεχωριστό τομεακό πρόγραμμα.
Ο Δήμος Κω αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κρέτσου, την ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών και τον κ. Αβραμόπουλο.
Τις επόμενες ημέρες η πρόταση αυτή θα δημοσιοποιηθεί με λεπτομέρειες, σε ότι αφορά στη στόχευσή της.
Μπορώ να σας πω όμως ότι εμείς προτείνουμε ένα τομεακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού στις τοπικές οικονομίες των νησιών, που θα εκτείνεται έως το 2020, και θα αφορά συγκεκριμένες και επιλέξιμες δράσεις όπως:
-Δράσεις τουριστικής προβολής.
-Έργα και ενίσχυση των υποδομών τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.
-Ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενίσχυση που μπορεί να αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη μεταποίηση αλλά και τον πρωτογενή τομέα.
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το βάρος που έχουν σηκώσει τα νησιά, αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση : δηλαδή η στήριξη των τοπικών οικονομιών.
Γιατί μέχρι τώρα αυτοί που πήραν απευθείας χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν οι ΜΚΟ. Καιρός να διοχετευθούν πόροι σε αυτούς που πραγματικά υπέστησαν τις συνέπειες.
Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης, η δημιουργία αυτού του προγράμματος και η δέσμευση των πόρων. Μιλάμε για νέους πόρους και όχι αυτούς που ήδη έχουν κατανεμηθεί στη χώρα μας στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.
H πρόταση του Δήμου Κω θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας.
Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η πρόταση μας αυτή, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αποδοχή της λειτουργίας του hot spot και του νέου κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου.
Δεν μπήκαμε και δεν μπαίνουμε στη λογική αντιπαροχών.
Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή μας είναι να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot.
Από εκεί και πέρα υπάρχει και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και από το οποίο αναλογούν 25 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Ο Δήμος Κω έχει ήδη ετοιμάσει πρόταση η οποία θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.
Μια τρίτη εξέλιξη από την επίσκεψη μας στις Βρυξέλλες είναι η κατάρρευση του μύθου για τη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας σε ότι αφορά στον εγκλωβισμό των παράνομων μεταναστών στα νησιά.
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και καλώ όσους συνεχίζουν να το υποστηρίζουν να μας το τεκμηριώσουν εγγράφως, να μας φέρουν κείμενο συμφωνίας που να το προβλέπει ρητά.
Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Αθανασίου και έγκριτος νομικός, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας αυτό το μύθο, που διακινούν κάποιοι.
Ο ίδιος ο κ. Μουζάλας μιλώντας την Πέμπτη 9 Μαρτίου στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παραδέχθηκε ότι πουθενά στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν υπάρχει πρόβλεψη που να απαγορεύει τη μετακίνηση προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Μας είπε όμως ότι αυτό δήθεν προβλέπεται από τα κείμενα εφαρμογής, χωρίς όμως να τα δώσει στη δημοσιότητα.
Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε είτε με ανθρώπους που συνειδητά λένε ψέματα είτε με περιπτώσεις μυστικής διπλωματίας, ερήμην του ελληνικού λαού και του ελληνικού κοινοβουλίου.
Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που είτε αδιαφορούν είτε δεν θέλουν να κάνουν επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.
Μόλις 900 έχουν επαναπροωθηθεί εδώ και ένα χρόνο από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία.
Προκαλώ μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών να μας δώσει τον ακριβή αριθμό όσων έχουν επαναπροωθηθεί από την Κω στην Τουρκία.
Για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της κοροϊδίας, της ανικανότητας αλλά και του προβλήματος.
Από εδώ και πέρα, η όποια καθυστέρηση ή ολιγωρία στην επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στην Τουρκία δεν θα είναι απλά ασυγχώρητη, θα είναι ύποπτη.
Κυρίες και Κύριοι,
Η Κως έχει στοχοποιηθεί και αυτό κατέστη εμφανές με τη δημιουργία του κλειστού κέντρου αλλά και του hot spot.
Ο στόχος κάποιων είναι να εκδικηθούν την τοπική κοινωνία που αντέδρασε και αντιδρά και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι ο τουρισμός μας.
Στο ερώτημα γιατί στην Κω; υπάρχει η καινοφανής αντίληψη που έχουν εκφράσει ο κ. Μουζάλας και κάποια άλλα βαποράκια που έχουν αναλάβει, εργολαβικά, τη δημιουργία αυτών των δομών στην Κω.
Είναι η άποψη που λέει ότι δεν διάλεξαν αυτή την Κω για να δημιουργήσουν hot spot. Την διάλεξαν οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στην Κω.
Ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό, όταν διατυπώνουν τέτοιες ανοησίες, ότι η επιλογή δεν είναι των παράνομων μεταναστών αλλά των διακινητών. Και για να πάω ακόμα παραπέρα, η επιλογή μπορεί να είναι του βαθέως κράτους Τουρκίας που έχει συμφέρον να δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης σε ένα ελληνικό νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό.
Πλέον υπάρχουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας σε όλη αυτή την ιστορία.
Θεωρώ όπως έχω πει ότι το κλίμα ενότητας, σε επίπεδο κοινωνίας, είναι δεδομένο. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις θέσεις μας, απαιτεί να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot.
Ο Δήμος θα στηρίξει τους φορείς που θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Δεν θα αποδεχθεί και δεν θα νομιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία αυτών των δομών.
Ο Δήμος δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα της αντιπαράθεσης με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη μόνο και μόνο για να αντιπολιτευθούν τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Γιώργο Κυρίτση, διακινώντας ακόμα και ψέματα και επιδιώκοντας ένταση και τεχνητή αντιπαράθεση.
Όλοι κρινόμαστε. Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες.
Οι θέσεις μας στο μεταναστευτικό δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.
Όσο είμαι Δήμαρχος, θα είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που μετατρέπουν την Κω σε αποθήκη ανθρώπων.
Όσο είμαι Δήμαρχος , θα υπερασπίζομαι την τουριστική ταυτότητα της Κω.
Η δική μας προτεραιότητα είναι η ανάδειξη και η προστασία αυτής της ταυτότητας. Πάνω από όλα , ο τουρισμός μας.
Αυτό να το καταλάβουν όλοι.
Αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ στην Κω, αυτοί που έστησαν το κόλπο με το κλειστό κέντρο, θέλουν επεισόδια. Επιδιώκουν ένταση, θέλουν να πέσουμε στην παγίδα τους.
Κάλεσα και καλώ όλους τους πολίτες της Κω σε μια ηχηρή και ειρηνική αντίδραση.
Γιατί πάνω από όλα είναι ο τουρισμός μας.
Η Κως δεν ανέκαμψε απλώς , καταγράφεται παντού μια εικόνα ολικής επαναφοράς.
Στη Γερμανική τουριστική αγορά η Κως αποτελεί την πρώτη επιλογή, στην Αυστρία οι κρατήσεις για την Κω έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι.
Αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις πτήσεις τους για την Κω, και εδώ θα υπάρξει μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής τις επόμενες ημέρες.
Δεν θα περιοριστούμε να δώσουμε αναλυτικά και επίσημα στοιχεία για την αύξηση των πτήσεων low cost εταιρειών αλλά και άλλων αεροπορικών εταιρειών προς την Κω, αλλά θα οργανώσουμε επισκέψεις εκπροσώπων των αεροπορικών εταιρειών στο νησί μας για να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία σε βάθος χρόνου.
Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων συνδέεται με τη ζήτηση και την ανταγωνιστικότητα ενός τουριστικού προορισμού, αυτό είναι νόμος της αγοράς.
Και η Κως είναι στο πεδίο της υψηλής ζήτησης.
Αυτή τη στιγμή η τάση δείχνει ότι θα υπερβούμε τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών. Δεν βάζουμε οροφή, ούτε όρια, θέλουμε το 2017 να επιβεβαιώσει την απογείωση της Κω σε ότι αφορά στον αριθμό των αφίξεων.
Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι πλέον οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής θα τρέξουν πιο γρήγορα.
Ο Νέος Οργανισμός, δεν θα έχει μόνο στόχο τις δράσεις προβολής και προώθησης του τουρισμού μας, μέσα από ένα συμμετοχικό και συλλογικό σχήμα.
Θα είναι και ένα εργαλείο χάραξης πολιτικής, μέσα από τη δημιουργία μιας στατιστικής και πληροφοριακής υποδομής για τον αριθμό, το προφίλ και τις συνήθειες των επισκεπτών, τη μέση δαπάνη του τουρίστα που επισκέπτεται το νησί μας αλλά και άλλα χρηστικά στοιχεία και δεδομένα.
Η δημιουργία αυτής της υποδομής, στα πλαίσια του νέου οργανισμού θα γίνει σε συνεργασία με πανεπιστημιακό τμήμα, με τους φορείς του τουρισμού και τους ξενοδόχους.
Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω ότι την βέλτιστη λειτουργία και απόδοση της δημοτικής αρχής, δημιουργούνται δύο θεματικοί τομείς με συγκεκριμένο πεδίο ευθύνης, που θα συντονίζουν, θα συνεδριάζουν και θα προγραμματίζουν και θα αξιολογούν δράσεις και έργα.
Είναι ο Τομέας Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στον οποίο θα μετέχουν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Ανάπτυξης, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης o Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο Πρόεδρος της Μαρίνας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ.
Συντονιστής και επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα αναλαμβάνει ο πρ. του Δ.Σ. κ. Αντ. Κρητικός.
Ο δεύτερος τομέας είναι ο Τομέας Ποιότητας Ζωής και Κοινωνίας των Πολιτών, στον οποίο θα μετέχουν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Χωροταξικού Σχεδιασμού και Καθημερινότητας και Ποιότητας Ζωής και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ.
Συντονιστής και επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα αναλαμβάνει ο κ.Γιάννης Κρητικός.
Είμαι στη διάθεσή σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

 

60 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΡΙΤΣΗ, καταλαβαίνεις ότι η ανικανότητα στο θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

  Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ, στη ΚΕΡΚΥΡΑ, την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

  • Αλεξίκακος- Κυρίτση, ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝ κρυπτό ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ την ΦΥΛΑΚΗ ΛΑΘΡΟ…

   Δεν μπορεί κυρίες εκπρόσωποι φορέων να τα οικονομάνε από το προσφυγικό και εσύ να μην λες τίποτα…

   • -Αλεξίκακος- Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι συνεισφορά συμμετοχής, προσφορά στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ...

    Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς λαϊκισμό ψέματα, κολωτούμπες και η για προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα … κατάλαβες Γιώργο;;;

    • ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

   • με αυτες τις τραγελαφικες φωτογραφιες,εισαι βαθια νυκτωμενος.ο κυριος αρβανιτακης προσεφερε,και αξιζει συγχαριτηρια.Εσυ να πεις στους κωους τι προσφερες στο μεταναστευτικο.Απλα κατεστρεψες ενα νησι ολοκληρο με τις λανθασμενες κινησεις σου και των συμβουλων σου.Με κροκοδειλια δακρυα αγριευεις περισσοτερο τον κοσμο.Αντε απο κει καρεκλοκενταυρε.

  • Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης που ψοφά για ταξίδια θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

   Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την ανοιξιάτικη του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, σκέπτεται και για την Κούβα και το Πόρτο Ρίκο να ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΟΥ, και σε τουριστικές εκθέσεις που τα έξοδα όμως της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι δημότες…

  • Αλεξίκακος: Κυρίτση, Θα σε πληρώσουμε ξανά, όμως να δεις τι σου `χω για μετά…

   Με άλλα λόγια θα στο πω,
   κι έναν ανάπηρο σκοπό,
   απ’ το ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ και μετά
   μας έχουν πνίξει τα ΣΚΑΤΑ
   αλλά να δεις τι σου `χω για μετά…

   Καβάλα πάεις ΔΕΞΙΑ
   καβάλα, ταξιδάκια όλο χαρά,
   με λουκουμάδες μπακλαβά γεια σου βρε Γιώργο χαλουβά.

   Με άλλα λόγια θα στο πω
   κι έναν ανάπηρο σκοπό
   απ’ το ΔΕΚΑΕΠΤΑ και μετά
   θα γεμίσουμε πάλι ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ και ΣΚΑΤΑ
   αλλά να δεις τι σου `χω για μετά…

   Εδώ και τώρα χρειάζεται αλλαγή
   μα πανταχού τεμπέληδες αραχτοί
   λαϊκιστές από τα out και τα in
   βγήκανε γιάπηδες με φραπέ και τζην…

   Θεέ μου πως φτάσαμε ως εδώ
   με ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φασιστοαριστερούς τον ΚΟΥΛΗ τον χαζοχαρούμενο καγκά
   ΡΟΥΦΑ, #ΓΙΑΝΝΑΚΗ#, ΤΕΛΗ τοπικά και τα Χρυσά Αυγά στα σύνορα του κερατά…

   Με άλλα λόγια ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ
   κι έναν ανάπηρο όχι για εγωιστές σκοπό
   απ’ το ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και μετά
   να δεις τι σου `χω για μετά…
   να δεις τι σου `ρχεται μετά…

  • η Ryan Air είπε ο κυρίτσης έφυγε απο την Κω γιατι η κυβέρνηση δε της μείωσε τα τέλη. Γιατί δεν έφυγε όμως απο Ρόδο Χανιά κλπ αλλά αύξησε τα δρομολόγιά της; Πάλι ψέμματα λέει αυτός ο μεγάλος ψεύτης αλλά τώρα δεν το πιστεύει κανένας. Η ryan air το ξέρουν όλοι απο πέρυσι ότι θα πετάξει φέτος στη κω μόνο Ιούλιο και Αύγουστο. γιατί δε το είπε; για να μας πουλήσει μούρη το καλοκαίρι ότι αυτός την έφερε ;

 2. Έδιωξαν οι ανίκανοι την Ryan Air, ΧΑΣΑΜΕ 85.000 άτομα που πήγαιναν στα μικρά ξενοδοχεία πόλης και θριαμβολογούν για 36.000 άτομα της SMALL

  Με τόση μεγάλη αύξηση που πιστεύουν ότι θα έχουμε είναι ικανοί οι ανίκανοι να αρχίσουν και νέες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη εκτός από αυτές που μας έχωσαν στο νερό και στα σκουπίδια από την πρώτη Γενάρη. Ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε τις αυξήσεις ΚΥΡΙΤΣΗ.

  • Γιατί Κυρίτση δεν μας λες καθαρά σε ποιο ξενοδοχείο μένουν τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ΜΚΟ για να καταλάβουμε;;;

   Κάποιοι τα οικονομάνε από το προσφυγικό είπες ξεκάθαρα και φωτογράφισες αυτούς που το παίζουν καθυστέρηση στην λήψη δυναμικής απόφασης, φοβούνται μην χάσουν τους μόνιμους πελάτες στα ξενοδοχεία τους…

   • Ελα στην/////να δεις για ποια τσαναγογλειφτη λεει ο δημαρχος.ηταν και υποψηφια μαζι του….

 3. Άρπα τον περιηγητή Σιφάκη και βάρα τον στην «ψηλή» που Ψοφάει για στρατόπεδα και, βολεύτηκε με ενοίκια και μεταφράσεις...

  Πήγαν με λεφτά των Δημοτών για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους…. Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

  • Και πρώτο, και δεύτερο όροφο γεμίζουν, και κοιμίζουν και ταΐζουν και καρφάκι δεν τους καίγεται εάν καταστραφεί ο τουρισμός...

   Φτάνει να τα οικονομάνε………. Για να δούμε όμως πως θα σώσει την παρτίδα η βολεμένη όταν οι φυλακισμένοι ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ θα αρχίσουν να καίνε, να επαναστατούν και με τα επεισόδια θα γίνουμε πρώτο θέμα σε όλες τις τουριστικές αγορές;;;;;;;;;;;;

 4. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΦΕΡΕ low cost αεροπορικές εταιρείες! Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

  • Εσύ πρέπει να είσαι ο σαλεμένος Μ@Λ....ΚΑΣ που ζητά από τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ να του κάνει βάση της Ryan Air στην κ@λ@θρα του......

   ΒΡΕ ΣΑΛΕΜΕΝΟ ψώνιο ο ψηλός Μαυρογιαλούρος θα είναι στην ΛΈΡΟ στην περιοχή του ψυχιατρείου την επόμενη βδομάδα, δεν πας εκειδά να του υποβάλεις το αίτημα σου;;;;;;;;;;;;

 5. ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΒΕΔ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΦΟΡΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕς ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  • Ο κοσμος τον ψηφισε να συνεργαζετε με τις αρμοδιες αρχες αλλα δεν τον ψηφισε να σκυβει το κεφαλι σε οτι του λενε..
   Δηλαδη ειναι δυνατον να συμφωνει με την κυβερνηση και με τον περιφερειαρχη με αυτα που κανουν στο νησι μας αυρο θα θελατε??

 6. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια

  ΕΡΙΞΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

 7. 3 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗς ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

  • Ξέρεις τι θα σου απαντούσε ε; Οχι τωρα.Γιατι τωρα θα κανω προσληψεις στην μαρινα.Τα μηχανηματα του δημου

   θα τα φτιαξω οταν φυγουμε[σε δυο χρονια].Ακου εκει να χασω τους φηφους,για τα σκουριασμενα μηχανηματα και μονο.Α παρατα μας.Πρωτα το προσωπικο συμφερον και μετα ολα τα υπολοιπα.

 8. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. 500.000 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ SECYRITY!!ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

 9. δημαρχε το τοιχιο στην βασιλεως γεωργιου επαθε και αλλη μεγαλη καθιζηση

  μπροστα στο ξενοδοχειο phillipion.αδιαφορεις για τις ζημιες.επισης καταστρεφεις και το ακταιον.ντροπη σου.

 10. μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια

  απο τα ξενοδοχεια.ολοι οι αλλοι επαγγελματιες θα κλαινε λογω λαθραιων που θα κυκλοφορουν ελευθερα.οι τουριστες λογω φοβου και διαλυμενης δεας θα μενουν μεσα στα ξενοδοχεια .

 11. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. η χρυση αυγη εχει καθαρες θεσεις για την λαθρομεταναστευση.οι δημαρχοι εξαπατουν τους δημοτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

 12. δημαρχε οσο να παρακαλας τους Γιουνκέρ και αβραμοπουλο για βολευτης-ευρωβολευτης

  θα σε μαυρισουμε.κατεστρεψες το νησι μας.

 13. Ειστε πολυ λιγοι και ανθρωπακια διπλα στον Δ.Αρβανιτακη.Εισαι ο μονος Δημαρχος που εκμεταλευεσαι την εικονα του κυριου Διονύση.

 14. ΧΑΧΑΧΑ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για low cost αεροπορικές εταιρείες!Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ!Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ!

  3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.Ο ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ.ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΕΦΤ.ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ RYANAIR!

  • ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ RYANAIR ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
   ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

   • γιατί η ryan air δεν έφυγε απο την υπόλοιπη ελλάδα και το έκανε μόνο στη κω; εκεί έχει άλλη κυβέρνηση;

 15. ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΓΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ

  ΤΡΕΝΑΚΙΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.ΕΛΕΓΕΣ ΝΤΟΥΤΣΕ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΠΟΛΥ ΨΕΜΑ.

 16. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ,ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ?ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΤΑΧΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ?ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΖΗΤΑΤΕ? ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ?ΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛΕΙΠΕΣ ΤΑΧΑ ΤΑΞΙΔΙ?ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΕΙΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ.

 17. ο Γιάννης Μουζάλας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χορήγησε αύξηση ύψους περίπου 1.400 ευρώ στην διευθύντρια Υποδοχής, η οποία τώρα αμείβεται με 3.950 ευρώ, έναντι 2.604 ευρώ. Αντίστοιχα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αύξησε τις θέσεις των ειδικών συμβούλων του υπουργείου κατά τρεις, με αντίστοιχη αύξηση στην σχετική δαπάνη ύψους 90.000 ευρώ για το 2017!

 18. Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν διάταξη σύμφωνα με την οποία «εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (αποδοχές γγ υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως) ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ».«Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτερο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό τρου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανέρχεται σε 8.315 ευρώ το μήνα (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου)».

 19. βρε παιδιά δικαιολογήστε τον δήμαρχο που μας άφησε με μηδέν πτήσεις Ryanair. δεν έχει καθόλου χρόνο, ασχολείται αποκλειστικά με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του προαναχωρησιακού!

 20. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ( 9)!! ΕΝΝΙΑ !!!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑ (3) !!ΤΡΙΑ!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!

  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ!!ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ,ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 70.000!!! ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

 21. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

 22. ο καθε αρβανιτακης να στειλει λεφτα στο πακισταν να βοηθησουν τους φτωχους πακιστανους.

  γιατι πρεπει να ερχονται ελλαδα?σε μια κατεστραμενη χωρα?

 23. οσα επικοινωνιακα κολπα και τερτιπια δημαρχε να χρησιμοποιησεις

  σε πηραμε χαμπαρι.εργο μηδεν.καταστρεφεις τις πλατειες.

 24. ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»!! «ΒΡΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ»!!

  ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΙΚΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ: ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ, ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ,ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

 25. ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

 26. ΧΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΩΗΝ ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ 64ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ Η ΛΕΞΗ ΥΓΕΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΝΑ

 27. ΡΟΖ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ… ΞΑΝΑΜΜΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» Η ΜΕΡΚΕΛ!

  Τη… λύση για να μην ορμάνε τα… ξαναμμένα «προσφυγάκια» στις… αδέσποτες Γερμανίδες, φαίνεται πως βρήκε η Μέρκελ. Έτσι, το γερμανικό κράτος τους μοιράζει… ροζ κουπόνια για οίκους ανοχής, μπας και… ξελυσσάξουν!Να περιμένουμε άραγε κι εδώ ανάλογες καταστάσεις; Ή μήπως δεν αντέχει η καταρρέουσα οικονομία της χώρας τέτοιες… πολυτέλειες;Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό το πρόβλημα και δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας του κράτους, είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους στα ξαναμμένα οι λεγόμενες «αλληλέγγυες», φυσικά «δημόσια και δωρεάν». Κνίτισσες, συριζομούρες, ανελίτισες και λοιπές συντρόφισσες της εξωκοινοβουλευτικές αριστεράς, ιδού η… Ρόδος, ιδού και το…..

 28. Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!

  Η πείνα (και των γονέων!) που έχει προκύψει στην Βενεζουέλα –την 2η πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου!- δεν εμποδίζει καθόλου την μαρξιστική χούντα που την κυβερνά να στήνει «πολιτιστικές» φιέστες στην Ελλάδα, προς τέρψη των εγχωρίων θαυμαστών της.Έτσι, η εδώ πρεσβεία της χούντας οργανώνει Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου, από 17 ως 19 Μαρτίου στο Ίδρυμα Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο .
  Διαβάστε το ενθουσιώδες ρεπορτάζ της φυλλάδας των Ιών: «Οι περισσότεροι από εμάς που δεν έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στη μακρινή Βενεζουέλα, αρκούμαστε στην αμεσότητα του ίντερνετ που φέρνει στο σπίτι μας όσα συμβαίνουν στη χώρα του Νικολάς Μαδούρο. Ωστόσο, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας φροντίζει να φέρει στην Αθήνα και τον πολιτισμό της….Ε ρε και να ήξεραν οι πεινασμένοι για τις δαπανηρές φιέστες που οργανώνει το καθεστώς τους! Αλλά, ούτε ξέρουν κι ούτε πρόκειται να μάθουν ποτέ!

 29. Ειναι δυνατον να ξεκινησει η αναπλαση της πλατειας τωρα;σε εικοσει μερες ερχονται οι πρωτοι τουριστες.τι θα πουν που ηρθαμε στη συρια;η στην Ελλαδα;ντροπη και μονο ντροπη εχω να πω.

 30. Δήμαρχε κάτσε στο νησί.Όπου και να πάτε πέφτει χοντρό δούλεμα.Μαζί με τον Πατούλη έχετε γίνει γραφικοί. Ποια πενήντα εκατομμύρια και κουραφέξαλα. Με ταξιδάκια και διακοπές δεν λύνονται τα προβλήματα. Τρία χρόνια πέρασαν κιόλας. Δες τα έργα σου και προχώρα.Μηδέν. Το Ακταίο καταρρέει,το τοιχίο στην παραλία το ίδιο,το Τιγκάκι χειρότερα. Είσαι και τυχερός γιατί η θητεία σου είναι πέντε χρόνια.Σκέψου ότι μπορεί σε πέντε έξι μήνες να έληγε. Τί ανοησίες θα έλεγες πως καταφέρατε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ