Ρόδος: Επί ποδός όλες οι δυνάμεις του νησιού – Κατασβέστηκε γρήγορα η επικίνδυνη φωτιά στη Ψίνθο

8
4857

Η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί και τίθεται υπο έλεγχο απο τις κατασβεστικές δυνάμεις που κινήθηκαν αστραπιαία προς την περιοχή ευρισκόμενα σε επιφυλακή και λόγω των καιρικών συνθηκών .

Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν και 4 εναέρια μέσα,, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη όπου οι βολές τους ανέκοψαν το μέτωπο που προχωρούσε.

Οι επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών συνεχίζουν το έργο τους αποτελειώνοντας και την παραμικρή εστία φωτιάς. Ευτύχημα είναι πως στην περιοχή την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν έπνεαν άνεμοι οι οποίοι θα έδιναν περαιτέρω ώθηση και θα εξαπλωνόταν γρήγορα μιας και εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή

Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά έχει εκδηλωθεί εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή της Ψίνθου προς Αρχίπολη όπως μετέδωσε το Rodosreport. Ήδη οι πρώτες δυνάμεις είναι στο σημείο ενώ έχει διαταχθεί γενική επιφυλακή σε όλο το νησί.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νησί, ενώ έχει ξεκινήσει και η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων και οι δασοκομάντος.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλος έντονος καπνός που προκαλεί ανησυχία.

Πανίσχυρες δυνάμεις καταφθάνουν συνέχεια στο νησί ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων .

Στην περιοχή σπεύδει και ο Δήμαρχος Ρόδου που βρίσκεται σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο ενώ έχουν ξεκινήσει και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου.

Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη δασική περιοχή και κρίνεται επικίνδυνη καθώς βρίσκεται πλησίον του χωριού. Ευτύχημα είναι πως στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να την ελέγξουν.

Στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τρεις τράκτορες, εθελοντές, χωματουργικά μηχανήματα, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της περιφέρεια, δυνάμεις του στρατού και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Πηγή: https://rodosreport.gr/

Το βίντεο που μοιράστηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o δήμαρχος Ρόδου, ενώ και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου γνωστοποίησε πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ !!!!

    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ.

  2. Τώρα που θα αναλάβουν η κρεωπολης και ο Φραγκος ,που βγήκε από το όνομα χωρίς να τον ξέρουν.Τα ικανά στέλεχος του Βελόπουλου τελείωσαν τα προβλήματα μας.

  3. Ελεύθερος ο εμπρηστής του Σέιχ Σου στην Θεσσαλονίκη.
    Είναι που έγινε ο εμπρησμός κακούργημα.
    Δεν πειράζει. Θα αγοράσουμε αεροπλάνα. Λεφτά υπάρχουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ