Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Άδωνις στο Mega για Νοσοκομείο Κω και έλλειψη παθολόγου: «Δεν δέχομαι ως...

Άδωνις στο Mega για Νοσοκομείο Κω και έλλειψη παθολόγου: «Δεν δέχομαι ως υπ. Υγείας ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου | Θα πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη στο νοσοκομείο» Απόφαση εντός των ημερών

40
12193

Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega για Νοσοκομείο Κω: «Στην Κω έχουμε κάνει πρόσκληση για πρόσληψη 4 μονίμων παθολόγων 14 φορές και έχουν βγει άγονες, και για παιδιάτρους 11 φορές και έχουν βγει άγονες. Δεν είναι ότι το κράτος δεν έχει προσπαθήσει να βρει γιατρούς για την Κω. Προσπαθεί διαρκώς. Έχω μιλήσει και με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της νήσου, εκείνη μου είπε ως πρόταση να βάλουμε στρατιωτικούς γιατρούς. Έχουμε χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς γιατρούς σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας. Με τις ένοπλες δυνάμεις έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Δεν φτάνει αυτό. Στην Κω συμβαίνει το εξής περίεργο: έχουμε μηδέν παθολόγους στο νοσοκομείο, μηδέν πηγαίνουν στις προσκλήσεις, 9 παθολόγοι είναι έξω, ιδιώτες. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Μπορεί ένας ιδιώτης παθολόγος στην Κω να αδιαφορεί για το νοσοκομείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει; Δεν μπορεί. Μια χαρά δικό τους θέμα είναι. Το σύστημα υγείας μπορεί να έχει το ιδιωτικό του σκέλος και το δημόσιο σκέλος αλλά παραμένει ενιαίο σύστημα υγείας. Δεν λέμε να δουλέψει κανένας μόνος του», επισήμανε.

Τόνισε πως το κράτος θα δράσει, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα φανεί τις επόμενες ημέρες καθώς θα βγάλει σχετική απόφαση για το ζήτημα.

«Δεν δέχομαι ως υπουργός Υγείας ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεως μιας κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας και ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή, να υπάρχει πληθώρα ιδιωτών στην ίδια ειδικότητα οι οποίοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να συζητήσουμε για κίνητρα, για αμοιβές, για ό,τι θέλετε, αλλά στο τέλος πρέπει να μπουν γιατροί στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη στο νοσοκομείο», ανέφερε.

Γεωργιάδης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προβληματικές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τις αλλαγές που προωθούνται και απάντησε για το περιστατικό μεταφοράς με καρότσα ασθενούς στη Ζαγορά Πηλίου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο MEGA.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «κάνουμε προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμων γιατρών και πολλές από αυτές, κυρίως στις περιοχές που έχουν μεγάλες ελλείψεις, βγαίνουν άγονες. Αλλάζω λοιπόν την υπουργική απόφαση που ισχύει για τις άγονες περιοχές και λέω ότι αυτόματα, όταν σε μία περιοχή πάνω από 2-3 φορές βγαίνει άγονη μια πρόσκληση, αυτομάτως αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται άγονη. Όταν είναι άγονη μια περιοχή έχει επιπλέον αμοιβή ο γιατρός, το ίδιο και ο νοσηλευτής».

Έφερε ως παράδειγμα τον νομό Λακωνίας όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με γιατρούς που να θέλουν να δουλέψουν εκεί. «Κάνουμε διαρκώς προσκλήσεις και δεν βρίσκουμε. Η Σπάρτη, με βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση, θα είναι άγονη και ο γιατρός που θα πηγαίνει να υπηρετήσει θα έχει συν τα χρήματα της άγονης περιοχής», πρόσθεσε..

«Έχουμε αντιμετωπίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις ελλείψεις στα φάρμακα με δύο τρόπους»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπεται διαφορετικό καθεστώς σε όσους γιατρούς επιλέξουν να ενισχύσουν με την προσφορά τους τα νησιά. «Για τους καλοκαιρινούς μήνες ισχύει ότι ένας γιατρός από ένα αστικό κέντρο αν θέλει να πάει έναν μήνα έως 3 μήνες σε ένα νησί, παίρνει επιπλέον του μισθού του, 1.900 ευρώ. Εμείς αυτό το κάνουμε 2.100 ευρώ και νομιμοποιούμε στον δήμο να του δίνει σπίτι», είπε.

«Το κράτος θα δράσει»

Σχετικά με τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το κράτος κινείται προς τη λύση του προβλήματος, με ανακοινώσεις που αναμένονται εντός των επομένων ημερών.

«Στην Κω έχουμε κάνει πρόσκληση για πρόσληψη 4 μονίμων παθολόγων 14 φορές και έχουν βγει άγονες, και για παιδιάτρους 11 φορές και έχουν βγει άγονες. Δεν είναι ότι το κράτος δεν έχει προσπαθήσει να βρει γιατρούς για την Κω. Προσπαθεί διαρκώς. Έχω μιλήσει και με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της νήσου, εκείνη μου είπε ως πρόταση να βάλουμε στρατιωτικούς γιατρούς. Έχουμε χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς γιατρούς σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας. Με τις ένοπλες δυνάμεις έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Δεν φτάνει αυτό. Στην Κω συμβαίνει το εξής περίεργο: έχουμε μηδέν παθολόγους στο νοσοκομείο, μηδέν πηγαίνουν στις προσκλήσεις, 9 παθολόγοι είναι έξω, ιδιώτες. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Μπορεί ένας ιδιώτης παθολόγος στην Κω να αδιαφορεί για το νοσοκομείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει; Δεν μπορεί. Μια χαρά δικό τους θέμα είναι. Το σύστημα υγείας μπορεί να έχει το ιδιωτικό του σκέλος και το δημόσιο σκέλος αλλά παραμένει ενιαίο σύστημα υγείας. Δεν λέμε να δουλέψει κανένας μόνος του», επισήμανε.

Τόνισε πως το κράτος θα δράσει, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα φανεί τις επόμενες ημέρες καθώς θα βγάλει σχετική απόφαση για το ζήτημα.

«Δεν δέχομαι ως υπουργός Υγείας ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμία λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεως μιας κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας και ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή, να υπάρχει πληθώρα ιδιωτών στην ίδια ειδικότητα οι οποίοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να συζητήσουμε για κίνητρα, για αμοιβές, για ό,τι θέλετε, αλλά στο τέλος πρέπει να μπουν γιατροί στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη στο νοσοκομείο», ανέφερε.

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τη μεταφορά ασθενούς σε καρότσα στο Πήλιο

Αναφερόμενος στο περιστατικό μεταφοράς τραυματία στο Κέντρο Υγείας στη Ζαγορά Πηλίου με καρότσα, όπου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, τόνισε το ένα ασθενοφόρο της περιοχής ήταν σε περιστατικό, ενώ, το δεύτερο, είναι προς επισκευή.

«Μιλάμε για την 5η υγειονομική περιφέρεια, μιλάμε για το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας της Ζαγοράς. Εκεί έχει δύο ασθενοφόρα, το ένα πιο νέο που εκείνη την ώρα ήταν σε μια διακομιδή προς τον Βόλο, και ένα δεύτερο μικρότερο, πολύ παλαιότερο, το οποίο είναι προς επισκευή και παραδίδεται αυτήν την εβδομάδα. Όταν έγινε ο τραυματισμός του ατυχούς συμπολίτη μας, πήγε κατευθείαν από το κέντρο υγείας ομάδα γιατρού και νοσηλευτή, όπου σταθεροποίησαν την αιμορραγία επί τόπου. Ο άνθρωπος σήμερα ζει γιατί από το κέντρο υγείας πήγε η ομάδα πάρα πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια πράγματι, εφόσον δεν υπήρχε ασθενοφόρο, έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στο κέντρο υγείας. Μεταφέρθηκε με καρότσα και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον πήγε στον Βόλο. Πώς αντέδρασε το σύστημα υγείας στον τραυματισμό του συμπολίτη μας; Αντέδρασε ακαριαία, του έσωσε τη ζωή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του 2025, ο στόλος του ΕΚΑΒ θα έχει ανανεωθεί με 250 καινούργια ασθενοφόρα.

«Αυτή τη στιγμή, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα «Αιγίς», εκτελείτε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς ασθενοφόρων στην ιστορία μας. Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αγοραστεί, παραδοθεί και μπει στην κυκλοφορία 250 νέα ασθενοφόρα. Είναι ένας τεράστιος αριθμός που ανανεώνει σχεδόν πλήρως τον στόλο του ΕΚΑΒ. Ήδη έχουμε προκηρύξει 600 θέσεις μονίμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ και έχω ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών και 500 θέσεις επικουρικών», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η συνεργασία μας με τις ένοπλες δυνάμεις, για τις αεροδιακομιδές, είναι άψογη»

Όσον αφορά τις αεροδιακομιδές ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως «δεν είναι ακριβώς δικό μας θέμα, εμπλεκόμαστε και εμείς, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς στις αεροδιακομιδές. Η διαχείριση του πτητικού στόλου των αεροδιακομιδών, δεν την έχει το υπουργείο Υγείας. Η συνεργασία μας με τις ένοπλες δυνάμεις, για τις αεροδιακομιδές, είναι άψογη. Ως προς τα επιχειρησιακά, δεν το γνωρίζω, δεν είναι δική μου ευθύνη. Αν κάποιος χρειάστηκε αεροδιακομιδή, την έχει λάβει και μεταφέρουμε κάθε μέρα κόσμο. Το αν αυτό μπορεί να γίνει με λιγότερα χρήματα, αυτό είναι μια συζήτηση. Έχουμε διάφορα σχέδια, θα δούμε πού θα καταλήξουμε. Δεν είναι τόσο απλό».

Για το πώς θα κινηθεί το υπουργείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία είναι πολύ μεγάλο πανευρωπαϊκό ζήτημα

«Τρέχουν δύο παράλληλες προσκλήσεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, ψήφισα διάταξη προχθές στη Βουλή με επείγοντα τρόπο για να πάμε αυτόματα τη μοριοδότησή τους και να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσληψής τους, σε μια προσπάθεια που και ο πρωθυπουργός έβαλε πλάτη για να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσληψης. Πιστεύω ότι με βάση τη διάταξη που ψηφίσαμε θα έχουμε πολύ γρήγορα μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Τους χρειαζόμαστε», είπε.

«Σκοπός μας να αποζημιώνουμε ευρύτερα την εξωσωματική»

Αναφερόμενος στο δημογραφικό και την σχέση που έχει με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «ο σκοπός μας είναι να αποζημιώνουμε ευρύτερα την εξωσωματική. Στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού, η πρόταση του υπουργείου Υγείας είναι να έχουμε τη δυνατότητα από τον ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνουμε σε μεγαλύτερο εύρος την εξωσωματική γονιμοποίηση. Στην προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος έχουμε ζητήσει από τις ιατρικές εταιρίες και ανεβάζουν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Είμαι βέβαιος, και αυτή είναι και η δική μου εισήγηση, να αποζημιώνουμε σε πολύ μεγαλύτερο εύρος την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Θεωρώ ότι για να αντιμετωπίσουμε την κάμψη του δημογραφικού μας δείκτη, που είναι το νούμερο ένα εθνικό μας πρόβλημα, πρέπει να είμαστε πολύ πιο γενναίοι σε αυτόν τον τομέα».

Όσον αφορά τα φάρμακα υποστήριξε πως «έχουμε αντιμετωπίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις ελλείψεις με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι η ειδική πλατφόρμα που έχουμε πλήρη καταγραφή όλων των φαρμάκων των φαρμακαποθηκών και έτσι ελέγχουμε πλήρως τι φεύγει σε παράλληλες εξαγωγές. Δεν μπορεί να γίνει παράλληλη εξαγωγή σε φάρμακο που μας λείπει κατά κανέναν τρόπο».

Ακολούθως τόνισε πως «αυτό που ήδη έχουμε προχωρήσει μέσω ΕΟΦ, δηλαδή τις αυξήσεις τιμών σε φάρμακα χαμηλού κόστους έτσι ώστε να πάψουν να αποσύρονται από την αγορά. Έκανε μια ανάρτηση ο Πολάκης που με βρίζει για αυτό, ως συνήθως, τόσο καταλαβαίνει ο άνθρωπος τόσα λέει. Δεν έχει νόημα να κρατάς μια τιμή ενός φαρμάκου κάτω από το κόστος γιατί τελικά αυτός που θα το πληρώνει είναι ο ασθενής που δε θα το βρίσκει. Πάμε, με αυτήν τη διαδικασία που ελέγχεται μέσω ΕΟΦ, να βάλουμε ξανά την αγορά σε μία τάξη και να μη λείπουν τα φάρμακα. Σκοπός μας είναι ο ασθενής που χρειάζεται ένα φάρμακο να μπορεί να το βρει».

«Η Διαμαντοπούλου είναι πολιτικός που είχε μεγάλο βάρος στην πολιτική»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «η εκ νέου δήλωση του κ. Κασσελάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα, το «εγώ δεν πληρώνω τρολς του διαδικτύου για να βρίζουν», σημαίνει ότι ο προηγούμενος πλήρωνε. Επειδή εγώ είμαι σίγουρα ένας από αυτούς που και είχα υποστεί κατά το παρελθόν και υφίσταμαι διάφορα τρολ που γράφουν διάφορες αηδίες για μένα, αυτό το ότι το αποκαλύπτει ο Κασσελάκης την περίοδο Τσίπρα, όταν εμείς λέγαμε «παιδιά τα μισά τρολ που βλέπετε να γράφουν για τον έναν και για τον άλλον είναι από ένα σκοτεινό σύστημα», δε με πίστευε κανένας. Να που τα λένε μόνοι τους τώρα. Ήταν άλλη μία καρφάρα για τον Τσίπρα, μετά τα μαύρα λεφτά που έπαιρνε ο Τσίπρας και εγώ δεν παίρνω».

Τέλος, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «για την κυρία Διαμαντοπούλου, ειδικά θα πω, ότι τυγχάνω από αυτούς τους πολιτικούς που πάντα τη θαύμαζα. Η κ. Διαμαντοπούλου είναι πολιτικός που είχε μεγάλο βάρος στην πολιτική, δεν είναι ασήμαντη πολιτική προσωπικότητα».

Όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA:

 

40 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εδω σας θέλω πατριώτες .Όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε και καλά κάνετε,θα υποστηρίξετε τι λύση που θα προτείνει ο υπουργός;Όλοι φανταζόμαστε ότι θα υπάρχει μια πρόταση υποχρεωτικότητας.Θα την στηρίξετε η θα κάνετε αντιπολίτευση περιμένοντας κάποια μαγική λύση;Ναι μόνο ο Γεωργιαδης μπορεί να βρει λύση γιατί μόνο αυτός μπορεί να σπάσει αυγά.

  • που οι τόσες προσκλήσεις για γιατρούς βγαίνουν άγονες….και αντι να λύσουν το ζήτημα αυτό ζητάνε βοήθεια απο ιδιώτες. Ο ιδιώτης γιατρός αν ήθελε να γίνει του δημοσίου θα γινόταν.
   Τα κίνητρα (χρηματικά, στέγη κοκ) γιατί δεν τα δίνετε; Οι γιατροί παίρνουν την ευθύνη της ανθρώπινης ζωής, δεν μπορούν να πανε σε ένα νοσοκομείο που ακούγονται τόσα για αυτό. καλα κάνουν και δεν έρχονται …μην γελιόμαστε και εμεις στη θέση τους το ίδιο θα κάναμε αν επρόκειτο για ενα νοσοκομείο που καταρρέει …και δεν λέω για το κτίριο, που και αυτό είναι σημαντικό αλλα και το «εσωτερικό» του κτιρίου ειναι για κλάματα

 2. Πιστέψατε τώρα εσείς ότι λύθηκε το πρόβλημα, επειδή βγήκε ο Αδωνις στα κανάλια και είπε μία βλακεία…. λύση δεν θα βρεθεί όπως δεν βρέθηκε χρόνια τώρα, γιατί πολύ απλά κάποιος δεν θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο!!!! Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα το γνωρίζουμε όλοι!!! Επίσης , ας μη κρυβόμαστε δεν είναι μόνο ο παθολόγος που λείπει από το νησί…

 3. ΦΡΙΚΗ!!!
  «Ο αριθμός των ανεξήγητων θανάτων δεν ήταν 350%…είναι στην πραγματικότητα 3328%…στα ΠΑΙΔΙΑ…και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτός ο αριθμός προέρχεται από τις Υπηρεσίες Υγείας της Αλμπέρτα του Καναδά»

  • Δηλαδή στα 100 παιδιά πεθαινουν τα 3328 ξαφνικά;Τα υπόλοιπα με ειδοποίηση;Πραγματικά Φρίκη.Άντε ξεκουράσου τώρα.Μας ενημέρωσες.

 4. ΑΣΦΑΛΕΕΕΕΣ, μας έλεγαν…

  Δείτε την κολοσσιαία μελέτη που βάζει τέλος στην αμφισβήτηση της συσχέτισης της μυο- πετικαρδίτιδος με τα εμβόλια (από το 1969 και εντεύθεν!)
  Δειτε ότι τα mRNA εμβόλια έχουν 40φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από της γρίπης!

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jm

  • Τι λες ρε μεγάλε;Ασχολείσαι με διεθνή βιβλιογραφία ;Έμαθες και τα mRNA;Δηλαδή της Astra ήταν καλύτερα έτσι;Μπανιο πηγές σήμερα;

   • Οι βάρκες κουνιούνται στο λιμάνι. Παράτα τα λάικ και τα σχόλια και πήγαινε να τις δεις να πάρεις λίγο αέρα. Το ξέρουμε ότι σου φεύγουνε αλλά ας μην τα κανες

 5. Να τελειώνει το παραμύθι με τα ενοίκια.Μόνο για τους γιατρούς είναι ακριβά;Επειδή κάποιοι δεν το καταλάβατε.Οι ιδιώτες έχουν σχέση με το δημόσιο.Απλά θέλουν να εισπράτουν από αυτό.Έχετε σκευτει γιατί οδοί γιατροί ήρθαν στο νοσοκομείο έφυγαν νύχτα;Γιατροί στα ιδιοτικα έρχονται.Γιατί;Σε αυτούς κάνουν έκπτωση στα ενοίκια;Είναι ώρα να υποχρεωθούν κάποιοι γιατροί να δουλέψουν .Αν όχι να δώσουν την άδεια πίσω.Το να γράφουν συνταγές επαναλαμβανόμενες δεν είναι ιατρική.

 6. Αν θέλετε να αλαξει κάτι στο νοσοκομείο στηριχτε τον υπουργό.Να υποχρεώσει κάποιους.Αλλιώς σταματήστε να φωνάζετε .

 7. Πριν περίπου έναν χρόνο μιλούσαν για το Νέο Νοσοκομείο της Κω, πάλι στην τηλεόραση, και ακόμα δεν έχει κουνηθεί φύλλο! Τώρα έχει ηδη ξεχαστεί το Νέο Νοσοκομείο, αλλά θα μας φέρει γιατρούς!
  Γιατί άραγε δεν κοιτάνε να λύσουν το πρόβλημα από τη ρίζα του, δηλαδή γιατί οι προσκλήσεις βγαίνουν άγονες?

 8. Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως τους καλοκαιρινούς μήνες προβλέπεται διαφορετικό καθεστώς σε όσους γιατρούς επιλέξουν να ενισχύσουν με την προσφορά τους τα νησιά. «Για τους καλοκαιρινούς μήνες ισχύει ότι ένας γιατρός από ένα αστικό κέντρο αν θέλει να πάει έναν μήνα έως 3 μήνες σε ένα νησί, παίρνει επιπλέον του μισθού του, 1.900 ευρώ. Εμείς αυτό το κάνουμε 2.100 ευρώ και νομιμοποιούμε στον δήμο να του δίνει σπίτι», είπε.
  Ξαναρωταω

 9. Τις σοβαροτερες παρενέργειες των εμβολίων τις έπαθαν οι ανεμβολιαστοι. Μας έχουν ζαλίσει από το φόβο τουσ και την εμμονή τους 3χρονια μετά. Αν το ήξερα ότι οι παρενέργειες θα χτυπούσαν παραπλεύρως με εμμονη, μυθοπλασία, ψυχαναγκασμο και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή θα το δκεφτομουν καλύτερα.

 10. Ο ίδιος υπουργός μας έδιωξε από το ΙΚΑ πριν καμμία δεκαριά χρόνια και μας έστειλε στα ιατρεία μας . Και την πλήρωσε ο κόσμος αφού δεν έβρισκε ιατρο δημοσίου να συνταγογραφήσει φάρμακα η να εξεταστεί.
  Και τώρα θέλει να κάνει τους ιδιώτες ιατρούς γιατρούς του δημοσίου;Και 109 γιατρούς παθολόγους να έχει το νησί το κράτος υποχρεούται να καλύψει το Νοσοκομειο μας με ιατρούς του δημοσίου , εκτός εάν γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο
  Αλλιως θα εκβιάσουνε πάλι τους γιατρους;Θα κόπει το δικαίωμα συνταγογράφησης απο τους γιατρούς; Και πως θα γράφει ο κόσμος τα φάρμακα του;
  Πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει , ο γιατρός θα ξεκουράσει και λίγο τα χεράκια του…
  Ειλικρινά λυπάμαι για όλα αυτά…
  Στελεχώστε τα νοσοκομεία με ιατρούς !!! Πριν θρηνήσουμε αλλά θύματα..

 11. με το δεκαδικό στους ιδιωτικούς,ενώ δεν έκανε τίποτα ώστε να εμποδίσει τους γιατρούς να φύγουν στο εξωτερικό ή να ιδιωτεύσουν.
  Μα καλά δεν του είπε κανείς,ούτε ένας, πόσοι πάνε απέναντι για εξετάσεις, μεταμοσχεύσεις, νεφροκάθαρση , ειδικές κυτταρολογικές.
  Πολλοί κάτοικοι του νησιού έχουν κάρτες από Νοσοκομείο απέναντι.
  και μένα μου ήρθε προσφορά για απόκτηση κάρτας και δωρεάν τις πρώτες γενικές, ανάπτυξη φακέλους.

 12. είναι σαν να λες σε έναν Ξενοδόχο έχει το νησί πρόβλημα στέγασης π.χ. δασκάλων, στρατιωτικών, γιατρών κλπ πρέπει να διαθέσετε ο καθένας 10 δωμάτια…
  δηλώσεις εντυπωσιασμού… να μας πει γιατί φεύγουν από τα δημόσια νοσοκομεία γιατροί;
  Μάλλον στόχος του είναι να διώξει και τους ιδιώτες από το νησί! για να μπορούν να έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες που προωθεί η κυβέρνηση του!!!

 13. δε γουσταρουν να πανε στο δημοσιο.οτι θελουν κανουν.δε μπορουν ν τους εκβιασουν.τοσα χρονια δε μπορεσαν.τωρα θα γινει?αερολογιες.φουμαρα.του βιβλιοπωλη

 14. λυση?
  1)επιστρατευση των ιδιωτων 3 μερες το μηνα.
  2) διπλασιασμος μισθων.
  3) κατασκευη 20 κατοικιων γιατρων.
  3) σπασιμο της κλικας των νοσοκομιακων

 15. Μήν ξαφνιαζεστε!Το θέμα το έλυσε ο Μητσοτάκης δραστικά πριν από δύο χρόνια!!! Πέρασε σύντομα!Και αμέσως πήρε και όλο το προσωπικό τού νοσοκομείου μαζί του!!! Καθαρές λύσεις!!?

 16. Οι εμπνεύσεις του Άδωνι είναι πέρα για πέρα κομμουνιστικές… Τέτοιο εκβιασμό ,ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, ώστε να στηρίξουν κρατική υποδομή δεν έχουμε ξανδεί σε φιλελεύθερες δημοκρατίες…
  Αυτά είναι βγαλμένα από τις κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού, όταν οι απόφοιτος ιατρικής υποχρεούνταν σε 7ετη κρατική απασχόληση… Άραγε αν στην πολεοδομία έχουμε υποστελέχωση, θα αρχίσουμε μερική επιστράτευση μηχανικών? ΝΔ ψηφίσαμε όχι ΚΚ… Μια ζωή το κράτος αντί να λύνει τα προβλήματα του μεταφέρει το μπαλάκι αλλού…

 17. Μπλα μπλα μλπα κοινός να χαμέ να λέγαμε , πριν μερικά χρόνια είχε έρθει ένας υπουργός υγείας επι ΝΔ πάλι , δεν θυμαμαι το όνομα του όπως βέβαια δεν έχει σημασία ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ κλπ για μένα , όταν η πρόεδρος τον εργαζόμενον του έλεγε τα προβλήματα του νοσοκομείου έλλειψης προσωπικού ιατρών κλπ αυτός έλεγε σε έναν πιτσιρικά τι ωραίο κούρεμα πως σε λένε κλπ την αγνόησε δρν άφησαν την πρόεδρο να μιλήσει την αγνόησαν και ορισμένοι πήγαν και του φίλαγαν τα χέρια και όλα αυτά οι κάμερες να καταγράφουνε ….
  Λοιπόν τι να λέμε τώρα βαρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τα παχιά λόγια θα θα θα ψάξτε ρε και γιατί τόσοι ιατροί γιατί φεύγουν από το νοσοκομείο τρέχοντας, ιατροί με αξίες που αγαπάνε την δουλειά τους κσι τον συνάνθρωπο γιατι απηβδησανε άραγε !!!

 18. Ας το κλεισει το νοσοκομειο κι ας δινει τα κρατικα χρηματα σε βαουτσερ μα πληρωνουμε τους ιδιωτες

  θα πρεπει επομενως ο υπουργος να αναλογιστει και να ερευνησει γιατι 14 προσκλήσεις βγηκαν άκαρπες; γιατι δεν θελουν να ερθουν στο νησι καγιατι οσοι έρχονται μετα φευγουν; τι συμβαινει εντος του νοσοκομείου; στο 1535 δεν υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου ουτε με παθολογο ουτε με γενικο ιατρο…ουτε μεχρι τελος του μηνα ουτε επ αόριστον. στο δε τηλεφωνο ανεφερε οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο απο το Απρίλιο!! Ακουσον Ακουσον! Τρεις γενικους ιατρους εχει το νοσοκομείο και δεν υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου. Παιρνεις στο νοσοκομειο να κλεισεις κ δεν βγαζεις ακρη. Να μη πω για αυτα που ακουσα. Ημαρτον δηλ.

 19. θα πρεπει επομενως ο υπουργος να αναλογιστει και να ερευνησει γιατι 14 προσκλήσεις βγηκαν άκαρπες; γιατι δεν θελουν να ερθουν στο νησι καγιατι οσοι έρχονται μετα φευγουν; τι συμβαινει εντος του νοσοκομείου; στο 1535 δεν υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου ουτε με παθολογο ουτε με γενικο ιατρο…ουτε μεχρι τελος του μηνα ουτε επ αόριστον. στο δε τηλεφωνο ανεφερε οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο απο το Απρίλιο!! Ακουσον Ακουσον! Τρεις γενικους ιατρους εχει το νοσοκομείο και δεν υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου. Παιρνεις στο νοσοκομειο να κλεισεις κ δεν βγαζεις ακρη. Να μη πω για αυτα που ακουσα. Ημαρτον δηλ.

 20. να προτεινω εγω κ. υπουργε μου μια λυση πολυ πιο οικονομική κ συμφερουσα για το κρατος. επειδη με το νοσοκομειο μας η κατασταση ειναι τραγικη και το προβλημα δεν βελτιώνεται και 5 παθολογους να φέρεις – γιατι αλλου ειναι η πηγη του κακου-. κλεισ’το το ρημαδι και δινε σε εμας τα κρατικα χρηματα να πληρωνουμε τους ιδιωτες και κρατα μονο το εκαβ κ τις αεροδιακομηδες. τοσο αγανακτισμενοι ειμαστε..

 21. να ρωτησω κατι; γιατι αφου εχει οφθαλμίατρο το νησι ειναι μονο με απογευματινά ραντεβου (24ευρω). επιτρεπεται αυτο; ηρεμα ρωταω

  • Το νοσοκομείο έχει 3 οφθαλμιάτρους.. ένας κάνει απογευματινά, πρωινά δωρεάν οι άλλοι δύο

 22. ούτε εγώ θα θελα να βλέπω τα μούτρα σας αλλά ας είναι καλά τα Ορκ που σας ψηφίζουν και σας τρώμε στη μάπα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ